17/7/08

PASTIS DE LLET MERENGADA


El diumenge vam celebrar el Sant de la meva mare, i vaig tenir claríssim quin pastís havia de fer: el pastís de llet merengada que havia vist al bloc de Webos Fritos. Si no coneixeu el bloc, us recomano que us hi passeu, ja que a part de tenir unes maravelloses receptes, la Su té un equip fantàstic, i les fotografies són de concurs!!
A la meva mare li encanta la llet merengada, així que li va agradar molt aquest pastís, bueno, a ella i a tots!!! ;) A més és molt lleuger i com que es serveix com un semi-fred, amb aquestes calors ve molt de gust.



INGREDIENTS
  • 250 gr de galetes "Napolitanas"
  • 70 gr de mantega
  • 600 gr de nata per montar
  • 5 clares
  • 5 fulles de gelatina
  • 380 gr de llet condensada (un pot petit)
  • 200 gr de llet sencera
  • 1 branca de canyella
  • la pell d'una llimona
  • la ratlladura d'una llimona
  • canyella en pols
  1. Triturar les galetes amb la Thermomix a vel. 5-7-9. Afegir la mantega fosa i barrejar a vel. 3-4.
  2. Posar-ho a la base d'un motlle desmotllable (jo vaig fer servir un de 24 cm de diàmetre) apretant bé i guardar en el congelador mentre fem la mousse.
  3. Montar la nata i guardar a la nevera.
  4. Posar la papallona a la Thermomix, afegir la llet amb la pell de la llimona i la branca de canyella i programar: T.80º / V.1 / 5min
  5. Treure la pell i la canyella, treure la papallona, i afegir les fulles de gelatina previament hidratades amb aigua freda. Programar: V. 3-4-5 uns 20 segons.
  6. Afegir la llet condensada, i barrejar a V. 3-4 uns 20 segons. Abocar en un bol gran i deixar refredar.
  7. Montar les clares amb un pessic de sal a V.3 / 6 minuts amb la papallona. Quan quedin 2 minuts, afegim la canyella en pols i la ratlladura de llimona.
  8. Afegir les clares al bol de la llet i barrejar en molt de compte.
  9. Incorporar la nata montada a la barreja anterior vigilant que no ens baixi la mousse.
  10. Probar i rectificar de canyella i sucre si us agrada més dolç.
  11. Abocar la mousse al motlle i deixar a la nevera almenys 6 hores. Millor si ho podeu fer d'un dia per un altre.
  12. Decorar amb canyella.

Nota: Seguint els consells de la Su, jo vaig fer el pastís el dissabte, el vaig congelar i el diumenge quan em vaig llevar el vaig treure a la nevera. Així estava amb una textura de semi-fred...Boníssiiiiiiim!!!!

Bon profit!!

21 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmm!! Quin gustet de canyella més bo que ha de tenir aquest pastís, amb les napolitanes i la canyella... Només té un inconvenient per a mi: ESTÀ FET AMB LA THERMOMIX i jo no en tinc!. Es pot fer a la manera tradicional?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Glòria, això no és cap inconvenient, ja que sense la Thermomix tb es pot...només faltaria!!!
    1) La llet la poses en un cassó amb la llimona i la canyella fins que bulli. Ho coles, afegeixes la gelatina fins que es desfaci, afegeixes la llet condensada i barreges bé.
    2) Les clares les montes amb la batedora.
    I la resta és igual!!! Prova'l...queda realment deliciós!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Com diria la meva filla,aquest pastís sembla dels dàlmates, segur que estava boníssim
    Moltes felicitats, a tu i a la teva mare
    Ester

    ResponElimina
  4. Apa, Eva! Quin regal més bo que li vas fer a la mare, eh!? Des de Mollet t'estem fent un fort aplaudiment perquè t'ha quedat un pastís realment deliciós i unes fotos realment xules!
    Petons ben forts i enhorabona, guapa!!!
    Per cert, et donem la raó, el blog de la Su és realment espaterrant!

    ResponElimina
  5. Eva, quina pinta!!!!!!!!!
    La teva mare devia estar molt contenta.
    Tens raó, la web de la Su es increíble però tu no et quedes enrere. T’ha quedat genial!!!

    Ptnts
    Xaro

    ResponElimina
  6. Nyam! Boníssim!
    Aquest tipus de pastissos m'encanten, fresquets i els pots fer amb antelació...
    Bona idea servir-lo semifred, ara a l'estiu ve més de gust!
    Felicitats a la teva mare, que segur que decia estar ben contenta amb aquest pastís! ;)

    ResponElimina
  7. Jamia
    Como te quedó, altisima, como a mi me gustan
    Me ha gustado a mi eso de la Su, jiji
    -que a base de leeros y entenderos poco, ya estoy hecha una experta catalana...buneo, dejemoslo en principiante...
    Enhorabuena
    de escandalo

    ResponElimina
  8. UUUIIIXXXX quina pintassa que té!!! Pasa't pel blog que t'hem concedit un premi! Saludets!!!

