23/1/12

ELS BROTO I CARRERAS VENEN A SOPAR!





Bon any a tothom!!! Avui us porto el menú que vam preparar per un sopar amb amics ja fa més d'un mes...però amb les festes entremig em va ser impossible publicar-ho abans!

Teníem moltes ganes de montar un sopar amb els Broto i Carreras... i per fi vam quadrar agendes! Ara toca tornar-les a quadrar per anar a casa els Broto! :))


Vam gaudir molt de la seva companyia... els peques es van portar molt bé... i sembla ser que van gaudir també del sopar! Llàstima que no ens vam enrecordar de fer la foto de rigor pel blog...pel que us poso una foto d'aquest estiu! :)




Aquest menú us el recomano especialment!!! El pastís de rap és deliciós, i encara que els pèsols no us agradin massa prove-ho: la combinació és deliciosa. I les llamineres amb bolets i la salsa de jabugo és de festa total. Un àpat ha tenir en compte per quan tingueu convidats!


BOQUERONS AMB MADUIXA




INGREDIENTS
  • maduixes
  • boquerons en vinagre
  • pebre negre
  1. Tallar les maduixes per la meitat. Espolvorar amb pebre negre cada meitat.
  2. Amb una brotxeta introduir una meitat de maduixa, el boquero i l'altra meitat de la maduixa. Espolvorar amb sal maldon.
FONT: I+D en mi cocina

ESCOPINYES AMB TARONJA


INGREDIENTS: clicar aquí



PASTÍS DE RAP AMB SALSA DE PÈSOLS



INGREDIENTS (per 4 flamets)
  • 400 gr de rap (pes net)
  • 30 gr escalunya
  • 150 gr salsa tomàquet
  • 125 cc nata líquida
  • 1 culleradeta de farina d'arròs
  • sal, pebre de caiena i nou moscada
  • 4 ous
  1. Tallar el rap a dauets. Posar oli en una paella i saltar-los a foc viu. Retirar-los, passar-los a un colador per recuperar el suc que deixin anar.
  2. En la mateixa paella, confitar l'escalunya. Incorporar la nata, la salsa de tomàquet, la farina d'arròs i el suc del rap. Condimentar.
  3. Batre els ous i mesclar-los a la crema.
  4. Engreixar els motlles i repartir els dauets de rap i la crema.
  5. Enfornar al bany maria a 180º durant 30-40 minuts.
INGREDIENTS PER LA SALSA DE PÈSOLS
  • 200 gr pèsols
  • 150 cc d'aigua
  • una tija de vainilla
  • 2 cullerades d'oli
  • 50 gr mantega
  • 2 cullerades de nata líquida
  • pebre de caiena
  1. Donar un bull a l'aigua amb sal, sucre i la vainilla oberta. Afegir els pèsols i coure 5 minuts. Retirar la vainilla, afegir l'oli i triturar.
  2. Retornar al foc i incorporar la mantega i nata fins que estigui emulsionat.
  3. Condimentar.
MONTATGE
  1. Desmotllar els flamets i decorar amb la salsa de pèsols ben calenta.
FONT: Escola de Cuina Gormand


LLAMINERA AMB COBERTA DE BOLETS I SALSA JABUGO



INGREDIENTS
  • 2 filets de porc
  • 100 gr costella porc tallada petita
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 4 grans d'all
  • 1 tomàquet vermell
  • 1 ramet
  • 50 cc de vi negre
  • 3/4l d'aigua
  • 50 gr pernil jabugo tallats ben petits
  • 75 cc nata líquida
  • un dau de mantega
  • 150 gr bolets de temporada
  • 150 gr ceba tallada
  • 1 gra d'all
  • julivert picat
  • 50 cc nata líquida
  • acompanyament: xips moniato fregits
  1. Sellar la carn fins que tingui bon color. Passar-ho al forn a 90º durant 20-30 minuts.
  2. Rostir la costella en un cassó, afegir-hi la ceba, pastanaga i alls tallats i el ramet. Abocar-hi el vi i una vegada reduit, l'aigua. Condimentar i coure 45 minuts. Colar i reservar.
  3. Fregir breument el pernil de jabugo, abocar 500 cc de brou fosc, deixar reduir a la meitat i afegir la nata i el dau de mantega. Condimentar.
  4. Per la coberta: sofregir la ceba amb els bolets, all i julivert. Condimenatr, abocar la nata i deixar evaporar dins que quedi una pasta lligada.
  5. Tallar la llaminera a talls i entre cada un posar-hi el trinxat de bolets i la salsa ben calenta.
  6. Acompanyar amb xips de moniato fregits.
FONT: Escola de Cuina Gormand.


MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA AMB ANÍS ESTRELLAT I GELATINA DE GERDS


INGREDIENTS

  • 400 cc de llet
  • 80 gr de rovells
  • 25 gr maicena
  • 300 gr xocolata de cobertura blanca
  • 4 anis estrella
  • 450 cc de nata montada
  • 40 gr sucre
  • melindres
  • Pel xarop d'anís: 30 gr aigua + 30 gr sucre + 1 anís estrellat
  • Per la gelatina de gerds: 300 gr de gerds + 300 cc d'aigua + 100 gr sucre + 2,5 fulles de gelatina
  1. Posara bullir la llet amb els anís estrellat i deixar infusionar 8 minuts.
  2. Batre en un bol els rovells amb la maicena i el sucre i agegir-hi la llet bullint.
  3. Retornar al cassó sense parar de remenar fins que torni a inciar l'ebullició. Com si fessim una crema pastissera.
  4. Fora del foc incorporar la xocolata blanca i remenar fins que quedi ben integrada.
  5. Una vegada fred, incorporar la nata montada.
  6. Pel xarop, posar a bullir l'aigua amb el sucre i l'anís. Reservar.
  7. Per la gelatina de gerds, posar a coure tots els ingredients (excepte la gelatina) durant 30 minuts al bany maria. Colar i afegir la gelatina hidratada.
  8. MONTATGE: Posar els melindres en el fons d'un got, napar amb el xarop d'anís i posar-hi la crema de xocolata blanca. Deixar reposar 30 minuts a la nevera. Afegir una capa de gelatina de gerds a damunt. Deixar refredar a la nevera un mínim de 2 hores. Decorar amb gerds frescos.
FONT: Martín Berasategui

Bon profit!!!!

14 comentaris:

  1. Tooooooma menú! I toma famílies guapes!! Ai, veure aquesta foto d'estiuet m'ha posat melancòlica... jajajaja
    M'agrada tot! O sigui que ja saps que seria una bona convidada a casa teva, eh? :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Qué maravillad de menú! no tiene desperdicio.
    Por cierto guapísima, cómo estás???
    Un beso grandote.

    ResponElimina
  3. fantastico menu desde la A hasta la Z,divino todo

    ResponElimina
  4. quin menú més complert!!! quan em dius que hem de fer un sopar per què el Jan i el Boletet es coneguin? jijijijiji. Petonets a tota la familia!!!! ;P

    ResponElimina
  5. m'encanten els teus menús, d'aqui 15 dies cel.lebrem l'aniversari del meu fill i faré el pintxo de xampinyó amb ou de gotlla i pols de pernil, i el xupito de crema de pera

    s'agafen molt bones idees al teu blog, gràcies

    ResponElimina
  6. Uau, m'encanta tot el menú, receptes elaborades però que es poden fer a casa sense problema. Em guardo les receptes del peix i la carn, que totes dues m'agraden molt.
    I la copa de postres... quin vici!

    ResponElimina
  7. Un menú de cinc estrelles!!!
    I quina foto més divertida!!
    Ptns

    ResponElimina
  8. Nenaaa!! quin sopar!! Els Reixach-Satorres quan venim a sopar??
    petonets

    ResponElimina
  9. Anònim24/1/12

    Només dos paraules LOCURA-MOJITERA!!!!!!!! ja ja quin sbons records de l'estiu i del sopar bonissim!!!!!

    ResponElimina
  10. Això si que és un menú de festa!! no sabria dir quina cosa m'ha agradat més!!!!! Una foto d'estiu, estiu.. quines ganes que arribi
    petonets

    ResponElimina
  11. Caram, quin menú!!! No sabria dir-te quin de tots els plats m'ha agradat més!!! Segur que vas triomfar!! Enhorabona!!

    ResponElimina
  12. Amb gana no es deurien quedar, oi?Com els cuides!!!!!!!!!
    Petons.

    ResponElimina
  13. Que ben presentats tots els plats i quina bona pinta! Els teus amics deuen estar encantats de que els convidis a casa :)

    ResponElimina
  14. Ostres!! Un menú de luxe!! Està tot deliciós!! segur que va ser tot un èxit!!
    Un petonàs!

    ResponElimina