22/2/10

LA MIRIAM I L'ÀLEX VÉNEN A SOPAR!!!



Aquest divendres teníem uns convidats d'excepció a sopar: la meva germana i el meu cunyat!

Portava varis dies pensant el menú, ja que em feia molta il.lusió preparar alguna cosa que estigués a l'alçada de la celebració i per agraïr-los tots els detalls que estan tenint amb el Jan!!!

Ells com sempre van arribar amb un regal sota el braç: un per nosaltres i un altre pel patufet que ve en camí! :) Moltes gràcies!!!!

El menú ens va agradar moltíssim a tots. Recomanar especialment el coulant de vedella, ESPECTACULAR!!! No dubteu en fer-lo si teniu una ocasió especial o per donar-vos un capritx! Això si, heu de comprar un bon filet de vedella (el preu per un dia no el mireu!) i si pot ser demaneu al carnisser que sigui vedella femella, és molt més tendre.



TARTALETA DE PERES I GORGONZOLA AMB GERDS

Aquesta recepta és del meravellós blog de la Trotamundos que tots ja coneixeu segur. El formatge gorgonzola és un dels preferits de ma germana, i la combinació amb les peres i els gerds és deliciosa!



INGREDIENTS

  • pasta de full
  • peres blanquilla
  • formatge gorgonzola
  • gerds
  • sal i pebre
  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Tallar la pasta de full segons el tamany del motlle que utilitzeu i emmotllar.
  3. Coure durant uns 12-15 minuts fins que estiguin dauradetes.
  4. Afegir la pera tallada a quadrets petits i el formatge gorgonzola. Condimentar i afegir uns quants gerds per tartaleta.
  5. Introduir un parell de minuts més fins que el formatge es comenci a fondre.
  6. Servir inmediatament.


CANELÓ D'IDIAZABAL AMB ESCALIVADA I BONÍTOL

Aquest aperitiu el vaig veure a la revista Descobrir Cuina (nº84: xef Xavier Gruber) i quan la parella vermella el va fer, és que era un èxit assegurat, així que me'l vaig apuntar a pendents ja que tenia una pinta...Boníssim! Jo no vaig fer el granissat d'all, ja que l'all cru no em senta massa bé. :)


INGREDIENTS

  • 2 llaunes de bonítol en oli
  • 1 pebrot escalivat
  • 1 alberginia escalivada
  • 1 ceba tendre escalivada
  • 4 talls prims de formatge idiazabal
  1. Tallar a tires el pebrot vermell, l'albergínia i la ceba i barrejar amb el bonítol.
  2. Introduir uns segons el formatge al forn perqué s'estovi i no es trenqui a l'hora d'enrotllar.
  3. Colocar la barreja d'escalivada i bonítol sobre el formatge i enrotllar en forma de caneló.

OU POCHE I SOPA D'ESPÀRRECS AMB MAIONESA I MENTA

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 1 llauna d'espàrrecs (500 gr aprox)
  • 100 cc d'aigua
  • oli d'oliva, vinagre de xerès
  • maionesa
  • menta
  1. Per fer els ous poché: posar en una tasseta de cafè un quadrat de paper film untat en oli i posar a dins l'ou. Condimentar. Embolicar les puntes del paper film i introduir en un cassó amb aigua bullint durant 3 minuts. Reservar.
  2. Tallar les puntes dels espàrrecs i reservar per la decoració. Triturar la resta dels espàrrecs amb l'aigua de la conserva, els 100 cc d'aigua, un bon rai d'oli i vinagre. Afegir un parell de cullerades de maionesa i condimentar. Afegir unes fulles de menta per donar una mica de sabor. Reservar a la nevera.
  3. Servir la sopa freda, amb l'ou poché i les puntes d'espàrrecs.

PERNIL D'ÀNEC AMB PA AMB TOMÀQUET



INGREDIENTS

  • pernil d'ànec
  • pa rústic
  • tomàquets de penjar
  • oli d'oliva verge i sal maldon
  1. Sucar el pa amb tomàquet. Amanir amb oli d'oliva verge i sal maldon.
  2. Tallar a quadrets petits i enrotllar una tira de pernil d'anèc.

SALMÓ FUMAT AMB CREMA DE FORMATGE I COGOMBRE

Estava buscant un aperitiu amb salmó fumat i el vaig trobar al blog Secocina.com i em va encantar per la seva senzillesa i contrast de sabors.



INGREDIENTS
  • salmó fumat tallat en daus
  • formatge philadelphia
  • cogombre
  • suc de mitja llimona
  • menta picada
  • sal i pebre
  1. Tallar el cogombre en daus petits (la part central no la posem ja que té moltes llavors).
  2. Barrejar amb el formatge, el suc de llimona i la menta picada. Condimentar.
  3. Posar en una cullereta el dau de salmó i a sobre la crema de formatge amb el cogombre.

COULANT DE VEDELLA AMB SALSA DE FORMATGE I SALSA DE PORTO

Només dir que l'heu de probar!!!



