4/3/09

LA MARTA I EL CHUKY VENEN A SOPAR!


Aquest dissabte van venir a sopar la Marta i el Chuky a casa. Ells son uns gran anfitrions, ja sigui a casa seva o a la casa d'Estais on ens conviden cada any a tota la colla a passar un cap de setmana, així que vam voler estar a l'alçada!! Esperem que disfrutessin tant com nosaltres de la seva companyia!!!! ;)


APERITIUS


  • Cloïsses a la marinera





  • 1/2 kg de cloïsses fresques
  • oli
  • 4 grans d'all
  • 150 cc de vi blanc
  • una cullerada de farina
  • julivert picat
  1. Deixar un parell d'hores les cloïsses en un bol d'aigua amb un grapat de sal perquè purguin.
  2. En una paella amb un raig d'oli, posar els alls i quan estiguin daurants, afegir la farina i remoure fins que estigui cuita.
  3. Afegir el vi blanc i les cloïsses. Tapar i quan es comencin a obrir les cloïsses, apagar el foc.
  4. Servir en una safata i empolvorar amb julivert.

FONT: Ana de Las recetas de mama.



  • Pop a la gallega amb espuma de patata







  • 600 gr de pop congelat
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • pebre vermell
  • sal maldon
  • 250 gr patates
  • 125 gr de nata líquida
  • 100 gr d'aigua de la cocció de les patates
  • 35 gr d'oli
  • sal, pebre
  • 2 càpsules de nitrògen
  1. Descongelar el pop.
  2. Posar a bullir 1 litre d'aigua a la thermomix: T.varoma-v.1-10'.
  3. Un cop estigui bullint l'aigua, agafar el pop per la part del cap i introduir-lo i treure'l de l'aigua 3 vegades (per espantar-lo), deixar-lo dins del vas i programar: T.varoma-v.1-40'.
  4. Un cop finalitzada la cocció, deixar reposar el pop a dins el vas tapat durant 20 minuts.
  5. Retirar, escórrer i tallar-lo a rodanxes.
  6. Per fer l'espuma de patata, seguir la recepta d'aquí.
  7. Disposar una base d'espuma de patates en un got i a sobre les rodanxes de pop. Amanir amb oli d'oliva, pebre vermell i sal maldon.

FONT: Escola de Cuina Gormand i Rosa de Bocados Dulces y Salados.


PRIMER PLAT


  • TIMBAL DE BRIE, RÚCULA I MADUIXES GLACEJADES



  • 20 maduixes
  • 50 gr de sucre morè
  • vinagre balsàmic
  • pipes de carbassa i de gira-sol
  • 5 cc suc llimona
  • 50 cc d'oli d'oliva
  • 250 gr de brie
  • 100 gr de rúcula
  • sal, pebre
  1. Per fer la salsa de maduixes: Escalfar una paella, posar-hi les maduixes, agegir el sucre i deixar-ho coure un parell de minuts. Afegir el vinagre balsàmic, reduïr-lo un minut més i retirar del foc. Reservar.
  2. Torrar les pipes lleugerament al forn.
  3. Per fer la vinagreta: afegir el suc de la llimona a l'oli d'oliva i emulsionar. Afegir una part de l'almívar que han deixat les maduixes i mesclar.
  4. Tallar amb un motlle circular el formatge brie.
  5. Posar una part de l'almívar restant de les maduixes a la base del plat, el formatge brie a sobre i una part de les fulles de rúcula.
  6. Banyar amb una mica de la salsa vinagreta, afegir els fruits secs i colocar al damunt les maduixes.

FONT: Xefs Manuel Pirelli i Anna Vallès del restaurant Acai.




SEGÓN PLAT



  • TONYINA AMB VINAGRETA, CEBA CONFITADA I AJOBLANCO



  • 1 peça de tonyina de 900 gr
  • oli i herves provençals
  • 1 cullerada de salsa de soia
  • sal i pebre
  • CEBA CONFITADA: 2 cebes laminades, moscatell, 20 gr mantega, sal.
  • AJOBLANCO: 100 gr de maionesa, 1/2 gra d'all, 30 gr d'amtelles crues marcona, vinagre de poma, un raget de llet, sal i pebre rosa.
  • VINAGRETA: 2 tomàquets vermells secs confitats, julivert, cebollí, orenga, alfàbrega, 1 cullerada de vinagre balsàmic, 5 cullerades d'oli d'oliva, 1 culleradeta de mostassa antiga, sal, pebre i polset sucre.
  1. VINAGRETA: Emulsionar l'oli, el vinagre, la mostassa, sal i pebre i, després afegir la resta d'ingredients tallats molt petits i els grans d'all.
  2. Macerar la tonyina amb l'oli, les herbes provençals i la soia durant unes hores.
  3. Marcar-la en una planxa per cada costat i després passar-la al forn a 60º durant 1 minuts.
  4. Retirar-la i amanir-la amb la vinagreta.
  5. CEBA CONFITADA: Posar la ceba en un cassó, cobrir amb el moscatell i un olset de sal, i coure a foc lent fins que s'evapori el moscatell (aprox. 1h 30 min). Agregar la mantega i deixar caramelitzar. Reservar.
  6. AJOBLANCO: Deixar una estona les ametlles amb aigua tèbia perquè s'hidratin. Triturar-les amb l'all, afegir el vinagre, i la maionesa i emulsionar afegint una mica de llet per tal de donar la consistencia d'una salsa.
  7. Per servir, tallar la tonyina a talls, regar amb la vinagreta, colocar una quenelle de ceba confitada i l'ajoblanco al volt espolvorada amb les pells de la pebre rosa.

FONT: Escola de Cuina Gormand.



POSTRES



  • TORTELL DE CREMA





  • 1 làmina de pasta de full
  • 250 cc de llet
  • 80 gr de sucre
  • pell de llimona, de taronja i canyella
  • 30 gr de Maizena
  • 2 rovells
  • 10 gr mantega
  1. Dissoldre la maizena amb una mica de llet. Mesclar els rovells amb la barreja anterior en un bol.
  2. Posar la resta de la llet en un cassó amb el sucre, mantega i les pells de llimona i taronja i la canyella. Quan bulli, abocar en el bol amb els rovells, barrejar, colar i retonar al foc sense deixar de remenar fins que just comenci a bullir. Retirar i abocar a un recipiend fred per precipitar el refredament.
  3. Disposar la pasta de ull a sobre de la silpat, escudellar una tira de crema al centre i tancar el full de manera que la crema quedi al centre. Abatre les vores i donar forma de tortell.
  4. Pintar la superfície amb ou batut i enfornar durnat 30 minuts a 200º, empovorar amb sucre llustre passat aquest temps i caramelitzar-lo al grill durant un minut.

FONT: Escola de Cuina Gormand.

40 comentaris:

  1. Anònim6/3/09

    Eva, un sopar de "LUJO", per uns bons amics!!!!.
    Suposo que quedarien encantats, jo que ho he provat TOT,aseguro que es deliciòs.
    Les fotos molt xules.

    Un petó GUAPA!!!

    Mami

    ResponElimina
  2. Doncs sí, un sopar de luxe.Suposo que aquell dia no tindríeu temps ni de dinar amb tants preparatius!
    Felicitats per aquest menú tan complert.
    Ah, també estic d'acord en què les fotos són molt maques.

    ResponElimina
  3. Yo también quiero ir a sopar, puedo?
    Pedazo de menú que os habeis metido entre pecho y espalda. Felicidades.
    Muchos besitos sin gluten, con anfitriones como vosotros da gusto.

    ResponElimina
  4. Eva; -El Cullerot Festuc- ... en fi¡ sense paraules... com sempre... genial Eva... La entrada de la teva mare ja es una garantía... quàlsevol l'hi porta la contraria. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  5. Nena, quina fan que tens amb la teva mare eh? jo como que no he provat res no puc dir el mateix, jeje, així que m'hauràs d'invitar.

    ResponElimina
  6. Eva,
    per quan dius que fas un altre sopar? je,je.
    Segur que van quedar encantats i no tan sols pel menú.
    El pop aquest em té enamorada. Com les braves!
    Moltes felicitats guapa.

    ResponElimina
  7. Mami, et queda per probar les cloïsses i el timbal de brie!!!!jeje!!

    Margarita, tens tota la raó...el dia abans i el mateix dia estas ficada a la cuina!!! Xo val la pena, si els amics s'ho valen!!!

    Zerogluten, a ver si haceis una viajecito y os pasais por mi tierra...un plato nucna os faltará...eso si, sin gluten!!!

    Josep, ja ho diuen que de mare només n'hi ha una!!

    Ara, la meva mare la tenim viciada als blogs!! jeje!! sisisi, és fan, però quan m'ha d efer una crítica també és la primera, no et pensis!!!

    Somaral el pop estava boníssim...xo l'espuma de patata és lo más!!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. Eva, la teva mare té tota la raó! Un sopar de 5 estrelles!!! Felicitats per aquest super menú! Quina feinada! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  9. Com sempre un sopar excel·lent, moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  10. Quin sopar!
    Teniu el llistó molt i molt alt.
    Feliçitats per el blog i moltes gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  11. Quins sopars!!! guauu!!
    Quin menu més delicios!
    petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. Eva, ets una especialista en fer uns entrants espectaculars, en aquest tema ets la meva referència, ej je je...
    i la resta de menú... insuperable un altre cop, quina sort que tenen la Marta i el Chuky!
    El tortell de crema és d'aquelles postres resultones i poc explotades a nivell casolà, oi? I això que és senzill i queda bonísism, segur que els convidats flipen quan dius que ho has fet tu a casa ;)

    ResponElimina
  13. Quins aperitius més variats i bons, i perqué no dir de la tonyina i el tortell...noia et felicito una presentació i unes fotos estupendes.
    Records.

    ResponElimina
  14. Eva, tens una sorpresa esperant-te al meu blog. Espero que t'agradi!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Eva, Per Molts Anys!!! I jo sense saber-ho! ;)
    Que disfrutis del teu dia!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  16. eva, com sempre que tens convidats t'hi llueixes, tant a l'hora de cuinar com de presentar i de fotografiar.

    ResponElimina
  17. A més de felicitar-te per aquest excel·lent menú, com que he vist al bloc de la Mercè que és el teu aniversari, doncs, mooooooltes felicitaaaaats!!!!

    Un petó

    ResponElimina
  18. i per molts anys, guapíssima!!!

    ResponElimina
  19. Hay madre que ganas tengo de ser tu invitada, para que me prepares un menú como este digno de un restaurante de tres estrellas michelin, felicidades sois unos anfitriones magníficos, besos pepa.

    ResponElimina
  20. Mare mevaaaaaaa!!!! encantats és poc...els vostres amics degueren quedar amb els ulls espantats...o jo m´hi hagués quedat vaja...m´ha agradat tot moltíssim, una elecció molt bona de la succeció de plats i les fotos delicioses...un petonet

    ResponElimina
  21. Totes les receptes que has elaborat em semblen impecables i molt ben triades, com diu la teva mare de 'lujo'. Sempre és un plaer tenir gent a casa i compartir un bon sopar. Moltes felicitats.

    ResponElimina
  22. Ostres Eva!
    I tant que vau estar a l'alçada!
    Això és un sopar de luxe!!!
    Tos els plats boníssims!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  23. Eva, segur que ho van estar de satisfets i contents...és un menú de luxe!! La presentació, perfecta...

    Petonets
    Núria

    ResponElimina
  24. Quan puc venir a sopar???
    Quin menú!!!
    ptnts

    ResponElimina
  25. ...oñññññññññññññoooooooooooo!!!

    Pedazo de menú, nena!!
    Me he quedado muerta, y te voy a copiar la tapa de pulpo ya pispo, me encanta, poco a poco iré haciendo el menú entero, me ha entusiasmado!!

    Por cierto
    No gastes mucha saliva, ahorra, por si dentro de un tiempo te falta, de lo que tenemos que hablar!!

    ResponElimina
  26. quin sopar mes maco uuauaua ultima met es un luxe sopar a las vostres cases me a encantat tot.

    ResponElimina
  27. Eva, guapa, quina cosa més maca has fet. M'ha encantat aquest menú tan modern. Me l'apuntaré tot sencer per alguna convidada. Et felicito. Petons reina..

    ResponElimina
  28. Avantatges de ser dels últims: He sabut que has fet anys. Doncs per molts anys! Capipota, yu, yuuuuu!

    (El menú, no cal dir-ho, extraordinari!)

    Un petó, guapíssima!

    ResponElimina
  29. Eva, com la Gemma, ets el meu referent en els entrants, molt original la tapa de pop, al final m' hauré de comprar un sifó d' aquests!!

    Un petó guapa!
    Beth

    ResponElimina
  30. Realment ets la inspiració de totes les trobades amb amics,felicitats de nou..

    ResponElimina
  31. Mercè, feina una mica, però als que ens agrada cuinar no és cap esforç posar-me a la cuina!

    Ester, ho intentem!

    Maia, moltes gràcies per la teva visita!!! La Marta ja m’ho deia, que no em torna a convidar…jejeje!!! Pero ella també és una gran cuinera!!

    Ivana, gràcies!!!

    Gemma, m’encanta començar un sopar amb uns aperitius, trobo que fa molt més de festa, oi? El tortell crec que és les postres que més soviet faig, ja que en un momento tens un tortell boníssim que no té res a envejar al de les pastisseries!


