17/3/14

PASTÍS DE GIN TONIC




Divendres passat dia 7, va ser el meu aniversari! I com ja us he explicat cada any, m'encanta fer anys! Així que el diumenge passat va venir la familia a dinar per celebrar-ho!!!


Va ser un dia perfecte, amb un sol radiant que vam poder gaudir amb els peques a fora, un gran dinar amb una inmillorable companyia i sorpreses inesperades. Mil gràcies papis! Us estimem!



Aquest és el menú que vaig preparar. Mica en mica us aniré posant les receptes, ja que va ser un èxit rotund tot!!! La feina va valdre la pena ja que tot van ser elogis! jejeje!


Així que començaré pel pastís! Un pastís de Gin Tonic! Sisisi, ja us el podeu apuntar pq és boníssim i molt senzill de fer. I està clar, que l'èxit està assegurat!!! jajaja!!!


És una mousse de llimona i a sobre una capa de gelatina de gin tonic. La combinació ens va agradar molt! ;)

Jo amb la recepta em va sortir aquest pastís amb un motlle de 22 cm (m'agraden els pastissos petits i alts) i a part amb la crema de llimona vaig fer 5 vasets pq els nens poguessin menjar postres, ja que evidentment la capa de gin tonic no és adecuada si hi ha canalla a casa.

En aquesta foto podeu veure millor la mousse i la capa de gin tonic. Ara que ve el bon temps no el deixeu de fer, i més si sou tan fans com nosaltres d'aquesta beguda! :) Us deixo tal qual l'he fet jo, ja que he fet algunes variacions.



INGREDIENTS PER LA BASE
  • 2 ous
  • 55 gr sucre
  • 110 gr farina
  1. Precalentar el forn a 160º aire.
  2. Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum i incorporar la farina tamissada.
  3. Afegir la barreja en un motlle previament untat, i enfornar durant 8 minuts.
  4. Deixar refredar.

  • Xarop: 50 cc d'aigua + 50 gr sucre
  1. Fer un xarop amb l'aigua i el sucre. Quan comenci a bullir retirar.
  2. Posar el biscuit en un motlle desmotllable i xopar amb el xarop.

 INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE LLIMONA
 
  • 250 cc de llet
  • 120 gr de gelatina de llimona (1 sobre i mig)
  • 150 cc suc llimona
  • 370 cc llet condensada
  • 500 cc nata per montar
  1. Fer un xarop amb l'aigua i el sucre. Quan comenci a bullir retirar.
  2. Posar el biscuit en un motlle desmotllable i xopar amb el xarop.
  3. Per fer la mousse, montar la nata i reservar. Calentar la llet (Thermomix: 3'-100º-v.2) abocar-hi la gelatina i remenar fins que quedi ben dissolta (Thermomix: 1'-v.3). 
  4. Afegir el suc de llimona i la llet condensada i barrejar bé (Thermomix: 30''-v.3). 
  5. Abocar en un bol i deixar refredar una mica.
  6. Incorporar la nata montada amb moviments envolvents i abocar a dins el motlle.
  7. Deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
  INGREDIENTS PER LA GELATINA DE GIN TONIC

  • 8 fulles de gelatina
  • 100 cc d'aigua
  • 150 gr sucre
  • 80 cc de suc llimona
  • 200 cc tònica
  • 200 cc ginebra 
  1. Per fer la gelatina de gin tonic, posar en remull les fulles de gelatina per hidratar-se.
  2. Posar a calentar l'aigua amb el sucre. Un cop estigui dissolt, incorporar les fulles de gelatina i barrejar bé pq es dissolguin. Retirar del foc.
  3. Incorporar el suc de llimona, la tònica i la ginebra. Quan perdi temperatura, abocar a sobre de la mousse que haurà d'estar quallada pq quedin les dues capes.
  4. Deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
  5. És ideal per fer el dia abans.
  6. Decorar al gust: maduixes i unes boles ginebró.
Bon profit!!!!

9 comentaris:

  1. Sensacional tot el dinar!!!
    Segur que va tenir molt èxit i va ser una gran celebració.
    El pastís és dels que m'agraden a mi, amb sobors refrescants i textures de lleugeres. Molt bo el toc de la gelatona de gintònic ;)

    ResponElimina
  2. Reina....felicitats per l'aniversari i pel menú...super guay!!!
    Petons!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  3. Per molts anys guapíssima!!
    Perquè sé que t'encanta cuinar per celebrar el teu aniversari perquè sinó et diria... DEIXA'T MIMAR EL DIA DEL TEU CUMPLE!!! Jajajajaja!!!
    Però ja t'han mimat amb el súper regalàs que t'han fet, oi??!!
    Un menú sensacional com sempre (necessito la recepta de la crema de xampis ja! xD).
    La mousse tremenda, som molt fans del gintònic també! ;)
    Petons!!!!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats guapa!!
    Un menú deliciós acabat amb un pastís de luxe. Aquest ja tinc a pendents des de fa temps. Aquest estiu cau.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  5. Ja t'ho vaig dir el dia que tocava, però moltes felicitats!!
    Un senyor menú, i aquest pastís la bomba, tot el que sigui gintonic té cabuda a la meva cuina, jajaja!!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
  6. Amb un pastís com aquest dóna gust fer anys! Per molts anys bonica!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Eva muchas felicidas aunque sea tarde y desde luego en tu casa siempre se come de categoria¡¡ un menu fantastico y este pastel en pendientes va¡
    peto

    ResponElimina
  8. Rosamaria30/3/14

    Eva, un cop mes sorprenent als teus. Felicitats guapa!!!

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats!!! amb aquest pastís vau arrodonir un gran menú! bona setmana

    ResponElimina