16/5/10

PASTÍS DE PAPALLONES



Avui és l'aniversari de la meva mami i per celebrar-ho hem anat a dinar i jo he portat aquest pastís perquè bufi les espelmes. MOLTES FELICITATS MAMI!!!!

Des de que el vaig veure al blog de Tartas Provocativas que el volia fer, i per fi he trobat l'ocasió perfecte! És un pastís amb una presentació ESPECTACULAR i BONÍSSIM!!!

Us deixo la recepta amb les meves modificacions. Us animo a fer-lo!!!



INGREDIENTS PEL BESCUIT

  • 3 ous, 3 rovells, 150 gr de sucre, un pessic de sal
  • 160 gr de farina, 50 gr de pols d'ametlla, 1 culleradeta de llevat en pols, vainilla líquida
  • 3 clares, 40 gr de sucre, un pessic de sal
  • Xarop: 50 gr de sucre + 50 cc d'aigua i licor (en el meu cas Cointreau)
  • mermelada de maduixa
  1. Muntar punt de relleu els ous, rovells, sucre i sal a punt de relleu.
  2. Afegir les farines i llevat tamisats.
  3. Muntar a punt de neu les clares amb el sucre i la sal.
  4. Amalgamar les clares al batut i abocar en un motlle de 28 cm previament engreixat i enfornar a 180º durant 40 minuts.
  5. Fer un xarop a 30º amb l'aigua i el sucre. Afegir el Cointreau al gust i reservar per emborratxat les bases del bescuit.
INGREDIENTS PER LA CREMA DE PINYA
  • 6 fulles de gelatina
  • 1 llauna de pinya en su jugo (560 gr pes sense escórrer). Reservar 1 rodanxa per la decoració.
  • 400 cc de nata per montar
  • 150 gr sucre
  1. Triturar amb el túrmix la pinya ben escorreguda.
  2. Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfar un parell de cullerades del suc de la pinya i dissoldre la gelatina.
  3. Afegir la gelatina a la pinya triturada i remenar.
  4. Montar la nata amb el sucre.
  5. Barrejar la nata amb la pinya triturada amb moviments envolvents.
  6. Reservar en fred.

INGREDIENTS PER LA COBERTURA

  • 200 cc de nata per montar
  • 50 gr de sucre
  • 5 gr d'estabilitzant de nata
  • 1 rodanxa de pinya en su jugo
  • 1 maduixa
  • 1 llima
  • festucs picats
  1. Montar la nata amb l'estabilitzant i el sucre. Reservar en fred.
  2. Per fer les ales de la papallona: Tallar la rodanxa de pinya per la meitat (ja que sinó queda massa gruixuda) i tallar trossos d'uns 3 cm. Fer-li amb les tisores uns talls triangulars a la part exterior.
  3. Per fer el cos de la papallona: Tallar una maduixa en talls petits longitudinals.
  4. Per fer les antenes de la papallona: Tallar la pell de la lima a tires molt fines.

MUNTATGE

  1. Un cop el bescuit està fred, tallar-lo en 3 parts.
  2. Emborratxar amb el xarop cada base i napar-la amb mermelada de maduixes.
  3. Repartir la meitat de la crema de pinya.
  4. Tapar amb una altra base, emborratxar-la i napar-la amb mermelada de maduixa.
  5. Repartir la resta de la crema de pinya i tapar-la amb l'última base.
  6. Deixar refredar a la nevera (millor fer d'un dia per l'altre).
  7. Cobrir el pastís amb la nata montada amb l'ajyuda d'una espàtula i decorar amb les papallones i els festucs picats.

Bon profit!!!

FONT: María Lunarillos de Tartas Provocativas.

38 comentaris:

Glòria ha dit...

Artistaaaaaa, que ets una artistaaaaaaaa!. Quin luxe de pastís!. Suposo que es deu poder fer el dia abans, oi?, perquè és una bona feinada, però el resultat s'ho val!. Què és l'estabilitzant de la nata i on es troba?.

la mamá del cullerot ha dit...

Ets una crak!!!!!, amb el teu estat i fer aquest patis!!!!. la presentació espectacular i de menjar deliciossssssssss.
Gràcies filla.
Un petonàs.

Mami.

María José ha dit...

Mira que tengo yo ganas de hacer estas mariposas....Te han quedado preciosas.
Ya me imagino la cara de tu mami cuando la vio...
Ya veo que sigues cocinando.
¡ Bien !.........
Un abrazo,
María José.

El cullerot Festuc ha dit...

Glòria, l'estabilitzant de nata serveix pq no es separi el suero de la nata i faci "aigua". Jo el vaig trobar a una botiga de Terrassa, xo sinó el pots fer igual sense posar-ho o ara que fa calor jo hi posaria una fulla de gelatina. I tant, molt millor fer el pastís el dia abans!!!!

Mama, que bé que us hagi agradat!!! Quan arribi el Jan no sé si tindré temps per fe aquestes coses...jejeje!!!

Maria José, animate pq el resultado es espectacular...y la presentación preciosa verdad?

Petunets,
Eva.

Laura ha dit...

Bona nit!!! t'ha quedat molt bé aquest pastis! no m'extranya que a la teva mare estigui tant contenta!! I el bebé ja veuras que content quant li fagis pastissos pels seus aniversaris!!
Petonets!!

Laura ha dit...

ah!!! Glòria jo compro l'estabilitzant de nata a la botiga del Club cocina online, encara que a vegades son una mica impresentables a l'hora de preparar les comandes, però per preu i varietats jo hi compro!

dolorss ha dit...

Mare meva!!!!
Quines mans!!!
Una tarta sensacional que de ben segur la teva mare ha sabut valorar l'esforç i la dedicació.

Per molta anys a la teva mare... i tu cuida't!!!!
Una abraçada

Cuinetes ha dit...

Eva! Quina presentació aquest pastís! T'ha quedat súper professional!!!
No m'estranya que estigui tant contenta la teva mare!

D'aquí poquets dies ja tindràs el Jan en braços!! Que vagi molt bé Eva i descansa TOT el que puguis!

Petons!

GURMET ha dit...

M'agrada prenc nota!!

Maria ha dit...

Eva, quins anims amb el poquet que et queda per l'arribada del Jan!!
Ja que en tens ganes omple't el congelador de delicies com aquestes per quan no tinguis temps!!
M'ha agradat molt!!

Mercè ha dit...

Evaaaaaa!!! Ets una artistassa!! :) Mare de déu quina preciositat de pastís! De ben segur que la teva mare va quedar encantadíssima! :)
Un petonàs!

María ha dit...

¡Te ha quedado preciosa! Me alegro muchísimo de que la hayas disfrutado. Estas mariposas dan a todo el que las hace mucha satisfacción. :-) Y felicidades para tu mami!!

Un besito y gracias por decirme que la has hecho. Me ha encantado verla!!

Su ha dit...

Nenaaaa, ya me podías haber chivado que era el cumple de tu madre...
Vaya tarta nena...

Un beso fuerte para las dos y enhorabuena, que manos tienes!!

MaryLou ha dit...

Moltes felicitats a la teva mare!!! per el aniversari i per tenir una filla tan "manetas"
Petonets

Carmen ha dit...

T'ha quedat una meravella de pastís, és una de les que queden més boniques, aquestes papallones són precioses. Felicitats a la teva mare.
Petonets

Ajonjoli ha dit...

¡Una obra de arte!

Anònim ha dit...

Això si que és un senyor pastís. Extraordinari! i moltes felicitats a la homenatjada.
Petonassos!

Visc a la Cuina ha dit...

Preciós de debò!Ets una artista de la cuina!

Marta ha dit...

Vaya tela! t'ha quedat impresionant Eva, de luxe.
Petons

ARA ha dit...

Nenaaaaaaaaaaaaaa, ets la monda, com estas i encara fent aquestes coses? no tens remei. T'ha quedat xulissim de veritat. Ja tinc ganes de veure el pastis d'aniversari del Jan quant faci 1 anyet, jajaja.

Ets la bomba, guapaaaaaaaaa.

un petó.

Ara.

Margarida ha dit...

