6/8/17

AJOBLANCO DE MELÓ


Quan vaig veure aquest aperitiu al IG de Els Fogons de la Bordeta vaig saber que m'encantaria. En aquests sopars a la fresca sempre m'agrada que un dels entrants sigui una cremeta freda i aquesta la vaig trobar ben original al portar el meló.



L'ajoblanco és una sopa freda típica d'Andalusia i aquesta versió ens va encantar! 
A mi no em va quedar amb el color blanc característic ja que les ametlles que vaig comprar costava moltíssim de pelar-les i bastantes van anar amb pell a la thermomix (pròxim cop enrecordar-me de comprar-les ja pelades!). Tot i així estava espectacular! :)


INGREDIENTS

  • 500 gr de meló
  • 150 gr ametlla crua pelada
  • 1 all
  • una llesca de pa de pagès
  • aigua mineral
  • vinagre de xerès
  • oli oliva
  • sal
  • pebre
  • Per decorar: pernil salat, boles de meló i menta
  1. Posar en el vas de la thermmomix o d'una batedora tots els ingredients i triturar fins a obtenir una crema de textura ben fina.
  2. Reservar a la nevera i servir molt fred.
  3. Decorar amb pernil salat tallat ben petit, unes boles de meló i menta.
Bon profit!

FONT: Els Fogons de la Bordeta.

1 comentari:

  1. Una altra que m'apunto! M'agraden molt les receptes que comparteixes! I...els teus sopars d'estiu!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina