Este mes la anfitriona del hemc es Vanesa del blog Mis recetas mas dulces y ha elegido la manzana como tema.
Primero quería participar con una receta dulce, ya que tengo una gran lista de pendientes de tartas de manzana, peró finalmente me he decidido por ésta tarrina con queso camembert. Si os gusta el queso os encantará. Se sirve fría y es ideal para acompañar con una ensalda verde y pan de nueces o cereales.
INGREDIENTES
- 2 camemberts
- 2 manzanas golden
- 3 cucharadas de calvados (licor de manzanas)
- 100 cc de nata líquida para cocinar
- 40 gr de mantequilla
- pimienta negra molida
- Pelar las manzanas y cortarlas a láminas.
- En una sartén, derretir la mantequilla y poner las láminas de manzana. Cocinar durante 3 minutos a fuego medio, y a continuación, flambear con el calvados.
- Cortar el camembert a trozos, y derretirlo en una sartén junto a la nata líquida. Condimentar con pimienta recién molida.
- Forrar un molde rectangular con papel film.
- Montar la tarrina alternando capas de manzana y crema de camembert.
- Presionar y dejar enfriar en la nevera con un peso encima mínimo 3 horas.
- Servir frío o a temperatura ambiente con una ensalda verde y pan de nueces o de cereales para untar.
Bon profit!
FONT: "Les terrines de Sophie" de Sophie Dudemaine.
El camember no es el meu fort, però amb un altre perque no! Deu està bonissim!!
ResponEliminapetonets
Que original i que bona que deu ser.
ResponEliminaUn cop més t'has superat
Una abraçada
Ester
Ivana, la meva mare també va dir que potser amb un altre tipus de formatge més suau li hagués agradat més...És que jo sóc molt formatgera i com més fort i "pudent" millor! :)
ResponEliminaEster, si que n'és d'original aquesta tarrina, és típica de frança.
Petunets,
Eva.
Veus, a vegades hi ha postres molt original que no són difícils i com tu dius, aquest, a talls, amb un pa especial, donaria molt de joc.
ResponEliminaEs veu molt be..
Llástima que no m'agrada cap tipus de formatge, que aixo té una pinta genial.
ResponEliminaFelicitats, ha quedat de maravella.
Maria, no són postres, és primer plat!!
ResponEliminaBoston, a mi em perden els formatges!!!! aisssss...
Petunets,
Eva.
Bravo, bravo, bravo, seguro que me gusta, vamos que me chifla, pero que pinta y que original, felicidades guapetona, muy buena aportación, besos pepa
ResponEliminaAl Cafè de Nit també hi ha dos malalts de formatge, així doncs, segur que aquesta tarrina ens agradaria!.
ResponEliminaFins aviat
Eva, aquesta recepta ha de ser boníssima! La provarem segur! ;)
ResponEliminaDissabte vaig fer la crema d'escarxofes de l'Arguiñano i ens va agradar moltíssim a tots! :) Petons!
Si si sisisi!! formatge i ben pudentttttttt.
ResponEliminaAquesta terrina Eva te molt de futur a casa nostra. Bueno més ben dit a casa meva pq l'Andreu el formatge fort no li agrada i me la mengaré tota jo soletaaaaaaaaa!!
Genial convinació!
Hola Eva.
ResponEliminaPues queda vistosísima y seguro que la mar de rica.
Sí: estupenda idea.
Y con los acompañamientos que recomiendas y con cualquier cosa, excelente.
: )
Un abrazo y buen provecho.
noia, quines receptes que tries més temptadores! jo també sóc formatger com tu, i amb camembert ja em sembla bé, tot i que també es podria provar de barrejar-lo amb algun altre formatge, però no més suau, sinó més fort!
ResponEliminaun petó
La verdad es que la manzana combina estupendamente con todo. Con queso es un placer.
ResponEliminaEsta tarrina tiene que estar que te mueres con un pan de nueces.
El calvados me encanta.
Te ha quedado una aportación fabulosa, original y con mucha personalidad.
Besitos sin gluten
Nena, aquesta recepta és ideal per la meva família "política" són molt formatgers ells. Si es pot preparar amb antel·lació la trobo perfecte per quan has de tenir convidats a casa...jo ho presentaria així, una llesca de pa com tu dius, un tall de la terrina, i un tallet de melmelada de codony pel damunt, ahhh i la mica d' amanida per compensar...
ResponEliminabona idea de primer!
Hola mona
ResponEliminayo no soy nada de camemberes, pero maridin, es un apasionado, asi que genial...!!!y la combinación intuyo que será deliciosa.
Un beso
grande
Quina proposta més original, Eva! Jo també sóc molt formatgera, i amb un bon pa fet a casa això ha d'estar de vici!!
ResponEliminaQué combinación taaan deliciosa!!!me encanta el queso camembert pero nunca se me había ocurrido usarlo así!tiene que ser una delicia!el aspecto es maravilloso!.Un fuerte abrazo
ResponEliminaHolA Súper Eva!!! no se m'hagués ocorregut mai aquesta recepta!!! ets la reina dels fogons!!! com ens agrada tot el que fas!
ResponEliminaPetons bonica!
Quina recepta més original.... Com tu dius, me l'imagino perfecte amb una llesqueta de pa de nous, poma, camembert i nous combinen a la perfecció!
ResponEliminaNenaaaaa, quina cosa mes original no? i si a mes està bo, perfecte. L'hem de probar.
ResponEliminaMuy original.Para serte sincera no me va ni la manzana ni el camembert pero la tarrina tiene un aspecto mravilloso.
ResponEliminaMe encanta aprender recetas nuevas.
Un abrazo,
María José.
Quina recepta més original i la combinació de poma i formatge excelent. M'encanten tot tipus de formatges i si són cremosos encara més.
ResponEliminaPetons.
Eva, m'encanta la combinació de poma amb formatge. Aquesta recepta me l'apunto.
ResponEliminaMe encanta el camembert! Que bueno debe estar! Pues como tú, a la lista de recetas dulces pendientes.
ResponEliminaFelicidades por la receta.
Besos
Quina combinació més bona! se'ns fa la boca aigua...
ResponEliminaPetons
Uff quina recepta més bona, m´agrada moltíssim la combinació de poma i formatge...i la presentació també, aquesta safata és preciosa!!!
ResponEliminaMe encanta el camembert, bueno en general debo de decir que yo soy algo "ratón", porque el queso me gusta todo, desde el más fuerte al más suave, esta tarrina me parece una maravilla absoluta, la tengo que hacer sin duda, además con un pan de nueces como bien dices, es para no saltarselo, ehh???
ResponEliminaExcelente combinación, me ha dejado encantada, ya te contaré cuando la haga.
Un besote fuerte.
Ostres!!! Molt currat!!! Quina pinta, i la combinació del camembert amb pomes deu ser boníssima!!! Molt bé Eva-catacrac!
ResponEliminaPepa, que bien que te guste...bienvenidos al club de los ratones! ;)
ResponEliminaGlòria, vec que tenim moltes similituds a l'hora del menjar! jejeje!
Mercè, la crema de carxofes és un èxit asegurat!!
Anna, doncs ja saps, a fer-te un homenatge!!
Secretario, la combinación era maravillosa para los amantes del queso!!
Manel, pensava que diries més suau!!! jejeje!!!
Zerogluten, tienes toda la razón, combina con todo, tanto dulce como salado...una maravilla poder disfrutar aparte de tanta variedad de manzanas!
Beth, i tant que la pots fer amb antelació, millor pq et quedarà més compacta.
Su, pues ya tardas en hacersela al fotografo...
Divina, si el pa és fet a casa, l'èxit està assegurat!!
Martuki, tu también eres ratón??? Que bien!!! :)
Parella, mil gràcies nois!!!
Gemma, si que és original, però els gustos mariden a la perfecció.
Ara, se t'acumula la feina!
Mª José, no te gusta la manzana? Yo he de decir que como fruta no me gusta, pero cocinada me encanta!!
Teresa, un altre al club! ;)
Aurora, ja em diràs si la fas!
Somaral, muchas gracias guapa!
La Quinta, jo ara em menjaria una galleta aneguet vostre...jejeje!!
Mª Jose´, la safata és de la vaixella de la mama, a mi també m'agrada!
Trota, ya sabía yo que eras de queso...Pues con esta tarrina seguro que recuperas los kilos perdidos con la gripe...jejeje!!
Rubèn, m'en alegro que t'hagi agradat!!
Petunets,
Eva.
que apetecible esta receta!! la tengo que adptar ,la matequilla no es apta para el metodo monti,pero vere como lo hago ,muy rica ,felicidades!
ResponEliminaAquest cau ja!!!!!!Pomes i camembert que bo!!!!! A mi tb em perden els formatges i com més forts millor :))
ResponEliminaPtnts
¡Madre mía! Cómo me ha gustado esta tarrina. Tengo que hacerla en casa. Es el tipo de plato que nos vuelve locos. Ya te contaré el resultado. Gracias por la receta. Un besazo. Sonia
ResponEliminaHola!!
ResponEliminaHa d'estar boníssima aquesta tarrina!
A casa som molt formatgers i tant als nens com a nosaltres, ens agraden mooolt els formatges siguin suaus o dels que l'olor et tomba d'esquena!
Gràcies per la recepta!
M'encanta el camembert i les pomes. Que bona ha d'estar aquesta tarrina. Salut!!!!
ResponEliminaCarmen, bienvenida!! El aceite es apto para el método Monti? podrías saltear las manzanas con aceite...
ResponEliminaXaro, digues que si!!! has probat el brie trufat??? És brutal!!!
Sonia, a los niños también les gusta el queso???
Cuinetes, benvinguda!!! Doncs quina sort que a tota la familia li agradi, ja que normalment els nens no son gaire de formatges, oi?
Olles i somriures, bona i fàcil, que m'es volem!!!
Petunets,
Eva.
Una delicia Eva.
ResponEliminaEs veu genial.
Petons.
Margot
em sembla una magnífica idea per a un sopar d'aquests freds on cadascú prepara alguna cosa. És original i també es podria acompanyar d'una mica de verd. Bona contribució al HEMC!!
ResponEliminaNo dic rés,per que no tinc paraules, sols que m'agrada!!!!!! i m'emporto la recepta !!
ResponEliminaMargot, moltes gràcies guapa!
ResponEliminaAnna, ideal acompanyat amb una amanida verda!
Dolors, moltes gràcies bonica!
Petunets,
Eva.