22/12/11

TIÓ DE NADAL


Aquestes van ser les postres que vaig preparar per la Nit de Nadal de l'any passat. El dia 24 anem a sopar a casa de la meva germana, ella és una gran anfitriona, sempre cuida tots els detalls, posa una taula preciosa, amb un centre fet per ella i el millor és que és una cuinera excel.lent, sempre ens fa un menú boníssim i super currat... Ja tenim ganes de veure que ens ha preparat aquest any!!! ;) Així que vaig portar aquest tió de nadal per estar a l'alçada de l'ocasió.

El Tió de Nadal és un braç de gitano farcit, en aquest cas de trufa i recobert de xocolata. Es decora simulant un tronc i queda taaaaan bonic quan es treu a la taula que fa pena menjar-se'l i tot!!! Encara esteu a temps de fer-lo si voleu sorprendre els de casa aquestes festes!!! BONES FESTES!!!!




INGREDIENTS PER LA PLANXA DE BISCUIT

  • 5 clares + 50 gr de sucre + un pessic de sal
  • 5 rovells + 75 gr sucre + 35 gr xarop a 30º
  • 125 gr farina + 1 culleradeta de llevat
  1. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i sal.
  2. Fer un batut amb els rovells, sucre i xarop.
  3. Afegir les clares al preparat anterior.
  4. Barrejar amb la farina i llevat tamissats.
  5. Escudellar una planxa sobre una silpat o paper parafinat.
  6. Coure 8-10 minuts a 180º. Retirar del paper i deixar-la refredar enrotllada.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA: Clicar aquí

INGREDIENTS PER LA COBERTA


  • 200 gr sucre glaç tamissat
  • 100 gr mantega
  • 2 cullerades de coca cola
  • 2 cullerades de cacao en pols
  1. Desfer la mantega en un cassó.
  2. Afegir la coca cola i el cacao en pols sense parar de remenar.
  3. Anar afegint el sucre a cullerades poc a poc fins que es vagi integrant i dissolent.
  4. Reservar.

MONTATGE
  1. Xopar la planxa amb una barreja de xarop i licor al 50%.
  2. Napar amb la trufa sense arribar a les vores.
  3. Enrotllar, tallar les puntes i muntar en forma de tronc.
  4. Posar-lo sobre una reixa i cobrir-lo totalment amb la coberta de xocolata i coca-cola, amb una forquilla simular les ones del tronc.
  5. Deixar refredar a la nevera i decorar al gust.
Bon profit!!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand i I-recetas.

13 comentaris:

  1. Qué pinta tienen el brazo!

    xoxo
    B* a la Moda

    ResponElimina
  2. ummm!! aquest tió amb lo bo que ha d'estar ha de ser un gran caganer i portar moltes cosetes als petits i grans de la casa!! I sino, ja sabeu!! a menjar-lo! jejeeje!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. Anònim23/12/11

    Jo no m'he atrevit mai a fer un postre tan espectacular! Et va quedar de luxe i segur que boníssim tan ben farcidet!
    Bones Festes família!
    Molts petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Deliciosament temptador.
    Molt bones festes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. pero que pinta, tiene que estar increible!

    besitos!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat una monada. És tot un clàssic que té l'èxit assegurat a qualsevol taula de Nadal. I és veritat que fa una mica de pena de menjar, je je je...

    ResponElimina
  7. Des que vaig descobrir aquest dolç nadalenc, que no fa massa, ja li he sentit diferents noms: troncs de Nadal, tronc de San Silvestre, tió de Nadal... Però tingui el nom que tingui té una pinta espectacular!

    Una abraçada i bones Festes!!!
    Anna

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta!!!
    Des de "Pastissets" venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  9. Que xulo, no m'estranya que faci pena menjar-se'l!!! Quan dius xarop què vols dir?

    ResponElimina
  10. Cristina, pel xarop a 30º poses la mateixa quantitat de sucre que d'aigua en un cassó i li dones un bull.

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  11. T'ha quedat un tronc maquíssim!! Una abraçada i Bones Festes!! :)

    ResponElimina
  12. Quin tronc més bonic!!!! Te una pinta bonisima!!!
    Et desitjo un 2012 mooolt especial i ple de coses bones!!! Per cert, t'he contestat a la pregunta sobre la nit de reis al blog

    ResponElimina
  13. Hola Eva!!! M'apunte aquesta recepta del tió de Nadal per a l'any que ve. A veure si seré capaç de fer-la. Salutacions.

    ResponElimina