19/12/10

CARLOTA DE CASTANYES I MASCARPONE


Avui hem anat a dinar a casa els meus pares per celebrar el meu Sant :) i com que l'any passat el dinar va ser un èxit, ja hem instaurat el menú per cada any: gambes i caldereta de llamàntol!! Això si que és una bona tradició, oi?

Haig de dir que la caldereta estava espectacular!!! I és que la meva mare és una gran cuinera!!! A casa nostra ja veieu que comencem les festes una setmana abans...jijiji!





I amb aquest dinar necessitava unes postres que estiguessin a l'alçada. Així que he preparat aquesta carlota de castanyes i mascarpone amb xocolata de l'Auro.



És un pastís boníssim i que queda molt vistós. Així que per les festes de Nadal és un bon regal per portar si aneu d'invitats o bé fer-lo si sou els anfitrions.

És bastant senzill de fer i com s'ha de fer amb antelació és ideal per aquestes dates... Us animo a fer-lo! A casa ens ha encantat a tots, el repetiré segur!!!


INGREDIENTS PER LA BASE
  • 1 paquet de melindres (280 gr aprox)
  • 70 gr de mantega
  • un rajolí de licor
  1. En un motlle desmotllable de 23 cm, posar a tot el volt melindres (tallar una mica la punta).
  2. Trossejar les puntes i la resta de melindres i afegir la mantega fosa i el licor i amassar fins tenir una pasta i cobrir tota la base del motlle.
  3. Deixar refredar a la nevera.

INGREDIENTS PER LA MOUSSE
  • 500 cc de nata
  • 100 gr de sucre
  • 400 gr de purè de castanyes
  • 500 gr de mascarpone
  • 50 cc de whisky
  • 5 fulles de gelatina
  • 50 gr de fideus de xocolata
  1. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Reservar una tasseta de nata , escalfar-la i dissoldre la gelatina.
  3. Montar la resta de nata amb el sucre i reservar a la nevera.
  4. Triturar el purè de castanyes amb el mascarpone i el licor fins obtenir una barreja ben fina. Incorporar la gelatina i barrejar bé.
  5. Barrejar la nata en la preparació anterior amb moviments envolvents i afegir els fideus de xocolata.
  6. Abocar la mousse en el motlle i deixar refredar a la nevera un parell d'hores.

INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
  • 60 cc de nata líquida
  • 70 cc d'aigua
  • 75 gr de sucre
  • 3 fulles de gelatina
  • 30 gr de cacao pur en pols
  1. Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
  2. En un cassó posar la nata, aigua i sucre fins que bulli. Afegir el cacao i deixar al foc fins als 103º.
  3. Retirar del foc i quan estigui a 60º afegir la gelatina i remenar bé perquè es dissolgui.
  4. Quan la glassa estigui a uns 40º, abocar-la a raig fi sobre el pastís.
  5. Deixar refredar a la nevera d'un dia per l'altre.
  6. Decorar al gust i posar al volt de la carlota un llaç ben bonic. :)
NOTA: Per fer la glassa com que no tinc termòmetre ho he fet a ull i m'ha quedat bé. Així que ja ho sabeu.

Bon profit!

FONT: La Cocina de Auro.

30 comentaris:

  1. Oooooh!! que bo!! I quina bona pinta que fa aquesta caldereta!!! El pastís molt vistós!! Felicitats per aquest blog tan xulo que teniu!

    ResponElimina
  2. Felicidades por tu santo menuda comida,la tarta excepcional y la caldereta de pescado ni hablar un saludo

    ResponElimina
  3. felicitats!! quin dinar i quina carlota!!
    uff! ting gana!
    petonets

    ResponElimina
  4. Hola preciosa! Aqiesta carlota es del tot genial! La decoracio es una pasada de bonica! Les carlotes a taula queden taaaan be! Muac!

    ResponElimina
  5. Hola preciosa! Aqiesta carlota es del tot genial! La decoracio es una pasada de bonica! Les carlotes a taula queden taaaan be! Muac!

    ResponElimina
  6. Hola! Molts d'anys! Vaja quina pinta més bona!! Donen ganes de mossegar la pantalla! Amb el teu permís, t'apunt als meus "favoritos" i vaig a continuar mirant cosetes del teu bloc, que m'encanta. Un petó. Paula (http://bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  7. Molt d'anys!! (Amb retard). T'ha quedat espectacular!! No m'estranya gens que triomfares. Salutacions

    ResponElimina
  8. Si que és un bon àpat, així ja vas preparant l'estómac
    Moltes felicitats

    ResponElimina
  9. Bravo!! que pintaza!!

    ResponElimina
  10. Felicitats Eva!! I aquesta carlota em sembla ideal per acabar un àpat de categoria com el que vau fer. Senzillament, espectacular.
    Petons!

    ResponElimina
  11. Anònim20/12/10

    El que si devia ser tot un exitàs és aquesta carlota. Moltes felicitats!

    ResponElimina
  12. Woowww!! la carlota ha de ser boníssima i la presentació fantàstica, inmillorable. Petons bonica i bon nadal per tota la familia..

    Núria

    ResponElimina
  13. Un dinar de luxe i unes postres espectaculars, de 10. Moltes felicitats per tot!

    ResponElimina
  14. Hola venia a desearte Feliz Navidad y felices fiestas, besitos, pepa.

    ResponElimina
  15. Un bon final aquest pastís per un àpat tan bo. I tant que no cal cambiar-lo... Cada any igual , tan bo com és!

    ResponElimina
  16. Eiiiii!!! Primer de tot felicitats pel teu sant!!!!! I després per la carlota!!! Quina pinta, i et dic que no soc gran amiga de les castanyes, però així segur que me la menjava!!!!! Mil petons bonica, et desitjo molt bones festes i bon Nadal!!!!!

    ResponElimina
  17. Ei Eva aquesta cuina que tens m'ha deixat garratibat. És una canya!! On tens el restaurant??

    ResponElimina
  18. como dice el refran "Lo que adelante va adelante" y que os quiten lo bailado.
    Muy buena caldereta, y despues claro el colofon esta estupenda Carlota vestina ya de fiesta.
    Bon Nadal
    una abraçada
    Miquel

    ResponElimina
  19. Nena, quin pastiss, estas que et surts eh? jo pensava que amb el Jan no tindries temps de fer res i ja veig que m'quivocat.

    Bon nadal i molts petons.

    Ara.

    ResponElimina
  20. A mi tampoc em faria res repetir caldereta cada any, je je je... Ja veig que a casa vostra us cuideu molt bé! I és que les mares són les millors cuineres del món, oi?
    El pastís està totalment a l'alçada del dinar, té una pinta deliciosa. La foto del tall és fantàstica, m'encanten els pastissos amb textura de mousse.

    ResponElimina
  21. FELICITATS pel sant..., però un dinar de luxe sempre val per molt més amb un postre com aquest! La carlota t'ha quedat divina.
    Molt bones festes! petons!

    ResponElimina
  22. Pues sí, ya veo como os cuidáis...
    Felices fiestas para todos,
    María José.

    ResponElimina
  23. ... como las gastais en tu familia, eh? ... jajajaja... una comida espectacular, con muy alta calidad!! el postre lo has bordado!! es ideal!! besotes de la vaca y felices fiestas!!

    ResponElimina
  24. Aquesta carlota es genial.
    tinc un dubte el pure de castanyes com es fa

    ResponElimina
  25. Anònim22/12/10

    Caram va, et superes cada vegada més! Un pastís preciós, vistós i segur que boníssim!
    Felicitats pel teu sant... i visca la tradició de la caldereta i les gambes!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  26. Magda, el puré de castanyes el pots fer pelant les castnayes, coent-les i triturant-les. Jo epr això vaig comprar un pot que ja venen fet. Posa puré de castanyes i no és lo mateix que crema de castanyes que és tipus mermelada.
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  27. Espectacular aquesta carlota de castanyes! Quina pinta!
    Feliç 2011 Eva!

    ResponElimina
  28. ei eva algun dia provare de fer alguna recepta teva, pero encara no m'hi veig en cor!!!!!! quina enveja saber cuinar tan be!

    ResponElimina
  29. Una tarta estupenda ya lo creo.

    Un saludo.

    ResponElimina
  30. Ara mateix hi ficaria cullerada... Mmmm...

    ResponElimina