22/2/09

PASTÍS DE XOCOLATA GUINNESS



Amor a primera vista. No us ha passat mai que quan veieu un pastís us enamoreu i l'heu de fer inmediatament?

Això és el que em va passar a mi quan vaig veure aquest pastís al magnífic blog de Food&Cook (si algú encara no l'ha visitat, que ho faci, ja que té unes excel.lents receptes i fotografies!). L'he portat de postres al dinar d'avui, i a tothom li ha encantat!!!!
Aquest pastís porta la mítica cervesa negra Guinness, fet que li dóna una humitat i densitat extraordinaria. No patiu per si no us agrada, ja que el gust de la cervesa és irrellevant.


El frosting és la gràcia del pastís. Com diu la Silvia, no deixeu de fer-lo, ja que la combinació de sabors i textura és ideal, l'equilibri de sabors és perfecte.


El pastís vol imitar una pinta Guinness...en el meu cas el frosting no m'ha quedat massa consistent, pel que haureu de fer volar una mica la imaginació...jeje!!






INGREDIENTS
  • 250 cc de cervesa Guinness Stout
  • 250 gr mantega
  • 75 gr de cacao pur
  • 2 ous
  • 400 gr de sucre
  • 140 cc de nata líquida per muntar
  • 1 culleradeta de vainilla líquida
  • 250 gr farina
  • 2'5 culleradetes de bicarbonat
  • Pel frosting: 300 gr de formatge philadelphia, 150 gr de sucre glaç, 360 cc de nata líquida per montar
  1. Calentar la cervesa en un cassó sense que bulli. Afegir la mantega tallada a daus i remoure fins que estigui desfeta. Reservar.
  2. Barrejar en un bol el sucre, el cacao, bicarbonat i la farina tamisada.
  3. Batre els ous amb la nata i la vainilla en un bol fins obtenir una mescla homogènia. Afegir la cervesa amb la mantega fosa i continuar remenant fins que estigui tot integrat.
  4. Incorporar els ingredients sòlids i remoure fins que no hi hagi grumolls.
  5. Abocar en un motlle previament engreixat i coure al forn durant 50 minuts a 180º.
  6. Per fer el frosting: Montar la nata ben forta. Barrejar el formatge amb el sucre i incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.
  7. Un cop fred el pastís, desmotllar i decorar amb el frosting.

Bon profit!

44 comentaris:

  1. Que bona pinta!!!
    vull un trocet!!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Eva, te molt bona pinta aquest pastís i amb una bona combinació de sabors. Ja el provaré, perquè segur que a tu no t'ha sobrat cap trocet, jejeje...

    Petonets

    ResponElimina
  3. EI, Eva, veig que ja has trobat un peu per posar els pastissos, és molt bonic. Ja vaig veure aquesta recepta a ca la Trota i em va semblar espectacular, com el teu.
    Noia, un 10!

    ResponElimina
  4. Així, d'entrada, trobo una combinació de sabors poc corrent, però si tu ens el recomanes, segur que val la pena!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Hola Eva, cuando la vi en el blog de trotamundos, me quede flipada, y ahora me ha pasado lo mismo, al final voy a tener que probar por que ya me pica la curiosidad, te ha quedado perfecta, besos pepa .

    ResponElimina
  6. Que ganitas dan de pasar la lengua por esos chorreones de frosting que os han quedado.
    La verdad es que es una tarta muy llamativa y la textura tiene que ser fabulosa.
    Felicidades por vuestra Xocolata guinnes, fabulosa!
    Petons sin gluten

    ResponElimina
  7. Una recepta sorprenent. Però supose que deu ser tan bona com tu dius. Salutacions

    ResponElimina
  8. Síiii jo també l'he vist i ja he comprat tots els ingredients. A veure si el puc fer aquesta setmana... Felicitats pel teu, té una pinta boníssima!

    ResponElimina
  9. Jo també me'n vaig enamorar només veure'l i segur que el faig un dia d'aquests i sobretot després de saber que també l'has fet tu
    Salut
    Ester

    ResponElimina
  10. A este le tengo yo ganas!! ya se lo dije a Sivia!! la foto preciosa, con el fondo pistacho!!

    Un besote Eva!!!

    ResponElimina
  11. Eva, jo quan el vaig veure també vaig pensar que l'havia de provar! Però el que em retenia era si es notaria el gust a cervesa perquè a mi no m'agrada! Però si dius que no es nota... llavors l'hauré de fer! ;) Petons!

    ResponElimina
  12. Carai, quin pastís més original, s' haurà de provar ben aviat!

    Un petó!
    Beth

    ResponElimina
  13. Que atrevittttttt!!!!!

    Amb cervesa?? bueno, tindrem de confir amb el cullerot i provar-lo de fer.

    Fins aviattt

    ResponElimina
  14. Ivana, doncs casi no en va sobrar pq tothom va repetir!!!!

    Eva, és un d'aquests pastisso que repetiré segur!!

    Txell, encara segueixo a la busca i captura d'un expositor...xo com que de moemnt no tinc previst anar a berlín, la meva mare em va donar aquest! ;)

    Glòria, la combinació d'ingredients és perfecte...si el fas ja veuras com us agrada!!

    Pepa, la tarta de trota le quedo perfecta...a mi el frosting me quedó super líquido...en fin...lo tendré que volver ha hacer para practicar! jeje!!

    Zerogluten...casi me da algo cuando puse el frosting y no paraba de regalimar!!!! jajaja!!! Cosas de novata...el próximo frosting seguro que me sale! :)

    Francesc, boníssima!!

    Iris, ja el penjaras, eh???

    Ester, el recomano al 100%!!!

    Su, esta tarta se la tienes que hacer a Mac...aunque no sé yo si llegará ha hacer foto...jijiji!!!

    Mercè, ningú diria que porta cervesa...no es nota gens, pero la etxtura queda molt humida i densa...

    Beth, sisisi, original també epr la presentació!

    Anna, amb cervesa guinness, encara que es podria fer amb qualsevol cervesa negra...

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. no m'estranya que te enamoressis esta moc maco i bo mes,es curiós la barreja de sabor ,però si tu dius que es bo ,,pa la sac,caurà aviat,un petò.

    ResponElimina
  16. No se si la glassa aquesta t'ha quedat perfecta o no segons com volies però de cara a la galeria, t'ha quedat preciosa, m'ha recordat una muntanya nevada i tens raó, enamora i te'l emportaries per tu..
    Petons

    ResponElimina
  17. Doncs jo trobo que t'ha quedat molt xula, es com quant l'escuma regalima del got no? jajajaja

    ResponElimina
  18. Anònim23/2/09

    Eva, elegantísim i espectacular la presentació, i de ben segur que debia estar molt i molt bó.

    Petonets.

    Mami

    ResponElimina
  19. Anònim23/2/09

    Uff, no m'estranya que el volguessis fer de seguida, quina bona pinta! A mi no m'agrada la cervesa, però tinc la sensació que aquest pastís sí que m'agradaria ^^

    ResponElimina
  20. Aquest pastís de "recor" de segur, una delícia i un encant de bó. PERTUnets també Eva. Josepb -menja de bacallà-.

    ResponElimina
  21. Mdre mía!!!que pinta Eva!!!pero si se ve hasta la espumita de la cerveza... increible... realmente increible!!!!un besote enorme

    ResponElimina
  22. Anònim23/2/09

    Apa Eva! Quin pastís més guapo! Súper original i té una pinta espectacular.
    De ben segur que devia ser boníssim!

    ResponElimina
  23. Com no sóc gens amant de la cervesa, en veure Guinness, m'ha vingut al cap el rècord Guinness i he pensat que era un pastís per batre un record! (podeu riure si voleu)

    Segur que no es nota la cervesa? Perquè té una pinta irresistible i donen moltes ganes de fer-lo!

    Potser m'arriscaré i tot!

    ResponElimina
  24. Espectacular, la cobertura blanca és ben bé com l'espuma de la cervesa... Entenc perfectament que sentissis amor a primera visat, jo també!!! Ja el tinc a la llista de pendents :)

    ResponElimina
  25. Qina bona pinta, ¿estaba bó Eva?
    Ta quedat genial.
    Petons.
    Margot

    ResponElimina
  26. ¡ Qué ganas tengo de hacerlo !.Tengo que esperar al fin de semana que viene la familia a comer.
    Te ha quedado de maravilla. ¡ Qué envidia!
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  27. Hola Eva! la verdad que esta tarta llama la atención, por los ingredientes y por lo preciosa que te ha quedado! está impresionante!
    Voy a seguir trasteando tu cocina que he visto cositas muy interesantes y ricas mas abajo.....!

    un besito!

    ResponElimina
  28. A mi no m'agrada gens la cervesa i quan el vaig veure a la Trota, vaig pensar que la pinta era fantàstica però ains la cervesa em va frenar....pero si tu dius que no es nota, et crec i el paso a pendents...jejeje
    T'ha quedat genial!!!!!

    ResponElimina
  29. ja havia vist la recepta i la tinc pendent...debia estar boníssim!!! Visca la Guiness!!!

    ResponElimina
  30. Que bonic, amb la glassa de formatge!!ÉS increible el sabor quedeu tenir.
    Em dones un trocet!!?

    Petonets.

    ResponElimina
  31. sí que sembla una cervesa negra vessant escuma, i amb aquest posapastissos que estrenes es veu fantàstic.
    un petonàs!

    ResponElimina
  32. ¡Pero criatura! ¿Tú sabes la necesidad que me has creado ahora de ir corriendo a comprar la cerveza? Estas cosas tan originales no me las puedo perder. Fantástico!!!!! Y gracias por el enlace. Petonets. Sonia (¿Se dice así, no?)

    ResponElimina
  33. Anònim25/2/09

    Impresionante!!! por cierto, casi que la foto que te ha salido me gusta más...

    Un saludo
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  34. Aiii que la faré segur jajaja si es que m´ha entrat una goletaaaa!!! perquè mira que t´ha quedat maca eh...i la base del pastís també m´ha agradat força

    ResponElimina
  35. Eva,
    estic amb tú. Algunes receptes passen a la llista de pendents al primer lloc directament i les que trobem a Food&Cook son tan booones.
    A mí m'adrada molt com ha quedat el pastís.
    Perfecte.
    Petonets.

    ResponElimina
  36. Esa foto madre mía está para comérsela. Tiene una pinta fantástica.
    Besos

    ResponElimina
  37. Elena, és un dels que més va agradar a casa!!! La combinació molt encertada!

    Maria, gràcies, però encara haig de practicar molt amb el frosting...jejeje!

    Ara, exacte!! Quan la cervesa et vessa del got!!! l'has clavat!!! jajaja!!

    Mami, boníssim amb la crema de formatge...ja el faré algún dia per vosaltres tb! ;)

    Silvia, gràcies per la visita! La cervesa no es nota gens, aixi que le pots fer sense por!

    Josep, gràcies!

    Martuki, la espumita no me quedó como quería...xo el sabor era buenísimo!!

    Cuinetes, per dir-te que tothom va repetir!!!

    Margarida, sisi, el títol dóna peu a pensar que és de record guiness!! jeje...la cervesa de veritat que no es nota gens ni mica!!!

    Gemma, ben amunt a la llista!!! A veure si a tu el frosting et queda millor que a mi...

    Margot, brutal!!! Va agradar molt a tothom!!!

    Maria José, animate ha hacerlo...que con tus manitas te saldrá bordado...y la familia encantada!

    Azul Purpura, muchas gracias por tu visita!!! Gracias por el comentario!!!

    Xaro, de veritat que no es nota...si no dius que en porta ningú se'n enteraria..

    Anna, com li he dit a la Gemma, ben amunt de la llista!!

    Vanesuky, la combinació d'ingredientsi el frosting són ideals!!

    Manel, jajaja...sisisi, és com si vessés la cervesa!!! ;)

    Sonia, dile al hombre a la sombra que vaya a comprar cervesas...seguro que esto lo hará encantado!!! jijiji!!! Perfecto, besos=petonets, pero yo por ser "diferente", lo pongo con "u": petunets. ;)

    Pocohecho, muchas gracias por el cumplido...xo espero mejorar la próxima vez...pq habrá próxima... ;)

    Maria José, ja ho dic jo...amor a primera vista!!

    Somaral, estic amb tu!! La Silvia fa unes receptes fantàstiques...i que m'en dius de les fotos???

    Rosa, el sabor increible!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  38. No em puc imaginar el seu sabor. No puc. No puc imaginar-me aquesta macrocombinació, aixó s'ha de tastar. Salut!!!!

    ResponElimina
  39. Evaaaaa pero te quedó de lujo, bien tentadora, ehhh?? la altura es rotunda, verdad??, el frosting aveces es puñetero para solidificar, pero el sabor es el mismo.

    Me alegro que os haya gustado tanto y que la disrutaráis en familia, en casa ya la he repetido 5 veces, jaja, con eso te lo digo todo.

    Un besote grande guapa.

    ResponElimina
  40. Acabo de descobrir el teu bloc i em sembla magnífic. Si no et fa res, me l'apunto a pendents per fer, aquest pastís de xocolata guinness.

    ResponElimina
  41. Olls i somriures, prova'l segur que repeteixes!!!

    Trota, viste que mal me quedó el frosting??? que rabia me dió!!! Eso si, el sabor buenísimo!!! ;) Mil gracias por tu ayuda guapa!!!

    Mercè, benvinguda!!! fes aquest pastís, ja veuras com triunfes!!! Després m'ho expliques, eh??

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  42. Tal com et vaig dir, el vaig acabar fent i la veritat és que va agradar molt. Repetiré segur.

    ResponElimina
  43. Mercè, me'n alegro que us agradés!!! La veritat és que tothom que el prova repeteix!!! jejeje!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  44. Increible,quan el tastes no t´ho acabes de creure.
    Exit total i recepta per repetir.
    Gràcies per la recepta i bones vacances

    ResponElimina