8/3/10

SACHER



Ahir va ser el meu aniversari, 30 anys!!!! Com ja he comentat m'encanta fer anys i disfrutar-ho amb tota la familia i amics.

Aquest cop al ser una xifra ben rodona i l'últim abans de ser mami, ha sigut un aniversari molt especial i ple de sorpreses! Moltes gràcies! :)

Per celebrar-ho, ahir vam anar tots a dinar a casa els meus pares i jo de postres vaig portar aquest pastís Sacher. Aquest cop he variat la cobertura de xocolata que feia habitualment, per la glassa que ens van ensenyar la Gemma i la Glòria.


INGREDIENTS

  • 100 gr de mantega pomada + 50 gr de sucre llustre + 6 rovells
  • 6 clares + un pessic de sal + 50 gr de sucre
  • 100 gr de xocolata de cobertura negra
  • 100 gr de farina + 1 sobre llevat en pols
  • xarop a 30º
  • licor (rom, cointreau, kirsh, ...)
  • mermelada d'albercoc
  • Per la glassa de xocolata: 66 gr d’aigua mineral + 480 gr de sucre + 320 cc de nata per muntar + 100 gr de cacau en pols + 3 i ½ fulles de gelatina

  1. Per fer la glassa: Hidratar la gelatina en aigua freda. En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Fora del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb el túrmix i dissoldre la gelatina. Colar, deixar refredar i reservar a la nevera un mínim de 6 hores.
  2. Per fer el bescuit: Batre la mantega pomada amb els sucre llustre. Afegir els rovells d'1 a 1, fins que agafi volum.
  3. Incorporar la xocolata fosa al bany maria a poc a poc.
  4. Muntar les clares a punt de neu amb el pessic de sal i el sucre. Afegir-les al preparat anterior i barrejar amb moviments envolvents.
  5. Incorporar la farina i el llevat tamissats i integrar-ho delicadament.
  6. Abocar a dins d'un motlle i coure durant 50 minuts a 160º.
  7. Deixar refredar i dividir-lo per la meitat.
  8. Amarar les planxes del bescuit amb el xarop-licor al 50%.
  9. Napar una base amb la mermelada d'albercoc i tapar amb l'altre.
  10. Escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar sobre el pastís la glassa i deixar refredar.
  11. Decorar amb unes groselles i menta fresca.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

34 comentaris:

  1. Ja t'havia felicitat, pero es igual, moltes felicitats, moltes felicitats, et desitjo Eva, moltes felicitas, lalalala.

    Guapa.

    Ha sobrat una mica de patis per a mi?

    Ay no, que no puc que estic a dieta.

    ResponElimina
  2. Muchas felicidades¡¡¡¡ Menuda tarta sacher¡¡¡¡ Me has dejado con la boca abierta. Besos

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats! no va quedar res? ara em menjaria una mica...

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Hola guapetona, muchas, muchas felicidades y espero que este 30 años se a muy especial para ti que creo que lo será, ya que vas a ser mama,espero que lleves bien el embarazo y que ya estés muy gordita, la tarta estupenda, besos, pepa.

    ResponElimina
  5. Per molts anys!!!!
    I és que encara ets uns nena!

    Fa molt de temps que no menjo cap sacher, i tinc unes ganes...! I quina casualitat! tot just acabo de publicar també un pastís austríac. Amb tants pastissos m'engreixaré de mala manera, ja,ja..

    ResponElimina
  6. I la foto de la panxa, què, eh? ai, perdona que primer t'he de felicitar pels teus 30, ets una baby!!!! Bonica, que siguis molt feliç durant els propers 300 anys!!!
    Fantàstica sacher, nena l'has brodat.
    Muacs.

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats! L'any vinent encara tindras més companyia!!! Quin sacher més bo!.

    ResponElimina
  8. PER MOLTS ANYS EVA!
    Un Sacher preciós! Un postre magnífic per un gran dia! La trentena fa molta il·lusió i estàs en una edat perfecte per començar l'aventura de tenir fills!

    Moltes felicitats!!

    ResponElimina
  9. Felicitats!!! Molts d'anys!!! I quin pastís més bo!!! Salutacions =)

    ResponElimina
  10. Per molts anys guapissima!! :) Quin Sacher mes bonic i de ben segur que bonissim!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Felicitats bonica!! M'en alegro que hagi sigut un aniversari tan especial t'ho mereixes...La tarta perfecta, i amb aquesta cobertura tan brillant...uhmmm que bona..

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  12. ¿que ha sido tu cumple?
    muchas felicidades maca! Seguroqeu comisteis fenomenal co lo que os prepararó tu madre y como colofón tu sacher, que brilla como una hermosura.
    un beso

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats per partida doble, m'alegra saber que l'embaràs va bí...i el pastís fa molt de goig.
    Ester

    ResponElimina
  14. Moltíssimes felicitats guapa!!!! I quina manera més maca de celebrar-ho amb la família i amb aquesta maravella de pastís. Et desitjo lo millor per aquest any, d'aquí no res tindràs un regal insuperable!! Mil petonets guapíssima!!!

    ResponElimina
  15. Per molts anys!!!!
    30 anys és una edat molt especial, i més aquest any que tens doble motiu de celebració ;)
    Trobo que has triat un dels millors pastissos que hi ha per celebrar com es mereix aquesta ocasió tan especial.
    Petonets!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  16. Per molts anys "Eva Petunets"!! Un any d' allò més especial!!!

    Un petó guapissima!!

    Beth

    PD: últimament no puc ni comentar als blocs, però us vaig seguint a tots!! El menú per la teva germana impressionant!!

    ResponElimina
  17. Muchas felicidades valiente, yo con determinadas tartas no me atrevo, me imponen mucho respeto....
    Ya veo que tu lo dominas a la perfección, menudo brillo....
    ¿ Hbrás tenido alguna sorpresa de cumple , no ? ja,ja,ja.
    Un besuco,
    María José

    ResponElimina
  18. felicitats!!!!!
    la sacher la vaig fer pel cumple del meu pare!! ja1 ja!

    petonets i disfruta!

    ResponElimina
  19. Hola guapa FELICIDADESSSSS¡¡¡¡

    Menuda tarta para celebrar tan destacada fecha, ehh?? Es una de esas que nunca falla y que siempre gusta a todos, sobre todo a los superchocolateros como nosotros, verdad??

    Besotes guapisima.

    ResponElimina
  20. Evaaaaaaaa!! tornem-hi: moltes felcitatssssss.

    Ja haguessim vingut a berenar ja nosaltres. Amb aquest fabulos sacher ;))

    Tons

    ResponElimina
  21. Ei, que arribo tard, però moltes felicitats per aquesta xifra rodona!. Ho has celebrat amb un gran pastís, que lluent !!!

    ResponElimina
  22. Quina senyora sacher sembla de pastisseria, Moltes felicitats i que compleixis molts mes
    Petons

    ResponElimina
  23. Eva; M'en recordaré de la teva edat, doncs és el número de casa meva; el trenta -30- . :-D
    Per molts anys, per totplegat.
    Una abraçada..., aniré en compte, eh?.

    ResponElimina
  24. Primer de tot per molts anys!!!
    Aquest pastís brilla! Per la lluentor i per com deu estar de bo!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  25. Moltes felicitats!!!
    Que bo que és el sacher, t'ha quedat molt brillant!!

    ResponElimina
  26. Felicidades con retraso Eva!
    Mi hija los cumple el día 2 de Marzo.
    Como va ese embarazo?
    Que bona aquesta Sacher.
    Que maco va quedar Terrassa amb la neu oi?
    Petons preciosa.
    Margot.

    ResponElimina
  27. Felicitats Eva, 30 i en el millor estat..t'envio una abraçada molt forta...(m'has fet recordar els meus 30...i t'asseguro que van ser especials!)
    Mil Ptns

    ResponElimina
  28. Felicitats!!! encara que sigui amb retard!!!!!

    La Sacher amb aquesta cobertura queda espectacular!! la cobertura amb gelatina la tinc pendent! he de fer tantes receptes... i NO TINC TEMPS!!!

    Petonassos!!

    Miel

    ResponElimina
  29. Moltes felicitats per l' aniversari i també per aquest sacher tan bo que has preparat!
    ptns.

    ResponElimina
  30. per molt anys!!! segur que el peque també ho va disfrutar, mare contenta i a sobre xuclant líquid amniòtic amb gust a sacher!!!!

    M'imagino que si ja t'has despedit de la feina és que aviat donaràs a llum. Molta sort i que siguis molt feliç!!! (a mi m'arribarà cap al juny ;)

    ResponElimina
  31. Nena què tens goleta de xocolata? ;) l´aspecte de la tarta és de ser deliciosa totalment ummm petonets

    ResponElimina
  32. Moooooooooooltes felicitats .... començar els 30 anys amb aquest Sacher és asegurar-se felicitat, alegria, i bones noves per tota la vida ... també alguns grams de més però aixó és el que dóna alegria a la vida.

    ptonets

    ResponElimina
  33. Òndia, Eva, quina vergonya!!!

    ¡¡!!!!!!!!¡¡ (Les admiracions diuen que et faci saber que elles no en tene la culpa.)

    Fins avui no he pogut entrar i, anant llegint els "posts" que tenia pendents, m'assabento que has fet anys!... Oi que, tot i que tard, acceptes les disculpes, a la vegada que reps la més sincera de les felicitacions, tot de la meva part?

    !!¡¡!!!¡¡¡!¡!!! (Les admiracions em diuen que et digui que, de part d'elles, només rebis la seva felicitació, ja que, com que no en tenen cap culpa, no tenen de què excusar-se)... I tenen raó. :(

    Una abraçada!

    ResponElimina