Els que hem seguiu pel facebook o per Instagram ja sabreu que fa un mes els meus pares ens van regalar la nova Thermomix!!! Sisisi, la meva germana i jo estàvem com nenes petites quan han passat els Reis...i vaia Reis!!! La Tm5 és la nova joguina de casa i no podem estar més contentes! :) Sou esplèndids papis!!!
Per agrair als pares aquest suuuuper regal, ahir ens vam reunir a casa, i les cuineres vam ser les dues germanes. Vam triar un menú de tardor (pel temps que fa potser hagués estat més adient un d'estiu...jajaja!) i entre les dues vam fer tots els plats. De primer una crema de carbassa amb poma, de segón un plat típic de la cuina catalana: fricandó amb bolets i de postres crema catalana.
Va ser un èxit, tot estava realment bo. Em va agradar molt el gust i textura que li dóna la poma a la crema de carbassa, molt BONA! El fricandó estava ESPECTACULAR! Com tots els guisats millor fer-lo el dia abans, guanya amb el repòs. Només a tenir en compte la qualitat dels ingredients, una bona vedella, un bon sofregit i els bolets si són frescos molt millor, res a veure si els feu amb bolets de conserva comprats. Aquest any està sent una gran temporada de bolets, així que s'ha d'aprofitar que en tenim un munt al mercat. I les postres un clàssic que a casa mai falla!
Un gran dinar on el sol i la calor ens va permetre menjar a fora, gaudint del bon dia que feia. I els nens no van parar de córrer i jugar tota la tarda! :)
Moltes gràcies papis, sou els millors!!! Us estimem!
CREMA DE CARBASSA AMB POMA
INGREDIENTS
- 2 cebes
- 1 porro
- 900 gr de carbassa
- 2 pomes golden
- 3/4 l de brou fluix
- sal, pebre, tabasco
- Per decorar: poma tallada a daus saltejada a la paella
- Sofregir les cebes i el porro amb mantega i oli.
- Afegir la carbassa tallada a trossos i la poma i donar unes voltes. Condimentar amb sal i pebre.
- Abocar el brou.
- Coure lentament 30 minuts. Triturar i colar. Rectificar de sal i afegir el tabasco.
- Decorar amb la poma a daus.
FRICANDÓ AMB BOLETS
INGREDIENTS
- 750 gr de vedella a talls (llata)
- farina (barrejada amb canyella), sal i pebre
- 200 gr de ceba tallada
- 1 gra d'all trinxat
- 50 cc de vi blanc
- 200 gr de tomàquet vermells ratllats
- 200 gr de bolets frescos (camagrocs, fredolics, llenega)
- 5 gr moixernons secs
- 750 cc de brou fluix o aigua
- picada: 4 ametlles + 1 carquinyoli + 1 cullerada de moscatell
- Salpebrar la carn, enfarinar-la lleugerament, sellar-la en una paella a foc viu i reservar-la en un safata.
- En el mateix oli, sofregir lentament la ceba i l'all, abocar el vi i deixar reduir.
- Agregar el tomàquet, i deixar confitar.
- Incorporar el brou, donar-hi un bull, condimentar i triturar.
- Disposar la carn en la cassola i cobrir amb la salsa. Tapar i enfornar a 180º durant uns 60 minuts.
- Netejar els bolets, donar un tomb per la paella i incorporar-los a la cassola.
- Preparar la picada no massa fina i agregar-la uns 10 minuts abans que finalitzi la cocció de la carn.
- Servir ben calent i acompanyar amb arròs blanc (o unes patates, puré, carxofes, etc.)
FONT: Escola de Cuina Gormand
CREMA CATALANA
Clicar Aquí.
Bon profit!!!!
Un gran àpat per un GRAN motiu!!!
ResponEliminaTeniu uns pares que valen un imperi!! I que us estimen un munt!!
Aix... quines ganes de que vinguin els Reis!!! ;)
Petonarros!!
jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull jo la vull !!!!!!
ResponEliminaPerò ens acabem de canviar el cotxe, així que haurà d'esperar...
Ojalà els meus papis fossin tan generosos com els teus :)))
silvia, Siiiiii tenim els millors pares del món, ho sento ja estan pullats! Jaja! Xo els teus Reis seran Espectaculars! En sé d'una que no dormirà! :)
ResponEliminaGemma, jo hagués preferit Tm5 abans que el cotxe! Jaja! Estic fatal! Fes carta als Reis com la Nuni....
Petunets
Eva