28/2/09

PASTÍS DE TOMÀQUET , MOZZARELLA I ALFÀBREGA



Avui un pastís salat. Els pastissos o cakes salats m'agraden molt, ja que combinen amb qualsevol ingredient, són fàcils de fer i et solucionen un primer plat en un moment. Si el servim com entrant, compteu un pastís per 8-10 persones; com a primer plat acompanyat d'una amanida, per unes 6-8 persones.

En aquest cas, 3 dels meus ingredients preferits, aixì doncs, un èxit assegurat!! ;)





INGREDIENTS
  • 3 ous
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 80 cc d'oli d'oliva
  • 125 cc de llet sencera
  • 100 g de formatge gruyere ratllat
  • 200 gr de formatge mozzarella
  • 2 tomàquets pera
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 8 fulles d'alfàbrega
  • sal i pebre
  1. Preescalafar el forn a 180º.
  2. Escaldar els tomàquets, pelar-los i treure les llavors. Tallar-los a daus i passar-lo per una paella amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre. Reservar.
  3. Tallar la mozzarella a daus i barrejar-la amb els tomàquets i l'alfàbrega tallada a tires.
  4. Batre els ous amb la farina i el llevat.
  5. Incorporar a poc a poc l'oli i la llet tèbia.
  6. Afegir el gruyere i la mozzarella i barrejar.
  7. Abocar-ho en un motlle de silicona i coure al forn a 180º durant 45 minuts.
  8. Deixar refredar i desmotllar.
  9. Es serveix tallat en porcions i es pot menjar calent o fred.

Bon profit!!

FONT: "Les cakes de Sophie".

34 comentaris:

Ester ha dit...

Si si siiiiiii, aixpo no m'ho perdo, ha d'estar deliciós.
Moltes felicitats
Ester

Femin Susan ha dit...

Yum Yum Yum I will surely try that out.

zer0gluten ha dit...

A mi también me gustan con locura los cakes salados. Como bien dices son un exito asegurado y muy socorridos.
El tuyo la verdad es que tiene unos ingredientes que lo hacen altamente atractivo y ya viendo el aspecto, con más razón.
Besitos sin gluten

somaral ha dit...

Hola guapa,
la veritat és que no he fet mai aquest tipus de cake, potser ja em toca no? je,je gràcies per la recepta ja que aquests ingredients ens agraden molt a tots,
petonets

Mercè ha dit...

Eva, queda anotat!! Que aquests pastissos salats ens agraden molt!! I amb els ingredients que porta, no pot fallar! Deliciós!! :)
Petons!

Anònim ha dit...

Deliciós aquest cake salat, ho dic perque l´he provat i es un molt bon entrant.
L´Eva sempre ens sorpren molt gratamenttttttttttttt.

Petonets.

Mami.

Anònim ha dit...

M'encanten els pastissos salats i aquest realment es deliciós. Me l'apunto.
Recors.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Això ha d'estar molt bo. Recepta apuntada. Salud!!!!!

Anna ha dit...

mmm, un pastís fabulós, com les fotografies. Jo en faig un amb els mateixos ingredients però versió quiche, amb pasta brisa. Felicitats!

A

Ivana ha dit...

Te un pinta deliciosa!! El tomaquet segur que li dona un toc... vull un trocet!! queda??
petons

pepa cooks ha dit...

Muy bien Eva, un entrante muy interesante y con un aspecto magnifico, tiene que estar riquísimo, yo todavía no he echo ninguno, así que me pondré a ver que tal, besitos pepa.

la vella carmanyola ha dit...

Ostres Eva!!

Em pot treure d'un "apuro", cap a la llista!

Gràcies i tons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Vet aquí ja veig que faré demà per dinar amb una ensaladeta ummm...m´encanten aquests tipus de pastissos i els tres ingredients principals també són dels meus preferits...un petonet

Gemma ha dit...

Una recepta molt original i diferent del que acostumo a fer jo. Els pastissos salats els faig am bla típica recepta d'ous i crema de llet, però aquest amb farina ha de quedar ben diferent, oi? El provaré!

maragda ha dit...

Deu estar deliciós, amb aquests ingredients! L'anotem per fer-la!
Petons

La cuina vermella ha dit...

Vinc de ca la C de cocina que ha fet un pastís, salat!! i totes les meves hormones han saltat de pur plaer, ara aquí a casa teva les meves hormones tornen ha estar revolucionades: quina passada de pastís salat, trobo que has fet una combinació de sabors brutals.
Noia, em flipes!

illetapitita ha dit...

Tomàquet, mozzarella i alfàbrega??
BONISSSISSSIM!!!!!!
Aquest cau ràpid ràpid!
L unió d'aquest ingredients és realment acertada!
Un petonet!!!

enric ha dit...