    Teresa, la tonyina és ESPECTACULAR de bona!!

    Mercè, moltes gràcies pel premi i per la felicitació!

    Manel, no sé si ho aconsegueixo, pero ho intento al màxim!!! El problema és que al ser de nit m’esbarallo amb les fotos i la llum…aissss!!! Gràcies per la felicitació!!!

    Glòria, moltes gràcies!!!! El cumple molt bé… ;)

    Pepa, a los amigos es un gusto invitarles…invitada estas tú y el que escribe cuando esteis por aquí…

    Maria José, per mi la tonyina el millor plat!!!

    Txell, tens tota la raó: és un plaer!!!! Per això haurieu de sortejar un altre sopar!!! Jijiji!!!

    Illetapitita, moltes gràcies guapa!!!

    Núria, el menú intentaba estar a l’alçada dels convidats!!

    Marta, invitada estas!!!

    Su, lo mejor es el puré de patata, hazlo igual y aunque no tengas sifón lo presentas así…está exquisito al añadir el agua de la cocción y la nata! Me tendrán que hacer un transplante salivar…no callaré ni debajo del agua!!! Jajaja!! que ganas tengo!!! ;)

    Elena, moltes gràcies reina!!

    Maria, la tonyina és boníssima…no dubtis en fer-la!!

    Enric, capipota, yu, yuuuuu.....Moltes gràcies!!!!

    Beth, espero que us agradessin els aperitius!! Jo he tardat 1 any o més a comprar-me’l...xo ara en cada sopar le faig servir...s’ha d’amortitzar!!! Jejeje!!! Pots fer la tapa sense l’espuma...fas el puré de patata igual i el presentes així...de sabor serà igual de bo!!!

    Mar, moltíssimes gràcies!! Intentem almenys que la gent que vingui a casa es trobi a gust i gaudeixi...

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  32. Que dius ara !!! Quina gràcia si tenim casa a platja D'aro i els pares a Palamós hi anem cada cap de setmana ... al pósit a comprar peix !!!
    A veure si ens coneixem algún dia ... faria gràcia.!!!
    Si nosaltres tb sóm formatge addictes .....

    Un petonet amb substancia
    mar

    ResponElimina
  33. Madre mía... de restaurante de lujo! No estarás incluida en la guía michelín no? Me ha encantado sobre todo el pulpo... buenísima receta!

    ResponElimina
  34. M’apunto!!!! Però no les receptes, no, m’apunto a sopar!!!!!!
    No, se , però penso que vàreu quedar mes amunt de l’alçada, vàreu tocar sostre.
    Petons

    ResponElimina
  35. No sé quin plat copiarte primer..jejeje
    Com sempre 3 estrelles Michelin!!!!

    ResponElimina
  36. Vaya menú mas espléndido, completo y sabroso, Eva! Todo un banquete!
    Y sobre todo en buena compañía gusta el doble, a que si?!

    un besito!

    ResponElimina
  37. molt xulo Eva, m'apunto el menú. Sobretot m'agrada el pop i el timbal. Felicitats cuinera!!

    ResponElimina
  38. Bueno, bueno, bueno.....¡ Qué lujazo de platos y presentación !.
    Parece que estamos en un restaurante de muchas estrellas....
    ¡ Enhorabuena !
    María José.

    ResponElimina
  39. Y cuando nos vas a invitar a sopar a todos tus seguidores, jajaj, que maravilla, así da gusto que lo reciban a uno, con semejantes manjares. Todo todo me encanta, ahora te distes una buena trabajera ehh??

    Besotes guapa.

    ResponElimina
  40. Mar, els meus sogres tenen apartament a Platja d'Aro i els meus a Torre Valentina...a Palamós anem moltíssim...sisisi, faria gràcia veure'ns!

    SandeeA, muchas gracias por tu visita!!! El pulpo estaba espectacular...prueba sobretodo el puré...mmmmm!!

    Dolors, invitadíssima estas...xo pensa que et faria cuinar, eh??? Que tens unes mans d'or tu!!

    Xaro, la tonyina!!! ;)

    Azul Purpura, tienes toda la razón, la compañía es esencial...sinó al igual nos estaríamos tanto rato entre fogones, verdad??

    Ana, mil gràcies!!! La tonyina la recoamn-ho moltíssim...i el pop excel.lent...sobretot l'espuma...tens sifó??

    Mª José, nada de estrellas...cena de amigos...pero como nos gusta cuidarlos a que si???

    Trota, un poco de curro si que tuve...xo vale la pena!! Te vienes a sopar si tu traes tarta con frosting y me enseñas...jejeje!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina