18/1/10

MOUSSE DE PINYA COLADA


Aquest és el postre que vaig portar a casa els pares el dia de Nadal. Com que eren dates de menjar molt, vaig decidir-me per aquets postres lleugeres, fresquetes i molt senzilles de fer. I a més la mousse està boníssima!!! :)

INGREDIENTS
  • 1 pinya
  • 400 cc de llet de coco
  • 100 gr de sucre
  • 6 fulls de gelatina hidratades
  • 4 cullerades de rom blanc
  • 200 cc de nata muntada
  • Xips de coco: 100 gr de sucre + coco ratllat
  1. Pelar la pinya, pesar-ne 350 gr i tallar-la a quadrets petits. Passar-ho a un cassó amb la llet de coco i el sucre i coure a foc lent fins que redueixi a la meitat.
  2. Retirar del foc, afegir la gelatina (*) i triturar fins fer-ne un puré molt fi. Colar.
  3. Afegir el rom i deixar refredar, remenant sovint fins que comenci a quallar la crema.
  4. Incorporar la nata muntada i barrejar amb moviments envolvents.
  5. Passar-ho a una mànega i disposar la crema dins de motlles individuals.
  6. Deixar refredar a la nevera durant 4 hores mínim.
  7. Per fer les xips, estendre el sucre damunt de paper sulfuritzat i enfornar a 220º fins que el sucre es faci caramel. Retirar i empolvorar amb coco ratllat. Trencar-lo per decorar.
  8. Per servir, fer una base amb pinya natural tallada fina i sobre colocar-hi la mousse i coronar amb una xip de caramel i coco.
  9. Decorar amb el plomall de la pinya.

NOTA (*): Les pinyes tenen unes enzimes, la bromelaina, que descomposa la gelatina. Així que si heu d'utilitzar pinya en postres amb gelatina, s'ha de coure previamnet la pinya per inactivar aquesta enzima. ("La cocina y los alimentos" Harold McGee).

FONT: Escola de Cuina Gormand.

43 comentaris:

Francesc ha dit...

Quines postres més bones!!!! M'agrada molt la pinya desconeixia això que dius que desfà la gelatina. Ho tindre en compte. Moltes gràcies. Salutacions

aandara ha dit...

Se ve riquisimo tomo nota y a ver como me queda
un beso
Amalia

Mercè ha dit...

Eva, unes postres de luxe!! Sembla que tu i l'Ara us heu posat d'acord, eh? ;) Senyal que la recepta és deliciosa!! :)
Petons!

Su ha dit...

Que bueno no? jamás se me hubiera ocurrido presentarlo asi, que chulo!!
Un besote

Ester ha dit...

Espectacular, me l'apunto pels propers nadals
Ester

María José ha dit...

¡ Qué presentación más chula !
Tiene questar muy rico.
Un abrazo,
María José.

Marta ha dit...

Que bona pinta Eva! i a mes sembla senzill.
Per cert, moltes felicitats per el teu nen!
Petons

ARA ha dit...

Eva, haurem de fer com la Bea y l'Ana que fan la mateixa recepta cada una i la presenten de diferent manera, jajajaja. Be, alguna vegada hauriem de coincidir no? massa i tot haviem trigat.

Un peto

Ara.

Delicias ha dit...

Una mousse de pinya colada amb una presentació tant original, que entra pels ulls, segur que ha de estar saborosa, probarem, i l'explicació de l'enzima molt útil, dons ho desconeixíem. Una salutació

Fem un mos ha dit...

Noia quina senyora presentació, a mes a mes deu d`estar de vici
Petons

Gemma ha dit...

Boníssima!!!! La combinació és una delícia, és com prendre't un còctel sòlid :)
I la presentació la trobo molt bonica. Com ho vas fer per transportar-ho? Segurament ho devies muntar a casa els pares...

Chis ha dit...

M'encanta la pinya, però des de fa un anys en som al·lèrgica. Només en puc menjar si és cuita.
M'apunt aquesta recepta, que per desembafar després d'un dinar contundent és perfecta!

La cuina vermella ha dit...

