8/12/09

PASTÍS DE BOLETS I LLAGOSTINS


Aquí teniu la recepta del primer plat del dinar del cumple del Riqui. És un pastís molt fàcil de fer amb un resultat boníssim! El podeu fer amb antelació, cosa que va molt bé per poder adelentar feina (en aquest cas no el desmotlleu fins el dia de menjar). En el meu cas el vaig fer amb motlles individuals, però el podeu fer amb un motlle tipus cake. Espero que us agradi!

INGREDIENTS
  • 400 gr de bolets (barreja)
  • 300-350 gr de cues de llagostins
  • 2 grans d'all i julivert trinxats
  • 3 cullerades de conyac
  • 175 cc de nata líquida calenta
  • 1 culleradeta de farina d'arròs
  • 1 culleradeta de pols de bolets
  • 4 ous
  • 1 escalunya
  • sal, pebre i cayena
  1. Netejar i tallar els bolets en trossos regulars.
  2. Confitar en un cassó l'escalunya amb una mica d'oli. Incorporar els bolets i sofregir-los fins que perdin l'aigua. Espolvorar amb l'all i julivert i la pols de bolets. Condimentar, regar amb el conyac i evaporar. Reservar.
  3. Pelar els llagostins. Treure-li els budells i saltar-los en una paella a foc viu fins que canviin de color. Retirar i trossejar-los en trossos grandets.
  4. Batre els ous amb la nata i la farina d'arròs. Condimentar.
  5. Abocar la preparació anterior en motlles amb paper en el fons i repartir el farcir de llagostins i bolets a cada un. Remenar en compte amb una cullereta per repartir-ho tot uniformement.
  6. Coure al bany maria a 180º durant 45-50 minuts.

INGREDIENTS PER LA SALSA

  • 75 gr de ceba tallada
  • oli i mantega
  • 10 gr de moixernons
  • 1/4 litre de brou fluix
  • 2 grans d'all trinxats
  • 2 pebrots vermells secs
  • 50 cc de nata calenta
  • 20 gr manetga
  • sal, pebre
  1. Hidratar els pebrots vermells secs.
  2. Saltar en un cassó amb mantega i oli, la ceba i els alls. Incorporar els moixernons, el brou i la pulpa dels pebrots vermells secs. Coure tot plegat uns minuts.
  3. Triturar, colar i retornar al cassó. Incorporar la nata, donar un bull i condimentar.
  4. Amalgamar amb la mantega.

MONTATGE

  1. Desmotllar el pastís en un plat amb la salsa en el fons. Es pot decorar amb bolets o cues de llagostins, o en aquest cas amb cebollí.
  2. Servir la resta de la salsa apart.

Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

34 comentaris:

  1. Eva, ja va bé tenir receptes com aquesta per així poder avançar feina perquè sinó ni dormiries!! ;) jeje
    Ja tinc ganes de veure les postres que li vas preparar! :p
    Petons!

    ResponElimina
  2. Perdón, no te importaría para el próximo cumpleaños del Riqui poner dos platos más para maridin y servidora??

    ResponElimina
  3. Aquesta mena de pastissos m'encanten, són fàcils, versàtils, els pots fer amb antel·lació i sempre quedes la mar de bé. La combinació de bolets i llagostins és deliciosa i ideal per a un dia de festa grossa!

    ResponElimina
  4. Mercè, el pastís d'aniversari va ser comprat!!! Sinó si que no hagués dormit perquè erem 12 a dinar...jejeje!!

    Su, ya de vuelta a Guada? Me alegro que tu papi esté bien!!! Por favor...ya sabes que cuando tu me digas, tienes mesa y cama!!!!

    Gemma, a mi també m'agraden moltíssim!!!! Jo aquest tipus els faig molt sovint!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Aquests pastissos son la meva debilitat, i per a mí lo millor la salsa, es nota que m'agrada aixó de no deixar res al plat,jaja. Es perfecte per a un sopar o una festa, tot fantàstic. Petons

    ResponElimina
  6. Caraaaaaaaaaaaaaaaaaaai!!!!

    BONIIIIIIIIISSIM!! :P

    ResponElimina
  7. Qué buena pinta y qué bonito presentado! Ideal para éstas fiestas!
    Bs!

    ResponElimina
  8. Noia quin pastis, si tots els plats son d`aquet nivell l`any que ve tindràs de posar mes plats a taula.
    petons

    ResponElimina
  9. Nena, quina recepte! m'agrada tot ho que porti bolets i amb llagostins deu ser molt bo!
    Em va agradar trobarme amb tu en el curs de la Carbó, ara ja ens coneixem!
    Petons

    ResponElimina
  10. Ostres fa uns dies en vaig fer un de molt semblant i ens va encantar!
    Aquest teu fa molt bona pinta, segur que estava boníssim!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. guauu! com el cuides eh!!! així m'agrada!!
    té una pinta deliciosa!
    petonets

    ResponElimina
  12. Ideal poder avançar feina a la cuina...grràcies per la idea!
    Ptnts

    ResponElimina
  13. Molt bona idea aquest pastís, i la presentació genial. Me l' anoto, que aviat tindré convidats i aquest pastís els agradaria molt.
    ptns.

    ResponElimina
  14. Què bons els bolets i els llagostins i quina presentació tan maca!! On compres la pols de bolets?

    ResponElimina
  15. Quina combinació! deu ser maravellosa al paladar...
    petons

    ResponElimina
  16. Eva,

    Aquest pastís ho té tot, els ingredients m'agraden molt, es pot ver per endavant, té una presentació molt bonica i segur que era bo de veritat!. Ja saps que el faré!

    ResponElimina
  17. No lo he probado pero con solo leer los ingredientes y ver esa salsita en la foto ya sé que me gustaría. Jolines con el cumple de Riqui, ¡ menudo festin !
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  18. Una delicia, sin duda alguna, yo como Su me apunto al próximo, ¿ vale? besos, pepa.

    ResponElimina
  19. Nena, quin mega dinar que li vas fer al teu amor!!! això sí que es celebrar un bon aniversari. molts petons.

    ResponElimina
  20. Elvira, és que són molt agraits aquesta mena de pastissos...a mi tb m'agraden molt! :)

    Cristina, gràcies!

    Sara, ideal para fiestas pq lo puedes tener hecho con antelación...y eso es de agradecer!

    Fem un mos, si som més ja no sé on els posaré...jejeje!

    Marta, a mi també em va encantar coneixe't!!! :)

    Illetapitita, doncs ja pots posar la recepta!!! jejeje!

    Ivana, ja m'ho diu la Gemma que el mimo massa...jejeje!

    Marta, i tant! Sinó és impossible tenir tanta gent a casa...

    AnnaFS, agrada moltíssim! Per dir-te que el meu cunyat no li agraden els bolets i li va entusiasmar!

    Cristina, la pols de bolets la vaig comprar a la parada de la plaça on venen bolets. És de la marca "El Follet" i és de ceps.

    La quina de luculus, la combinació de bolets i llagostins és boníssima!

    Glòria, ja em diras si el fas pels germanas del josep o pels castellers...espero que us agradi! :)

    Maria José, se ha de tener al maridín contento, ya ves! jejeje!

    Pepa, pues lo mismo, tienes casa en terrasa, ya lo sabes!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  21. La cuina vermella, a nosaltres és que ens encanta celebrar l'aniversari!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  22. Caram , aixo si que és un pastis de veritat, eh??

    ResponElimina
  23. Hola Eva!
    Ha de ser molt i molt bo! La combinació dels bolets amb els llagostins és boníssima! I presentat així fa festa!

    Una abraçada! Cuideu-vos ;-) !

    ResponElimina
  24. M'encanten aquests tipus de pastisos, els pots fer abansi dedicar el dia al que fa festa!
    Petons.

    ResponElimina
  25. Una recepta que pot anar molt bé per aquestes festes

    ResponElimina
  26. Deliciosa combinació, si senyor!!!
    Aixó d'avançar feina sempre va molt bé......
    Ptnts

    ResponElimina
  27. Intento imaginar el sabor d’aquest pastis, havia d’estar bonissim. I amb el que m’agraden a mi els bolets..
    Aquestes quantitats et varen servir per fer 12 individuals?
    Gràcies.
    1 petó

    ResponElimina
  28. Una combinación de ingredientes que hacen de este plato toda una estrella de la mesa.
    Supongo que Riqui estará contento, porque tú te has portado... damos fé!
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  29. Pero que maravilla, la verdad que es un gusto ir a tus cumples, fiestas, etc.... eres la reina del buen gusto, se mataran por que les invites, no??, jaja.

    Me encantó la idea, y de que se haga con antelación mucho más, perfecto para estos días.

    Besotes guapa.

    ResponElimina
  30. Una presentació molt bona i de ben segur que era boníssim!!

    Petonets preciositat,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  31. Per molts anys Riqui¡¡.
    Una molt bona combinació mar i muntanya, i com dius tú, en forma de cake... deliciós¡¡ :-D
    Que vaigi de gust Eva¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  32. Per molts anys Riqui¡¡.
    Una molt bona combinació mar i muntanya, i com dius tú, en forma de cake... deliciós¡¡ :-D
    Que vaigi de gust Eva¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  33. Els peixos, estava taaan bo! ;)

    Cuinetes, presentat de forma individual sempre fa més goig, oi?

    Silvia, jo sempre intento adelantar plats pq sinó el dia D acabes morta!

    Ester, i tant que fa de per Nadal...

    Xaro, sempre va bé...que sinó acabem cansats a més no poder...

    Dolors, no, en surten 6 d'individuals o 1 motlle tipus cake. Jo vaig doblar les quantitats.

    ZG, Riqui está encantado...ya dice que cuando repito...jejeje!!

    Trota, yo siempre apunto por algún plato que se puede hacer le día antes...sinó con tanto invitado acabas para irte a la cama antes de comer...jejeje!

    Vanesuky, la combinació és deliciosa!

    Josep, tens raó...és un mar i muntanya!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  34. Estas recetas son de alta cuina el pastelde bules lo probare es bueno
    un saludo felices fiestas

    ResponElimina