2/7/08

OUS FERRATS MONTSE


Aquesta recepta és la meva segona participació al MEME Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí. Al Riqui li encanten els ous ferrats amb patates fregides...així que vaig encertar de ple fent aquest plat!



INGREDIENTS
  • 4 ous
  • 2 tomàquets
  • 50 gr de pernil
  • 1 ceba petita
  • 2 patates mitjanes
  • vi blanc
  • enciam
  • julivert
  1. Rentar els tomàquet, partir-los per la meitat, treure part de la polpa, fent que quedi com una cassoleta, posar sal i deixar-los cap per avall.
  2. Fer els ous ferrats, embolicant-los amb la clara.
  3. En un cassó amb poc oli, sofregir la ceba ben picada, ofegar el pernil tallat molt petit, després abocar el vi i deixar reduir. Afegir la polpa dels tomàquets (trinxada amb el túrmix) i deixar coure uns moments més i treure del foc.
  4. Passar lleugerament els tomàquets escorreguts per la paella, amb oli calent.
  5. Colocar els tomàquets en una platera de servir, els ous a sobre, cobrir-los amb la salsa i acompanyar amb unes patates fregides i fulles d'enciam.

Bon profit!!!

17 comentaris:

  1. T'han quedat molt abellidors aquests "ous ferrats". Salutacions. ;D

    ResponElimina
  2. mira que fa anys que tinc el llibre de la seguí i aquesta recepta se m'havia passat, t'ha quedat molt abellidora, com diu el francesc.
    un petó.

    ResponElimina
  3. ohhhhh!!! quina delicia per la vista i pel gust!!!
    he de trovar un momet per fer-les.

    ResponElimina
  4. Riqui no serà pas un diminutiu d'Enric, oi?... Perquè si és així, ja en som dos a qui els entusiasmen els ous ferrats amb patates!

    T'ha quedat un plat d'aquells que hi escau del tot dir que és per sucar-hi pa!

    L'enhorabona, Eva!

    ResponElimina
  5. Eva!!! Li has passat al davant a en Kike, ell volia fer aquest plat per al meme de la Seguí.
    Ell, ara està amorrat a la pantalla intentant flairar aquest plat tant meravellos.

    ResponElimina
  6. Quina pinta més bona! Per sucar-hi pa! El Riqui es devia posar les botes :)
    Nena, ets una crack, ja vas per la 2a participació al MEME Cuinar és senzill! No m'estranya, hi ha tantes receptes bones per fer... que costa fer-ne només una. Si tinc temps també m'agradaria fer-ne una altra ;)
    Bones mini vacancetes!

    ResponElimina
  7. Anònim3/7/08

    Eva, vas més ràpid tu a fer els plats que jo a llegir-us..
    Quina bona pinta que tenen aquests ous i segur que bons.
    He fet la coca de llavaneres... OHHH! que BONA que ha quedat i el pastís de pastanaga, amb el motllo aquell... espectacular i super saborosa amb tots els aromes. (De les perles de xocolata ja t'explicarè)
    Operació bikini? Per quan?

    ResponElimina
  8. Francesc, doncs si, és una manera més original de presentar els ous ferrats...i a més, estàn boníssims!!!

    Manel, això del MEME ens anirà de conya per conèixer receptes que hem passat per alt del llibre!

    Dolors, son molt fàcils de fer...un sopar perfecte!

    Riqui=Ricard...xo no coneixo a massa gent que li faci un lleis als ous ferrats amb patates fregisdes, oi??...Sisisi...si per mi fos, hagués sucat tota una barra! jeje!

    Txell, que el Kike el fcai igualment...ja veuras com l'endemà ha minvat la roba!...jeje!!! Tornareu a participar amb una altra recepta? Que bé!!!

    Gemma, només dir-te que el Riqui se'n va menjar 3!!!!...Com un campeón...l'endemà per això no es trobava massa bé...jeje!! Sisisi...les faria totes...a veure si puc fer-ne una tercera!!! Nenaaaa...volem la teva contribució al Meme amb un fantàstic postre...ja tinc ganes de veure quin fas!!!! Ole ole...con mis mini vaccaiones...4 dies...ni mu crec!!

    Maria, que contenta estic que ja hagis estrenat els teus motlles amb una recepta meva!!! La Coca de llavaneres és boníssima, per mi una de les meves preferides...i el pastís de pastanaga una bona trovalla, oi??

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Eva, aquests ous fan venir salivera.
    Bon profit a tu i a en Riqui
    Ester

    ResponElimina
  10. A mi també m'encanten els ous ferrats, amb la clara una mica rossa pel vol i amb pernil o bacó.
    La recepta que proposes i les fotografies que has posat fan venir moltes ganes de menjar, i això que ja he sopat!
    Salutacions!

    ResponElimina
  11. Quina manera més original de servir uns ous ferrats...!!!

    ResponElimina
  12. Eva, jo tmb soc una entusiasta dels ous ferrats, i qui no!!!
    Però com en Manel no recordo aquesta recepta. Com dius, el Meme anirà bé per refrescar idees.
    Et vàrem trobar a faltar divendres, però espero que les minivacances t'hagin anat de conya!
    Un petò
    Xaro

    ResponElimina
  13. Ester, realment vam disfrutar molt menjant-los!

    Anaïs, segur que al Cheto li agrdaria quest plat! ;)

    Glòria, uns ous ferrats amb puntilles es diu, oi? Nyam!!

    Sara, tens tota la raó, un plat ben original..i no deixen de ser uns ous!

    Xaro, jo tb us vaig trobar a faltar...ja em va fer ràbia ja, no venir! Però 4 dies de vacances s'han d'aprofitar! Si t'agraden els ous...prova aquest plat!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  14. Hola Eva, sóc la Glòria E. del blog català-holandès!
    Aquest ous fan una pinta brutal!! Demà mateix ho provaré!
    I posaré el teu blog a la meva llista de blogs que cal consultar sovint, sens dubte!

    ResponElimina
  15. No és la primera vegada que entro al teu blog, ja hi vaig passar alguna vegada quan tot just començaves. Això ha evolucionat molt en poc temps! Felicitats!
    Els ous fan una pinta irresistible... Per cert, com es fa per embolcallar-los amb la clara?

    ResponElimina
  16. Glòria, Benvinguda!! si us agraden els ous, no ho dubtis, queden boníssims!!!

    Anna, sisi mica en mica anem creixent!!! jeje!!!.. Per embolcallar-los, jo amb una espàtula vaig recollint la clara d'ou, i la vas posant a sobre del rovell pq quedi embolicat.

    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina