Ara a l'estiu venen de gust menjars lleugers i frescos. A casa agraden molt les amanides fredes, el gazpatxo i aquesta crema vichyssoise, que tant és bona calenta com freda.
INGREDIENTS
- 600 gr de porros (la part blanca)
- 200 gr de patates
- 1 litre de brou o aigua
- oli i mantega
- 100 cc de nata líquida
- Tallar els porros i les patates a trossos.
- Posar oli en una paella i afegir els porros fins que estiguin ben tous (sense que agafin color). Condimentar amb sal i sucre.
- Afegir les patates i coure uns 5 minuts. Abocar el brou i deixar coure lentament uns 25 minuts.
- Triturar fins que quedi una textura ben fina, incorporar un dau de mantega i la nata i coure uns instants.
- Servir freda acompanyada d'uns daus de poma granny smith saltejada en una paella amb una mica d'oli i sucre.
Bon profit!
16 comentaris:
Una pinta exquisida, però jo amb vichyssoise no puc, se'm fa un nus a l'estómac i no hi ha manera.
Que vagi de gust
Ester
Eva!!! tu sí que tens glamour, el plat està gravat amb la M de Monteagudo!!! Ni la Letizia té aquest nivell!!!!
Una crema perfecta i una presentació guapíssima com tu!
Petons calurossos!
Mmmmm quina bona pinta! I sembla fàcil de fer jeje jo que sóc una "cuinera" negadíssima ho intentaré i ja et diré el resultat.
Al Jordi i a mi ens encanta la Vichyssoise :)
1petonet wapa i bones vacances!
eva, tinc la crema vichysoise a punt de penjar fa dies, jo la faig una mica diferent però la presentació és clar que queda a quilòmetres. felicitats i un petunet.
Eva, t'ha quedat un plat d'una presentació impressionant. Ha de ser boníssim. Enhorabona
Boníssima, a nosaltres ens agraden molt les cremes i la veritat aquesta freda s'agraeix a l'estiu.
Un petonàs!!!!!
jamia que glamour de plato...Enhorabuena
Eva: Tot un clàssic d'estiu... i d'hivern. A mi la crema de porros m'encanta i si fa o no fa la faig com tu, però aquest detall de la poma el penso incluir la propera vegada (gairebé segur que aquesta tarda -ja tinc vacances!!!!- per demà).
Que bona la vichyssoise que hem menjat ben fresqueta avui per dinar! Ja la vaig fer ahir al vespre més cremosa per poder-la acompanyar amb els dauets de`poma fregida: Encertadíssim!!!
Eva , a mí tb m'agrada molt la vichyssoise, tant freda com calenta!!
Com l'Enric, tampoc l'he feta mai amb la poma, però ho incluiré la pròxima vegada, que serà avui o demà !!!!!!!!
Ptnts
Ostras!! La foto es impresionantemente bella!
Margot
UUMMM que bona i que fresqueta, encara no l'he probat de fer mai o sigui que a veure si m'animo!
Ester. el meu marit tampoc li entusiasme, xo com sóc jo qui cuina...jejeje!
Parella, crec q la calor us ha fet confonfre i m'heu batejat!!! M de Montearriba!!! I quina calor que arriba a fer...
Nur, aquesta crema ja la pots estar fent, que és fàcil facilíssima!!! No tens excusa!! Tot preprarat per Canadà? Quina enveja!!!
Manel, ara mateix em passo pel teu bloc...aquesta setmana estem de vacances a la platja i no miro internet!!!
Francesc, més senzill impossible!
Delicias, amb aquesta calor que fa, només em venen de gust els gelats! ;)
Su, para glamouroso tu crema de esparragos!
Enric, la poma li dóna un toc molt bo!!! Ja de vacacnces? Quina enveja, naltres ara només una setmaneta i dp ja fins setembre! Disfruta!
Xaro, com m'alegro que us hagi agradat!
Margot, serà que em mires amb bons ulls desde Terrassa! jejeje!
Anaïs, doncs ja saps, ara no tens excusa, ja veus que és molt facileta de fer!
Petunets,
Eva.
És ben veritat, aquesta crema és boníssima freda i calenta.
M'agrada molt el plat!
Petons moooolt caloroses!
Deliciós! I amb el toc àcid de la poma... boníssim!
Que no marxeu de vacances?
Illetapitita, aquesta sopa és tan bona a l'hivern com a l'estiu!!! ;)
Gemmaaaaa, altre cop per aquí!! Que bé!!! naltres fins el dia 11 de setembre...estic comptanta els dies...:))
Petunets,
Eva.
Publica un comentari a l'entrada