28/7/09

ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN I BOLETS AMB FORMATGE DE CABRA


L'altre dia vaig anar a la plaça i vaig descobrir les albergínies blanques. No son gaire freqüents i el seu gust és més suau que les varietats llargues.

Vaig tenir molt clar el plat que faria amb elles: alberginies farcides de carn i bolets. És un plat molt complet, així que només cal acompanyar d'una amanida verda.

Sabíeu que en italià les albergínies s'anomenen melanzana? Antigament es creia que el consum d'aquesta hortalissa produïa bogeria, fet que va portar a anomenar-la com a mela insana (poma boja).






INGREDIENTS
  • 2 albergínies
  • 400 gr de carn picada de vedella i porc
  • 200 gr de bolets de temporada
  • 200 gr de salsa de tomàquet
  • formatge de cabra
  1. Tallar les albergínies per la meitat i buidar-les reservant la polpa.
  2. Encendre el forn a 180º i coure les meitats de les albergínies (que ens serviran de cassoletes) durant 20 minuts.
  3. Fer daus amb la polpa i en un cassó amb un raig d'oli sofregir-hi l'albergínia a daus.
  4. Afegir la carn picada i sofregir-la. Tot seguit afegir la salsa de tomàquet, i deixar sofregir un parell de minuts.
  5. Netejar els bolets i tallar els més grossos a trosso regulars i afegir-ho al cassó. Remoure uns segons i condimentar amb sal i pebre.
  6. Omplir les meitats de l'albergínia amb el sofregit, disposar uns daus de formatge de cabra al capdamunt i gratinar uns minuts al forn.
  7. Servir acompanyat d'uana amanida verda.

Bon profit!!!

33 comentaris:

  1. Ostres albergínies blanques!!!
    No n'havia vist mai!!! Si és que en el nostre Mercat de la Independència hi podem trobar de tot!!!
    Màgnifica recepta!

    ResponElimina
  2. la mama del cullerot festuc29/7/09

    Apa Eva quin plat més bo que has fet, aixó d'estar una setmaneta de vacances ..., has arribat a casa i mans a la cuina ...., molt bona presentació i molt bon plat.

    Petonets.

    Mami

    ResponElimina
  3. Hola Eva...!!!!
    Es un plat genial...plè de vitamines i protïnes..!
    Probeu-lo a fer amb ceps en comptes dels bolets....queda per llepar-se'n els dits!
    Per cert, és el primer cop que t'escric....fins aviat!!

    Gemma

    ResponElimina
  4. Cuinetes, i tant!!! A la nostra plaça i trobem de tot!!! jeje!

    Mami, has vist que bonic queda el plat que em vas regalar??? és preciós!! Disfruteu de les vacances!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Gemma, benvinguda i gràcies per escriure!!! Amb ceps brutal...m'encanten, normalment en tinc de congelats però aquest cop se m'havien acabat!!!

    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Me ha encantado todo, la receta, las fotos y que ya estes con el delantal puesto.
    Muac

    ResponElimina
  7. que bones i que blanquetes!!
    petonets

    ResponElimina
  8. Ostres!! M'he oblidat de dir-vos, que parlant d'albergínies, al mercat de Palamós em van explicar que aquesta varietat blanca, l'han recuperat de no sé quinaepoca, però que es veu que és força antiga!!
    Si podeu, feu un tomb pel mercat de Palamós...i ja m'ho direu!!!

    Bon estiu!!

    ResponElimina
  9. Que curioses aquestes albergínies, les albergínis farcides m'agraden força, aquestes amb bolets són una bona opció
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  10. Quina barreja més bona carn, bolets i formatge de cabra, jo no he vist mai alberginies blanques n'he vist de molt claretes amb ralles vermelles a l'Empordà però blanques del tot no ....

    Molt bona la recepta de segur
    petonets

    ResponElimina
  11. Doncs quan vulgueu, us proposo un "tour" pel mercat de Palamós...això si, ha de ser a l'estiu...
    Heu de pensar que hi ha una varietat de fruites i verdures, que jo no les trobo per aquí, especialment, de tomàquets!!!

    Apali, bon profit!!

    ResponElimina
  12. felicidades por estar de vuelta tus berenjenas magnificas un beso angeles

    ResponElimina
  13. Jolin tia a mes de bona cuinera tens historia de les coses q fas...Molt be....Aquestes me las apunto i las fare....Molt bona pinta....MMMMMMMMMMMM...

    ResponElimina
  14. Eva!

    Jo l'auberguinia blanca la vaig descubrir un any de vacances a Lanzarote. És una tonteria pq ho vaig preguntar i em van dir que les portaven d'aquí a la peninsula cap allà!! jejejeje

    T'ha quedat molt bé, a casa avui haguessis triumfat pq aquest és un dels plats que fa furor.

    Tons

    ResponElimina
  15. Mmhhmhmhm!! Que booo :D
    Cristina

    http;//vidaculinaria.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Ostres, doncs aquí aquesta varietat blanca encara no ha arribat!! Però vaja, amb el que m'agrada l'albergínia, aquest plat amb la carn, els bolets i el formatge de cabra... ha de ser per llepar-se'n els dits!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  17. T'ha quedat un plat esplèndid!. No he fet mai albergínia blanca, sempre les compro negres o alguna vegada les de ratlles liles. Ho haurem de provar així. Quins bolets vas fer servir, de temporada?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  18. Vaya tela con las berenjenas blancas, y yo que no las veo ni vivas ni muertas, me encantaría probarlas y con ese relleno mas tienen que estas de rechupete, besitos guapetona.

    ResponElimina
  19. Nena, jo vaig a descobrir la albergínies blanques fa un parell de setmanas. Son molt bones i amb el teu farcit segur que son de 10!
    Petons

    ResponElimina
  20. Quina varietat més preciosa d'albergínes. A nosaltres ens agraden moltíssim, tot i que aquesta varietat no les hem tastades mai. A veure si els del Mercat de Mollet les porten aviat.
    Un petó.

    ResponElimina
  21. Les Delicias tampoc coneixem aquestes alberginies, bé millor dit no les coneixíem, però amb la teva recepta ja sabem més coses, una recepta original i ben bona, prenem nota a veure si ho trobem al mercat, un petonet

    ResponElimina
  22. Su, con esta calor no apetece ponerte mucho el delantal, eh?

    Ivana, jo no coneixia aquesta varietat...

    Gemma, la meva mare és una fan del mercat de Palamós, nosaltres hi anem molt pq estem a Sant Antoni.

    Ester, a mi tb m'encanten les albergínies farcides!

    Mar, la combinació és boníssima...mmmmm...

    Gemma, esn apuntem al tour! jeje...a mi m'encanten els tomàquets de pebrot! :)

    Angeles, aquí estamos...soportando está ola de calor...

    Tere, la història també és important per gaudir d'un plat, oi?

    Anna, doncs ja saps! A fer-lo i triunfar!

    Cristina, quina ilu!!! Com tenim a la parelleta???

    Mercè, jo era el primer cop que les veia!!! :)

    Glòria, vaig fer servir ous de reig i uns rossinyols que tenia secs.

    Pepa, A mi me encantan las berenjenas de todas las maneras:escalivada, rebozada, frita,...

    Marta, ja vaig veure el teu post! :)

    Txell, a mi també m'entusiasmen!

    Delicias, i sinó en trobes, amb albergínies allargades o les que compris habiltualment!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  23. Una menja sempre increible, les alberginies. Són una delícia per la boca i el paladar. Fercides encara més i en carn ja no diguem i el formatge de cabra... Que vaigi de gust Eva. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  24. Albergínies albines??? Mai les havia vist...
    Deliciós aquest plat, m'encanta!
    una abraçada

    ResponElimina
  25. Albergínies albines? M'ha encantat aquesta recepta, ha de ser espectacular. Salut!!!!!

    ResponElimina
  26. eva, no coneixia les albergínies blanques, però per la forma s'assemblen a les que tenen con ratlles morades i blanques, no sé què tal de gust.
    el que sí sé és que aquesta variant de les albergínies farcides, que a casa agraden molt, m'ha encantat.

    ResponElimina
  27. Hola!!!! m´encanten les albergínies!!! i no les he preparat mai amb bolets, han de donar un gustet molt bo, ho provaré...també m´ha agradat molt l´explicació d´on ve el nom...petonets

    ResponElimina
  28. Bones, boníssimes!!Fan un goig increible!!!

    Petonets maca!

    Vanesuky.

    ResponElimina
  29. Quines albergínies! No n' havia vist mai de blanques...
    Molt bona recepta, sobretot ara que aviat començarà la temporada de bolets.
    ptns.

    ResponElimina
  30. Nunca habia visto berengenas blancas

    Supongo que deben tener el mismo sabor que las moradas

    bsss

    ResponElimina
  31. Que curiós, no sabia aquesta història amb el nom italià... quines coses que es pensaven abans, oi? Je je je...
    El farcit ha de ser boníssim i molt gustós, una combinació de sabors deliciosa.

    ResponElimina
  32. mmmm les hauré de provar!

    espero que passis pel meu nou bloc, sóc totalment novata en això!

    ResponElimina
  33. Josep, a casa també agaraden molt les alberginies...fetes de qualsevol manera!

    Rubèn, ja ho veus, avui en dia hi ha de tot a la plaça, oi?

    Olles i somriures, estava molt bona!

    manel, el gust és més suau que el de les albergínies llarguies. Per això vaig opensar que estarien més bones farcides..

    Mª José, sempre aprenem alguna cosa! ;)

    Vanesuky, estaven de muerte..jejeje!!

    AnnaFS, tens tota la raó...quan sigui el temps aquest plat serà un èxit assegurat!

    Celes, el saborés más suave que el de las moradas.

    Gemma, sisisi, molt curiós!!!!

    L'art de la cuina, moltes gràcies per la teva visita. Ara em passo pel teu blog!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina