El passat dissabte dia 7 de març va ser el meu aniversari, 29 anys!!! Jo sóc de les persones que els hi encanta fer anys i celebrar-ho amb els amics i la familia...m'encanta el dia del meu aniversari, bufar les espelmes, que em cantin i la sopresa dels regals... ;)
L'aniversari va anar d'alló més bé, mil sorpreses que no m'esperava, trucades plenes d'emoció i
disfrutar d'un dia màgic per mi, i és que son els últims 20... l'any vinent ja canviem de número!
El diumenge ho vam voler celebrar amb tota la familia amb un dinar a casa, espero que us agradi el menú: als invitats els hi va agradar moltíssim!!! Sobretot als avis, que van estar encantats!!!
Així doncs, comencem pels aperitius:
- BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA
- 250 gr de puré de tomàquet
- 100 gr de sucre
- 200 gr de formatge de cabra
- 4 fulles de gelatina
- tabasco, sal
- 1/2 copa de vinagre de xerès
- llavors de sèsam i rosella
- Posar el puré de tomàquet, el sucre, el vinagre, sal i tabasco en un cassó i deixar coure fins aconseguri una textura de confitura. Després afegir la gelatina previament remullada.
- Trinxar el formatge de cabra i fer boles.
- Clavar un pinxo llarg a cada bola i mullar-les amb la confitura de tomàquet.
- Arrebossar les boles amb llavors de sèsam i altres amb rosella.
- Omplir un got amb sucre i clavar els pinxos.
FONT: Xef Mey Hofmann
- PATATA FIBRA ÒPTICA
El nom d'aquest aperitiu ve de la forma que li fem a la patata, que ens recorda al tall vertical dels cables de fibra òptica.
- 4 patates
- 100 cc d'oli d'oliva
- polpa de fruita de la passió ( si no en trobeu podeu utilitzar polpa de pinya amb suc de taronja)
- 10 gr de sucre
- pebre negre i sal
- Pelar i tallar les patates en cubs de 3x3 cm.
- Fer uns talls profunds verticals i després en sentit contrari.
- Coure'ls en aigua bullint i sal durnat 4 minuts i després passar-los per la paella amb una mica d'oli perquè agafin color.
- Fer una vinagreta amb l'oli, la fruita de la passió, sucre, pebre i sal.
- Servir les patates i regar amb la vinagreta.
FONT: Xef Juan Mari Arzak
- SOBRASSADA AMB MEL DE L'ALCARRIA
Des de que vaig veure aquest aperitiu a los Webos Fritos, és un clàssic a casa, això sí, ens estalviem feina i substituim la tosta dolça per torradetes. La combinació de la sobrassada amb la mel és espectacular. I si a més la mel és de la meva amiga Su i és de l'Alcarria, l'èxit està assegurat!
- sobrassada ibèrica de Mallorca
- mel de l'Alcarria
- torradetes
- Untar la sobrassada en les torradetes i posar un rajolí de mel.
- Introduir al forn 1 minut a 200º.
FONT: Webos Fritos.
- CEBA ESCALIVADA AMB FORMATGE BLAU
- 3 cebes
- romaní i farigola
- 100 gr de formatge blau
- Sense treure la pell, partir les cebes per la meitat, posar-les cap per avall en una safata de forn preiament unatada amb oli.
- Distribuir el romaní i la farigola i condimentar amb sal i oli.
- Introduir al forn durant 20 minuts a 200º.
- Treure la pell i servir amb el formatge blau i un rajolí d'oli d'oliva.
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés
- XAMPINYONS, OU DE CODORNIU I POLS DE PERNIL
- 6 talls de pernil serrà
- 12 xampinyons
- 12 ous de codorniu
- oli d'oliva, sal i pebre vermell dolç
- Preescalfar el forn a 140º.
- Posar els talls de pernil sobre de paper apte per forn i introduir-les al forn durant 30 minuts. Treure-les i deixar-les refredar sobre paper absorvent. Triturar fins que quedi pol de pernil.
- Netejar els xampinyons i treure el peu.
- Posar una paella amb oli al foc i saltar els xampinyons per cada costat. Condimentar.
- Fregir els ous de codorniu en una paella amb oli.
- Disposar els xampinyons sobre una safata, posar els ous a sobre i empolvorar-los amb pols de pernil i pebre vermell dolç.
- MAÓ AMB CODONY
- 150 gr de formatge de Maó
- 100 gr de codony casolà
- oli d'oliva, vinagre de xerès, sal i pebre blanca
- romaní
- Tallar a quadrets el formatge i el codony.
- Emulsionar la vinagreta.
- Posar uns quants daus de formatge i codony a cada cullereta i amanir amb la vinagreta.
- Decorar amb fulles de romaní.
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés
- COCA DE PEBROT VERD I VERMELL, ANXOVES I CANSALADA.
- 1 làmina de base de pizza
- 2 pebrots verds
- 2 pebrots vermells
- 2 cebes tendres
- 100 gr de cansalada fresca de porc
- anxoves en oli
- oli d'oliva i sal maldon
- Escalivar al forn a 150º durant 15 minuts les cebes, el pebrot verd i el vermell.
- Estirar la base de la pizza i fer peces rodones petites.
- Tallar fines les cebes tendres, cobrir la base de pizza i afegir els pebrots tallats a tires alternant els colors.
- Distribuir les anxoves i la cansalada tallada a daus i introduir al forn a 180º durant 10-15 minuts.
- Decorar amb cebollí i un raig d'oli i sal maldon.
FONT: Descobrir Cuina nº 37.
Per molts anys Eva! ara cap als trenta (que no s'està gens malament!!). Menú genial!
ResponEliminaFELICIDADES Eva, disfruta mucho de tu ultimo 20, que los que vienen ahora ya empiezan a pesar, y ese menú se matricula de honor , me ha encantado todo, tiene una pinta deliciosa, vamos que yo me lo hubiese comido todo, besitos guapa y feliz cumple.
ResponEliminaFelicitats Perucho!!..un any més al teu costat..un menú impressionant i una dona espectacular..
ResponEliminaSellarès
Feliç aniversari! Quins plats! Els tastaria quasi tots. No diré quins deixaria -per qüestions de gus personal- però tots tenen un aspecte que diu: Retrata'm i devora'm.
ResponEliminaA seguir!
Per molts anys Eva! Quin menú més treballat, felicitats!!! I ara cap a la trentena! Petons!
ResponEliminaTxell, i tant, a mi m'encanta fer anys...però això de passar de ser una veinteañera a treinteañera no ser jo...jejeje!!!
ResponEliminaPepa, eso eso...ya empieza la cuesta arriba! jaja!! Mil gracias Pepa, intenté que fuera al agrado de todos...
Riqui, mil gràcies a tu pels regals tan increibles que m'ha fet!!!
Glòria, ei, també s'ha de ri lo negatiu, eh??? Ja sabem que en gustos els colors...així que et pots mullar! ;) Moltes gràcies...
Cuinetes, lo important és poder fer-los tan ben acompanyada com aquest any!!!
Petunets,
Eva.
Eva,
ResponEliminaFelicitats pel teu aniversari i felicitats pel menú!. Com que has començat pels aperitius, espero que hi hagi els altres plats, amb el pastís amb les espelmes!.
Una abraçada
Hola Eva, moltes feliçitats!
ResponEliminaBonissim tot, quin menu...
La teva familia te molta sort de tindre una cuinera tan fantasticca.
Petonets i per molts anys.
Rosa M
Eva, Per molts anys!!! Gaudeix dels últims 20! ;) Aquest menú és extraordinari!!! I amb uns aperitius fantàstics! Veig que tu ni descanses pel teu dia, eh? ;)
ResponEliminaPetons!
Moltes felicitats pels anys i pel menú, ple d'entreteniments que fan molt de goig
ResponEliminaEster
Felicitats! Altre cop t'has superat amb els aperitius, ets un geni en el tema :)
ResponEliminaPerò quina feinada, la teva família deu estar encantada amb els teus dinars, els deus tenir fent cua davant la porta cada diumenge je je je...
Ja tinc ganes de llegir el pastís Sant Marc ;)
Eva:
ResponEliminaMoltes felicitats! quin àpat de luxe, que se'mposen les dents llargues!
Petons
Maragda
Com sempre una gran amfitriona, i un menú d' aquells de no tenir paraules, l' any vinent, festa grossa per les dues.
ResponEliminaUn petó!
Beth
Felicitats!!! i quin menu!!!
ResponEliminapetons
Que se manifieste tu madre!!! que se puso las botas!!!
ResponEliminaque maravilla de menú, no sabria con que entrante quedarme, enhorabuena, y muchas felicidades por tu cumple
¿hubo sorpresas? mira que bien...jiji
Pues.... muchas FELICIDADES.
ResponEliminaDejas el nivel muy alto, pero que muy alto.No me extraña que les gustase...¡ menudo trabajo !.
Enhorabuena, cocinera.
María José.
Moltes felicitats Eva!!!!
ResponEliminaQue sí, que sí, que és bonic fer anys i celebrar-ho amb els amics i la família, però l’any vinent no canvies un numero, en canvies dos.
El menú deliciós, perfecte!!
Una pregunta, a les piruletes de formatge de cabra hi poses puré de tomata, com és aquest puré? Tomata crua picada i triturada?
Espero que els regals estiguessin a l’altura del dinar perquè aquest va estar tot un luxe.
petons
Nena quin menu més bó, i quines currades que et pegues. Moltissimes felicitats, per tot.
ResponEliminaPER MOLTS ANYS, NOIA!
ResponEliminaI pensa que 29 són poquets, encara n'has de complir molts més i seguir donant-nos receptes tan bones com aquestes. Ah, estic impacient per veure els altres plats del menú.
Les fotos molt bones!
un menu esplèndid, com sempre! disfruta els 29, tot i que els 30's tampoc estan gens malament ;-)
ResponEliminaGlòria, i tant que hi va haver pastís amb espelmes!! És una tradició que sempre cumpleixo: bufar les espelmes! ;)
ResponEliminaMaia, moltes gràcies!! El regal és poder compartir aquest dia amb la familia...
Mercè, és que m'agrada reunir la family...i com que m'agrada cuinar...doncs ni aquest dia descanso...jejeje!!!
Ester, mil gràcies!
Gemma, els aperitius m'encanten, es nota oi??? Trobo que fan de festa!! El pastís pròximament...jeje!!
Maragda, almenys ho vam intentar!!! ;)
Beth, l'any vinent por todo lo alto!!!
Ivana, merci!!
Su, siiiiiiiiiiii...hubo muchas sorpresas...que escondido que lo teníais eh??? jijiji!!! Los entrantes geniales...xo el tuyo arrasó!!!!
Maria José, ya sabes que los abuelos comen bien...y si encuiam la cocinera es la nieta...pues imaginate tu lo contentos que estaban...
Dolors, tens raó...canvio 2 números...sniff sniff!!! Jo vaig triturar els tomàquets tallats a trossos amb la thermomix i després el vaig colar. Però es podria fer amb els tomàquest en pot que venen sencers al natural.
Ara, mil gràcies...això s'intenta!! ;)
Margarita, tema fotos em queda taaaan per apendre...xo crec que les fotografies i les presses son incompatibles...i temps per fer-les quan la gent està a tyaula poc...jejeje!
Gemma, els 30 em fan ilusió també...i és que els números parells m'agraden més..
Petunets,
Eva.
Felicidades con retraso Eva... pero eso si, de todo corazón!!!... me pareces toda una artista , y encima con una sensibilidad de aúpa... que detallazo todo tan bien hecho y presentado... eres una artista!y venir a verte es una gran fuente de inspiración... mi próximo cumple me lo curraré así... con menú impreso en tarjetitas y todo!un beso grandote guapa!
ResponEliminaPerò quines cosetes més maques que has fet, Eva !! Uf, quan veig la teva cuina... em dona una mica d'enveja no fer-la jo... Me l'hauré de copiar, presentació inclosa..
ResponEliminaPetons reina..
Eva i Riqui, sou uns anfitrions ideals, i que dir del menú!!!!!!!!! millor imposible, tot deliciós, molt apetitos i super ben presentat. Nosaltres estem encantats, perque es com anar a un restaurant de tres estrelles michelin!!!!!! i amb un caliu que en aquest llocs no es troba.
ResponEliminaFELICITAT I PETONS!!!!!!!!
Mami.
Pues lo primero de todo felicitarte por tus 29 estupendos años y tanto si te gusta cumplirlos (que ya veo que sí) como si no, te iba a desear que fueran muchos pero muchos más.
ResponEliminaNo me extraña que los abuelos se fueran encantados, menudo festín más rico y de categoría. Ahí hay trabajo, eh?
Buen menú.
Esperamos ver más cuando abandones los 20 y entres como tantos en los trenti, jaja.
Besitos sin gluten
per molts anys, eva! com sempre, les celebracions les fas amb uns entrants de primera.
ResponEliminaun petonàs!
Darrerament arribe tard a tots els aniversaris: moltes felicitats!!!!
ResponEliminaEl convit: de primera!!!
Per molt anys Eva !!!
ResponEliminaGaudeix dels últims 20 ... però preparat perque lo bó arriba amb els 30 !!! si ja pots imaginar quina edat tinc no ji ji ji
molts petonets i felicitats un cop més pel menú, la familia deu estar super contenta amb tú ...
apali besitos
Per molts anys Eva!! Jo al juliol faig els 30...
ResponEliminaCom t'ho has currat no?? Quina pinta que té tot...
Moltíssimes felicitats!!! Escolta, amb aquest menú, si l'any vinent et sobra una pl´ça m'avises ;)
ResponEliminaMoltes felicitats! 29 anyets... tota una nena!
ResponEliminaLes receptes de luxe, com tot el que fas, m'ha agradat molt el menú que vas fer.
Petonets Eva.
Fins i tot a l’hora de fer anys ets de les persones vitals que conec! Sí, senyora! Què vol dir això de fer cara de pomes agres el dia que fem anys???... Però si quan estem malalts anem al metge perquè ens curi, i poder-ne molts més oi? O és que algú va al metge i li diu: “Miri, doctor: no em trobo massa bé, però com que ja fa anys que no tinc vint anys, no cal que s’hi miri massa, eh?”
ResponEliminaPer molts i molts anys, Eva, per aquests 29 acabats de fer, i per ser com ets!
Moltes felicitats Eva, el menú fantàstic. Ara ens queda esperar la resta del menú.
ResponEliminaPetonets,
Eva
Felicitats per el teu aniversari i per el menú, realment son uns aperitius molt bons i molt vistosos.
ResponEliminaPetonets
Felicitats! el menú fantastic, tot té una pinta molt bona.
ResponEliminaJo ja estic en als trenta y tampoc está tant malament.
Petons
Anys i anys, per molt anys, a la Eva per molts anys.
ResponEliminaCom sempre, menú excepcional.
Només per curiositat, ens podries dir quan temps t'has passat a la cuina per fer tot això?
Salut
Pepin
FELICITATSSSSSS!!! ets tan jove i tan bona cuinera que como continuis així tendrem que retirar-nos tots els altres...un menú exquisit de debó, tot perfecte de debó...molts petonets!!
ResponEliminaPer moooolts anys Evaaa!!!!
ResponEliminaHas sumat un any amb un menú DELICIÓS!!!!!!!!!
Son la meva debilitat!
Un petonàs!
Avans que res Eva MOLTES FELICITATS!!!! sento haber arribat tard per felicitar-te però últimament entro poc , ja saps, el temps , i passa de pressa.....així que et desitjo molta felicitat i que ho celebris cada any amb aquesta alegria y aquesta megataula tan ben parada.
ResponEliminapetons
Martuki, lo del menú es un éxito total!!! Hace mucha fiesta y aparte va muy bien para que los inviatdos sean todo lo que les espera!!! ;)
ResponEliminaMaria, a copiar s'ha dit!!! Haig de dir que TOT estava deliciós!!! jejeje!!
Mama, el caliu el feu vosaltres, la resta ho podem naltres! ;)
Zerogluten, los abuelos encantadísmos...se fueron con el menú debajo del brazo y un tupper para presumir de nieta! :)
Manel, m'encanta fer aperitius, es nota, oi?
Francesc, moltíssimes gràcies!!
Mar, ja veus a la meva mare...la fan number one juntament amb els avis! ;)
Rubèn, festa grossa al juliol, no???
Silvia, ja has tingut a la nena??? I tant, sempre hi ha lloc per un més...o dos!! :)
Somaral, mil gràcies, a casa va agradar molt tot...encara que ells no són gaire objectius...jejeje!!
Enric, tens tota la raó!!! Si no fessim anys malament!!! Així que ha celebrar-los por todo lo alto...ja saps: cara al viento! jajaja!!!
Eva, pròximament la resta de plats!!
Teresa, moltes gràcies guapa!!!
Marta, moltes gràcies per la visita!!! Cada època té lo bo, oi???
Pepin, moltes gràcies per la felicitació amb cançó inclosa!!! Doncs em vaig passar 3 dies...jajaja!!! Deu ni do, oi? ;)
Maria José, que ets exagerada!!!! Si sou tots uns mestres!!!
Illetapitita, la meva també!!!
Mai, i tant, cada any ens hem de superar!!!
Petunets,
Eva.
per molt anys Eva...sento el retard!! jo els vaig fer el 2 de març, 30 anys ja! A mi també m'encanta celebrar-lo...deu ser cosa de peixos oi?? Espero que anés molt bé, el menú com sempre de luxe, segur que n'aplico més dun dels plats!
ResponEliminamolts petons!
Anna, moltes felicitats pels 30!!! A veure si poses alguna recepta de la celebració!!!! Els peixos som els millors...jijiji!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.