6/11/13

GOTET DE CREMA AMB CRUMBLE I FRUITS VERMELLS




Aquestes postres són una autèntica delicia!!!! La combinació de la crema pastissera amb el crumble i els fruits vermells és tot un encert! Unes postres fàcils i que presentades així en gotet queden la mar de lluides, no creieu???

Jo vaig tenir la sort que els meus pares havien anat a Barcelona i la meva mare em va anar a comprar els fruits vermells a la Boqueria. Allà va trobar de tot: maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis... vaja, de tot i més! :)

Les vaig fer per portar a casa els pares i tothom li va encantar!!!! Tant a grans com a petits...i sinó mireu a la Carlota com es va posar les botes...jajaja!!!


INGREDIENTS PER 10 GOTETS PETITS

  • 1 litre de llet sencera
  • 8 rovells
  • 150 gr sucre
  • 80 gr maizena
  • vainilla líquida (o pell de llimona, de taronja, canyella...)
  • Per el crumble: 50g de mantega pomada, 50g de farina, 50g d’ametlla en pols, 50g de sucre morè.
  • Fruits vermells (maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis...)
  1. Per fer la crema, posar en un cassó la llet (reservem uns 100 cc) amb una mica de sucre (així evitarem que s'enganxi) i les aromes. Portar a ebullició. Tancar el foc i reservar tapat uns 10 minuts perquè s'infusioni.
  2. En un bol barrejar la llet que hem reservat amb la maizena perquè no hi hagi grumolls. Afegir els rovells i el sucre.
  3. Retornar al foc la llet i un cop bulli abocar a la mescla anterior. Colar i retornar al cassó al foc sense parar de remoure. Quan comenci a bullir retirar i abocar en un bol fred per precipitar el refredament.
  4. Per fer el crumble, barregem tots els ingredients menys la mantega. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textua de sorra. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. retirem i esmicolem.
  5. Per fer el muntatge, repartim la crema en els gotets, posem per sobre el crumble i decorem amb els fruits vermells.
Bon profit!!!

3 comentaris:

  1. Aquesta combinació queda genial!!
    El crumble és un gran descobriment!! Queda bé amb força preparacions, mousse de xocolata, panna cotta, ...
    Que maques les mares que porten coses de la Boqueria a les filles!!
    Molts petons Eva!!!

    ResponElimina
  2. Nena, ho sento molt però si poses una foto de la Carlota ja no tinc ulls per veure res més!!! Mira que està gran i guapa!!!!! Molts petonets guapi

    ResponElimina
  3. És un clàssic de sempre presentat en un format molt elegant i modernitzat. La combinació de sabors i texutres ha de quedar molt bona.

    ResponElimina