Fa un parell de setmanes van venir a sopar a casa els Broto i els Carrera, va costar quadrar agendes però al final ho vam aconseguir...i sense nens!!! Així vam poder allargar la vetllada fent unes caipirinhes!!! jiji!! I és que després del sopar amb els Bolets ens hem aficionat a aquest cóctel!!! ;)
El menú va constar d'unes quantes coses per picar i després un Rissoto de peres i gorgonzola! Boníssim!!! L'únic "inconvenient" del Rissoto és que s'ha de fer al moment i s'ha d'estar remenant tota l'estona, però us el recomano, la combinació de les peres amb el formatge gorgonzola és deliciós!!!
La Coca Anne i la Coca de patata i ceba amb romaní se'm va passar fer foto! :( Totes dues les he fet un munt de vegades i són delicioses i molt fàcils de fer, podeu trobar les receptes als blogs de Els Fogons de la Bordeta i de La Cuina Vermella.
CAMEMBERT AL FORN
INGREDIENTS
- un formatge camembert (els venen dins una capseta de fusta)
- 4-6 tomàquets secs en oli
- mig all
- oli
- Preescalfar el forn a 180º
- Treure el formatge de la capsa, retirar el paper de plàstic, tallar la primera capa del formatge i tornar a posar-lo dins amb el paper parafinat.
- Triturar els tomàquets amb l'all i l'oli.
- Posar aquesta barreja per sobre del formatge i enfornar durant uns 10-15 minuts.
- Servir inmediatament acompanyat de torradetes.
PROVOLONE (o PROVOLETA)
INGREDIENTS
- una rodanxa de formatge provolone
- 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
- orenga i herbes provençals
- Calentar el forn a 180º.
- En un recipient que pogui anar al forn, posar la salsa de tomàquet i a sobre el provolone.
- Afegir les herbes i un raig d'oli.
- Enfornar durant 10-15 minuts i servir inmediatament acompanyat de torradetes.
FONT: Kanela y Limón
RISSOTO AMB PERES I GORGONZOLA
INGREDIENTS
- 800-1 litres de brou fluix calent
- 250 gr d'arròs arborio
- 180 cc de vi blanc sec
- 150 gr de ceba tallada
- 45 gr mantega + 1 cullerada d'oli
- 3 peres conference
- 175 gr gorgonzola a trossos
- sal, pebre, nou moscada
- Pelar i tallar les peres a daus. Saltar-les en una paella fins que siguin toves i reservar.
- Confitar la ceba amb la mantega i l'oli sense que prengui color.
- Agregar l'arròs i donar un parell de voltes un parell de minuts. Abocar el vi i deixar reduir del tot.
- Anar afegint el brou calent mica en mica, sense deixar de remenar, anar incorporant més brou a mesura que el necessiti durant 15-17 minuts.
- Uns minuts abans de retirar l'arròs del foc, afegir les peres a daus (reservant-ne unes quantes per decorar) i el formatge gorgonzola. Continuar remenant fins que quedi parcialment fos.
- Retirar, servir tot seguit decorant amb uns quants daus de pera.
Bon Profit!
FONT: Escola de Cuina Gormand.
Un menú deliciós!! M'encanten tots els plats que has escollit. I el provolone, mira que ara fa temps que no en menjo. Me'n has fet venir unes ganes!!!
ResponEliminaPetonets guapa
con semejante menu no te faltaran amigos para venir a cenar.Los cuidas de maravilla.
ResponEliminaMuy bueno todo¡¡
bon cap de setmana
peto
ResponEliminaUn sopar bonissim!!!! i es que tens unes mans d'or i un gust exquisit jeje molts petonets i gràcies per tot
caipirinha time!!!!!!!!!!!!! ;)
Gemma
ResponEliminaQuin sopar tan bo, Eva. Segur que aquesta idea fantàstica del camembert te la copio aviat .
ResponEliminaostres, això és un menú de formatges total, ho has vist?
ResponEliminaSegur que els convidats van quedar encantats :)
Espectacular!
ResponEliminaSom apassionats del formatge i tant el camembert com el provolone ens encaaaaanteeeen!! Deu ni do la feinada però a preparar també les coques i el rissoto!
Per cert quina gràcia! Aquest estiu vem coincidir amb aquestes dues famílies a Cantoni!! Els hi vaig recomanar d'anar a dinar a Ca la Laia (del restaurant cal Ignasi)! El món és molt petit!
Que bé de tant en tant un sopar amb amics i sense peques!! Petons!!
Noia, quina vida social tan agitada!!! Amb aquests sopars que prepares no m'estranya... :)
ResponEliminajajaja, se on està la càmara que us ha fet la foto!!! ;P ja us vam advertir que les caipirinhes són adictives!!! esteu molt guapos, encara uqe amb el tiberi que els hi vas fer no m'estranya!!!`petonets
ResponEliminaApa nena, quin tiberi! El risotto amb pera ha de ser la bomba, m'encanta cuinada! Ala, us agrada la coca? Quina il·lusió! :D
ResponEliminaPetonets
Sandra