30/9/13

TATIN DE TOMÀQUET

Fa un parell de setmanes vam fer el Sopar de Germaníssims, van venir les meves cunyades i cunyat a sopar a casa. El Riqui és el petit de 3 noies, així que us podeu imaginar lo "mimat" que el tenen...jijijiji!!!



Va ser un sopar informal, a la fresca aprofitant que les temperatures encara ens pemeten gaudir de sopars al jardí, i sobretot gaudint de la bona companyia, i és que ens vam fer un tip de riure!!! Potser el vinillo, mojitos i gin tonics també van tenir alguna cosa a veure...jajaja!!! Mireu quines cunyades més guapes que tinc!!! :)


Ens ho vam passar molt bé...crec que aquest sopar de Germaníssims ja serà tradició :)
 



D'entrant vaig fer aquesta tatin de tomàquet. És deliciosa!!! Aprofiteu a fer-la ara que els tomàquets encara són bons, ja que la gràcia d'aquesta tatin és fer servir tomàquets madurats al sol, com més bons siguin més bona us quedarà.


INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de formatge parmesano ratllat
  • 2 cullerades de mel
  • 30 gr de mantega pomada
  • 1 làmina de pasta de full
  • fulles d'alfàbrega
  • flocs de parma
  • sal maldon
  1. Tallar a rodanxes el tomàquet i la ceba a juliana.
  2. En un motlle rodó apte pel forn, untar la base amb la mantega i la mel.
  3. Cobrir amb els tomàquets, la ceba i el formatge parmesano ratllat.
  4. Coure al forn a 190º durant 15-20 minuts.
  5. Retirar-la, cobrir-la amb la pasta de full previament punxada i pintar-la amb ou. 
  6. Retornar-la al forn a 220º durant 15-20 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada.
  7. Desmotllar-la a l'inrevés (la pasta de full ha de quedar com a base!), condimentar-la amb l'alfàbrega i la sal maldon i uns flocs de parma.
  8. Servir calenta, tèbia o freda.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

6 comentaris:

  1. Ha de quedar una tatin boníssima, amb el formatge i l'alfàbrega ha de combinar molt bé.
    Sóc fan de tot el què porta pasta de full! :)
    No m'estranya que el sopar fos tot un èxit ;)

    ResponElimina
  2. Mimat per les germanes i mimat a casa amb aquest sopar!!! Que bona la tatin de tomàquet, jo en vaig fer una vegada i m'havia fugit del cap. La tornarem a fer!!
    petonets

    ResponElimina
  3. WOW!!! Aquesta tatin de tomata l'he de fer!!! T'ha quedat espectacular!! Te la furte per al meu àlbum de receptes de la xarxa :D

    ResponElimina
  4. Uhmmmm!!! Tatín de tomàquet... em sembla una proposta deliciosa. Ha de ser boníssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Que bona, que bona, que bonaaaaaa!!!

    Ptnts Dolça

    ResponElimina
  6. Anònim6/11/13

    Avui l'hem fet per sopar i estava moooolt bona !!!!
    Gràcies

    Lourdes

    ResponElimina