9/7/08

TURBOT AL FORN AMB PATATES I OLIVES



Aquesta recepta és de la secció Bo i Sa de la Carme Ruscalleda del Descobrir Cuina d'aquest mes. La recepta original és amb gall de Sant Pere. Un peix que s'anomena així per dues taques rodones fosques que té, que segons diu la tradició, són una marca dels dits de l'apòstol Sant Pere, el qual per ordre de Déu, hauria agafat el peix.

A la meva peixeteria no en vaig trobar (només en porten per encàrrec), així que vaig fer el plat amb turbot (pq no té espines Enric!) i va quedar boníssim!!! Com diu ella, un plat amb aromes marineres.

Aquest cap de setmana en vaig trobar a Palamós de Gall, però anava a 36 €/Kg, així que barat no és.


INGREDIENTS


  • Turbot tallat a talls
  • 1 kg de patates tallades a rodanxes gruixudes
  • 1 porro picat fi
  • 4 tomàquets ratllats sense llavors
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • 50 gr olives negres d'Aragó
  • 100 ml de xerès sec
  1. Sofregir el porro amb un fil d'oli fins que estigui ben cuit. Salpebrar.
  2. En un bol barrejar el tomàquet, l'all i el julivert, el xerès, sal i un bon raig d'oli.
  3. En una safata per anar al forn, escampar el porro. A sobre, fer un llit de patates. Amanir-ho amb oli, sal i pebre i un raig d'aigua. Tapar la safata amb paper de forn i posar-ho al forn a 190º 20 minuts.
  4. Retirar el paper, salar els talls de peix i posar-ho sobre les patates. Amanir-ho amb la barreja que hem preparat i repartir les olives negres partides en 3 trossos cada una (i sense e pinyol) per sobre.
  5. Posar-ho al forn a 190 º 6-10 minuts.
  6. Servir directament a taula, amb la mateixa safata de cocció.

Bon profit!

15 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Francesc ha dit...

Aquest peix, cuinat d'eixa manera, ha d'estar boníssim. Per cert, les fotos, com sempre, molt encertades. Criden a menjar-se el plat. Quina llàstima que, en el món virtual, encara no en puguem fer tasts en directe. L'haurem de fer a casa. Salutacions. ;D

Cuinagenerosa ha dit...

eva, jo prefereixo el turbot, és un peix boníssim que amb aquesta elaboració deu resultar exquisit. millor que el de la ruscalleda, segur.
petunets

gemma ha dit...

Ohhhhhh, quina pinta! Ets la Ruscalleda de Terrassa :-D

Ester ha dit...

Aquest peix és de luxe. Felicitats eva, et vam trobar a faltar el divendres
Petons
Ester

La cuina vermella ha dit...

Mossa, com us cuideu tu i el teu amor!!! com es nota que heu estat de vacances vora el mar, eh? La millor manera de cuinar el peix és amb patates!
Enhorabona per la suculència!!

xaro ha dit...

Quina casualitat, jo també vaig mirar per fer-lo, i quan vaig veure el preu del gall a Sant Feliu...vaig caure d'esquena

Te una pinta bonísima!!!El probaré amb turbó, que a més a més te menys espines.

Un petó

Xaro

Su ha dit...

Dios mio, yo poniendo torrezno y tu esta maravillaaaaaaaaaaaaaaaaa
Madredelamorhermoso
Felicidades

Gemma ha dit...

Quina pinta més bona! A mi també m'agrada molt el turbot, estic segura que és un bon substitut al gall de sant Pere, sobretot si va a aquest preu!
Amb les olives negres deu quedar ben diferent, oi? I fet al forn... ja saps que m'encanta!

ChetoCheta ha dit...

No sóc gaire de peix però aquest te una pinta espectacular! Saludets!

Anna ha dit...

Hola Eva!
Soc fan de la Rusqui i m'encanten les seves receptes. Són senzilles i bones...aquesta pinta molt bé!

El cullerot Festuc ha dit...

Francesc, anima't a fer-lo pq la foto no li fa justicia!!!

Manel, el turbot és un dels meus peixos preferits, sempre que puc el compro...i veien el preu del Gall, va a ser q el continuaré fent amb turbot! :)

Gemma, molt bona aquesta!!! Ja m'agradaria ja... ;)

Ester, gràcies...jo tb vaig pensar molt en tots vosaltres!!! A l'inici de curs no m'en perdré cap!!

Parella, sisisi, amb patates i al forn. Ràpid, net i te'n oblides del plat fins que sents l'alarma del forn!!! I tant que ens cuidem, si no malament! ;)

Xaro, doncs ja ho saps, prova'l de fer amb turbot que queda boníssim!

Su, de primero tu torrezno...y de segundo mi turbot...como te has quedado??? Muerta!!! ;)

Gemma, les olives d'aragó li donen un toc diferent i molt encertat. Estava per llepar-se els dits!!! El forn per cuinar és lo millor...llàstima que ara amb aquesta calor no ve gaire de gust encedre'l!

Anaïs, si no t'agrada el peix tenim un problema!!! jejeje!!!

Anna, sisi...Ruca 4ever!!! A mi tb m'agrada molt la seva cuina!!

Petunets,
Eva.

dolorss ha dit...

Noia, fantàstic, pensa que la faré molt aviat, ha d'estar bonissim.

El cullerot Festuc ha dit...

Dolors, està requetebò!!! Així que no deixis de fer-lo...val la pena!!!
Petunets,
Eva.