El dijous passat va ser l'aniversari del Riqui, i com cada any vam convidar a la familia a dinar el diumenge a casa per celebrar-ho tots junts. Ja s'ha convertit en una tradició, i com diuen les meves cunyades, ja ho esperen cada any...jeje!
El menú va agradar molt a tots, i la prova és que no va sobrar res de res! :)
Així doncs, comencem pels aperitius que vaig preparar i que us poden donar idees de cara a les festes que s'acosten. Són molt fàcils de fer i el resultat espectacular. Espero que us agradin!
CARXOFA AMB FORMATGE DE CABRA I SALSA DE PIQUILLOS
INGREDIENTS
- Cors de carxofes en conserva
- formatge de cabra
- Salsa de piquillos: 100 gr de piquillos, 1/2 gra d'all, cebollí picat.
- Triturar tots els ingredients de la salsa i reservar.
- Tallar el formatge en rodanxes, posar la salsa de piquillos i al damunt el cor de carxofa.
- Decorar amb un fil d'oli verge, cebollí picat i sal maldon.
- Servir en una cullereta o bé amb torradetes.
FONT: Gastronomia y Cia.
LLUMINS
INGREDIENTS
- pasta de full
- crema de formatge brie
- sal, pebre, orenga
- ou batut
- pebre vermell dolç
- Tallar tires de la pasta de full de mida aprox. 9x2 cm.
- Condimentar amb sal, pebre i orenga.
- Pintar amb ou batut i enfornar a 200º durant 15 minuts (o fins que estiguin daurats).
- Un cop freds, untar una punta amb la crema de brie i espolvorar amb pebre vermell dolça per simular un llumí.
FONT: B comme bon.
TRUFA MORCILLOSA
INGREDIENTS (per 20 unitats)
- 4 morcilles de ceba
- 2 pomes reineta
- cacao pur en pols
- Treure la pell de la morcilla, aixafar-la fins que quedi una pasta i passar-la per la paella amb un fil d'oli.
- Tallar a quadrets petits la poma i caramelitzar-la en una paella amb una mica de sucre.
- Barrejar la morcilla i la poma i deixar refredar.
- Un cop fred, formar boles petites.
- Donar un cop de forn a les boles, 2-3 minuts i arrebossar-les amb el cacao pur en pols per simular unes trufes de xocolata.
FONT: Juan Mari Arzak.
TARONJA - BACON
INGREDIENTS
- Taronja
- bacon
- jengibre fresc, pebre negre
- Tallar la taronja a pèl i tallar els grills sense la part blanca.
- Marinar amb el jengibre fresc ratllat i pebre negre.
- Enrotllar els grills de taronja amb el bacon i saltar-los a la paella.
FONT: Juan Mari Arzak.
CREMA DE PERA I LLONGANISSA IBÈRICA
INGREDIENTS
- Peres conference
- oli, sal, pebre negre
- llonganissa ibèrica.
- Liquar o triturar les peres previament pelades.
- Afegir un raig d'oli i condimentar amb sal i pebre.
- Decorar amb encenalls de llonganissa ibèrica.
FONT: La salut al cistell, TV3.
Bon profit!!!!
El papa diu que vol tastar tots els aperitius........ quina pinta mes bona!!!!!!!! i quina currada.
ResponEliminaNo es estrany que les germanes del Riqui vulguin repetir.
Petonets.
Mami
Una vez más felicidades por partida doble. A Riqui por su aniversario y a tí por tomarte las molestias de preparar un menú de lujo y categoría con excelentes resultados.
ResponEliminaBesitos sin gluten.
Eva,
ResponEliminaEts una artistassa, la reina dels "entrants", quina bona excució i presentació. Ah, felicitats al Riqui! i una abraçada per a tu.
uala quin vici!!!
ResponEliminaEva el Josep te tota la raó, et la reina de l'aperitiu.
Molts rècordssss
Quina cucada d'aperitius!...Felicitats guapetona!
ResponEliminaSegur que van gaudir moooooooooolt!
Ptnts
Nena, i jo no puc venir a aquest aniversari, total una cunyada mes, portaría galetes. M'ha encantat tot, menys lo de pera, ains es que les peres i jo........
ResponEliminaPetonets
Ara
quina passada! quina presentacio!
ResponEliminaFelicitats!
Petons.
Per molts d´anys Riqui, vaja menú bo vau preparar, estic impacient per veure els altres plats perquè els entrants són espectaculars...petonetsssss
ResponEliminaPLAS PLAS PLAS!
ResponEliminaAquest menú promet molt!
M'encanten els aperitius, ja ho saps... i els teus sempre són els meus preferits.
Les culleretes de la crema de peres són genials, s'aguanten perfectament als gotets :)
Ho dic cada any, però és que no ho puc evitar: tens el Riqui molt mimat! :)
Nena!! os pusisteis moradossssssssss, que rico todo y felicita al Riqui nuestra parte
ResponEliminaPetonets para todos!
guauu! quina maravella!!
ResponEliminales seves germanes voldran que cumpleixi anys més cops a l'any!
petonets
Quins aperitius més espectaculars!! Me'ls hauré de mirà ben bé per prendre nota per ara les festes! jejeej!! quedaré com una reina!
ResponEliminaFelicitats a en Riqui!!
Petonets!!
M'encanta la cuina en miniatura, poder tastar un munt de plats en un sol plat és un plaer immens. Quina enveja, quins plats més originals i més apetitosos
ResponEliminaUna abraçada
Ester
Estimadíssima moltíssimes felicitats a el teu maridito!!! quina canya d'aperitius, cal dir que ets la reina del pica - pica de lujo, eh?! Molt bé, ara ja esperem els altres platillos que vas cuinar i segur que estaven de vicio!! Petons bonica.
ResponEliminaQue original y que bien presentado! Enhorabuena!!
ResponEliminaBs!
Moltes felicitats al Riqui per partida doble: per ser el seu aniversari i per tenir una cuinera que el mima tant!!!!!
ResponEliminaI tant que per aquestes festes copiaré algun apetitiu i tant que si.
Felicitats Eva ets una artistassa!!!!!
Quin menú! Ja he anotat idees per l' aperitiu del dia 24 que el celebrem a casa.
ResponEliminaNo m' estranya que a les teves cunyades els agradi tan venir a casa teva.
Felicitats al Riqui.
ptns.
Qué originales entremeses... me encanta la mezcla de sabores y texturas. Una verdadera maravilla. Y un buen trabajo para prepararlo todo y presentarlo tan bonito.
ResponEliminaUn abrazo.
moltes felicitats al Riqui i quina currada de menú, jo també vull venir a dinar, l'any que ve.
ResponEliminaFelicitats al Riqui i a veure quan ens veiem.
Anna Mundet la mare Biel
Eva, hola guapa,
ResponEliminaQuins entrants més espectaculars!
I què bons, xiqueta!Els apunto!
Espero impacient la resta del menú!Mmm!
Per molts anys a en Riqui i a tu! :D
Petonets,
Marina
Eva! com t'ho has treballat!! Quin millor regal que aquest! molt bé i per molts anys!
ResponEliminaYo también quiero ser tu cuñada....Me han llamado mucho la atención las cerillas, ¡ qué divertidas !.
ResponEliminaFeicidades al cumpleñañero y a la cocinera, menudo trabajo....
Un abrazo,
María José
Muchas felicidades a tu Riqui, y muchas felicidades a ti también por esa cena, que vamos a cual mejor, muy logrado, besitos, pepa.
ResponEliminaCaram quina festa més maca!!!
ResponEliminaper molts anys!!!
Hola Eva!
ResponEliminaRenoi quins aperitius!!! Un luxe!!!