    ResponElimina
  9. Llet merengadaaaaaaaa!!! M'encantaaaaaaaaaaaaaa!!! El faré, però m'hauré de buscar la vida per traduir-lo a la versió sense thermomix. Admeteu que entre totes esteu fent una conspiració perquè me la compri...

    ResponElimina
  10. T'ha quedat fantàstic!!!

    ResponElimina
  11. Quina cosa més bona, agafen unes ganes de ferli una mossegada. Ens ha agradat molt l'aclaració de la thermomix ja que de moment no en tenim, i sempre està bé de saber com es fan.
    El provarem, una abraçada!!!

    ResponElimina
  12. M'afegesc als comentaris de l'explicació per als qui no tenim la Thermomix. L'aspecte diu "menja'm". Segur que l'èxit va ser total. Enhorabona per les teues creacions. ;)

    ResponElimina
  13. Hola, esta es la prmera vez que te visito, y debo decirte que me gusto mucho tu blog asique pasaré seguido a visitarte.
    Un saludo, Bagu.

    ResponElimina
  14. Anònim21/7/08

    Uaaaaauuuuu!!!

    Mira m'has animat i aquest cap de setmana que es el meu sant el faré!!!

    Llàstima que no es pugui posar el nas als altaveus de l'ordenador per sentir l'olor. jejejeje

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  15. Ja tenim una altra nova pastissera professional a Catalunya!!! Petonets, Eva, t'ha quedat molt maca.

    canela

    ResponElimina
  16. Anònim21/7/08

    Eva,
    el faré el dimecres per aquest dijous que tinc convidats.
    M'has donat una bona idea.
    Ja et diré com m'ha quedat.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Per molts anys, Eva, a la teva mare pel seu anniversari i per tenir una filla com la que té...

    Saps que ahir al vespre vaig fer el pastís de pastanagues, el vaig desar d'amagat, i aquest matí la meva dona ja se n'havia cruspit un tros per esmorzar? :)) Jo que el volia retratar perquè el veiessis. De tota manera, però, ja en retrataré un tall i t'enviaré la fotografia.

    Tenies raó: SURT BONÍSSIM!!!

    ResponElimina
  18. Eva!
    Quina pinta que té aquest pastís, a més t'ha quedat molt consistent! Deu ser boníssim!
    Fins aviat!
    Ruben

    ResponElimina
  19. Ester, molt bona la comparació: si que sembla els dalmates!!! jeje!!

    Txell&Kike, i tant!!! A casa va agradar moltíssim, i a ma mare encara més!!

    Xaro, moltes gràcies!

    Gemma, tens raó son ideals aquests pastissos que pots fer amb antelació, pq sinó a vegades és impossible fer-ho tot en un dia!!!

    Su, ya te dije que el molde estaba a rebosar!! sisisi...muy altita y super rica! Muchas gracias por la receta y los truquis! ;)

    Anaïs, moltes gràcies pel premi!!!

    Iris, si mires el segón comentari està explicat com fer-ho sense thermomix, cap problema! ;)

    Sara, moltes gràcies!

    Delicias, totes les receptes que es fan amb la màquina es poden fer de la manera tradicional, així que si tens algún dubte, ja ho saps!!

    Francesc, i tan que deia menja'm!! Casi no en va sobrar!! ;)

    Bagu, bienvenida!! Ahora mismo voy a visitar tu blog!

    Anna, ja veuras que queda boníssim!! Ja m'explicaras com t'ha sortit!!!

    Canela, moltes gràcies pel comentaro...xo no n'hi ha per tant!!! El secret és que t'agradi la cuina, i tots els que estem aquí això ho tenim!! ;))

    Maria, ja l'has fet??? Explica, eh??? ;)

    Enric!!! Com me'n alegro que el fessis, realment està molt bo, i oi que no diries pas que és de pastanagues??? Correeeeeee...envia'm la foto!!! ;)

    Rubèn, el secret és servir-lo com un semi fred...mmmmm!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  20. Ha d'estar boníiiiisssssimmmm.
    Anava a demanar-te que si podies explicar sense la termomix i he vist que ja ho has fet, moltes gràcies perque el vull fer. Darrere la lectura de tots els bloc no tinc operació biquini, no hi ha manera de perdre res. Però es que esta tot tan bó. Que no em puc resistir.

    Petonets.

    ResponElimina
  21. Eva, queda una textura molt suau i lleugera, l'has de probar, bonissim!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina