20/3/16

ARRÒS NEGRE AMB SÍPIA I ALLIOLI SUAU

 
 
Avui primer dia de primavera ha començat passat per aigua però per sort s'han obert clarianes i al coincidir amb Diumenge de Rams, hem anat amb les cosinetes a beneïr les palmes i palmó que ens han regalat les Padrines.


I després tots cap a casa a dinar!!! Ma germana ha fet macarrons pels nens i jo aquest arròs negre amb sípia i allioli suau per nosaltres. Ha quedat boníssim!!! I de postres crema catalana que ahir va ser Sant Josep. A casa ens encanta un bon arròs...la meva mare li queden espectaculars els arrossos i les fideúas, ara haurem d'incloure aquest en el repertori! :)
 

 
INGREDIENTS
  • 500 gr de sípia bruta tallada a daus
  • 400 gr arròs
  • 1 litre de fumet (aprox)
  • la tinta de les sípies
  • 1 gra d'all trinxat
  • 300 gr cebes a brunoise
  • 150 gr tomàquets ratllats
  • llagostins o gambes
  • Picada: 1/2 gra d'all + 8 avellanes + safrà + la melsa de la sípia
  • Allioli suau: 1 gra d'all + 1 rovell + 1/2 cullerada de suc llimona + 1 cullerada d'aigua + 125 cc oli + sal i pebre + 1 cullerada d'aigua + 3 cullerades de nata semi muntada
  1. Per fer l'allioli suau, emulsionar tots els ingredients (menys l'aigua i la nata). Agregar l'aigua per alleugerir la densitat i a continuació amalgamar la nata amb suavitat.
  2. En una cassola fer volta i volta als llagostins o gambes i reservar.
  3. A la mateixa cassola sofregir molt lentament la ceba i l'all. Afegir el tomàquet ratllat (reservant 2 cullerades) i concentrar. Incorporar la resta de tomàquet, condimentar, mantenir al foc uns minuts més i reservar en un plat.
  4. Posar un fons d'oli a la cassola i ofegar la sípia fins que perdi l'aigua. Afegir el sofregit i mantenir al foc uns 10 minuts.
  5. Incorporar l'arròs, donar-li unes voltes i cobrir amb el fumet calent i coure'l 18 minuts remenant-lo sovint. Passats els 5 primers minuts de cocció, agregar la tinta prèviament dissolta en una mica de fumet, i quasi al final del temps programat, incorporar la picada i els llagostins. 
  6. Napar amb l'allioli suau i gratinar un parell de minuts al forn.
Bon profit!!!!

FONT: Escola Cuina Gormand

1 comentari:

Cuinetes ha dit...

Quines ganes de primavera que teníem!
Aquest arrosset és un gran tret de sortida de la setmana santa. Té una pinta boníssima!!
Que guapos estan amb les palmes i que guapíssimes i conjuntades estan la Carlota i l'Ona! jajajajaja!
Molts petons Eva! I bones vacances de setmana Santa! ;)