INGREDIENTS
  • 4 tournedós de filet de vedella de 150 gr aprox. cada un (si en trobeu compreu femella)
  • 100 gr de formatge brie sense pell
  • 2 formatgets tipus caserio
  • SALSA FORMATGE: 100 cc de vi blanc, 100 cc de nata líquida, 50 gr de formatge brie sense pell.
  • SALSA PORTO: 100 cc de vi de porto, 2 escalunyes, 200 cc de fons fosc, 1 dau de mantega
  • FONS FOSC: 1 porro, 1 pastanaga, 4 alls, 1 tomàquet vermell, 1 ceba, retalls de vedella, òs de vedella, 100 cc de vi negre, un ramet compost, 1 litre d'aigua
  • espàrrecs verds
  1. Començar fent el fons fosc: sofregir els retalls de vedell i l'òs. Tallar tots les verdures i sofregir-les amb un bon raig d'oli fins que agafin bon color. Abocar el vi i deixar reduir. Afegir l'aigua amb el ramet i deixar bullir tapat a foc lent durant 1hora 30 minuts. Colar i reservar.
  2. SALA PORTO: Posar en un cassó l'escalunya amb un raig d'oli i quan sigui transperent, afegir el vi porto i deixar reduir. Afegir 200 cc de fons fosc, reduir, condimentar i colar. Afinar amb un dau de mantega.
  3. SALSA FORMATGE: Posar el brie i el vi en un cassó al bany maria. Quan s'hagi fos el formatge i reduit la salsa, afegir la nata calenta fins que agafi densitat. Condimentar.
  4. Posar en un cassó amb aigua bullint i sal els espàrrecs durant 4 minuts. Escórrer i passar-los per una paella amb un fil d'oli. Condimentar amb sal maldon.
  5. Fer un trau en un dels costats dels tournedós i embotir el brie i 1/2 caserio.
  6. Sellar la carn en una paella i passar-la al forn a 80º fins el moment de servir.
  7. Disposar els tornedós en el plat amb les dues salses al voltant i decorar amb els espàrrecs. Servir les dues salses en salseres apart.

FONT: Escola de Cuina Gormand.

CRUIXENT DE FULL AMB CREMA I MADUIXES

Aquestes postres són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim. Ja l'he fet altres cops, però aquesta vegada no li vaig posar xantillí i només l'he fet amb crema. La base de pasta de full es pinta amb una capa de xocolata, fet que fa que no es remulli la pasta de full al posar-hi la crema i quedi cruixent.




INGREDIENTS
  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Estirar la pasta de full i punxar-la. Coure-la durant 12-15 minuts.
  3. Fondre al bany maria o al microones la xocolata i pintar tota la base de la pasta de full amb una capa de xocolata. Deixar refredar.
  4. Fer la crema pastissera i amb una mànega de broquet arrissat fer tires sobre la pasta de full.
  5. Tallar les maduixes a làmines i disposar-les totes al damunt de la crema.
  6. Servir fred.

31 comentaris:

Ester ha dit...

I a qui no li agrada aquest sopar??? Realment t'ha lluït. Moltes felicitats
Ester

María José ha dit...

¡ Bueno, bueno, bueno !
Con cenas como ésta tu hermana y tu cuñado van a estar deseando volver....
Se nota el cariño que has puesto.
Menuda presentación, por no hablar del trabajo....
¡ Enhorabuena, cocinera !
Un abrazo,
María José.

La cuina vermella ha dit...

Bonica!! Que guapa que és la teva germana Miriam, us assembleu moltíssim, teniu un aire brutal!!
Escolta estimada, tu ja pots fer tanta feina, estant taaant embarassada???
Has fet un sopar fenomenal, on tots i tots els plats em tornen boja!! Haurem de fer el coulant i ben aviat!
De tot cor, enhorabona.

Pepin ha dit...

Fantàstic menú. Haurem de tastar aquest coulant de vedella.
Salut,
Pepin

Mercè ha dit...

Eva, com sempre un menú de luxe!!! Crec que la teva germana i cunyat s'hi apuntaran ben sovint a casa teva amb aquests tiberis!!! :)
El coulant ja el vaig veure al blog de l'Ara i com que totes dues el recomaneu tant, serà qüestió que el provem, no? :)
Petons artista!

la vella carmanyola ha dit...

Evaaaaa!!! però on vas amb aquest menu?? que no te'ls treuras de casa. Només falta que arribi en Jan i amb aquest menus i el peque tot el dia tots cap a casa teva a dinar, berenar etc...

Felicitats, un menú 10!!

Sílvia A. ha dit...

Mare meva quin menú, si pensava que estava llegint el menú d'un hotel de cinc estrelles, però esclar segur que es van sentir com si ho fos. He quedat amb la boca oberta!!!!

Gemma ha dit...

Ets la reina dels aperitius i entrants de luxe!!!!!!
De tot, em quedo amb el caneló d'idiazabal... l'he trobat moooolt original!
El coulant ja l'havia vist a l'Araceli ;)
I les tartaletes de pera i gorgonzola lliguen tant...
Felicitats per aquest menú tan espectacular!!!!!

