Quan vaig veure aquest aperitiu al IG de Els Fogons de la Bordeta vaig saber que m'encantaria. En aquests sopars a la fresca sempre m'agrada que un dels entrants sigui una cremeta freda i aquesta la vaig trobar ben original al portar el meló.
L'ajoblanco és una sopa freda típica d'Andalusia i aquesta versió ens va encantar!
A mi no em va quedar amb el color blanc característic ja que les ametlles que vaig comprar costava moltíssim de pelar-les i bastantes van anar amb pell a la thermomix (pròxim cop enrecordar-me de comprar-les ja pelades!). Tot i així estava espectacular! :)
INGREDIENTS
- 500 gr de meló
- 150 gr ametlla crua pelada
- 1 all
- una llesca de pa de pagès
- aigua mineral
- vinagre de xerès
- oli oliva
- sal
- pebre
- Per decorar: pernil salat, boles de meló i menta
- Posar en el vas de la thermmomix o d'una batedora tots els ingredients i triturar fins a obtenir una crema de textura ben fina.
- Reservar a la nevera i servir molt fred.
- Decorar amb pernil salat tallat ben petit, unes boles de meló i menta.
FONT: Els Fogons de la Bordeta.
Una altra que m'apunto! M'agraden molt les receptes que comparteixes! I...els teus sopars d'estiu!
ResponEliminaPetonets,
Olga