14/12/09

POLLASTRE AMB CEBA, BOLETS I BOLES D'ESPINACS


I aquí el segón plat del dinar! Va agradar molt tant a grans com a petits i va causar sensació les boles d'espinacs...fins i tot a aqueslls que no són amants d'aquesta verdura!

INGREDIENTS PEL POLLASTRE
  • 1 Kg de pollastre deshossat i tallat en trossos (sense pell).
  • sal, pebre, farina i canyella en pols
  • 500 gr de cebes laminades
  • 150 cc de moscatell
  • 200 gr de bolets
  1. Assaonar el pollatres amb sal, pebre i canyella, enfarinar-lo lleugerament i saltar-lo en una cassola fins que tingui bon color.
  2. Agregar les cebes laminades al pollastre, donar unes voltes, regar amb el moscatell, tapar i enfornar a 180º fins que el pollastre estigui tou i la ceba ben confitada.
  3. Saltar els bolest en una paella, agregar-los a la cassola i deixar que facin xup-xup.
  4. Servir el pollastre amb les boles d'espinacs al volt.

INGREDIENTS PER LES BOLES D'ESPINACS

  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 150 gr de salsitxes
  • 1 ou
  • 50 gr de pinyons torrats
  • sal, pebre, nou moscada
  • pa ratllat
  • 20 gr mantega
  1. Bullir les fulles d'espinacs durant 5 minuts. Refrescar i escórrer molt bé.
  2. Retirar la pell de les salsitxes i donar un tomb per la paella amb mantega.
  3. Escórrer el greix, passar-ho a un bol i barrejar amb els espincas picats, els pinyons torrats i l'ou. Assaonar.
  4. Formar boles i passar-ho pel pa ratllat i fregir en oli calent.

FONT: Escola de Cuina Gormand.

31 comentaris:

  1. Holaaaa! quina idea més bones les boles d'espinacs, m'encanten i quan en tinc de l'hort sempre vull fer receptes noves.
    Gràcies!.

    ResponElimina
  2. Eva; Pollastre de "senyoret" a troçets i sense pell... els espinacs una bona alternativa fets amb boles. Que vaigi de gust Eva¡¡. :-D Josepb.

    ResponElimina
  3. No me extraña nada que gustara, con solo ver la foto se me hace la boca agua, ah y cuando vuelvas a ir al súper coge la anchoas, están de muerte, besos, pepa.

    ResponElimina
  4. Jo , avui hi fet un pollastre amb ceba , però no hi ha possat bolets perquè no en tenia..

    ResponElimina
  5. Boles d'espinacs....mmm...i amb pollastre....bé, recepta a tenir en compte!
    ptnts

    ResponElimina
  6. M'encanten les teves boles, Eva!! Apa quin menú més xulo que li vas montar al teu maridet, eh? Genial, com sempre.

    ResponElimina
  7. Hola Eva!!!!!
    En primer lloc enhorabona. Un dinar sensacional.
    Espero no tardar en tornar a visitar-te.
    Fins aviat

    ResponElimina
  8. Encara que a casa no tinc problemes amb els espinacs, m'han encantat les boles, son una gran idea, mira, les faré demà. Quines coses fas, a casa teva es menja de restaurant!!. Un petonàs bonica

    ResponElimina
  9. Un plat que sembla molt saboròs i equilibrat, enhorabona.
    Ester

    ResponElimina
  10. té una pinta deliciosa!
    petonets

    ResponElimina
  11. Per lleparse els dits!!!
    el toc del moscatell al pollastre m'agrada't moltissim.
    Un bon plat i les boletes d'espinacs molt acertades.
    Un petó

    ResponElimina
  12. Eva, quin pollastre més bo amb el moscatell!!! :)
    I les boles d'espinacs, molt originals també! :)
    Petons!

    ResponElimina
  13. Mira esto es como una tortura lenta, nos lo pones poco a poco, y yo sin probarloooooooo

    Que rico!
    Muac

    ResponElimina
  14. Un plat i un acompanyament deliciós, amb ingredients que segur que agraden a tots, grans i petits. No m'estranya gens que les boles d'espinacs tinguessin molt èxit!

