Aquest dijous van venir a sopar el Sergio i la Silvia a casa. A part de gaudir d'uns magnífics convidats, la Silvia ens va obsequiar amb un quadre fet per ella molt especial. Quan vam estar a Australia ens vam enamorar de l'art aborigen australià, i la Silvia ens ha regalat un quadre fet amb aquesta tècnica...és preciós! Moltes gràcies parella! I el Sergio em va fer un altre regal...les fotografies que avui us poso...i és que amb la seva càmera i el seu saber fer, van quedar unes fotografies genials, oi?
El menú va ser el següent:
APERITIUS:- Cullereta amb escopinyes i taronja
- 1 llauna d'escopinyes
- taronja
- llimona
- pebre
- oli d'oliva
- Fer una vinagreta amb el suc de les escopinyes, l'oli i el pebre.
- Tallar a pèl els grills de la taronja.
- Presentar unes quantes escopinyes, amb la taronja i una mica de vinagreta. Decorar amb pell de llimona.
FONT: Recepta del llibre "Vamos a cocinar" del José Andrés.
- Dry Martini sòlid
- 10 olives farcides d'anxoves
- 100 ml de martini blanc dolç
- 1 rajolí de ginebra
- 4 fulls de gelatina de 2 gr
- Desfer els fulls de gelatina amb aigua freda.
- Posar en un cassó el martini i la ginebra i escalfar-ho fins a 25º. Treure del foc i afegir al gelatina, barrejant fins que es desfaci.
- Omplir uns motlles amb una oliva cadascuna i abocar el martini barrejat amb la gelatina.
- Deixar refredar a la nevera almenys 2 hores.
ENTRANTS:
- Crema de meló amb cruixent de pernil
- 1 meló
- 2 llesques de pa de motlle sense crosta
- 125 cc d'aigua
- 100 cc de nata líquida
- 100 cc de brou de pernil ibèric
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- 100 cc d'oli d'oliva
- sal, tabasco, fulles d'alfàbrega
- pols de pernil cruixent
- Posar en el túrmix tots els ingredients, excepte l'oli i el vinagre.
- Triturar fins que quedi una crema ben fina.
- Afegir el vinagre i l'oli i emulsionar. Afegir les fulles d'alfàbrega i deixar refredar a la nevera.
- Per la pols de pernil, posar al grill unes làmines de pernil. Quan estiguin ben cruixents, picarles amb un ganivet.
- Repartir la crema en bols, empolvorar amb la pols de pernil i decorar amb una fulla d'alfàbrega.
FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.
- Ous amb espàrrecs verds i cruixent de caramel
Aquesta recepta l'he tret del bloc A mi lo que me gusta es cocinar. És un bloc amb unes receptes i unes fotografies simplement delicioses. És molt fàcil de fer i el resultat boníssim, ens va encantar!
PRIMER PLAT:
- Canelons de cranca amb maionesa de porradell
Aquesta recepta la va fer el Pep Nogué al curs-taller que vam assistir la colla de blocaires el mes de maig a l'Espai del Consum del Bonpreu-Esclat.
- 20 plaques de canelons
- 100 gr d'albergínia escalivada
- 100 gr de tomàquet
- 100 gr de remolatxa cuita
- 1 cranca
- 1 escalunya
- sal, porradell picat
- 2 rovells d'ou
- el suc de mitja llima
- 300 ml d'oli d'oliva
- 1 raig de viangre de Mòdena
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- brots d'enciam
- Bullir les plaques de canelons en aigua salada.
- En la mateixa aigua, bullir la cranca 30 minuts (tot dependrà de la mida del crustaci). Una vegada cuita, deixar-la refredar, trencar la closca i extreure la carn. Esmicolar-la.
- Picar l'albergínia, la remolatxa i l'escalunya ben fina.
- Escaldar el tomàquet, treure la pell i les llavors i talleu-lo a daus petits. Afegir a la preparació anterior.
- Fer la maionesa de porradell: en un bol, posar els rovells el suc de la llima i un pols de sal. Barrejar bé i anar afegint 200 cc d'oli a raig fi. Un cop emulsionada, afegir el porradell picat.
- Barrejar en un bol l'albergínia, la remolatxa, l'escalunya, el tomàquet i la carn de cranca. Afegir la maionesa i mesclar.
- Farcir els canelons i decorar amb els brots d'enciam. Amanir amb una viangreta d'oli d'oliva (100 cc), vinagre de Mòdena i mostassa.
FONT: Recepta de la revista Descobrir Cuina nº 82, del Xef Pep Nogué.
SEGÓN PLAT:- Llom ibèric amb salsa espanyola i verdures brassejades
Bon profit!!
Eva, quin sopar!!!!!ja deuen estar preguntant quin dia poden tornar, no??jajaja
ResponEliminaAquesta sopa de meló no l'he provada mai, ho hauré de intentar.
Les culleretes precioses....bé tot!!
Ptnts
Xaro
holaaaaaaaaaaaaaa si som nosaltres!!!!! que fuerte que fuerte que fuerte jejeje.
ResponEliminaSom els aborigens Australians i el paparazzi i volem felicitar a l'Eva perquè es una anfitriona exel.lent i el Ricki un gran Maitre&pinche ;-p
Ens agradaria reservar taula al Cullerot Festuc per d'aquí un mesos.
Moltissimes gracies parelleta!
Sergio i Silvia
els MITAS. www.mitasmassatge.com ;-p
Ostres, l'Andreu i jo també reservem taula en aquest restaurant, quina passadaaaaaaaaa
ResponEliminaANNA DE LA VILA
Quin sopar noia!!! les receptes totes espectaculars, la presentació excelent i uns amics fantàstics! Quina bona manera d'acabar el dijous el dia!
ResponEliminaAixò és un menú d'altura!.Carai, espectacular. M'ha agradat molt lo d'afegir brou de pernil a la crema de meló,a mi sempre amb queda molt sosa.
ResponEliminaI lo del Dry Martini,ho trobo genial com aperitiu alternatiu a les olives de sempre, ademés queda preciós.
Felicitats pel teu blog i per aquest sopar.
Aquest sopar fa una pinta execel·lent, moltes felicitats
ResponEliminaEster
Deu meu quin sopar mes glamuros!
ResponEliminafelicitats, de un catalá de Málaga
Ostres nena quins sopars més currats, si segueixes així tindràs la casa plena totes les nits!!!
ResponEliminaMadre mia, felicidadesssssssssss qeu pedazo menú...me encanta
ResponEliminaQue bien haber conocido vuestro "rincón". Me ha gustado mucho vuestro blog, vuestras recetas y a través de ellas poder "acercarme" a mi tierra; Catalunya.
ResponEliminaYa he hecho el "Dry Martini sólido" y ha funcionado!! como en vuestra foto y sabor magnífico.
Un beso
Carmen
Caram quin soparot! Segur que amb eixes exquisiteses tens amics per a tota la vida! M'ha agradat tot: les fotos, l'explicació... Enhorabona!!!
ResponEliminaXaro, mira, ja diuen que reserven taula! jeje!! La sopa de meló estava boníssima!!!
ResponEliminaSergio i Silvia, pròxim sopar per veure el quadre penjat!!! ;) Moltes gràcies a avosaltres per venir!!!
Anna, una reserva per dos però haurà de ser a l'octubre que al setembre marxem de vacances!!!
Parell vermella, ja veieu que m'ha agradat molt la vostra idea de presentar els amics que teniu a a sopar!!! A veure si un dia la cuina vermella i la festuc es fusionen!!! ;)
Cris, el brou de pernil ibèric li dóna un gust boníssim a la crema..i el Dry Martini és la bomba...et quedes amb els convidats!!!
Ester, gràcies!
Suidemio, s'intenta estar a l'alçada dels convidats!!!
Iris, és que ens encanta tenir gent a casa...i com que m'encanta la cuina...
Su, de colofón tu tarta Stradivarius hubiera sido la bomba!!!
Carmen, bienvenida!!! Como me alegro que te haya gustado el bloc y que ya hayas probado el Dry Martini, ya verás que bien quedas!!!
Francesc, aquest cop amb les fotografies he tingut ajuda com es pot veure...quin canvi comparades amb les meves!!!
Petunets,
Eva.
fantàstic, eva, ser amic teu sí que és un xollo!
ResponEliminaUau!! Però quins soparets que us monteu!! I es que tot te una pinta... EXCEL·LENT!!!
ResponEliminaPer cert, penjaras la recepta del llom iberic?? Nomes amb el nom ja em fa bona pinta!!
Genial Eva, els teus amics es deuen barallar per veure qui son els proxims en venir!!
Gemma de Vic.
"Dallonses", quin sopar!!! (Avui només em feu dir que disbarats). M'ha cridat molt l'atenció el sòlid de dry martini, i és que, com el meu admirat Pla, crec que és el millor dels millors dels aperitius, i preparat i presentat d'aquesta forma tan original i vistosa, em sembla que és la millor manera d'anunciar un sopar tan exquisit com el que vas preparar als teus amics.
ResponEliminaL'enhorabona, Eva!
Nena, quin sopar!!!!!!. Segur que vas triomfar amb tot, però el dry Martini sòlid és realment espectacular i les fotos, magnífiques.
ResponEliminaI pel que fa al quadre, he fet "un google" per saber què és la tècnica aborígen i m'he quedat amb el dubte de si són petits mosaics o claus.
Fins aviat
Hola Eva , he estado visitando tu blog y tiene buena pinta pero tengo problemas con el traductor y no entiendo ni papa , lo que he visto me ha gustado mucho me encantaria entenderlo hare lo posible por poder leerlo un saludo pepa
ResponEliminaEva, això és digne de restaurant amb estrella! Jo també vull fer una reserva al restaurant Festuc :-)
ResponEliminaRenoi quin sopar!! Simplement deliciós i molt elaborat...que tot i que siguin receptes fàcils, segur que duen una bona estona.
ResponEliminaFelicitats!!
Que pena que yo no entienda casi nada de este idioma... :( es que s eve todo tan rico...
ResponEliminaEva, qué passada de menú. Un luxe. Em passa com amb la cuina vermella, em poso a la cua per a la invitació a sopar. Deliciós tot, felicitats.
ResponEliminacanela
Caramb¡ Caramb i més caramb, culerrot festuc es pot reserva taula en aquest restaurant? quina passada d'alló més. Felicitats¡¡
ResponEliminaJOSEP.
Manel, als amics se'ls ha de cuidar!!
ResponEliminaGemma de Vic, a veure si torno a fer el llom ibèric i així penj la recepta...no va sobrar ni un tallet! ;)
Enric, dncs ja ho saps, al pròxim diumenge sorprèn a la familia amb aquest aperitiu...segur que als teus fills els hi encanta tb!!!
Glòria, les fotografies genials, tens tota la raó!!! No no, les pintures es fan a través de punts...s´´on punts que formen el dibuix, fantàstic oi?
Pepa, he cambiado el traductor con la ayuda de Txell&Kike, a ver si así os es más fácil...cualquier duda me lo preguntas!!! Gracias por la visita!!
Gemma, taula reservada tens!!! xo tu portes el salmó, eh???
Anna, benvinguda de nou!! Que tal les vacances?
Alegna, como le he comentado a Pepa he modificado el traductor...espero que este os vaia mejor...y cualquier duda, ya lo sabes!!
Canela, moltes gràcies!!! A veure si ta'puntes a alguna sortida dels blocaires i així ens coneixem!
Josep, reservada tens ja una taula!!! ;)
Petunets,
Eva.
Ahora si , el otro día me di un susto de muerte y creía que le había roto el ordenador a mi marido imagínate me hubiera matado si así hubiese sido bueno tengo que decirte que me encanta tu blog enhorabuena besitos pepa
ResponEliminaPepa, me alegro que ya te funcione el traductor!!!! Aunque a veces la traducción es un poco mala...cualquier duda me lo dices!!!
ResponEliminabesos,
Eva.
UAU!!!
ResponEliminaQuin sopar, per caure de cul! M'encanten tots els plats, sobretot els aperitius, us han quedat molt "chics" :)
Jo també vull venir a sopar a casa vostra, quina sort que tenen els vostres amics ;)
Des del bloc del Manel vaig descobrir el de la Dolça (no sé si el coneixes) i avui ha posat una recepta que li escau molt al nom del teu bloc, ja, ja. Aquest és l'enllaç, per si vols donar-li una ullada:
ResponEliminahttp://nototsonpostres.blogspot.com/2008/09/crema-de-festucs.html
Gemma, m'encanta fer apertitus i entants abans del sopar, trobo que queda un sopar més com cal....jejeje!!! Pots venir si portes tu les postres!!!!Vaia sopar seria! ;)
ResponEliminaGlòria, ara mateix vaig a fer una visita...jeje!!
Petunets,
Eva.
Tot fa molt bona cara, però aquests aperitius... SÓN UNA COSA SÉRIA!
ResponEliminaPetons,
Hola Sara, sisisi...m'encanta fer aperitius quan ve gent a casa...dona un toc glamourós oi? jejeje!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Quina combinació més curiosa: escopinyes amb taronja! segur que un dia ho provaré, té que quedar molt bé.
ResponEliminaSi no t´importa, t´afegiré com a blog favorit.
Saluts!
Impresisonant el Dry Martini sòlid! Acabem de publicar-lo al nostre bloc, el vam veure al vostre i al kiwi blau, va ser un aperitiu molt sorprenent! Merci! Caliu per tots!
ResponElimina