Segur que el Riqui va estar molt i molt content!!
Moltes felicitats pels plats cuinats i pel Riqui!
Petons!
Eva, felicitats al Riqui!! I quina currada de menú!! Com sempre, bravoo! ;)
ResponEliminaPetons!
Lo primero de todos felicidades para Riqui, y segundo a ti por este pedazo de trabajo, menudo festín, imagino como lo esperaran tus familiares, jaja, es una gozada disfrutar de tanto y tan bueno. Me encantó el toque de naranja y bacon, delicioso contraste.
ResponEliminaBesotes guapa.
Enhorabona per aquest super menú!
ResponEliminaTot té molt bona pinta! Molta paciència i molt de temps a la cuina! Pq aquests entrants són entretinguts.
Podries si us plau penjar la recepta del pollastre també?
Moltíssimes gràcies!
Quina passada d`aperitius, felicitats al Riqui
ResponEliminaPetons
Uau!!
ResponEliminaQuin luxe!
Jo també l'esperaria l'aniversari cada any sabent que m'esperen aquestes delícies!
Una abraçada!
Quina presentació més acurada!!! M'encanta!!quina sort el Riqui!!! deu estar boníssim!!!
ResponEliminaPetonassos
Miel
Felicitats al Riqui, i com sempre una amfitriona de luxe, ets la reina dels Aperitius, culleretes i tastes!
ResponEliminaEnhorabona pel menú que era de restaurant de 4 estrelles Michelin!
Un petó! Beth
Hola Eva, els aperitius una passada. Per mi és el més dificil de fer quan preparo algun dina familiar. Una abraçada
ResponEliminaCarai!! aixó si que es un dinar de classe!! FELICITATS!!
ResponEliminaUN PETÓ!!
ISABEL
Hola, no em perdonarè mai haver trigat tant en venir al teu blog, quina maravella de menú, estic impacient per veure la resta, les trufes de morcilla son unes de les meves favorites, felicita al Riqui! jo vui ser familia teva per gaudir d'un menú tant extraordinari,jaja. Petons
ResponEliminaLa taronja amb bacon s'ha de probar.
ResponEliminaQuin goig que fa tot!
ResponEliminaFelicitats al Riqui!!!
ResponEliminaI quin luxe de menú, quina currada!!!Tots els plats es veu deliciosos!!
Un petonet macos,
Vanesuky.
Quina passada! tots els plats son fantastics!
ResponEliminaPetons
Nuria
Nivel, nivelazo!!! que buen pinta todo y muchas felicidades!!
ResponEliminaUn saludo
Jorge
www.pocohecho.com
Que per molts anys, Riqui, puguis compartir la vida amb l'Eva, i a tu, Eva, ni cal que et digui com m'han sorprès tots aquests entrants. Et, com diu en Josep "noctàmbul", la reina dels entrants.
ResponEliminaP.S. Em va saber greu haver-me equivocat de dia el dia de la classe amb la Mireia Carbó, ja que sabia que tu, i altres blocaires que fa temps que no veig, hi anàveu i tenia moltes ganes de tornar a veure-us a tots. En fi... Un altre dia serà!
Ah!, i de part de les admiracions:
¡¡¡!!!¡¡¡!¡!¡!¡ ¡¡¡¡¡
Una abraçada.
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Ja sabeu com m'agraden fer aperitius...per mi lo millor juntament amb les postres! :)
ResponEliminaAra ja teniu també el primer plat i espero aviat el pollatre! ;)
Petunets,
Eva.
quina canya d'entrants, sempre en trec idees. Felciitats""
ResponEliminaNena.. quin lluiment... aquest home voldrà complir anys cada mes si segueixes fent-li aquestes festes. Que bonet tot !!
ResponEliminaNena, el Riqui i tots els convidats havien d'estar molt contents. Un sopar de luxe!! M'ha agradat tot, així que prenc bona nota.
ResponEliminaNúria