30/9/13

TATIN DE TOMÀQUET

Fa un parell de setmanes vam fer el Sopar de Germaníssims, van venir les meves cunyades i cunyat a sopar a casa. El Riqui és el petit de 3 noies, així que us podeu imaginar lo "mimat" que el tenen...jijijiji!!!



Va ser un sopar informal, a la fresca aprofitant que les temperatures encara ens pemeten gaudir de sopars al jardí, i sobretot gaudint de la bona companyia, i és que ens vam fer un tip de riure!!! Potser el vinillo, mojitos i gin tonics també van tenir alguna cosa a veure...jajaja!!! Mireu quines cunyades més guapes que tinc!!! :)


Ens ho vam passar molt bé...crec que aquest sopar de Germaníssims ja serà tradició :)
 



D'entrant vaig fer aquesta tatin de tomàquet. És deliciosa!!! Aprofiteu a fer-la ara que els tomàquets encara són bons, ja que la gràcia d'aquesta tatin és fer servir tomàquets madurats al sol, com més bons siguin més bona us quedarà.


INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de formatge parmesano ratllat
  • 2 cullerades de mel
  • 30 gr de mantega pomada
  • 1 làmina de pasta de full
  • fulles d'alfàbrega
  • flocs de parma
  • sal maldon
  1. Tallar a rodanxes el tomàquet i la ceba a juliana.
  2. En un motlle rodó apte pel forn, untar la base amb la mantega i la mel.
  3. Cobrir amb els tomàquets, la ceba i el formatge parmesano ratllat.
  4. Coure al forn a 190º durant 15-20 minuts.
  5. Retirar-la, cobrir-la amb la pasta de full previament punxada i pintar-la amb ou. 
  6. Retornar-la al forn a 220º durant 15-20 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada.
  7. Desmotllar-la a l'inrevés (la pasta de full ha de quedar com a base!), condimentar-la amb l'alfàbrega i la sal maldon i uns flocs de parma.
  8. Servir calenta, tèbia o freda.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de quedar una tatin boníssima, amb el formatge i l'alfàbrega ha de combinar molt bé.
Sóc fan de tot el què porta pasta de full! :)
No m'estranya que el sopar fos tot un èxit ;)

el taller de cuina ha dit...

Mimat per les germanes i mimat a casa amb aquest sopar!!! Que bona la tatin de tomàquet, jo en vaig fer una vegada i m'havia fugit del cap. La tornarem a fer!!
petonets

Francesc ha dit...

WOW!!! Aquesta tatin de tomata l'he de fer!!! T'ha quedat espectacular!! Te la furte per al meu àlbum de receptes de la xarxa :D

Catieu ha dit...

Uhmmmm!!! Tatín de tomàquet... em sembla una proposta deliciosa. Ha de ser boníssima!!!
Petonets

No tot són postres ha dit...

Que bona, que bona, que bonaaaaaa!!!

Ptnts Dolça

Anònim ha dit...

Avui l'hem fet per sopar i estava moooolt bona !!!!
Gràcies

Lourdes