Em falta l'alfàbrega perquè, si no, ja estaria fent-lo. Avui precisament pensava en algun d'aquests pastissos salats per emportar-me algun dia per dinar, i ves per on la parella diu que n'han vist un altre. Vaig a mirar-m'el, però aquest cau dimarts!

dolorss ha dit...

Perfecte t'ha quedat.
A mi també m'agraden aquest tipus de cakes salats troboque donen molt de joc a la cuina.
Un petó wpa!!!

josep ha dit...

Amb els ingredients que detalles, el resultat no podia ser un altra.
Felicitats!

TROTAMUNDOS ha dit...

Eva ya sabes quien va a preparar este magnífico cake, verdad???, los adoro y Quique ya ni te cuento, cada vez que preparo uno me dice, no dejes tanto tiempo entre uno y otro ... en fin que les encanta.

Ando con bastantes ganas de hacer uno con sabores de italia, y este es perfecto, tiene un corte tan esponjoso, ummm, me lo llevo para mi cocina, ya te diré que tal me salió.

Besote guapa.

Su ha dit...

Eva, me ha encantado!!!

Estoy pensando en lo buenisimo que tiene que estar!!!

Un beso grande

la divina ha dit...

Que boooo! El faré!

Maria ha dit...

Quina patxoca que fa aquest pastís... i... els taps que són? Les celebracions d'aquell dia o de més dies?? ;)))

El cullerot Festuc ha dit...

Ester, a casa va agradar molt!

Femin Susan, thank you for your visit!

Zerogluten, excato, muy socorridos y con cualquier cosa te queda un cake fantástico!

Somaral, serà qüestió de probar-ho!!

Mercè, cap a la llista de pendents!

Mami, alguna cosa sempre porto, eh?? No us queixareu!! ;)

Teresa, ja em diràs si el feu!

Olles is somriures, bo i ràpid!

Anna, les quiches també m'encanten!!! i bé a ser lo mateix en diferent format, oi?

Ivana, l'alfàbrega és el que li dóna el toc més bo en la meva opinió...

Pepa, un entrante bien fácil y que suele gustar a todo el mundo.

Anna, la llista no para de créixer, eh???

Maria José, el vas fer???

Gemma, jo també acostumo a fer la típica quiche, xo aquesta versió és també molt bona i diferent!

Maragda, ja em diràs si t'animes!

Txell, com portem el règim??? Durillo, no??

Illetapitita, jo vaig epnsar el mateix!

Enric, serás el rei del tupper si et fas aquest pastís!!! :)

Dolors, mil gràcies guapa!

Trota, a mi tb me encantan...además son perfectos para llevar a una cena de amigos... ;)

Su, RI-QUI-SI-MO!

La divina, ja em diràs!

Maria, els taps els tenen els meus pares de decoració en una gerra... ;)

Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sempre que et descobreixo, tens de 20 a 30 comentaris, i esclar quànat arribis a llegir-me ja no hi haurà pastís... buaaaa¡¡¡ -josepb -menja de bacallà-

Cuinagenerosa ha dit...

quin pastís més esponjós, està dient que te'l mengis! l'acompanyes amb alguna salseta o així mateix?
en la presentació, com sempre, també t'hi has lluït.
petonets!

Anònim ha dit...

También son mis ingrediente favoritos.. m'agrada molt el toc de l'alfàbrega...

saludos
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

Sonia Martín Mateo ha dit...

¡Me encanta! También suelo hacer cakes salados, y la verdad que además de buenos, sacan de muchos apuros con una ensaladita. Voy a probarlo con la mozarella, el tomate, y la albahaca? Sí, supongo que alfàbrega es albahaca. Y ahora el aplauso ¡plas, plas, plas! Un beso grande. Sonia

María José ha dit...

Nada más ver la foto le he dado "al traductor" , no me quería perder ni una sola,palabra.
Me encanta.
Un abrazo,
María José.

RUBEN ha dit...

Ep! això deu ser boníssim! pastís a la italiana! Molt bé Eva! Felicitats!

Azul Purpura ha dit...

Nunca he hecho pasteles salados de este tipo, pero tiene un aspecto delicioso Eva!

un besito!

MAR ha dit...

Que bé m'has tret un pes de sobre tenim amics a dinar dissabte i ho faré a trossets petits com de pica a pica per l'aperitiu .. mmmm quina pinta més bona!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Josep, no en queda ni un trosset! ;)

Manel, no li vaig posar cap salsa, està bo així tal qual.

Pocohecho, l'alfàfrega fresca és boníssima, oi?

Sonia, sisisi, es albahaca. Failes y resultones, que mas queremos??

Maria José, cualquier duda me lo dices...que estos traductores no son muy buenos que digamos...

Rubè, si, podria ser un pastís italià!

Azul purpura,animate que son riquísimos!!

Mar, gràcies per la visita! Perfecte per un aperitiu! Ja em diràs que us ha semblat!

Petunets,
Eva.