Aquest va ser el plat que vaig fer per dinar el diumenge. Un plat molt fàcil de fer i amb un resultat magnífic.
Podem fer servir qualsevol tipus de peix: lluç, lluerna, llucets, llenguado, etc. Jo com que sóc del club de les "sense espines" vaig optar per fer cuetes de rap. ;)
La salsa romesquet la podeu tenir feta el dia abans i així només tindreu que fer el puré de patates i marcar el peix a la planxa. Ja veieu, més fàcil impossible!
INGREDIENTS
Podem fer servir qualsevol tipus de peix: lluç, lluerna, llucets, llenguado, etc. Jo com que sóc del club de les "sense espines" vaig optar per fer cuetes de rap. ;)
La salsa romesquet la podeu tenir feta el dia abans i així només tindreu que fer el puré de patates i marcar el peix a la planxa. Ja veieu, més fàcil impossible!
INGREDIENTS
- Rap, lluç, llucets, lluerna, ...
- sal, pebre i farina
- 750 gr de patates
- caiena o tabasco
- Fumet: les espines del peix, 3 grans d'all, 1 tomàquet vermell, 100 cc de vi blanc, julivert, 1 litre d'aigua calenta
- Picada: 1 llesqueta de pa, 1/2 gra d'all, 10 fulles de julivert, 1 pebrot xoricero hidratat, 15 gr d'avellanes, 15 gr d'ametlles, 2 cullerades de vi ranci.
- Per fer el fumet, triturar els alls, el tomàquet, julivert i vi. Posar en una cassola una mica d'oli i sofregir les espines. Agregar el puré anterior i deixar evaporar del tot. Abocar l'aigua, condimentar i coure 15 minuts. Colar i reservar.
- Fregir els ingredients de la picada (excepte el vi ranci) en una paella. Triturar la picada juntament amb el vi ranci i 600-700 cc del fumet anterior. Colar, retornar al foc i donar un bull. Rectificar de sal si cal i afegir una mica de caiena o tabasco.
- Pelar les patate i tallar-les a trossos. Posar-les a coure en aigua freda i sal durant uns 2 minuts. Escórre-les i xafar-les amb una forquilla per fer un puré. Amanir amb oli, sal i pebre.
- Assaonar i enfarinar el peix i fregir-lo en una paella.
- Per sevir, posar el puré al mig del plat, a sobre el peix i al volt el romesquet ben calent.
Bon profit!!!
FONT: Escola de Cuina Gormand.
FONT: Escola de Cuina Gormand.
Quina bona pinta! Sóc una amant del rap i amb la salsa i el detall del puré ha d’estar fantàstic. M’apunto a les del club de les “sense espines”!
ResponEliminaEva, fantàstic! Un plat rapidet i deliciós!! Jo també sóc del club de les sense espines. ;) jeje
ResponEliminaPetons!
... que rico debía estar!! ... ese romesquet ... liga con casi todo ... me encanta en ensaladas!! un besote de la vaca!!
ResponEliminaEs que el club de "sin espinas", tiene muchos seguidores....ja,ja,ja
ResponEliminaCon rape, ¡ bien ! Con lo que a mí me gusta...
Un abrazo,
María José
Nena, això és un plat de diuemnge total! Rap i romesquet... una plat ideal per sucar pa!
ResponEliminaA mi no em fa res el peix amb espines, però no diré mai que no a un bon rap, je je je...
Un plat exquisit!! m'encanta el rap i questa recepta que ens presentes em sembla deliciosa!!
ResponEliminaMolts petons
Tens tota la raó, molt fàcil, i aquests plats que es poden anticipar són fantàstics pels dies de tens convidats, perquè almenys a mi m'agafa una de nervis per si no tinc temps d'acabar-ho.
ResponEliminaPetons
Que fineza de plato...
ResponEliminaEva,
ResponEliminaQue jo soc del mateix club!.
En prenem nota, te una pinta sensacional.
Una abraçada
Me parece que del club de sin espinas somos muchos al menos la mayoria de los hombres.Muy buena propuesta del plato.Y con un buen pan casero,la repera.
ResponEliminaAdeu
petons
Miquel
Jo que també sóc del "Club de les sense espines" faig un fort aplaudiment per aquest plat!! El veig com un romesco de tota la vida "desestructurat", no? jeje Petonets!
ResponEliminaNenaaaa, l'has fet? T'ha quedat xulíssim.
ResponEliminapetonets