28/6/08

AMANIDA DE REMOLATXA I TARONJA


Aquesta amanida està boníssima, i ara que comença a fer calor, és ideal per un primer plat o per sopar, i a més molt ràpida i senzilla de fer...Que més voleu?!! ;)
La barreja de l'acidesa del vinagre amb la dolçor de la remolatxa i la frescor de la taronja, fan una combinació única.


INGREDIENTS
  • 3 remolatxes senceres cuites (venen envasades al buit)
  • 2 taronjes
  • 200 gr de formatge de cabra (rulo)
  • 100 cc d'oli d'oliva
  • 30 cc de vinagre de xerès
  • sal
  • ametlles filetejades
  1. Preparar una vinagreta emolsionant el suc de les remolatxes, l'oli, el vinagre i la sal.
  2. Pelar les taronjes "a pèl" i tallar els grills (sense cap part blanca ni la pell interior). Tallar la remolatxa a quadrets.
  3. Disposar-ho en un bol, i amanir amb la vinagreta.
  4. Decorar amb ratlladura de taronja, les ametlles filatejades i el formatge de cabra.

Bon profit!

FONT: Recepta del llibre "Vamos a cocinar" del José Andrés.

14 comentaris:

  1. quina amanida més original i vistosa, eva, et mereixes una felicitació i molts petunets!

    ResponElimina
  2. Eva, es la reventja per els espinacs?? Jo no puc amb la remolatxa, je...je... però haig de reconeixer que es molt original i la presentació wapísima!!
    Un petó
    Xaro

    ResponElimina
  3. Una recepta plena de color i ideal per aquesta època
    Felicitats
    Ester

    ResponElimina
  4. Me l'apunto! M'agrada la combinació de tot plegat, i amb les ametlles cruixents per sobre... aquesta amanida segur que la faig. A més, tinc pendent aprofitar més les remolatxes, que a casa les tenim una mica oblidades i són molt bones... Xaro, a veure si et passa com amb els espinacs i t'acaben agradant ;)

    ResponElimina
  5. Hola Eva!
    Quina pinta! La remolatxa és uns dels meus descobriments més recents, a més té moltes possibilitats! Fa uns dies vaig fer un gaspatxo amb remolatxa i va quedar molt bo. I el formatge m'encanta, per tant aquesta amanida cau segur!

    ResponElimina
  6. Remolatxa, aquella gran desconeguda a cal vermell. Ara ja tenim l'excusa perfecta per tastar-la i fer aquesta amanida tan fantàtica que ens has presentat!

    ResponElimina
  7. Eva,

    Una recepta molt atractiva tant de color com de sabor. Una coseta: el suc de les remolatxes per fer la vinagreta,és el que queda a la bossa un cop les has tret, o s'ha de triturar una mica de remolatxa?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  8. Manel, me'n alegro que t'agradi. A part de lo vistosa que és, està molt bona!!!

    Xaro, quina risa!!!...a veure si les pròximes entrades les encertem més...jeje!!

    Ester, tens raó, pels colors ja alimenta!

    Gemma, la combinació de sabors és molt original, i en comptes de posar ametlles es pot posar festucs, però jo no en tenia! :(

    Rubèn, jo tb l'he descobert fa poquet...amb gaspatxo no l'he probat mai...penja la recepta!!! ;)

    Parella, doncs proveu-la pq repetireu segur!!!!

    Glòria, exacte! El suc és del que queda a dins de les bosses. A part de sabor li dóna un coloret molt bonic a la vinagreta, ja em diras!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Estic fent-me una carpeta amb plats estiuencs que vaig trobant pels blocs per poder fer aquest estiu quan tingui vacances, i aquesta caurà! (La remoltxa m'ENCANTAAAAAA!) :))

    ResponElimina
  10. las amanidas sempre m'agraden totas. I es tan fàcil combinarl-las amb fruita, formatge, fruits secs....amb tot son tan bonas, no t'ensembla?
    Pero el que m'ha flipat molt, es la teva cuina. Mare meva!! Es la caña. Quina envidia.....jajajjaj y de la dolenta!

    ResponElimina
  11. Abans de tot et felicitem pel teu blog. Veiem que com nosaltres t'has iniciat fa poc, aprofitem per convidar-te al nostre blog, per si et ve de gust fer-nos una visita. Ens ha agradat molt aquesta amanida de remolatxa, creiem que és el moment d'incorporar-la al nostre receptari. Salutacions!!!

    ResponElimina
  12. M'ha sorprés una mica els ingredients que hi poses, però fa molt bona pinta! ;)

    ResponElimina
  13. On estava jo que no havia vist aquest be de déu?
    És una de les meves: ràpida, bonissima,saludable, espectacular... felicitats i gràcies per compartir.

    ResponElimina
  14. Enric, quan acabis ja em pots fer fotocopies!!! jeje!! Amb aquesta calor no ve gaire de gust posar-se a la cuina...i menys encendre el forn!!!

    Locadebarba, benvinguda!!! Tens tota la raó, les amanides amb qualsevol cosa estan bones...i permeten moltes variacions depenent del que tinguem a la nevera! Merci pel piropo de la cuina...a mi tb m'agrada molt...jejeje!!! Ara mateix vaig a visitar el teu bloc!

    Delicias, benvinguts tb!!! Ahir ja vaig visitar el vostre bloc...sou argentins?? Naltres aquesta any anem de vacances a Argentina...

    Dolors, amb aquesta calor és el que toa, oi?...Doncs ja saps, a fer-la rapidament!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina