Ahir va ser l'aniversari del Riqui, i per celebrar-ho van venir uns amics a sopar a casa. Per la tarda teníem pediatre, així que necessitava un pastís que fos fàcil i senzill de fer, així que de postres vaig fer aquest pastís de pinya i llimona.
La recepta és de la Rosa, una companya de feina de la meva mare.
I a part de ser bo, fàcil i que es pot tenir preparat amb antelació, queda un pastís molt bo i resultón! :)INGREDIENTS
- 1 llauna de 1/2 kg de pinya natural
- 3 cullerades de sucre
- 1 capsa de "Pastel fresco sabor limón" de Royal
- 500 gr nata per montar
- 1 planxa de bescuit
- Per la cobertura: 2 cullerades de flam Potax, 5 cullerades de sucre, el suc d'una llimona i 18 cullerades d'aigua.
- Disposar el bescuit en un motlle desmotllable i sucar-l amb el sucre cremat que porta la capsa del "pastel de limón".
- Batre amb el túrmix la pinya escorreguda, el sucre i els polvos del "pastel de limón" durant 2 minuts.
- Montar la nata i afegir-la amb moviments envolvents.
- Abocar la mescla al motlle i guardar a la nevera mínim un parell d'hores.
- Per preparar la cobertura, posar tots els ingredients en un cassó i desfer bé els grumolls. Posar-ho al foc fins que comenci a bullir sense deixar de remenar.
- Deixar refredar i estendre-la damunt el pastís ja quallat.
- Guardar a la nevera fins el moment de servir.
- Decorar al gust.
Sí que té bona pinta!!! m'encanten les postres ràpides, fàcils i que a més a més siguin bones!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per la recepta!!!!
Miel
felicitats, segur que estava riquisim! quina pinta!
ResponEliminapetonets
Eva,
ResponEliminaUn fantàstic pastís. Només cal veure la cara del Riqui i Cia. i això que encara no l'havien tastat.
Felicitats per l'aniversari i per les postres.
Una abraçada
M'agraden els pastissos que es poden deixar fets d'un dia per l'altre i que no donen molta feina. Aquest és molt refrescant!! Felicitats a tots!!
ResponEliminaLa pinta és boníssima, i suposo que també de gust, perquè tant la llimona com la pinya són ideals per als pastissos!
ResponEliminaFelicitats al Riqui!!!
eva, felicita el riqui de part meva, per l'aniversari perquè no li falta mai un bon pastís d'aniversari com aquest.
ResponEliminaFelicitats al Riqui!!!
ResponEliminaM'encanten els pastissos frescs amb sabors àcids i refrescants, són els que vénen més de gust per postres :)
Tinc pendent provar algun d'aquests preparats Royal per a pastissos... no els he provat mai, què tal són?
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i felicitacions al Riqui! :)
ResponEliminaGemma, a mi la recepta no em triunfava massa precisament per portar aquest preparat...ja que mai l'havia provat i no m'acabava de decidir. Però queda perfecte! No es nota gens que sigui "de sobre", suposo que al portar la pinya i la nata montada li dóna molt bon gust!
Petunets,
Eva.
Ok gràcies, ho provaré, perquè a vegades quan tens molta feina val la pena tirar d'aquestes receptes més fàcils però amb un gran resultat!
ResponEliminaUn pastís molt maco i si a més ens resulta fàcil de fer... Jo tampoc he provat mai aquests preparats, tot i que els he vist al super, ja veig que l' hauré de provar!
ResponEliminaPer molts anys al Riqui! El pastís té una pinta deliciosa! I la combinació de pinya i llimona segur que extraordinària.
ResponEliminaPetons!
Quin pastís més fresquet i quina pinta més bona...
ResponEliminaAixò de que permeti tenir-lo fet amb molta antelació és perfecte!
Todo es bueno saberlo y si nos toca hacer un pastis rapit ya tenemos la idea, desde luego la foto ya dice mucho de lo bueno del pastis.
ResponEliminafelicitas
Bona setmana
miquel
Doncs per molts anys! A´mb pastissos així dóna gust anar sumant anys, quina bona pinta!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Ay, me ha encantado ver a mi Riqui, que es un poco mio también eh???
ResponEliminaUn besote y fantástico pastís!
Eva!!!
ResponEliminaEl pastel estaba buenisimo!!! Os lo puedo asegurar porque fui una de las afortunadas que lo pude probar!
Como todo lo que cocinas tu, un 10!!!
Petons al Jan, a ti y al cumpleañero!!!
René, Esther y ...
eh!!! que color!!! y que rapidita!! un besote de la vaca!!
ResponElimina