Aquesta revetlla de Sant Joan l'hem passat a la Costa Brava, a Sant Antoni de Calonge. Ara que comença a fer bon temps, intentem pujar cada cap de setmana si els compromissos ens ho permeten. Ha sigut un cap de setmana de moooooolt sol, i és que ja tocava!!!! I encara que dilluns treballàvem, vam baixar diumenge per tornar a pujar el dilluns.
FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.
Aquest any he fet dues coques típiques d'aquesta data: la coca de llardons i la coca de llavaneres. Que bones que estaven!!! ;)
La recepta de la coca de llardons la podeu trobar als blocs de Cocere, A la Cuina i Cuinar per fer feliç. La recepta és del curs de la Mireia Carbó que vam assitir el passat dijous, pel que no la tornaré a ficar. És molt fàcil de fer i queda molt bona.
L'altre coca que vaig fer és la Coca de Llavaneres. És boníssima!!! Us animo a que la feu!
INGREDIENTS
INGREDIENTS
- 1/2 kg de pasta de full
- 75 gr de pols d'ametlla
- 110 gr de sucre
- 1 culleradeta de Maizena
- un polset de sal
- ratlladura de llimona i de taronja
- vainilla líquida
- 50-70 gr de clara d'ou
- 75 gr de pinyons
Ingredients per la crema:
- 400 cc de llet
- 90 gr de sucre
- pell de llimona i canyella
- 40 gr de Maizena
- 3 rovells
- Fer un massapà mesclant la pols d'ametlla, la maizena, sucre, sal i aromes en un bol, afegir la clara a poc a poc fins que tingui una textura de purè.
- Fer una crema amb els ingredients i deixar refredar completament.
- Estirar la pasta de full molt fina, tallar dos rectangles iguals i disposar-ne un damunt d'una silpat o paper de forn. Escudellar-hi la crema deixant un marge al volt, abatre'l a sobre de la crema, pintar amb ou o aigua, i cobrir amb l'altra planxa.
- Napar la coberta amb el puré de massapà i empolsinar amb els pinyons i sucre, punxar-la i enfornar 30 minuts a 200º.
FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.
Eva, m'hauré d'apuntar a la escola de cuina Goliart, perquè totes les receptes tenen una pinta!!! Una pregunta, la clara la poses batuda a punt de neu?
ResponEliminaUn petó
Eva!!
ResponEliminaJo i l'Asun també vàrem passar la revetlla a Sant Antoni de Calonge! Nosaltres però estàvem al eurocàmpig. Quina casualitat!!! Olé aquestes coques!!
oh, quina envegeta! Nosaltres acostumem a pujar a Platja d'Aro, però aquest any no ha acompanyat gaire i justament aquest pont no hem pogut anar-hi...m'apunto la coca de llavaneres!
ResponEliminaOstres nena, quines vistes més meravelloses... Així sí que es gaudeix de la revetlla. La coca de Llavaneres la vaig tastar fa un parell de setmanes al Madrid-Barcelona i puc dir que estava boníssima, així que m'apunto la recepta!
ResponEliminaXaro, la clara d'ou es posa sense batre, tal qual. La vas afegint a poc a poc i amb una forquilla vas remenant fins que aconsegueixis la textura d'un puré, ni molt líquid ni molt espès.
ResponEliminaRubèn, quina casualitat!! Naltres intentem pujar cada finde, xo ara que fa bon temps pq a l'hivern fa tramuntana i un fred... :(
Anna, Platja d'Aro és un clàssic, sempre et troves algú conegut, oi?
Iris, si que tens raó! Amb aquestes vistes no et fa falta ni tenir televisió, ja que les vistes a Palamós i Sant Antoni ja et distreuen! Doncs ja saps, a fer-la tu casolana, està boníssima!!!
Petunets,
Eva.
Reina nostre, com us cuideu els de Terrassa!!! la teva germana i cunyat de Mollet volen ser convidats a St. Antoni a berenar coca de Llavaneres... no és una indirecta, és una directa directíssima!
ResponEliminaPetons fraternals!
Uau! Aquestes coques t'han quedat de 10!
ResponEliminaI amb el Mediterrani de fondo, les fotos són espectaculars!
No he fet mai la coca de Llavaneres, tot i que n'he llegit la recepta a varis llocs... amb aquesta pinta valdrà més que l'afegeixi a la llista!
Per cert, m'apunto a la directa directíssima que t'han llançat la Parella Vermella: oi que tenies una altra germana amb els cabells llargs? ;)
Jo també m'apunto a la coca de Llavaneres, és una de les que tinc a la llista des de fa temps.
ResponEliminaQuina enveja de revetlla!
Ester
Ay Ay Ay
ResponEliminamaravilloso tododddddddoooooooooooo
Ai que bones!! Jo també vaig fer la coca de llardons de la Mireia i la coca de llavaneres però una altre recepta que vaig treure de Mundorecetas. A veure si les penjo aviat!
ResponEliminaEva, quina pinta més bona, aquesta és la que sempre em demana el meu fill i jo no sabia que era la coca de Llavaneres, havia sentit parlar. Bé una altra a la llista que ja es enorme.
ResponEliminaEl lloc és espectacular amb les vistes.
Petonets
Eva, quina revetlla que devies passar! Menjar aquesta coca mirant el mar devia ser la delícia absoluta. Caram! :D
ResponEliminaTxell i Kike, esteu convidats quan volgueu!!!...Ja ho sabeu..xo la coca la porteu valtres, ok? jeje!!
ResponEliminaGemma, ja veus, tu a la muntanya i jo a la platja! jeje!!...No pot ser que no l'hagis fet mai, t'animo a fer-la, està realment bona! I per suposat tambés estas convidada...xo tu portes la mousse d'avellanes x berenar, ok?..
Ester, ens ho vam passar molt bé..encara que tema petards no m'graden gens!
Su, vosotros la verbena de San Juan la celebrais?? En Cataluña el día de san juan es fiesta, ya ves como nos cuidamos! ;)
Anaïs, volem les receptes ja!!!! :)
Eva, se'ns acumula la feina, eh???..:AIxò de visitar blocs és el que té...la llibreta de pendents creix a un ritme...
Divina, si que és veritat, no té preu!!! A més, la companyia era inmillorable! ;)
Petunets,
Eva.
Aquestes coques fan un aspecte deliciós. Segur que vas triomfar amb tothom. Salutacions i enhorabona per les receptes tan bones que penges al teu bloc.
ResponEliminaEi, Eva, quina coca tan rebona t'ha sortit.... La intentarè fer, segur. I no sembla massa difícil.
ResponEliminaBe, tinc pensat algun dia començar seriosament un règim i es que no em deixeu, quan no és la Gemma i els seus postres ets tu amb les teves receptes, o la Gloria, que també totes les que li faig, hi suquem pa...
No se com m'ho faré...
De moment, espero tornar-te a veure a la propera trobada..
Un petó
Òndia, Eva, quina coca, la de Llavaneres, i quina pega, la meva, perquè a casa no hi ha NINGÚ, però és que NINGÚ a qui li agradi el massapà, i tant que m'agrada a mi!!!
ResponEliminaL'enhorabona per la coca i per les vistes que gaudiu a Sant Antoni.
Hola Eva, te he visto en varios blogs,uno por ejemplo... el de Gemma, soy fan dels seus pastisos, ja ja.
ResponEliminaY me alegro que ya tengas blog.
Yo tambien vivo en Terrassa, a ver si hacemos una quedada de cafés, mkerienda, o lo que haga falta, y nos reunimos en Terrassa te parece?
Precioso San Antoni, yo hace años tambien iba de vacaciones, me movia entre , Llafranch,Palamós y Calonge.
Fuímos provando hasta que definitavamente nos gustó Llafranch, y alli nos quedamos muchos años.
La coca una pinta estupenda.
Ens parlem...
Petons
Margot
Francesc, doncs si que van triunfar! No va sobrar ni un trosset...bona senyal!
ResponEliminaMaria, això de començar el règim és lo peor...jo sempre dic: "el dilluns començo", i no hi ha manera! jeje!..
Enric, a mi tampoc m'agrada gens el massapà, però aquest puré d'ametlles, sucre i clara el que fa és una crosta cruixent a sobre de la pasta de full...T'asseguro que no es nota gens (pq sinó no me l'hagués pas menjada!). Així que t'animo a fer-la! ;)
Margot, benvinguda al cullerot festuc! Doncs sent de Terrassa com que no t'animes a aquestes trobades que organitza la Gemma? Ens ho passem genial!!! Quin bloc tens? No he pogut entrar al teu perfil!!! A Llafranc tb hi anem molt, a sopar i a pendre algú...i que me'n dius de Calella??? Tb és preciós! És que tenim unes platges a la Costa Brava!!!
Petunets,
Eva.
Eva, impresionant...!!
ResponEliminaEntre la Gemma i tú en teníu babejant...ains i jo aquesta semana que he començat la dieta més extricta...buahhh
Núria
Núria, molta ànims en la dieta!!!...Com costa, eh???
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Si, Eva...costa molt, sobretot quan ens agrada cuinar i menjar bé...Però esta dieta es pot menjar bastant bé...així que no em queixaré gaire...
ResponEliminanúria
PEtons
Hola Eva, dons am fa mandra anar amb el tren a Barna, ja veus que soc de Sabadel i traballaba a Barna durant molts anys, i fa que visc a Terrassa 2 anys, he viscut 16 a Barçalona, pero estic tan bé a Terrassa, que no vull anar an un altre lloc, ajajaja.
ResponEliminaPero aveura si ma punto al proper que faigi la Gema.
Aisssssss!!! jo no escric catalá, dons disculpa les faltes.
El meu blog es aquest.
www.margot-cosasdelavida.blogspot.com
Ens veiem.
Petons!!
Margot
Ah!Callela presiosa 2 anys estat també de vacanses.
Molt maca la Costa Brava.
Tiene un aspecto de lo mejor, me gusta mucho como te ha salido. Seguro que está igual de rica. ¡Enhorabuena!
ResponEliminaEi!! Eva, dijous vaig fer la coca, no em va quedar tant bé com a tu, però estava boníssima. Com la vull fer de nou, perquè el meu fill m'ho demana, intentaré que em quedi millor. I més quadrada, em vaig estar barallant amb la massa perquè se m'enganxava en el corró.
ResponEliminaJa et diré si al final em surt el més semblant a la teva.
Petonets
Núria, en aquesta època encara costa més fer bondat...ja que entre els gelats...que se surt més...i tot plegat...és molt més fàcil caure en la temptació! jeje!
ResponEliminaMargot, potser si que fa mandra anar al ser a Bcn, xo un cop allà t'asseguro que ens ho passem pipa...semblem nens petits!!! ;)
Francisco, muchas gracias por tu visita!!
Eva, pq no se't enganxi és molt important anar bellugant la pasta de full i posar farina al marbre de la cuina i al corró, i anar-la girant continuament. Me'n alegro molt que us agradés!! Segur que la pròxima vegada et surt perfecte!!!
Petunets,
Eva.
Hola! m'agradaria sabre si quan veu celebrar la revetlla de Sant Joan hi havia festa, si feien algo per la nit a la platja, ja que estem pensant de pasar-la aquí pero no sabem si fan algo
ResponEliminagràcies!