7/9/08

PASTIS DE FIGUES NATURALS



Aquest pastís el vaig fer pel dinar de diumenge a casa els pares. Va agradar moltíssim a tothom, i és que ara al setembre és el temps de les figues i s'ha d'aprofitar!!!

Jo vaig fer la pasta trencada, però si no teniu temps, podeu comprar-la ja feta (la venen refrigerada o congelada).

INGREDIENTS per la Pasta Trencada Ensucrada:
  • 200 gr farina
  • un pessic de sal
  • 100 gr mantega freda
  • 75 gr de sucre
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de conyac
  1. Posar tots els ingredients a la thermomix per l'ordre exposat i programar 15 segons, v.6.
  2. Retirar del vas, afinar-la i deixar-la reposar a la nevera 30minuts tapada.
  3. Estirarla pasta i diposar-la a la base d'un motlle de tartaleta. Punxar-la i enfornar-la a 200º uns 20 minuts.
  4. Desmotllar i deixar refredar.
INGREDIENTS per la Crema:

  • 200 gr de nata muntada
  • 200 gr de iogurt grec
  • 3 cullerades de sucre llustre
  • 2 cullerades de conyac
  • unes gotes de vainilla líquida
  • 8 o 10 figues naturals
  • sucre llustre
  • conyac
  • ametlles
  1. Mesclar el iogurt, sucre, conyac i vainilla i amalgamar amb la nata muntada. Reservar en fred.
  2. Tallar les figues.
  3. Farcir la tartaleta amb la crema, allisar i decorar amb les figues. Pintar-les amb conyac i empolvorar amb sucre llustre i ametlles filetejades.
  4. Servir freda.

Bon profit!!!

FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.

20 comentaris:

  1. Uf que ricos los higos, son mi perdición....te ha quedado riquisima la tarta. Felicidades por la receta. Un beso. Bea

    ResponElimina
  2. Eva, bonica! La combinació de colors del groc de les estovalles i el granat violeta de les figues és meravellós. Aquesta recepta és magnífica, m'encanta la crema amb el iogurt grec, de debó un 10! petons!

    ResponElimina
  3. renoi, eva, quin pastís més atractiu! amb aquesta crema amb iogurt deu estar boníssim. i la mass trencada feta a casa segur que dóna vint voltes a la comprada.
    felicitats!

    ResponElimina
  4. A mi també m'encanta aquesta crema, enlloc de posar-hi la típica crema pastissera, trobo que ha de quedar més lleugera i amb el gust àcid del iogurt... bonísima!
    Ara que comença la temporada de figues, s'ha d'aprofitar, que són un vici autèntic!

    ResponElimina
  5. hola Eva,,,,tens un blog molt chulo,i aquesta crema me la apunto que es molt original,un peto.

    ResponElimina
  6. Ay ay ay lo que me gusta esta recetaaaaaaaaaaaaaaaaa, y los higos, y la presen...
    Enhorabuena Eva

    ResponElimina
  7. Acabo de rebre la comanda de fruita, verdura i pa d'una cooperativa ecològica i m'han portat una safata de figues... crec que algunes ja sé on acabaran :-)

    MUAAAAAAAAAAAA

    ResponElimina
  8. T'ha quedat boníssima, a una de nosaltres li encanten les figues i això faria les seves delícies.
    Un petó i ja hem tornat!!!

    ResponElimina
  9. Evaa!!! Ben a prop de la feina hi ha una figuera carregada de figues... Demà quan plegui faré una paradeta a la figuera...

    ResponElimina
  10. A Oreto li encanten les figues. Si en trobe pel mercat, segur que li la faig. Fa una pinta boníssima. Això del iogurt grec, trobe que és un gran encert perquè m'agrada molt. Salutacions

    ResponElimina
  11. Muy buena esa tarta y ahora que es temporada de higos ideal , me gusta mucho tu blog felicidades

    ResponElimina
  12. un pastís boníssim, segur que veu disfrutar molt! Felicitats!

    ResponElimina
  13. Aquest pastís és dels que entra pels ulls, felicitats.
    Ester

    ResponElimina
  14. T'ha quedat fantàstic!!! Tb m'ha agradat la idea de la crema amb iogurt!!

    ResponElimina
  15. Aquest pastís és molt atractiu. A més, la crema de ioghourt és molt original i segur que li podem trobar altres aplicacions.

    ResponElimina
  16. Anònim9/9/08

    Eva, el pastis de figues bonissim com tot el que fas, però el millor ets TU, com a filla, com a persona, com amiga ets EXCEPCIONAL i com a cuinera una maravella !!!!
    Un peto molt fort.

    ResponElimina
  17. Bea, si te gustan los higos, te va a encantar!!!

    Parella, les estovalles son de la meva besàvia!!! La crema de iogur grec està boníssima, a més molt fresqueta!!

    Manel, no té res a veure feta a casa que la comprada...xo si és té pressa és un bon recurs.

    Gemma, la crema li dóna un toc molt bo i més lleuger que la crema pastissera.

    Elena, gràcies per la visita!!!

    Su, has de hacer un post de tus vacaciones!! jeje!!!

    Gemma, les compres a una cooperativa? ës una cosa que sempre m'ha cridat 'atenció...no deu tenir res a veure!!! Doncs ja saps, a fer el pastís!! La panxeta in crecendo??

    Delicias, las vacances bé???

    Rubèn, on treballes??? jo al costat de la feina tinc només cotxes!! :(

    Francesc, doncs sorpèn a la Oreto pq està relament bona...i sobretot fresqueta de nevera!

    Pepa, hemos de aprovechar la temporada de higos...que ahora estan buenísimos!!

    Anna, felicitats pel teu compromís!!!

    Ester, si no entra pels ulls malament, oi?

    Xaro, doncs a probar-la!

    Glòria, la crema de iogurt és fantàstica...amb qualsevol fruita es pot fer...

    Mami, em faras posar vermella!! Gràcies per estar sempre al meu costat!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Ja venies a cuina quan vem fer aquesta tarta? ja fa 7 anys d'això. Jo la he fet amb maiduxes i está mortal de bona.

    ResponElimina
  19. Ara, vaig començar al curs 01-02 si no recordo malament...Aq recepta me la va passar una companya de cuina que la fa molt sovint!!! mmmm, ja la provaré amb maduixes, ha d'estar tb molt bona!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  20. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina