27/9/12

MACARRONS A L'ESTIL DEL CARLES GAIG



Vinga va!! Retorno l'activitat al blog i espero poder tornar a publicar amb una mica de constància...que fa gairebé 3 mesos que això està parat!!! I és que com més temps passa més mandra fa tornar a agafar el ritme! I això no pot ser... :)

Em fa especial il.lusió el plat d'avui: primer perquè així puc participar a la convocatoria de Memòries d'una cuinera que aquest mes proposa cuinar Macarrons i la segona perquè avui és l'aniversari de la Judith, així que aquesta recepta va dedicada a tu reineta!!! Tots segur que la coneixeu, és una persona encantadora, propera, amb un blog ple de receptes originals i temptadores, i que irradia estil pels 4 costats!!! Puc dir que he tingut la sort de poder conèixer-la en persona, i és tal i com me l'esperava, ella i la seva fantàstica familia! Per molts anys guapa!!!! Segur que avui tens un ajudant d'excepció per bufar les espelmes! :)


Els macarrons és un plat que mai falla a casa, ens agraden de totes les maneres encara que amb el Riqui tenim discussions ja que a ell li agraden més les "plumes" i a mi els macarrons "ratllats" jajaja!!

La versió d'avui són uns macarrons del Carles Gaig que faran les delicies de petits i grans... macarrons, sofregit de tomàquet i ceba, secret o llom ibèric i una crema de formatge... simplement deliciosos! Espero us animeu a probar-los, val la pena!!!


INGREDIENTS
  • 400 gr macarrons
  • 200 gr ceba tallada petita
  • 500 gr de tomàquet triturat
  • 200 gr de secret o llom ibèric
  • 200 cc de nata lleugera espessa
  • 80 gr de formatge parma ratllat
  • 250 cc llet
  • 10 gr mantega
  • formatge parma ratllat
  1. Sofregir la ceba fins que estigui ben confitada. Afegir el tomàquet, condimentar i sofregir.
  2. Tallar la carn a tires fines i saltar-les a foc viu.
  3. Posar a coure al bany maria la nata, llet, formatge i mantega. Condimentar amb pebre i nou moscada.
  4. Bullir la pasta en aigua assaonada. Escórrer-la.
  5. Posar un fons de crema en una safata i alternar capes de macarrons, sofregit, carn i crema. Empolvorar amb formatge, enfornar o gratinar i servir.
Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.