15/2/09

AMANIDA TÈBIA D'ALBERGINIA, FETA I RÚCULA



Avui una amanida molt fàcil de fer i boníssima!! La recepta me la va donar una companya de cuina, la Rosa Maria, i cada cop que la faig sempre triunfa.
A casa cada setmana preparo escalivada perquè ens agrada molt, i les alberginies les aprofito molts cops per fer aquest plat. La combinació amb els tomàquets secs, el formatge feta i la rúcula, fan una amanida molt original i deliciosa.




INGREDIENTS
  • 2 alberginies escalivades tallades per la meitat
  • tomàquets secs hidratats en oli
  • formatge feta
  • rúcula
  • xarop de vinagre balsàmic
  1. Disposar les meitats de les alberginies tèbies en un plat. Amanir amb un raig d'oli verge d'oliva i sal.
  2. Tallar els tomàquets i el formatge feta a talls i posar-los a sobre de les alberginies.
  3. Posar a sobre la rúcula i decorar amb el xarop de vinagre balsàmic.

Bon profit!

32 comentaris:

  1. Eva,

    Quan temps poses els tomàquets en oli per hidratar-los?. M'agrada la idea d'aquesta recepta, només que jo canviaria la rúcula per canonges, potser?. És que la rúcula no m'agrada gaire.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Glòria,
    Jo vaig comprar uns pots que els tomàquets ja estan en oli, així t'estalvies la feina d'hidratar-los. Segur que també està bo amb canonges...Ja em diràs que tal!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Aquesta combinació la trobo força bona i la presentació, aixì com si fos una tapa, també.
    Apuntada !!

    ResponElimina
  4. M'agrada...i molt..segur que la faré
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  5. Hola reina, nosaltres cada setmana fem escalivada (per allò que la roba minva i necessitem plats poc calòrics i l'escalivada -amb unes poquetes gotes d'oli és ideal-).
    Per tant, aquesta setmana caurà la teva amanida, perquè disposem de tots els ingredients i a més sembla fantàstica! petons

    ResponElimina
  6. Que
    maravilla!!
    Me he quedao muelta, que fineza!!!

    ResponElimina
  7. Una amanida fàcil i rapida, d' aquelles de quedar bé!!

    Com sempre genial Eva!

    Un petó!

    Beth

    ResponElimina
  8. Una amanida deliciosa! Qui diu que les amanides no poden ser plats de luxe?
    Tots els ingredients m'agraden, i la combinació entre ells la trobo molt encertada.

    ResponElimina
  9. Nena, m'encanta la ruca, l'esbergínia i els tomàquets. M'acabes de presentar la meva amanida ideal!!! Espectacular!

    ResponElimina
  10. Molt xula la teva amanida, apuntada queda.

    ResponElimina
  11. Maravillosa combinación de ingredientes. Este fin de semana creo que ya tengo primer plato. ¡Y con tomates secos....!!!!! Me apasionan. Un beso enorme. Sonia

    ResponElimina
  12. Anònim16/2/09

    Umm! com m'agraden tots els ingredients! Aquesta segur que la faig a casa, ja t'explicaré.
    Gràcies per la recepta.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Anònim16/2/09

    Ei! Quina bona idea! La combinació a d'estar deliciosa. La provarem!

    ResponElimina
  14. Maria, és una amanida boníssima i diferent!

    Ester, ja em diràs!

    Parella, jo com vosaltres, cada setmana a escalivar!!! prova-la, us encantarà!!

    Su, esto de primero y de segundo el faisán...

    Beth, exacte, fàcil i resultona, com a mi m'agrada!

    Gemma, a l'hivern les amanides no m'acaben d'entusiasmar pel fet de que fa fred, amb aquesta amnida tèbia el tema el tinc solucionat!! jejeje!

    Iris, ja em diràs si les espectatives han estat bones un cop la provis!

    Ara, una amida de tant en quant també va bé...jijiji!!

    Sonia, los toamtes secos son una esquisitez y combinan con casi todo verdad?

    Somaral, ja m'explicaras!!

    Cuinetes, a casa agrada molt!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Quina combinació de sabors, deu d'estar deliciossíssimaaa! Petons!

    ResponElimina
  16. Aquesta amanida fa ganes de fer-li'n una bona mossegada. T'ha quedat molt abellidora. Besets. ;D

    ResponElimina
  17. MUy buena esta ensalada, una combinación de ingredientes perfecta, me gusta mucho, besos pepa.

    ResponElimina
  18. Eva, prepares sempre unes coses delicioses i amb un aspecte impecable. Apuntada!

    ResponElimina
  19. Més idees per fer amanides. Gràcies, les tèbies per a mi són molt bones. Salut!!!!!

    ResponElimina
  20. Eva, aquesta me l'apunto i també la faré! ;) Les amanides ens agraden molt i aquesta amb tots els ingredients que porta... ha de ser boníssima! Petons!

    ResponElimina
  21. Ahh, pues mira que tinc rúcula a la nevera. La probaré per sopar. Gracies Eva, senzilla i molt bona.

    ResponElimina
  22. No dubto ni per un moment que triunfa!!!!! I aquesta es més lleugereta i no farà minvar la roba, jejeje
    I tant si he provat el brie amb trumfa, "de muerte"

    ResponElimina
  23. Pensé que era una rebanada de pan pero noooooo es berenjena.Muy original, si señor y contamatitos secos.....¡ Qué rico !.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  24. Anònim18/2/09

    Eva,

    Ha d'estar deliciosa...una vegada més sorprens amb les teves receptes. A nosaltres també ens agrada molt l'escalivada, no la faig molt sovint per la mandra que fa. Com la fas tu ? potser tens algun invent teu......

    Gràcies,

    Esther

    ResponElimina
  25. Halaaaa!!!qué ensaladita rica rica y con fundamento que diría Arguiñano!!...sana, deliciosa, y con una combinación de sabores deliciosa!muack

    ResponElimina
  26. Les amanides són la meva debilitat i aquesta segur és boníssima...m´agrada molt com has fet la foto amb la decoració de vinagreta...perfecta!!!!

    ResponElimina
  27. m´agradat la combinació, és més m´has donat una idea boníssima , a veure si la teva amanida triomfa , a casa seguríssim perquè tot ens encanta així que ja és un valor segur.
    una abraçada artista.

    ResponElimina
  28. Anònim19/2/09

    Castora!!!! estàs feta una artista i els comentaris que fas genials. Aquesta amanida com bé tú dius és original i segur que deliciosa.

    Un petonàs!

    ResponElimina
  29. En verano la rúcula forma parte diaria de mi alimentación. Las ensaladas con rúcula me encanta. Con el tomate seco esta divina.
    Me ha gustado mucho tu receta. No la he comido nunca combinada con berenjena. Tiene que estar genial.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  30. Quina combinació, ens agrada molt la escalibada, ho provaré amb l'amanida

    ResponElimina
  31. La Quinta, sisisi, genial la combinació!

    Francesc, en un moment tens un primer plat molt complet i bonic a la vista!

    Pepa, para variar un poco de la clásica ensalada de lechuga y tomate no crees?

    Anna, aquesta segur que t'agrada!

    Olles i somriures, ara a l'hivern venen més de gust, oi?

    Mercè, els ingredients segur que els trobes a Irvine!

    Dolors, a mi m'encanta la rúcula i també en tinc sempre a la nevera.

    Xaro, ets una bona gourmet!!!! jejeje!!! Ja deia jo que l'havies de conéixer... ;)

    Mª José, los tomates secos son todo un descubrimiento!

    Ester, no tinc cap secret: poso el pebro i l'alberginia en una safata amb un raig d'oli i sal i ben amunt en el forn, fins que la pell està socarrimada i després ho tao amb paper d'alumini i a vegdaes dins una bossa pq suï i es pogui pelar fàcil.

    Martuki, bueno, bonito y barato...que más queremos!

    Mª José, prova-la, segur que us agrada!!

    Mai, si us agrada, és un èxit assegurat!

    Cesca, fes-li al Joel...ja veuras com li agradarà!!!!

    Zerogluten, pues si os gusta la rúcula purbala, ademas es apta..así que no hay inconveniente!!!

    Angels, ja em diràs!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  32. vaig fer aquest plat l'altre i va agradar molt a tots els convidats; un plat fàcil i bo!

    ResponElimina