    ResponElimina
  15. Yo no soy mucho de espinacas pero esas bolitas me ha gustado mucho.
    Un abrazo,
    María José

    ResponElimina
  16. Que bo, jo ho vaig fer amb el conill que ens agrada molt a casa i va ser un exit.

    Petons

    ResponElimina
  17. Molt bona idea aquestes boletes d'espinacs!
    Una gran manera de que els petits (i no tant petits...) se les mengin! Provaré de fer-les! Gràcies!! ;-)

    ResponElimina
  18. Una recepta molt bona, aquestes boles d`espinacs han d`estar boníssimes
    Petons

    ResponElimina
  19. Aquestes boles d'espinacs són ideals per que els nens mengin verdura!!!

    ResponElimina
  20. Et superes en cada recepta!!!!!

    ResponElimina
  21. nenaaaaaaaaa quina virgeria aixó de les boles d'espinacs, però no es desfan al fregir-les... ai quina por tu pq ets una artista jo millor no provar...

    petunets

    ResponElimina
  22. A les admiracions i a mi ens ha agradat molt el pastís de bolets del post anterior, i ens hem quedat sorpresos amb l'originalitat de les boles d'espinacs.

    Una pregunta: el trossos de pollastre desossat, com han de ser, més o menys, de grossos?

    ResponElimina
  23. Ja ho crec! el pollastre sol agradar a grans i petits. I aixó de les boles d' espinacs em sembla fabulós per menjar verdura.
    ptns.

    ResponElimina
  24. Que rica la combinación! Pollo con bolas de espinacas. Me ha encantado el duo y las recetas estupendísimas.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  25. Com que jo soc amant dels espinacs i del pollastre, ja em pots convidar el dia que vulguis !!!!!!

    Ptnts

    ResponElimina
  26. Esther19/12/09

    Eva, un menú meravellós. Em pregunto que prepararas per Nadal.... Tens convidats algún dia ? Jo fa dies que estic pensant i mirant molts blocs per tal de treure ideas d'aperitius,..etc.
    Et copiaré uns quans aperitius....és èxit assegurat. Si us plau podries dir-me el nom de la lletra que has fet servir en el full del menú d'en Riqui, m'encanta aquesta lletra.
    No sé si recordaras qui sóc. Vaig escriure't per primera vegada fent-te una consulta de les "espectaculars" mandonguilles (a casa són un clàsic, ja)...Felicitats una vegada més pel teu blog.
    Bones festes de Nadal.
    Esther (Barcelona)

    ResponElimina
  27. Esther19/12/09

    Eva, una pregunta més. On es compra el fil d'oli verge ?? és dur com un escuradents ???
    Moltes gràcies !

    ResponElimina
  28. Os deseo de corazón lo mejor para estas Navidades y que el próximo año sea más amable con todos, que tengáis salud y amor y siempre un buen amigo al lado para compartir lo bueno y superar lo malo. Que las penas sean pocas y breves y las alegrías infinitas.

    Un abrazo enorme de vuestra amiga Adi.

    ResponElimina
  29. Caram, quin àpat més complet! M'han encantat tant el primer com el segon plat, i això que el pastís es pugui preparar el dia abans no té preu. Quan hi ha tanta gent a dinar és ideal poder deixar un plat preparat el dia abans...
    Felicitats a la cuinera!

    ResponElimina
  30. Moltes gràcies a tots pels comentaris!

    Mar, no pateixis que no es desfan gens!

    Esther, i tant que me'n enrecordo!la lletra es diu "Daniel". Pel que fa al fil d'oli volia dir un rajolí per decorar! :)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  31. Esther21/12/09

    Eva, doncs soc un cas. Jo creia que era aquella "cosa" que fa d'escuradents(ji,ji,ji, soc una "paleta"....), llavors que és això tan "xulo" ?? ho he vist ja varies vegades però no sé que és...... Moltes felicitats!! retrasades, quin dinar !!!! això si que és celebrar el sant....i gràcies per enrecordar-te de mi, ja vaig dir-te que encara que no escrigui soc una fidel seguidora teva.
    Una abraçada.

    ResponElimina