15/3/10

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA I LLIMONA


El divendres vam anar a sopar a casa d'uns grans amics, la Bele i l'Aleix, ja que teníem varies coses a celebrar i de postres vaig fer aquest pastís que vaig veure al magnífic blog de la Mercè.

Jo enlloc de posar la cobertura de xocolata vaig aprofitar la glaça que m'havia sobrat de fer el sacher, ja que en surt molt quantitat.

Als qui li agradi la xocolata, és un pastís mooolt bo i força lleuger, us el recomano a tots!

INGREDIENTS PEL BESCUIT:

  • 25 gr de cacau en pols
  • un pessic de sal
  • 4 ous
  • 150 gr de sucre llustre
  1. Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i 75 gr de sucre.
  2. Muntar els rovells amb la resta del sucre. Afegim una part de les clares a punt de neu i ho incorporem amb moviments envolvents.
  3. Afegim el cacau en pols removent amb una espàtula i a rsta de les clares.
  4. Repartim la mescla en dos papers sulfuritzats o silpars i enfornem durant 10 minuts a 200º.
  5. Deixar refredar.

INGREDIENTS PER LA CREMA DE LLIMONA:

  • 2 llimones
  • pell de llimona
  • 2 ous
  • 150 gr de sucre
  • 45 gr de Maizena
  • 500 cc d'aigua
  1. Exprimir el suc de les llimons i reservar.
  2. En un cassó, posar a bullir l'aigua amb la pell d'una llimona.
  3. En un bol, barrejar amb el túrmix els ous amb el sucre i la maizena.
  4. Afegir el suc de les limones i l'aigua calenta aromatitzada.
  5. Retornar al foc i remenar fins que bulli i s'espessi.
  6. Abocar en un recipient i deixar refredar.

INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE XOCOLATA:

  • 100 cc de llet sencera
  • 1 rovell d'ou
  • 200 gr de xocolata negra
  • 4 clares d'ou
  • 45 gr de sucre
  • un pessic de sal
  • 3 fulles de gelatina
  1. Hiratarla gelatina amb aigua freda.
  2. Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
  3. En un cassó, bullir la llet. Fora del foc, hi afegim la gelatina i la incorporem a la xocolata fosa amb un pessic de sal.
  4. Quan la xocolata sigui tèbia, afegim el rovell d'ou i remenem bé.
  5. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i un pessic de sal.
  6. Anem incorporant a poc a poc es clares a la mescla de xocolata. Reservar.

INGREDIENTS PER LA GLAÇA DE XOCOLATA: Clicar aquí.

MUNTATGE:

  1. En un motlle desmotllable, posem una capa de biscuit i a sobre la crema de llimona.
  2. Tapem amb l'altre capa de biscuit i a sobre hi aboquem la mousse de xocolata.
  3. Deixem refredar a la nevera 2-3 hores.
  4. Cobrim la mousse amb la glaça de xocolata i el guardem a la nevera fins el moment de servir.
  5. Decorar a gust.

Bon profit!

FONT: Mercè de Cuina per Llaminers.

33 comentaris:

  1. Hola preciosa!! quina alegria que tingeu tantíssimes coses per celebrar amb els teus amics!!! i de quina manera que ho feu, amb un meravellós pastís de xocolata i llimona,, genial, com tot el que fas Eva. Molts petons als 3!

    ResponElimina
  2. Ole!! que cosa más rica!! tus celebraciones son como las de los romanos...duran días y dias...

    besotes

    ResponElimina
  3. Quina delícia!!!!!!. I a més, cuina d'aprofitament, per allò d'aprofitar la glassa, je, je. Quina sort que te'n va sobrar, eh?.

    ResponElimina
  4. felicitats guapa
    te ha quedado, precioso y ademas seguro que buenisimo un saludo

    ResponElimina
  5. Vamos que esta semana va de tartas y la tuya me encanta, esa combinación de sabores me chifla, besos, pepa.

    ResponElimina
  6. Eva; Aixó, no és un "desitg" oi?, més aviat sembla una realitat i molt real. Salutacions Eva¡¡ :-D

    ResponElimina
  7. Quina maravella aquest pastís Eva! tu sempre amb celebracions i postres tant bons.
    Petons

    ResponElimina
  8. mmmm se m'esta fent la boca aigua!! genial.

    ResponElimina
  9. Per xocoaddictes total!!!
    I amb la capa de llimona, ha de quedar més lleuger, oi? I la cobertura t'ha quedat brillantíssima.

    ResponElimina
  10. Que bó i quin aspecte més delicat, t'ha quedat genial
    Ester

    ResponElimina
  11. Eva, de ben segur que ho vau celebrar a lo gran amb aquest pastís!! T'ha quedat magnífic!! I amb la glaça de la sacher t'ha quedat mooolt brillant i preciós! I que bo que és, oi? ;)
    Petons guapa!

    ResponElimina
  12. Quina pinta! t'ha quedat xulíssim! i segur que estava boníssim. M'has recordat que el tinc a pendents, també del bloc de la Mercè, igual aquest cap de setmana el faig, que tb tinc celebració.
    Salutacions (des de comacasa-res)

    ResponElimina
  13. Eva, menuda pinta tiene esta tarta, super tentadora ..., desde luego no paras un momento, te pasas la vida de fiesta, ehh??, eso esta muy bien, hay que disfrutar cada día.

    Besotes guapa, como te encuentras??

    ResponElimina
  14. Anònim16/3/10

    Carai, continueu amb les receptes per xocoaddictes! Té una pinta genial!

    ResponElimina
  15. Un pastís genial, "xocolatíssim", com ens agraden a casa. Ja li vaig veure a la Mercè i encara no l'he fet.
    Amb la glaça tot un encert. Petonets

    ResponElimina
  16. ¡Qué buena pinta! Me gusta mucho como te ha quedado.

    ResponElimina
  17. I queda be la xocolate amb la llimona? D'aspecte preciòs.

    petons

    Ara.

    ResponElimina
  18. Espectacular!! i la combinació amb la llimona per mi, perfecta...

    ResponElimina
  19. Després de les últimes 4 entrades que has fet, especials per a les persones amb xocoaddicció em tens enganxada a les teves receptes, no sé amb quina de les quatre començar...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Se ve divino, aunque no me apetece el chocolate de seguro te ha quedado de rechupete.
    Que viva la fiesta!

    ResponElimina
  21. Enhorabona per aquest pastís, que de ben segur que va ser una delicia per als teus amics i per vosaltres!!! TÉ UN ASPECTE FABULÓS!! lA GLASA DE LA sACHER JA LA VAIG VEURE!! QUEDA PRECIOSA tan brillant!!!

    Petonassos

    Miel

    ResponElimina
  22. noooooo estic a punt de dormir i ara m'han entrat ganes de dolç!
    quina delicia! la llimona amb la xocolata, m'encanta!
    petonets

    ResponElimina
  23. Hola!! Sóc la Maria i fa poquet que tinc un bloc!! Et segueixo dsd fa temps però amb aquest pastís t'he hagut de comentar!!
    Perfecte, i tant brillant!!!
    Jo tinc glassa d'aquesta brillant i m'acabes d'encendre la bombeta per aprofitar-la!!
    Petonets... ahhh i l'enhorabona que he estat mirant pel teu blog i ja veig que seràs mami!!

    ResponElimina
  24. Quan la vaig veure al blog de la Mercè me la vaig anotar per no trigar molt en fer-la, i ara aquí me la torno a trobar, quina maravella Eva!!! Et queden genial!!! Mil petons bonica

    ResponElimina
  25. Que bo, aquest pastís de xocolata! I a sobre, super-lleuger, amb la llimona, oi?
    Jo també el tinc apuntat, però encara no he pogut fer-lo. A veure si m'animo i m'invento una celebració per poder-lo fer. Vosaltres sí que devíeu menjar de gust!
    Petons.

    ResponElimina
  26. Eva, m'anoto la recepta per a més endavant, es veu esplàndida!

    Disculpa que no et visiti de manera tan freqüent com abans...

    Milió de petons!

    ResponElimina
  27. un gâteau à tomber, il parait excellent
    j'adore et j'en prends note
    bonne journée

    ResponElimina
  28. Ostres Eva, hem coincidit amb el mateix pastís, està boníssim!!

    ResponElimina
  29. Espectacular. T' ha quedat molt bé, i amb el gustet de la llimona. Deu ser boníssim.
    ptns.

    ResponElimina
  30. Quina delíciaaaa!!!! ufff quines entrades fas ultimament amb xocolata, és una autèntica temptació entrar al teu bloc :) aquest pastís ja l´he apuntat perquè m´agradaria molt tastar-lo...petonets

    ResponElimina
  31. Que bo no??
    I que bonic, com brilla!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Por favor, qué cosa más rica¡¡¡¡

    Tiene que ser pecado, seguro :-)) No importa, de perdidos al río... pónme dos trozos. Grandes. Gracias.

    Besos.

    ResponElimina
  33. Què bo!!! Ara mateix me'n menjava un jo tot solet!!!

    ResponElimina