10/9/08

MARXEM DE VACANCES!!!!

Doncs si!!! Després d'estar treballant tot l'estiu, demà marxem cap a Argentina 24 dies!!!
És un viatge que teníem a la llista des de fa temps, així que les expectatives son molt altes...Visitarem Buenos Aires, Ushuaia (la ciutat més austral del món), Calafate (amb l'impressionant Perito Moreno, on volem fer un trekking), Bariloche, el parc nacional de Torres del Paine (a la patagonia xilena), Peninsula Valdés (a veure les balenes) i a les catarates de Iguazú!!!
Esperem tenir temps de veure i disfrutar de tots aquests paissatges, de gaudir de la gent, dels costums i com no, de la gastranomia argentina!!!!
Així doncs, em despedeixo fins el dia 5 d'octubre, on espero poder explicar-vos totes les meravelles d'aquest país.
Fins aviat!!!

7/9/08

PASTIS DE FIGUES NATURALS



Aquest pastís el vaig fer pel dinar de diumenge a casa els pares. Va agradar moltíssim a tothom, i és que ara al setembre és el temps de les figues i s'ha d'aprofitar!!!

Jo vaig fer la pasta trencada, però si no teniu temps, podeu comprar-la ja feta (la venen refrigerada o congelada).

INGREDIENTS per la Pasta Trencada Ensucrada:
  • 200 gr farina
  • un pessic de sal
  • 100 gr mantega freda
  • 75 gr de sucre
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de conyac
  1. Posar tots els ingredients a la thermomix per l'ordre exposat i programar 15 segons, v.6.
  2. Retirar del vas, afinar-la i deixar-la reposar a la nevera 30minuts tapada.
  3. Estirarla pasta i diposar-la a la base d'un motlle de tartaleta. Punxar-la i enfornar-la a 200º uns 20 minuts.
  4. Desmotllar i deixar refredar.
INGREDIENTS per la Crema:

  • 200 gr de nata muntada
  • 200 gr de iogurt grec
  • 3 cullerades de sucre llustre
  • 2 cullerades de conyac
  • unes gotes de vainilla líquida
  • 8 o 10 figues naturals
  • sucre llustre
  • conyac
  • ametlles
  1. Mesclar el iogurt, sucre, conyac i vainilla i amalgamar amb la nata muntada. Reservar en fred.
  2. Tallar les figues.
  3. Farcir la tartaleta amb la crema, allisar i decorar amb les figues. Pintar-les amb conyac i empolvorar amb sucre llustre i ametlles filetejades.
  4. Servir freda.

Bon profit!!!

FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.