Su ha dit...

Madre de Dios! Os pusisteis moraossssssss, madre mia!! Que pedazo de cena!
Eso si, las nenetas quedaron con los abuelos???

Un beso para vosotros pero en este post especialmente para la Miriam i l'Alex!!

Carmen ha dit...

Quina meravella, un menú de set forquilles. Felicitats. Ptons

Unknown ha dit...

Hola!!! no sé si t'havia escrit mai, tot i que et segueixo a diari, si no ho havia fet encara, amb aquest menú és que no em puc ressitir!!

Espectacular!!!

Molts petons maca!

Ivana ha dit...

Como os pareceis!!
quin menu! segur que et compren cosetes per a que els convidis sovint!!!
petonets i a disfrutar!! ja tinc ganes de veure-li la careta!!

TROTAMUNDOS ha dit...

Hola Evaaa

Pero desde luego lo vuestro es muy fuerte, os ponéis moradosss, menudo festín distéis....

Me he quedado prenda de la sopa de esparragos y por supuesto haré caso a tu recomendación y probaré el coulant de ternera, tiene una pinta extraordinaria ..., me alegro disfrutaras de las tartaletas.

Besotes familia

ARA ha dit...

nenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pero quina currada, no m'extranya que quedessiu encantats.

petonets pel Jan, weno i per a tu també.

Ara

Fem un mos ha dit...

Carai quin senyor menú, deurien quedar encantats, el coulant queda anotat per preparar-lo properament
Petons

Núria ha dit...

Nina, com sempre espectacular!! Dinar o sopar a casa teva es un autèntic luxe!! Ah i felicitat pel teu embaraç us desitjo lo millor.

Petons
Núria

Unknown ha dit...

Eva! Buscant receptes per internet he trobat el teu blog! Sóc la Carmina Gimó, amiga de la Míriam! Estic molt contenta que aquella nineta rossa s´hagi convertit en una cuinera tan fantàstica! Felicitats pel teu embaràs! Jo també tinc un Jan que la setmana passada va fer un anyet!
Molts records guapa! Aniré seguint el blog!

Yolanda ha dit...

Eva, menuda cena les preparaste. Tiene todo una pinta espectacular. Un abrazo.

Francesc ha dit...

Estic segur que tots els teus convidats van quedar-me més que satisfets. Qui no n'estaria content amb un àpat tan fantàstic!!! De restaurant de cinc forquetes!!! Enhorabona.

Cuinetes-Carme ha dit...

Reina, quin menú.
Quan vulguis m'apuntes a la llista d'espera ehhhh.
Tot, però tot +10, el coulant l'apunto i el caneó, per descomptat.
Un petó.

Glòria ha dit...

Un menú de luxe des del principi fins al final!. Us assembleu força tu i la teva germana.

Anònim ha dit...

Gracies per intiresnuyu iformatsiyu

maragda ha dit...

Quin sopar de luxe! i és que m'apuntaré totes les receptes, si n'haguès de triar una no sabria quina elegir.
Molts petonets!

MAR ha dit...

Jolinnnnnnnnnnnn .... jo tambe vull ser la teva convidada a sopar, caram quin sopar quin goig oferir una taula aixi i poder-la compartir amb la familia agraïda aixó és too much

ptonets

ANNAFS ha dit...

Suposo que la família i els amics deuen fer cua per venir a sopar a casa teva. Quines exquisiteses!! i quina feinada!!
ptns.

Cristina ha dit...

Sopar de luxe, quina enveja!!! Jo també vull ser la teva germana!!!

xaro ha dit...

Eva vols dir que el Jan no protestarà amb aquesta feinada!!!!!

Us ho veu menjar tot?????? Jo amb aquest menú en tinc per tota una setmana...

M'agrada tot, però el coulant te una pinta!!!!!!

Cuinagenerosa ha dit...

veig que segueixes en plena forma malgrat que la panxa ja deu fer goig! enhorabona pel sopar, vas quedar molt bé com sempre.
petunets.

Laia ha dit...

Eva,
Aquest menú, que no vaig veure fins ahir, és de cine. M'agraden TOOOOts els plats, del primer a l'últim. I ara una pregunta: el teu cunyat es diu Àlex Plans? Perquè si és així, ell i jo som cosins! Per la foto diria que és ell, però podria equivocar-me.
Quan arriba el Jan?
Petons

El cullerot Festuc ha dit...

Moltes gràcies a tots pes comentaris!

Laia, siiiii...és el meu cunyat!! Quina casualitat!!!! El món és ben petit!!! El Jan l'esperem pel 26 de maig...ja queda poquet! :)

Petunets!

Unknown ha dit...

Bones,
aquest coulant de vedella fa molt bona pinta!!! A veure si un dia d'aquests ens animem a fer-lo...
Felicitats pel bloc, fa temps que us anem visitant i com que ens agrada el que fas us hem enllaçat al nostre(http://plaersdeboca.blogspot.com)
Ens anem veient als fogons!
Fins aviat i feliç 2011!