Ooooh, quina presentació més bonica, i quin postre més refrescant per acabar un àpat nadalenc. Em sembla una recepta brutal. Petons.

dolorss ha dit...

Quina presentació i quin postre més deliciós!!!!
petons als 2, je,je,..

sara ha dit...

Qué bueno! Una presentación muy original, seguro que en casa gustó mucho!
Bs!

Ivana ha dit...

que bó i que maco!
segur que os va encantar!
petonets

Unknown ha dit...

La presentació es perfecte, i de sabor segur que increible, i lo millor de tot, amb gelatina, i el xip que queda super xic,jaja. Mil petons bonica

illetapitita ha dit...

Deliciosa!!!!
Una recepta que m'encanta!
La pinya m'agrada moltíssim i la trobo ideal per els dies de grans menjars.
Una abraçada!!

la vella carmanyola ha dit...

Evaaa! genials mmmmmm! ja babejo!

Eva moltes felcitats pel teu embaras, com que sempre baixo de la figuera no m'havia enterat del teu post anterior.

Doncs els postres un 10 i de lo de la teva nova vida de mama també!! ;))

Rècords

ELS PEIXOS ha dit...

Felicitats , per el nen ...i també per aquest postres...

Cuinetes ha dit...

Quina passada de postre!
A mi m'encanta la combinació de la pinya amb el coco!
Ja me l'imagino servit en gotets aquest cap de setmana! ^^ Gràcies per la recepta! Ptns!

TROTAMUNDOS ha dit...

Hola Eva¡¡¡, lo primero de todo, ENHORABUENAAA¡¡¡¡ me imagino el momento tan bonito que estáis viviendo, que ilusión, será el primer peque de una de las blogueras conocidas, jaja

El mousse te ha quedado impresionante y la presentación es de vértigo, me encantó todo.

Un besote fuerteee

la mamá del cullerot ha dit...

Unes postres ideals per aquestes festes, la combinació de la pinya i el coco es genial, ja vas veure que van caure casi tots!!!!!. La presentació de "lujo".

Petonets.

Mami

xaro ha dit...

Apa quins postres!!!
Prenc nota d'això de la gelatina, no ho havia sentit mai.
Ptnts

Sílvia A. ha dit...

que maco!quina presentació més maca! me l'apunto,amb el vostre permís!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una presentació espectacular!! m´agrada molt i estic segura que la mousse ha de ser molt bona, la copio...petonets!!

Glòria ha dit...

Quin luxe de postres!. I la presentació, de 10!.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; Ja m'agrada prou la mousse, la pinya colada també i si a més a més em dius que estava molt bona... jo... quina enveja... sanota eh? com aquest mousse.
Que vagi de gust Eva¡¡ PERtunets també.. per tots dos... :-D

ANNAFS ha dit...

Lleugeretes i senzilles aquestes postres però amb una presentació molt acurada. Per sorprendre als convidats!
ptns.

El cullerot Festuc ha dit...

Francesc, va bé saber-ho...pq sinó no et quallaria mai si no la cous abans!

Aandara, de lujo seguro!

Mercè, és que anem a la mateixa escola...ja era estrany que fins ara no haguessim coincidit amb publicar una recepta! :)

Su, està de muerte!

Ester, no cal esperar al nadal!!

Maria José, rico rico...y ya ves que muy fácil!

Marta, moltes gràcies! Estem moooooolt contents!

Ara, sisisisi…és el primer cop…algún dia havia de passar...jejeje!!

Delicias, realment és molt bona i lleugera.

Fem un mos, per repetir!

Gemma, m’hauries de veure els shows que monto per portar les coses a casa els pares...aquest cop ho vais fer amb motlles fets per mi de acetato y no els vais desmotllar fins arribar a casa els meus pares, els xips de coco per un altre costat, i la pinya i el plomall per un altre! Jejeje!

Chis, benvinguda! Doncs si cuita si que en pots menjar, prova aquesta mousse que segur que t’agradarà!

La cuina vermella, sisisi, al ser refrescant i lleugera és ideal per después d’un bon àpat!

Dolors, jijijij...petunets rebuts!

Sara, muuuuuy ricos!

Ivana, molt recomanable!!

Elvira, el xip de coco queda com una peineta...jejeje!!

Illetapitita, a mi també m’encanta la pinya!

La vella carmayola, moltes gràcies Anna!!! Estem molt feliços!

Els peixos, moltes gràcies !!! Estem encantats!

Cuinetes, i tant, pots servir la mousse en copes o gotets com ha fet l’Ara!

Trota, mil gracias bonita ! imaginate como estamos...colamdos de felicidada y deseando que esté ya con nosotros el peque...jejeje!!

Mamà, un dinar fantàstic el de Nadal, com sempre...

Xaro, doncs apunta que sinó no quallarà les postres!

Silvia A, me’n alegro que t’agradi!

Mªjosé, ja em dirás si la fas...

Glòria, moltes gràcies!

Joseph, sempre si pot posar més ron... hips!

AnnaFs, unes postres per lluïrte sense massa esforç !

Petunets,
Eva.

Anònim ha dit...

Hola Eva, et segueixo de fa temps m'agrada molt el que fas. Per cert vaig fer les galetes (les del pollet) i van tenir molt exit.
El vull preguntar on compres la llet de coco ? es que la que he porvat no era gaire bona.Moltes gràcies
Núria

Laura ha dit...

Tal com a ha dit molta gent, una presentació preciosa i molt elegant! perqué serà que a mi no em queden mai així? que hi farem!

A més que pel que sembla devia estar boníssim! m'apunto el truquillo de la gelatina i la pinya!

Petonets!

Cristina ha dit...

Quina bona pinta aquestes postres, en un dia com el de Nadal s'agraeixen aquestes postres refrescans.

Adi ha dit...

Ohhhh¡¡¡ adoro las mousses y esta me la anota ya mismo. Voy a prepararla con sirope de ágave en lugar de azúcar (por mi problema con los hidratos), pero el resto lo respeto al pie de la letra.

Muchas, muchas gracias.

Un abrazo.

Maria ha dit...

Molt original i bona la recepta. Precisament n'acabo de copiar una ara d'un altre lloc, també de pinya colada.
Ja et pots cuidar amb molta fruita i bons aliments perquè el futur nen voldrà una marona ben activa per perseguir-lo amunt i avall. Felicitats per saber ja qui serà i cuida't molt.
Petons..

Marina ha dit...

Eva, hola guapa!
Espectacular! La còpio! Mmmmm! Bonissim, original, elegant...Vas triomfar, xiqueta!
Un petonàs i bon cap de setmana,

Marina

Boston1955 ha dit...

Eva que booooo.
Pero a casa som 3 contra 1 amb lo de la pinya.
Quina pena.
Bonisimmmm ha d'estar

maragda ha dit...

Quina recepta deliciosa, m'ha encantat la presentació.
Petons bonica!

jorge ha dit...

m'apunto aquesta tremenda recepta de luxe...

un saludo
Jorge
www.pocohecho.com

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; He intentat buscar la teva adreça e-mail i no l'he trobat.
En el meu blog, tens una cosa per tu. Pertunets també Eva¡¡

Assur ha dit...

Les postres amb pinya m'acostumen a agradar molt, i aquests són molt originals tant de presentació com de combinació... ¡¡¡!!!¡!!¡¡! (Que sí, que sí, un moment, dónes!: És que em diuen les admiracions que a elles també els han agradat molt aquestes postres.)

Laura, de merienda-cena ha dit...

De moment ja tinc la llauna de llet de coco al rebost. Tan bon punt tingui un dia gourmand poso en pràctica la recepta!
Moltíssimes gràcies!! =)

Neus Garcia ha dit...

Quina pinta que tenen aquestes postres!!
No sabia el tema de la pinya i la gelatina!! Jo he fet alguna vegada una recepta d'un mousse de pinya i coco que té la Gemma de La cuina de casa i no es cou la pinya... deu ser que és de llauna! M'apunto la recepta per fer-la!!