T'ha quedat un pastís maquíssim! També tinc el llibre i fa temps que tinc aquest pastís a la llista d'espera. A veure quan em decideixo!
I, encara que la teva mare digui que "en el teu estat...", suposo que l'elaboració del pastís te l'hauràs pres amb una mica de calma, perquè realment porta feina. Ara, pot estar molt contenta, perquè l'any que ve potser no tindràs temps de fer coses tan extraordinàries.

Per molts anys a la mare del cullerot!
I felicitats a tu, Eva!

Gemma ha dit...

ESPECTACULAR!!!!
Segur que la teva mare va bufar les esplemes super orgullosa de la seva filla, amb aquest pastí tan bonic i tan bo!
Quina feinada, eh? Clar que l'homenatjada s'ho mereix, oi? ;)
Una abraçada!

Francesc ha dit...

Un pastís preciós i abellidor. Segur que ta mare en va quedar encantada. Com diu la Glòria: Artistaaaa!!! Salutacions

La cuina vermella ha dit...

Quin passote, Eva, quan el vam veure a la María ja vam alucinar, però ara al veure el teu se'ns ha fet la boca aigua. Ets una filla meravellosa, i segur que la teva mare presumeix de filla i de pastís a cada moment. Un petó ben fort.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Tant sols els hi falta volar aquestes papallones, per fer el cicle de la metamorfósis... posar els ous i tornar a començar¡¡
Espectacular¡¡
Per molts anys "mami" de l'Eva i també per a tu igual¡¡.
Que vagi de gust¡¡ :-D

xaro ha dit...

Quina xulada de pastís!!!! i quina feinada, no?????? Ja veig que la teva mare va estar supercontenta, felicitats per ella!!

Ptnts

MªJose-Dit i Fet ha dit...

T´ha quedat espectacular!!! el cert és que es tracta d´un pastís que a més de maco ha de tenir un gust boníssim...nena que ja no et queda res...qualsevol dia entres per fer-nos saber que ja ets mami tu :) felicitats a la teva!!! i un petonàs per a tu

mercè ha dit...

Quin pastís tan bonic!, aquestes papallones són a punt d'emprendre el vol!!!agafo la idea que amb les meves tres "papallones-filles" aquests detalls triomfen segur!a reveure.

Marta Padenous ha dit...

El Jan per poc no veu aquest pastís!!Felicitats papis i tnts pel Jan!!!

maragda ha dit...

FELICITATS!
El pastís es veu tan delicat i primaveral...
Petons

SUSANNA ha dit...

HOLA GUAPA TU

QUIN PASTÍS MÉS GUAPO, SEGUR QUE LA TEVA MAMI A QUEDAT MERAVELLADA , EL RECORDARÁ SEMPRE....

EM EL TEU PERMIS EN PRENG NOTA DE LA FORMULA...ES PRECIÒS

PETONETS SUSANNA

Miel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Miel ha dit...

Aisss... toro a escriure bé el comentari... Dèia que és preciós!!! que jo tmabé me'n vaig enamorar quan el vaig veure!!

T'ha quedat espectacular!!

Petonassos

Miel

Núria ha dit...

Cada vegada que el veig, em quedo més meravellada de lo espectacular que és i l'aspecte tan maco que té!! t'ha quedat perfecta!!

Com estàs, suposo que a punt..

Petons
Núria

ANNAFS ha dit...

Quin pastís tan espectacular i tan primaveral, la teva mare deuria quedar encantada, i per cert, moltes felicitats per ella!
ptns

Xavier Gay Costa ha dit...

Primer de tot felicitats per la teva millor recepte (en Jan), desprès dir-te que ja fa temps que segueixo el vostre blog i és impressionant! El pastís de cine. Et voldria fer una pregunta: Em podriès dir l'adreça d'on vas comprar l'estabilitzant de nata. Fa temps que el busco i no hi ha manera, ara tinc un amic que viu a Terrassa i m'el podria comprar ell. Gràcies per tot. Xavi

El cullerot Festuc ha dit...

Hola xavi,
Moltes gràcies pel teu comentari. A Terrassa pots trobar l'estabilitzant a la botiga Crec Crec, a la Plaça del progrés.
Petunets,
Eva.

diseño web ha dit...

Fantastico, delicioso!!!