28/2/09

PASTÍS DE TOMÀQUET , MOZZARELLA I ALFÀBREGA



Avui un pastís salat. Els pastissos o cakes salats m'agraden molt, ja que combinen amb qualsevol ingredient, són fàcils de fer i et solucionen un primer plat en un moment. Si el servim com entrant, compteu un pastís per 8-10 persones; com a primer plat acompanyat d'una amanida, per unes 6-8 persones.

En aquest cas, 3 dels meus ingredients preferits, aixì doncs, un èxit assegurat!! ;)





INGREDIENTS
  • 3 ous
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 80 cc d'oli d'oliva
  • 125 cc de llet sencera
  • 100 g de formatge gruyere ratllat
  • 200 gr de formatge mozzarella
  • 2 tomàquets pera
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 8 fulles d'alfàbrega
  • sal i pebre
  1. Preescalafar el forn a 180º.
  2. Escaldar els tomàquets, pelar-los i treure les llavors. Tallar-los a daus i passar-lo per una paella amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre. Reservar.
  3. Tallar la mozzarella a daus i barrejar-la amb els tomàquets i l'alfàbrega tallada a tires.
  4. Batre els ous amb la farina i el llevat.
  5. Incorporar a poc a poc l'oli i la llet tèbia.
  6. Afegir el gruyere i la mozzarella i barrejar.
  7. Abocar-ho en un motlle de silicona i coure al forn a 180º durant 45 minuts.
  8. Deixar refredar i desmotllar.
  9. Es serveix tallat en porcions i es pot menjar calent o fred.

Bon profit!!

FONT: "Les cakes de Sophie".

34 comentaris:

  1. Si si siiiiiii, aixpo no m'ho perdo, ha d'estar deliciós.
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  2. Yum Yum Yum I will surely try that out.

    ResponElimina
  3. A mi también me gustan con locura los cakes salados. Como bien dices son un exito asegurado y muy socorridos.
    El tuyo la verdad es que tiene unos ingredientes que lo hacen altamente atractivo y ya viendo el aspecto, con más razón.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  4. Hola guapa,
    la veritat és que no he fet mai aquest tipus de cake, potser ja em toca no? je,je gràcies per la recepta ja que aquests ingredients ens agraden molt a tots,
    petonets

    ResponElimina
  5. Eva, queda anotat!! Que aquests pastissos salats ens agraden molt!! I amb els ingredients que porta, no pot fallar! Deliciós!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Anònim28/2/09

    Deliciós aquest cake salat, ho dic perque l´he provat i es un molt bon entrant.
    L´Eva sempre ens sorpren molt gratamenttttttttttttt.

    Petonets.

    Mami.

    ResponElimina
  7. Anònim28/2/09

    M'encanten els pastissos salats i aquest realment es deliciós. Me l'apunto.
    Recors.

    ResponElimina
  8. Això ha d'estar molt bo. Recepta apuntada. Salud!!!!!

    ResponElimina
  9. mmm, un pastís fabulós, com les fotografies. Jo en faig un amb els mateixos ingredients però versió quiche, amb pasta brisa. Felicitats!

    A

    ResponElimina
  10. Te un pinta deliciosa!! El tomaquet segur que li dona un toc... vull un trocet!! queda??
    petons

    ResponElimina
  11. Muy bien Eva, un entrante muy interesante y con un aspecto magnifico, tiene que estar riquísimo, yo todavía no he echo ninguno, así que me pondré a ver que tal, besitos pepa.

    ResponElimina
  12. Ostres Eva!!

    Em pot treure d'un "apuro", cap a la llista!

    Gràcies i tons!

    ResponElimina
  13. Vet aquí ja veig que faré demà per dinar amb una ensaladeta ummm...m´encanten aquests tipus de pastissos i els tres ingredients principals també són dels meus preferits...un petonet

    ResponElimina
  14. Una recepta molt original i diferent del que acostumo a fer jo. Els pastissos salats els faig am bla típica recepta d'ous i crema de llet, però aquest amb farina ha de quedar ben diferent, oi? El provaré!

    ResponElimina
  15. Deu estar deliciós, amb aquests ingredients! L'anotem per fer-la!
    Petons

    ResponElimina
  16. Vinc de ca la C de cocina que ha fet un pastís, salat!! i totes les meves hormones han saltat de pur plaer, ara aquí a casa teva les meves hormones tornen ha estar revolucionades: quina passada de pastís salat, trobo que has fet una combinació de sabors brutals.
    Noia, em flipes!

    ResponElimina
  17. Tomàquet, mozzarella i alfàbrega??
    BONISSSISSSIM!!!!!!
    Aquest cau ràpid ràpid!
    L unió d'aquest ingredients és realment acertada!
    Un petonet!!!

    ResponElimina
  18. Em falta l'alfàbrega perquè, si no, ja estaria fent-lo. Avui precisament pensava en algun d'aquests pastissos salats per emportar-me algun dia per dinar, i ves per on la parella diu que n'han vist un altre. Vaig a mirar-m'el, però aquest cau dimarts!

    ResponElimina
  19. Perfecte t'ha quedat.
    A mi també m'agraden aquest tipus de cakes salats troboque donen molt de joc a la cuina.
    Un petó wpa!!!

    ResponElimina
  20. Amb els ingredients que detalles, el resultat no podia ser un altra.
    Felicitats!

    ResponElimina
  21. Eva ya sabes quien va a preparar este magnífico cake, verdad???, los adoro y Quique ya ni te cuento, cada vez que preparo uno me dice, no dejes tanto tiempo entre uno y otro ... en fin que les encanta.

    Ando con bastantes ganas de hacer uno con sabores de italia, y este es perfecto, tiene un corte tan esponjoso, ummm, me lo llevo para mi cocina, ya te diré que tal me salió.

    Besote guapa.

    ResponElimina
  22. Eva, me ha encantado!!!

    Estoy pensando en lo buenisimo que tiene que estar!!!

    Un beso grande

    ResponElimina
  23. Que boooo! El faré!

    ResponElimina
  24. Quina patxoca que fa aquest pastís... i... els taps que són? Les celebracions d'aquell dia o de més dies?? ;)))

    ResponElimina
  25. Ester, a casa va agradar molt!

    Femin Susan, thank you for your visit!

    Zerogluten, excato, muy socorridos y con cualquier cosa te queda un cake fantástico!

    Somaral, serà qüestió de probar-ho!!

    Mercè, cap a la llista de pendents!

    Mami, alguna cosa sempre porto, eh?? No us queixareu!! ;)

    Teresa, ja em diràs si el feu!

    Olles is somriures, bo i ràpid!

    Anna, les quiches també m'encanten!!! i bé a ser lo mateix en diferent format, oi?

    Ivana, l'alfàbrega és el que li dóna el toc més bo en la meva opinió...

    Pepa, un entrante bien fácil y que suele gustar a todo el mundo.

    Anna, la llista no para de créixer, eh???

    Maria José, el vas fer???

    Gemma, jo també acostumo a fer la típica quiche, xo aquesta versió és també molt bona i diferent!

    Maragda, ja em diràs si t'animes!

    Txell, com portem el règim??? Durillo, no??

    Illetapitita, jo vaig epnsar el mateix!

    Enric, serás el rei del tupper si et fas aquest pastís!!! :)

    Dolors, mil gràcies guapa!

    Trota, a mi tb me encantan...además son perfectos para llevar a una cena de amigos... ;)

    Su, RI-QUI-SI-MO!

    La divina, ja em diràs!

    Maria, els taps els tenen els meus pares de decoració en una gerra... ;)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. Sempre que et descobreixo, tens de 20 a 30 comentaris, i esclar quànat arribis a llegir-me ja no hi haurà pastís... buaaaa¡¡¡ -josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  27. quin pastís més esponjós, està dient que te'l mengis! l'acompanyes amb alguna salseta o així mateix?
    en la presentació, com sempre, també t'hi has lluït.
    petonets!

    ResponElimina
  28. Anònim3/3/09

    También son mis ingrediente favoritos.. m'agrada molt el toc de l'alfàbrega...

    saludos
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  29. ¡Me encanta! También suelo hacer cakes salados, y la verdad que además de buenos, sacan de muchos apuros con una ensaladita. Voy a probarlo con la mozarella, el tomate, y la albahaca? Sí, supongo que alfàbrega es albahaca. Y ahora el aplauso ¡plas, plas, plas! Un beso grande. Sonia

    ResponElimina
  30. Nada más ver la foto le he dado "al traductor" , no me quería perder ni una sola,palabra.
    Me encanta.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  31. Ep! això deu ser boníssim! pastís a la italiana! Molt bé Eva! Felicitats!

    ResponElimina
  32. Nunca he hecho pasteles salados de este tipo, pero tiene un aspecto delicioso Eva!

    un besito!

    ResponElimina
  33. Que bé m'has tret un pes de sobre tenim amics a dinar dissabte i ho faré a trossets petits com de pica a pica per l'aperitiu .. mmmm quina pinta més bona!!!

    ResponElimina
  34. Josep, no en queda ni un trosset! ;)

    Manel, no li vaig posar cap salsa, està bo així tal qual.

    Pocohecho, l'alfàfrega fresca és boníssima, oi?

    Sonia, sisisi, es albahaca. Failes y resultones, que mas queremos??

    Maria José, cualquier duda me lo dices...que estos traductores no son muy buenos que digamos...

    Rubè, si, podria ser un pastís italià!

    Azul purpura,animate que son riquísimos!!

    Mar, gràcies per la visita! Perfecte per un aperitiu! Ja em diràs que us ha semblat!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina