27/9/12

MACARRONS A L'ESTIL DEL CARLES GAIG



Vinga va!! Retorno l'activitat al blog i espero poder tornar a publicar amb una mica de constància...que fa gairebé 3 mesos que això està parat!!! I és que com més temps passa més mandra fa tornar a agafar el ritme! I això no pot ser... :)

Em fa especial il.lusió el plat d'avui: primer perquè així puc participar a la convocatoria de Memòries d'una cuinera que aquest mes proposa cuinar Macarrons i la segona perquè avui és l'aniversari de la Judith, així que aquesta recepta va dedicada a tu reineta!!! Tots segur que la coneixeu, és una persona encantadora, propera, amb un blog ple de receptes originals i temptadores, i que irradia estil pels 4 costats!!! Puc dir que he tingut la sort de poder conèixer-la en persona, i és tal i com me l'esperava, ella i la seva fantàstica familia! Per molts anys guapa!!!! Segur que avui tens un ajudant d'excepció per bufar les espelmes! :)


Els macarrons és un plat que mai falla a casa, ens agraden de totes les maneres encara que amb el Riqui tenim discussions ja que a ell li agraden més les "plumes" i a mi els macarrons "ratllats" jajaja!!

La versió d'avui són uns macarrons del Carles Gaig que faran les delicies de petits i grans... macarrons, sofregit de tomàquet i ceba, secret o llom ibèric i una crema de formatge... simplement deliciosos! Espero us animeu a probar-los, val la pena!!!


INGREDIENTS
  • 400 gr macarrons
  • 200 gr ceba tallada petita
  • 500 gr de tomàquet triturat
  • 200 gr de secret o llom ibèric
  • 200 cc de nata lleugera espessa
  • 80 gr de formatge parma ratllat
  • 250 cc llet
  • 10 gr mantega
  • formatge parma ratllat
  1. Sofregir la ceba fins que estigui ben confitada. Afegir el tomàquet, condimentar i sofregir.
  2. Tallar la carn a tires fines i saltar-les a foc viu.
  3. Posar a coure al bany maria la nata, llet, formatge i mantega. Condimentar amb pebre i nou moscada.
  4. Bullir la pasta en aigua assaonada. Escórrer-la.
  5. Posar un fons de crema en una safata i alternar capes de macarrons, sofregit, carn i crema. Empolvorar amb formatge, enfornar o gratinar i servir.
Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

15 comentaris:

  1. Els macarrons d'en Carles Gaig són super super famosos! Segur que amb aquests el Riqui i tu us poseu d'acord :)
    Genial que tornis a publicar, que necessito noves idees per pastissos, je je je...

    ResponElimina
  2. Anònim27/9/12

    Carai, segur que són bons siguent d'en Gaig! Quina sort, conèixer la Judith, és una persona fantàstica! Jo continuu sense participar, però segur que reemprenc l'activitat aviat.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  3. Excel•lent plat i explicació entenedora
    Et felicito pel teu article i pel teu blog en general.
    Aquí et deixo el meu per si es del teu interes
    http://pastrami-bcn.blogspot.com.es/
    http://paprikagourmet-bcn.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Sempre van bé uns bons macarrons, i aquests els trobo molt originals.

    ResponElimina
  5. Fan molt bona cara aquests macarros!! I serveixen perfectament de plat únic perquè porten de tot!!! Me'ls apunto!

    ResponElimina
  6. tremendos estos macarrones del Carles
    Gaig un mestre del bons
    me alegro que vuelvas a publicar
    peto

    ResponElimina
  7. Si, si, que la conec!;)
    Tens raó, bon inici.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Han de ser deliciosos!!!
    Tens raó, quan coneixes la judith és ben bé com la imaginaves, potser un xic més fashion i esbojarrada i tot!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Visca tu, els teus super macarrons... i la super Judith!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. nenaaaaaaa! sóc una empanada!!! fa dies que estic un xic desconectada i ara acabo de veure que m'has dedicat la recepta!!! aiaaiiaia, nena que estic a punt de plorar!!!!! ets un solet! ( no t'ho creuràs, però estigues atenta a la meva següent recepta ;P ja fa dies que la tinc preparada)

    ResponElimina
  11. Uuuuééééé!!! Bentornada!!
    Quina macarronada més bona que has fet! No coneixia la recepta del Carles Gaig, i com que a casa la pasta ens encanta la provarem de fer ben aviat! :)
    La Judith no la conec en persona però pel que "desprèn" per la xarxa i el bloc ha de ser una persona encantadora! I a part va néixer el mateix dia que el Guillem o sigui que encara amb més raó! Jajajaja!

    Molts petons! ;)

    ResponElimina
  12. Claro que sí, más constancia, te echamos de menos!! Me encantan estos macarrones la combinación es muy rica y sólo ver las fotos ya apetecen.

    Besotes

    ResponElimina
  13. Los famosos macarrones de C. Gaig!
    Fantásticos

    ResponElimina
  14. Anònim10/10/12

    Hola!

    He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina