21/12/08

COCA BORRATXA DE PINYA

El divendres va ser el meu Sant (Santa per un dia! jeje!) i a la feina vaig portar la coca que va fer l'altre dia la Gemma. Un encert, estaba boníssima!!! Super esponjosa i humida i amb el gust del Cointreau, que us haig de dir????


Al principi pensava que la Gemma ens havia enredat al dir que aboquessim tot el suc i licor, perquè em va quedar com una piscina!!! El pastís nedava a dins el motlle...jajaja!!!! Però realment l'admet tot i queda especatcular! El tornaré a fer segur!!






INGREDIENTS

  • 100 gr mantega pomada
  • 125 gr sucre
  • 150 gr farina tamisada
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 4 ous
  • 1 llauna de pinya en su jugo (560 gr pes sense escórrer)
  • 100 cc de Cointreau
  • caramel líquid
  • cireres confitades per decorar
  1. Cobrir el fons d'un motlle amb el caramel líquid.
  2. Repartir les rodanxes a la base i posar una cirera al forat de cada pinya.
  3. Barrejar els rovells amb el sucre i la mantega. Afegir la farina i el llevat.
  4. Muntar les clares a punt de neu amb un polset de sal.
  5. Afegir-les a la mescla anterior amb moviments envolvents.
  6. Abocar la mescla a dins el motlle, allisar i coure'l 35-40 minuts a 160º.
  7. Un cop freda, abocar el suc de la pinya barrejat amb el licor a sobre de la coca.
  8. Fer uns foradets amb un escuradents perquè la coca empapi més rapidament el suc.
  9. Un cop s'hagi emborratxat bé la coca, demotllar de manera que les rodanxes de pinya quedin al damunt.

Bon profit!

20 comentaris:

  1. Moltes felicitats, aquests pastissos de pinya sempre vesteixen molt.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  2. felicitats, eva! jo també tinc una companya de feina que es diu eva i ni ens en vam assabentar, que era el seu sant. per suposat que no va portar un pastís com aquest. demanaré si es pot fer un intercanvi entre empreses, com si fossin clubs de futbol :)

    ResponElimina
  3. Anònim21/12/08

    Boníssim, vaig tenir la sort de tastar-l'ho i no hi ha paraules. Ho sento Manel, no es fan intercanvis d'Evas que la nostra és tota una joia.

    ResponElimina
  4. Hola, es la primera vegada que entro al teu blog i la veritat es que està molt bé, ah! m'encanta la teva cuina... En quan al pastis la barreja de pinya amb cointreau es genial, boníssima.
    Fins aviat...

    ResponElimina
  5. Deliciosa!! aquesta coca ja l´he provat a la meva mare i dono fe de que és boníssima i a tu t´ha quedat espectacular...

    ResponElimina
  6. Pero por favor que nos pasa este mes estamos todos con los dulces sin parar un momento y tu coca tiene que estar de vicio, felicidades te ha quedado estupenda, besitos navideños.

    ResponElimina
  7. Ester, la veritat és que amb la pinya i les cireres queda rebé...i elgust més bo encara!

    Manel, hi ha varis Santes Eves...potser el divendres no era el de la teva companya i un dia us sorprèn...jejeje!! Encara que no m'importaria gens tenir-te de jefe! ;)

    Anònim, eiiiii, no s'hi val fer comentari i no deixar el nom...encara que només pots ser la Marina, Sonia, Raquel o Maite...jiji!! Descobreix-te!!! ;) Ens veiem dimarts!!!

    Teresa, gràcies per la visita!!! La combinació és perfecte... ;)

    Mª José, aquesta coca borratxa la faré ben sovint, em va soprendre gratament...i una mica de licor sempre dóna alegria...jejeje!!

    Pepa, y no te cuento como tengo la cocina de dulces que estoy preparando para navidad...no doy al abasto...mi marido se parte...

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. Felicitats Eva! estàs d'un dolç que no pares!
    Manel, si hem de canviar a l'Eva primer ve amb mi que som del mateix gremi!!!
    Petons bonica!

    ResponElimina
  9. Ei!!! moltes felicitats, guapa.
    Amb la bona excusa de les celebracions aprofitem per fer els pastissos que ens agraden.. T`ha sortit molt lluit.Tinc una recepta molt semblant i miraré si els ingredients i les quantitats són les mateixes. Petons...

    ResponElimina
  10. Que buena la piña y así, tiene que estar más rica todavía.
    Muchos besos y Felices Fiestas.

    ResponElimina
  11. Eva: En primer lloc, per molts anys; en segon lloc, moltes felicitats pel pastís i, en tercer lloc, fer-te també l'oferta de venir a treballar amb nosaltres (a la seu de la Territorial de Barcelona hi tenim camp d'esport, gimnàs i fins i tot piscina climatitzada!)... Què, eh?... Qui supera aquesta oferta?... Mira, mira com callen tots! ;)

    ResponElimina
  12. Felicitats!!!!!
    Oi que al principi sembla massa suc??? Jo també pensava... ai ai ai que faré malbé tota la coca... però no, queda al punt de melosa i humida, gens sec i amb el gustet del licr¡or, je je je... per seguir treballant amb els ànims ben amunt :)

    ResponElimina
  13. nena...hips, esto tiene hips que estar bien rico ships, igual se lo hago a mi madre. hips que le gustan los dulces borrachetes.hips

    Muac

    ResponElimina
  14. Anònim23/12/08

    Muy buena pinta esta coca borrachita...hay que apuntarla...Felicidades!!

    Saludos

    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  15. T'ha quedat boníssima!!! Entre tu i la Gemma m'esteu fent unes ganes de preparar-la... Salutacions

    ResponElimina
  16. Per triomfar, encara que amb retard, felicitats!!!!

    Bones festes i bon any9

    Salut!!!!!

    ResponElimina
  17. Ei, jo també el vaig fer... La propera vegada hi posaré un pelet més de cointreau.. a petició dels qui se la van cruspir.
    Bones festes!!

    ResponElimina
  18. Txell, moltes gràcies!!! Uff...seria xulíssim treballar juntes...però per la línea no tant...que entre tu i jo cada dia hi hauria esmorzar a la feina! ;)

    Maria, ja buscaras la recepta, sinó aquest estava molt bo!!! encara que no portava xoco com elteu...

    Zerogluten, con el cointreau ibamos todos muuu animos! jeje!!

    Enric, a la de una...a la de dos...a la de tres! Adjudicat!!! Quan començo????

    Gemma, el Riqui es moria de la risa...ja pensavem que l'hauria de llençar!! jajaja...ës que nadava en el motlle!!! El licor li dóna el punt!!!

    Su, ya tardas a hacersela a la mujer...que seguro que le va a encantar!!! Y a Jesús seguro que también! ;)

    Pocohecho, gracias por la visita!! Ya la puedes apuntar...que es fácil y rica!

    Francesc, t'ahuras d'animar...ja ho veus!!

    Olles i somriures, bon nadal!!

    Delfica,jo quan el torni a fer també...jejeje!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. T'ha quedat fantàstica! Felicitats dobles! ;)

    ResponElimina
  20. Fantástica en cuanto a presentación, y por los ingredientes que lleva tiene que estar deliciosa. Cómo luce la piña!!!un besito

    ResponElimina