24/4/11

PASTÍS ARC DE SANT MARTÍ


Des de que vaig veure aquest pastís al fantàstic bloc de la SandeeA, vaig saber que el faria ben aviat! El vaig trobar super divertit! Així que com diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la Carla i la Berta, i del meu pare, vaig tenir l'excusa perfecte.

A més, amb un sol pa de pessic em van sortir els 3 pastissos que necessitava pq tothom bufés les seves espelmes! :)

També em va cridar molt l'atenció que el pa de pessic es feia amb maionesa, i és que bé tots porten ous i oli, oi? Jo vaig modificar la crema de mantega per una mousse de trufa blanca i la combinació ens va agradar a tots moltíssim!!!



INGREDIENTS PEL MAYOCAKE
  • Per la maionesa: 2 ous + 250 ml d'oli de girasol + un pessic de sal
  • 250 ml de sucre
  • 500 ml de farina
  • 4 cullerades de cacao pur en pols
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada de vainilla líquida
  • 250 ml d'aigua
  1. Preescalfar el forn.
  2. Fer l'emulsió d'oli i ous com si fessim una maionesa amb el túrmix.
  3. Abocar la maionesa en un bol i barrejar-hi el sucre, el cacao, la farina i el llevat.
  4. Afegir l'aigua i la vainilla i abocar en un motlle de 24 cm previament engreixat.
  5. Coure durant 45 minuts a 170º.

PER LA MOUSSE DE TRUFA BLANCA: clicar aquí.

MONTATGE

  • lacasitos
  • núvol de sucre
  1. Retallar un cercle al bell mig del pa de pessic. I tallar per la meitatel cercle gran, així obtindrem 2 arcs de sant martí.
  2. Napar tota la superfície amb la mousse de trufa blanca i enganxar els lacasitos fent l'arc de sant martí.
  3. Decorar amb el núvol de sucre.
Bon profit!!!

FONT: La Receta de la Felicidad.

32 comentaris:

  1. T'ha quedat molt guapo i nosembla gaire difícil de fer
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  2. Anònim24/4/11

    Ostres Eva, m'has deixat parada... primer perquè el trobo xulíssim! i segon per la maionesa! Hi aporta una textura especial? Realment els ingredients no varien pas, tens raó!
    Moltes felicitats als "cumpleañeros"!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Trobo que és un pastís preciós, i això de la maionesa per fer la base s'haurà de provar!

    ResponElimina
  4. A més de divertit, ha de ser ben bo!. Felicitats a la Carla, la Berta i l'avi!.

    ResponElimina
  5. Felicitats per a tothom!!! el pastís és una monada, a mi també em va agradar molt quan vaig veure el de Sandeaa, a tu t´han quedat tres pastissos meravellosos...un petonàs

    ResponElimina
  6. Que curiòs això de la maionesa! s'haurà de provar! el spastissos en quedat super bé i segur que amb la careta que posen els vas impresionar!

    ResponElimina
  7. Bon dia!!
    T'ha quedat un pastis molt maco i molt original! genial!!
    Me l'apunto perque potser algún dia tinc una excusa per poder-lo fer!!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. guau! te quedo genial! me encanta la minitartita! y con las nubes rosas queda de lo más cuco... te gustó el mayocake entonces?

    ResponElimina
  9. Que monada, como van creciendo, todos...

    ResponElimina
  10. Ostres que grans i maques que estan les teves nebodes, Eva!!!
    I el pastís, mooooolt xulo!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. T´ha quedat perfecte,esperaré un esdeveniment per fer-lo. Grácies per suggerir-lo. Petons,

    ResponElimina
  12. Eva, t'han quedat preciosos tots. Mai se m'hauria acudit fer un pastís amb maionesa, quina gràcia.

    ResponElimina
  13. hola guapa!!! t'ha quedat preciós! segur que els 3 es van emportar una bona sorpresa!!! molts petonets (i no ens castiguis tant entre recepta i recepta!!!!! ;P)

    ResponElimina
  14. M'encanta!!! ha quedat genial...ben divertida i vistosa!! sen dubte tot un èxit!!!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  15. Quina monada!!! Em sembla que ja tinc triat el següent pastís d'aniversari per les meves nebodes :)
    I diu que porta maionesa???? No ho havia sentit mai!!!

    ResponElimina
  16. Això de la maionesa també m'ha deixat molt sorpresa... De fet els ingredients hi són, és com els muntem, no? Quines coses!
    Uns pastissos molt originals, quines celebracions tan maques que feu!
    Petonets.

    ResponElimina
  17. A mi tam´be em sorpren aixó de la maionesa.. i ha quedat tan maco, amb els lacasitos... les nenes encantades, segur.

    ResponElimina
  18. Nenaaa que maca!!! es molt original!!! Besotes de la Vaca!!

    ResponElimina
  19. Quina bona pinta!! Felicitats a tota la colla! M'ha fet molta gràcia això de l'allioli!!! ;D

    ResponElimina
  20. Eva que preciosidad de tarta, sin duda tus celebraciones son la bomba, cuidas tanto los detalles, me encantan¡¡ y la tarta te ha quedado tan bonita¡¡

    Un besote fuerte

    ResponElimina
  21. fa molt de goig! felicitats a tots

    ResponElimina
  22. Qué precioso arco iris!!

    ResponElimina
  23. M´ha agradat molt!! és un pastís encantador!!

    ResponElimina
  24. Nenaaaaaaaaaaaaaa, que bonics que t'han quedat. Molt originals. Dintre de res l'aniversari del Jan, segur que ja estas pensant en tots els preparatius.

    petonets guapa

    ResponElimina
  25. Quina gràcia, amb un n'has fet tres!!!!
    Ara que ho veig sembla fàcil, però a mi npo se m'hagués acudit mai, jo hauria fet tres cocs, jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. Qué cosa tan bonita!!

    xoxo
    B* a la Moda

    ResponElimina
  27. Que xulu!! buscaré l'ocasió per fer-lo!
    I quina gràcia això de la maionesa, primer penses "quin fàstic" però és cert que els pans de pessic porten oli i porten ou!

    ResponElimina
  28. precioso blog, me ha encanatdo conocerlo!

    besitos!

    ResponElimina
  29. Quin pastís més bonic!!! Segur que la Carla i la Berta van estar ben contentes. Aquesta idea dels lacasitos és genial i, a més, a la canalla segur que els encanten!!!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  30. http://silviabmcrafts@blogspot.com17/5/11

    Increíble, preciós i a més deuria estar boníssim. Nena, quines mans!!
    Una abraçada.
    SílviaBM

    ResponElimina
  31. He posat l'adreça on no tocava. Per cert, aquest cap de setmana faré el pastís!! La trufa blanca a on la compres??
    SílviaBM

    ResponElimina
  32. ostres! núvol de sucre! on l'has trobat?

    ResponElimina