9/11/10

PASTÍS DE POMA



Ahir vaig fer aquest pastís de poma de la Mercè, que feia molt de temps que tenia a pendents, i quina va ser la meva sorpresa quan a la tarda "reobria" el blog una altra vegada!!! Teníem moltes ganes de la teva tornada Mercè!!! :)




Aquest pastís és BONÍSSIM i molt senzill de fer. El fet de posar les pomes triturades, li fan una textura i sabor com si estigués farcit també de crema pastissera!!!

És un pastís que s'ha de fer una estona abans o el dia anterior i pel meu gust guanya servit fred de la nevera. Aquí el teniu amb les meves modificacions.

INGREDIENTS

  • 5 pomes Golden
  • 2 ous
  • 180 gr de sucre
  • 160 g de farina
  • 100 gr de mantega
  • 250 cc llet
  • vainilla líquida
  • pasta de full
  • gelantina de poma
  1. Preescalfar el forn a 160º.
  2. Pelar les 3 i 1/2 pomes i triutar-les amb el túrmix o thermomix.
  3. Batre els ous, amb el sucre, la llet i la manetga fosa. Afegir la vainilla líquida i la farina tamissada.
  4. Barrejar amb el triturat de pomes.
  5. Posar la pasta de full en un motlle. Punxar-lo i abocar el prepara anterior.
  6. Pelar la poma i mitja reservada i tallar-la a grills i decorar tota la sueprfície del pastís.
  7. Enfornar durant 1 hora a 160º.
  8. El treiem del forn i encara calent el pintem amb gelatina de poma per donar brillantor.
  9. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

FONT: Cuina per Llaminers.

14 comentaris:

  1. Si que és una bona notícia que la Mercè estigui de nou en marxa...però també és una alegria veure les teves receptes :D...un magnífic pastís, la poma m´agrada molt amb els dolços...un petonet!!

    ResponElimina
  2. Els pastissos de poma sempre vénen de gust. I a tu t'ha quedat ben bonic!

    ResponElimina
  3. Quina casualitat amb la Mercè, oi?
    M'encanten tots els pastissos de poma i aquest amb tantes pomes a fins del farcit ha de quedar boníssim. Me'l guardo també a pendents, que haig de rumiar quins pastissos porto a la feina pel meu aniversari ;)

    ResponElimina
  4. Ostres, quina coincidència!!! :) Jo també tenia ganes de tornar, i quina gran rebuda que m'esteu fent! ;)
    Aquest pastís de poma me'l va passar una bona amiga i realment és boníssim! I a tu t'ha quedat genial!
    Petonets guapíssima!

    ResponElimina
  5. Hola guapa, ¿ que tal tu vida de madre ? espero que bien y seguro que liada, pero bueno ya andas mas por aquí a si que seguro que ya te has adaptado a tu nueva vida, la tarta rica, rica, besos, pepa.

    ResponElimina
  6. Perucho...estas ya con el delantal puesto!!!
    Mola!

    ResponElimina
  7. Me encanta ... es de mis preferidas!!! ... un beso! Montse.

    ResponElimina
  8. Hola:
    Acabo de visitar tu blog por primera vez y me gusta en general i els patissos de poma me agradan molt
    Adeu
    Miquel

    ResponElimina
  9. Anònim10/11/10

    La meva àvia feia una recepta molt semblant, sempre diem que l'hem de recuperar... perquè era boníssim!!!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  10. Quina benvinguda que li has fet a la Mercè!.I benvinguda tu també!. Els pastissos de poma són tot un clàssic a la cuina que s'ha de mantenir!

    ResponElimina
  11. Eva; començar de "nou" amb la Mercé, al igual que també amb en Rubén -A la cuina- bones vibracions..., serà la tardor?
    Un pastís el de poma, que sempre et fa quedà bé, i aquest és un espectacle i menjar-ho... en fi¡¡ que vagi de gust Eva¡¡
    PERTUnets Eva¡¡ :-D

    ResponElimina
  12. M'agraden molt els pastissos de poma i aquest teu queda apuntadíssim!!! Això de la Mercè és una notícia boníssima. Salutacions a les dues.

    ResponElimina
  13. Jo també l'he fet i està molt bo. Com tens el Jan? Creixen tan ràpid!

    ResponElimina
  14. Hola,
    Segueixo el teu bloc per que és, simplement, DELICIÓS EN TOT!
    Aquest pastís de poma té una pinta boníssima! Què faríem sense pomes? Amb les alegries que ens donen a tants plats..

    ResponElimina