Avui un pastís salat. Els pastissos o cakes salats m'agraden molt, ja que combinen amb qualsevol ingredient, són fàcils de fer i et solucionen un primer plat en un moment. Si el servim com entrant, compteu un pastís per 8-10 persones; com a primer plat acompanyat d'una amanida, per unes 6-8 persones.
En aquest cas, 3 dels meus ingredients preferits, aixì doncs, un èxit assegurat!! ;)
INGREDIENTS
- 3 ous
- 150 gr de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- 80 cc d'oli d'oliva
- 125 cc de llet sencera
- 100 g de formatge gruyere ratllat
- 200 gr de formatge mozzarella
- 2 tomàquets pera
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 8 fulles d'alfàbrega
- sal i pebre
- Preescalafar el forn a 180º.
- Escaldar els tomàquets, pelar-los i treure les llavors. Tallar-los a daus i passar-lo per una paella amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre. Reservar.
- Tallar la mozzarella a daus i barrejar-la amb els tomàquets i l'alfàbrega tallada a tires.
- Batre els ous amb la farina i el llevat.
- Incorporar a poc a poc l'oli i la llet tèbia.
- Afegir el gruyere i la mozzarella i barrejar.
- Abocar-ho en un motlle de silicona i coure al forn a 180º durant 45 minuts.
- Deixar refredar i desmotllar.
- Es serveix tallat en porcions i es pot menjar calent o fred.
Bon profit!!
FONT: "Les cakes de Sophie".
Si si siiiiiii, aixpo no m'ho perdo, ha d'estar deliciós.
ResponEliminaMoltes felicitats
Ester
Yum Yum Yum I will surely try that out.
ResponEliminaA mi también me gustan con locura los cakes salados. Como bien dices son un exito asegurado y muy socorridos.
ResponEliminaEl tuyo la verdad es que tiene unos ingredientes que lo hacen altamente atractivo y ya viendo el aspecto, con más razón.
Besitos sin gluten
Hola guapa,
ResponEliminala veritat és que no he fet mai aquest tipus de cake, potser ja em toca no? je,je gràcies per la recepta ja que aquests ingredients ens agraden molt a tots,
petonets
Eva, queda anotat!! Que aquests pastissos salats ens agraden molt!! I amb els ingredients que porta, no pot fallar! Deliciós!! :)
ResponEliminaPetons!
Deliciós aquest cake salat, ho dic perque l´he provat i es un molt bon entrant.
ResponEliminaL´Eva sempre ens sorpren molt gratamenttttttttttttt.
Petonets.
Mami.
M'encanten els pastissos salats i aquest realment es deliciós. Me l'apunto.
ResponEliminaRecors.
Això ha d'estar molt bo. Recepta apuntada. Salud!!!!!
ResponEliminammm, un pastís fabulós, com les fotografies. Jo en faig un amb els mateixos ingredients però versió quiche, amb pasta brisa. Felicitats!
ResponEliminaA
Te un pinta deliciosa!! El tomaquet segur que li dona un toc... vull un trocet!! queda??
ResponEliminapetons
Muy bien Eva, un entrante muy interesante y con un aspecto magnifico, tiene que estar riquísimo, yo todavía no he echo ninguno, así que me pondré a ver que tal, besitos pepa.
ResponEliminaOstres Eva!!
ResponEliminaEm pot treure d'un "apuro", cap a la llista!
Gràcies i tons!
Vet aquí ja veig que faré demà per dinar amb una ensaladeta ummm...m´encanten aquests tipus de pastissos i els tres ingredients principals també són dels meus preferits...un petonet
ResponEliminaUna recepta molt original i diferent del que acostumo a fer jo. Els pastissos salats els faig am bla típica recepta d'ous i crema de llet, però aquest amb farina ha de quedar ben diferent, oi? El provaré!
ResponEliminaDeu estar deliciós, amb aquests ingredients! L'anotem per fer-la!
ResponEliminaPetons
Vinc de ca la C de cocina que ha fet un pastís, salat!! i totes les meves hormones han saltat de pur plaer, ara aquí a casa teva les meves hormones tornen ha estar revolucionades: quina passada de pastís salat, trobo que has fet una combinació de sabors brutals.
ResponEliminaNoia, em flipes!
Tomàquet, mozzarella i alfàbrega??
ResponEliminaBONISSSISSSIM!!!!!!
Aquest cau ràpid ràpid!
L unió d'aquest ingredients és realment acertada!
Un petonet!!!
Em falta l'alfàbrega perquè, si no, ja estaria fent-lo. Avui precisament pensava en algun d'aquests pastissos salats per emportar-me algun dia per dinar, i ves per on la parella diu que n'han vist un altre. Vaig a mirar-m'el, però aquest cau dimarts!
