13/8/08

TARTA MAGICA


Aquesta tarta l'he vist a molts blocs i ja tenia ganes de fer-la , ja que és molt senzilla de preparar. Jo he seguit els consells de la Gemma que és la nostra pastissera per excelencia a part d'una magnífica persona!!!
Ens ha agradat molt, sobretot a les peques, ja que a la Carla li encanta el flam i a la Marta la xocolata...així que tots contents!!!

Aquesta Tarta Màgica rep el nom ja que primer es posa la preparació del brownie i a sobre la del flam, i durant la cocció al forn, les dues capes s'inverteixen!!!
L'únic que jo ara no posaria és el dolç de llet, no em va acabar de convencer, m'hagués agradat més amb caramel líquid.

INGREDIENTS

  • 100 gr de dolç de llet

Pel flam:

  • 600ml de llet
  • 1 beina de vainilla
  • 4 ous
  • 150g de sucre

Pel brownie:

  • 200g de xocolata de postres
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • 100g de farina
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de llevat
  1. Fondre el xocolata amb la mantega al bany maria. Afegir-hi el sucre i els ous i barrejar.
  2. Incorporar la farina tamisada amb el llevat i el pessic de sal.
  3. Distribuir el dolç de llet a la base del motlle i incorporar la preparació anterior.
  4. Posar la llet a bullir en un cassó amb la vainilla. Quan comenci a bullir retirar del foc i reservar.
  5. Batre els ous amb el sucre. I afegir la llet colada sense parar de remoure.
  6. Abocar amb compte a sobre de la primera preparació.
  7. Cubrir el motlle amb paper d'alumini i coure-ho al bany maria durant 20 minuts a 200º. Després detapar, i programar 30-40 minuts a 180º.
  8. Deixar referdar i demotllar.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. T'ha quedat insupersble, jo també l'he fet aquest pastís, i estic d'acord amb tu que li sobre el dulce de leche.
    Un petó ben fort.
    Ester

    ResponElimina
  2. Anònim14/8/08

    mmmmmm, ostres esteu fetes unes artistes!!! jo l'altre dia vaig fer la vickissuaaaaa, i l'Andreu que quan veu massa verdura per la cuina rondina, no va dir ni piu!!

    En tindre de fer més sovint, de fet es que estava per llepar el bol!!

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  3. Noia una passada!, jo fa temps que la vaig fer i va ser tot un èxit, i no em va desagradar el dolç de llet, però ara que ho dius quan la torni a fer ho provaré amb caramel i aíxí podré comparar.
    Ahir vaig fer el pastís de pastenaga com acomiadament de vacances per la feina. Ja et diré.

    Un petonet

    ResponElimina
  4. Abracadabra pota de cabra... al contar tres volem un pastís boníssim fet per l'Eva... Un, dos, tres! i.. Pluff l'Eva ha fet una Tarta màgica!!! Uau!!!!
    Noia com tu curres, de debó, fantàstica presentació... en volem una mica!!!

    ResponElimina
  5. Uau!!! M'havia passat per alt aquest pastís al bloc de "la senyu". Quina pinta!!! Aquest caurà un dia d'aquests, i és que m'encanta el flam, però quan en faig me l'he de menjar gairebé jo tot perquè a la meva dona no li agrada gaire, però amb el brownie segur que li farà més patxoca.

    No és que em sigui gaire sacrifici, eh?, menjar-me gairebé tot el flam fet a casa, perquè me'l menjo amb la cullera grossa) :))

    ResponElimina
  6. Ester, jo el dolç de llet no l'havia provat mai...i ara que aquest any anem a Aregntina i allà l'utilitzen molt, no sé pas quines postres menjaré! jeje!!

    Anna, a que és bona? A mi m'encanta!! Ah...felicitats pel teu casori!!! Com porteu els nervis??? ;)

    Eva, explica'm que us ha semblat el pastís de pastanaga...cuenta cuenta...

    Parella, canvio tarta màgica per brownie de festucs!!!

    Enric, a mi em passa a casa que el meu marit no és gaire llaminer i com que no em uc resisitir a fer postres, o me'ls cabo menjant jo o els reparteixo a la familia, pq sinó, la roba minva, oi??? jejeje!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Eva, cuantos dias sin saber de ti, jiji
    esta la copio yo ahora mismo...Muac guapetona

    ResponElimina
  8. Uua, quina pinta! T'ha quedat genial!
    Jo també el vaig fer per les meves nebodes, com que sé que els agraden les masses tipus magdalenes i els flams... i ho vaig encertar!
    És increïble aquest efecte que fa de girar-se mentre es cou... sembla que no pugui ser, oi? I amb aquest motlle de corona, encara és més increïble!
    Boníssim!

    ResponElimina
  9. A mi també m’havia passat per alt.........però l’hauré de fer al pròxim sopar familiar, doncs els meus germans els hi encanten els flams.
    T’ha quedat de pastissera professional!!!!

    Ptnts

    Xaro

    ResponElimina
  10. Jo vull! No sóc gaire llaminera però els flams sí que m'agraden molt! T'ha quedat preciosa :-)

    ResponElimina
  11. Su, suerte que esto de internet acorta distancias!!! Que haría yo sin mi aniga conquense!!! Tu esta tarta la bordas, ya que en tu casa lo que sobra es magia... Besos!

    Gemma, quan el vaig veure vaig pensar que tb seria genial per les meves nebodes!!! Un gran pastís i super fàcil de fer!!!

    Xaro, prova'l, segur que triunfes!!

    Gemma, encara no tens "antojos" de dolços??!!! Segur que pel nord d'europa proveu coses boníssimes!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. M´encanta el teu blog, y aquest postre.
    Salutacions de un catalá a la costa del sol.
    Sort!

    ResponElimina
  13. Eva esta tarta es estupenda yo la preparo toda de vainilla y uso caramelo liquido y te digo hasta ahora nunca me ha dejado mal,gracias por tan lindo blog, mis tios son catalanes y de tanto oirles hablar creo que he aprendido bastante jaja,y con tu blog lo termino de practicar. como dice mi madre, yo por una receta de cocina leo hasta chino, jajaj

    ResponElimina
  14. Anònim24/8/08

    Apa! Que bonica que et va quedar! Jo també la vaig fer fa temps (la vaig copiar del bloc de la Gemma) i vam quedar meravellats de bona que era! :)

    ResponElimina
  15. Suidemio, moltes gràcies per la teva visita!!! Ara mateix em passo pel teu bloc a fer una ullada! ;)

    Aandara, gracias por tu visita!!! Me hace especial ilusión estando tan lejos...es lo que tiene internet...nos acerca!!! Pues ya sabes, a practicar y cualquier duda me lo dices!!!

    La Divina, és que a sob de bona és facilíssima de fer!!! I si hi ha petits a casa és un èxit assegurat!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. Tiene un aspecto estupendo, me imagino que debe resultar una buena combinación el flan con el brownie.

    ResponElimina
  17. Francisco, a ver si lo pruebas la combinación es perfecta!!
    Besos,
    Eva.

    ResponElimina