ResponEliminaPerfecte t'ha quedat.
ResponEliminaA mi també m'agraden aquest tipus de cakes salats troboque donen molt de joc a la cuina.
Un petó wpa!!!
Amb els ingredients que detalles, el resultat no podia ser un altra.
ResponEliminaFelicitats!
Eva ya sabes quien va a preparar este magnífico cake, verdad???, los adoro y Quique ya ni te cuento, cada vez que preparo uno me dice, no dejes tanto tiempo entre uno y otro ... en fin que les encanta.
ResponEliminaAndo con bastantes ganas de hacer uno con sabores de italia, y este es perfecto, tiene un corte tan esponjoso, ummm, me lo llevo para mi cocina, ya te diré que tal me salió.
Besote guapa.
Eva, me ha encantado!!!
ResponEliminaEstoy pensando en lo buenisimo que tiene que estar!!!
Un beso grande
Que boooo! El faré!
ResponEliminaQuina patxoca que fa aquest pastís... i... els taps que són? Les celebracions d'aquell dia o de més dies?? ;)))
ResponEliminaEster, a casa va agradar molt!
ResponEliminaFemin Susan, thank you for your visit!
Zerogluten, excato, muy socorridos y con cualquier cosa te queda un cake fantástico!
Somaral, serà qüestió de probar-ho!!
Mercè, cap a la llista de pendents!
Mami, alguna cosa sempre porto, eh?? No us queixareu!! ;)
Teresa, ja em diràs si el feu!
Olles is somriures, bo i ràpid!
Anna, les quiches també m'encanten!!! i bé a ser lo mateix en diferent format, oi?
Ivana, l'alfàbrega és el que li dóna el toc més bo en la meva opinió...
Pepa, un entrante bien fácil y que suele gustar a todo el mundo.
Anna, la llista no para de créixer, eh???
Maria José, el vas fer???
Gemma, jo també acostumo a fer la típica quiche, xo aquesta versió és també molt bona i diferent!
Maragda, ja em diràs si t'animes!
Txell, com portem el règim??? Durillo, no??
Illetapitita, jo vaig epnsar el mateix!
Enric, serás el rei del tupper si et fas aquest pastís!!! :)
Dolors, mil gràcies guapa!
Trota, a mi tb me encantan...además son perfectos para llevar a una cena de amigos... ;)
Su, RI-QUI-SI-MO!
La divina, ja em diràs!
Maria, els taps els tenen els meus pares de decoració en una gerra... ;)
Petunets,
Eva.
Sempre que et descobreixo, tens de 20 a 30 comentaris, i esclar quànat arribis a llegir-me ja no hi haurà pastís... buaaaa¡¡¡ -josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaquin pastís més esponjós, està dient que te'l mengis! l'acompanyes amb alguna salseta o així mateix?
ResponEliminaen la presentació, com sempre, també t'hi has lluït.
petonets!
También son mis ingrediente favoritos.. m'agrada molt el toc de l'alfàbrega...
ResponEliminasaludos
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
¡Me encanta! También suelo hacer cakes salados, y la verdad que además de buenos, sacan de muchos apuros con una ensaladita. Voy a probarlo con la mozarella, el tomate, y la albahaca? Sí, supongo que alfàbrega es albahaca. Y ahora el aplauso ¡plas, plas, plas! Un beso grande. Sonia
ResponEliminaNada más ver la foto le he dado "al traductor" , no me quería perder ni una sola,palabra.
ResponEliminaMe encanta.
Un abrazo,
María José.
Ep! això deu ser boníssim! pastís a la italiana! Molt bé Eva! Felicitats!
ResponEliminaNunca he hecho pasteles salados de este tipo, pero tiene un aspecto delicioso Eva!
ResponEliminaun besito!
Que bé m'has tret un pes de sobre tenim amics a dinar dissabte i ho faré a trossets petits com de pica a pica per l'aperitiu .. mmmm quina pinta més bona!!!
ResponEliminaJosep, no en queda ni un trosset! ;)
ResponEliminaManel, no li vaig posar cap salsa, està bo així tal qual.
Pocohecho, l'alfàfrega fresca és boníssima, oi?
Sonia, sisisi, es albahaca. Failes y resultones, que mas queremos??
Maria José, cualquier duda me lo dices...que estos traductores no son muy buenos que digamos...
Rubè, si, podria ser un pastís italià!
Azul purpura,animate que son riquísimos!!
Mar, gràcies per la visita! Perfecte per un aperitiu! Ja em diràs que us ha semblat!
Petunets,
Eva.