El divendres vam anar a sopar a casa d'uns grans amics, la Bele i l'Aleix, ja que teníem varies coses a celebrar i de postres vaig fer aquest pastís que vaig veure al magnífic blog de la Mercè.
Jo enlloc de posar la cobertura de xocolata vaig aprofitar la glaça que m'havia sobrat de fer el sacher, ja que en surt molt quantitat.
Als qui li agradi la xocolata, és un pastís mooolt bo i força lleuger, us el recomano a tots!
INGREDIENTS PEL BESCUIT:
- 25 gr de cacau en pols
- un pessic de sal
- 4 ous
- 150 gr de sucre llustre
- Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i 75 gr de sucre.
- Muntar els rovells amb la resta del sucre. Afegim una part de les clares a punt de neu i ho incorporem amb moviments envolvents.
- Afegim el cacau en pols removent amb una espàtula i a rsta de les clares.
- Repartim la mescla en dos papers sulfuritzats o silpars i enfornem durant 10 minuts a 200º.
- Deixar refredar.
INGREDIENTS PER LA CREMA DE LLIMONA:
- 2 llimones
- pell de llimona
- 2 ous
- 150 gr de sucre
- 45 gr de Maizena
- 500 cc d'aigua
- Exprimir el suc de les llimons i reservar.
- En un cassó, posar a bullir l'aigua amb la pell d'una llimona.
- En un bol, barrejar amb el túrmix els ous amb el sucre i la maizena.
- Afegir el suc de les limones i l'aigua calenta aromatitzada.
- Retornar al foc i remenar fins que bulli i s'espessi.
- Abocar en un recipient i deixar refredar.
INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE XOCOLATA:
- 100 cc de llet sencera
- 1 rovell d'ou
- 200 gr de xocolata negra
- 4 clares d'ou
- 45 gr de sucre
- un pessic de sal
- 3 fulles de gelatina
- Hiratarla gelatina amb aigua freda.
- Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
- En un cassó, bullir la llet. Fora del foc, hi afegim la gelatina i la incorporem a la xocolata fosa amb un pessic de sal.
- Quan la xocolata sigui tèbia, afegim el rovell d'ou i remenem bé.
- Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i un pessic de sal.
- Anem incorporant a poc a poc es clares a la mescla de xocolata. Reservar.
INGREDIENTS PER LA GLAÇA DE XOCOLATA: Clicar aquí.
MUNTATGE:
- En un motlle desmotllable, posem una capa de biscuit i a sobre la crema de llimona.
- Tapem amb l'altre capa de biscuit i a sobre hi aboquem la mousse de xocolata.
- Deixem refredar a la nevera 2-3 hores.
- Cobrim la mousse amb la glaça de xocolata i el guardem a la nevera fins el moment de servir.
- Decorar a gust.
Bon profit!
FONT: Mercè de Cuina per Llaminers.
Hola preciosa!! quina alegria que tingeu tantíssimes coses per celebrar amb els teus amics!!! i de quina manera que ho feu, amb un meravellós pastís de xocolata i llimona,, genial, com tot el que fas Eva. Molts petons als 3!
ResponEliminaOle!! que cosa más rica!! tus celebraciones son como las de los romanos...duran días y dias...
ResponEliminabesotes
Quina delícia!!!!!!. I a més, cuina d'aprofitament, per allò d'aprofitar la glassa, je, je. Quina sort que te'n va sobrar, eh?.
ResponEliminafelicitats guapa
ResponEliminate ha quedado, precioso y ademas seguro que buenisimo un saludo
Vamos que esta semana va de tartas y la tuya me encanta, esa combinación de sabores me chifla, besos, pepa.
ResponEliminaEva; Aixó, no és un "desitg" oi?, més aviat sembla una realitat i molt real. Salutacions Eva¡¡ :-D
ResponEliminaQuina maravella aquest pastís Eva! tu sempre amb celebracions i postres tant bons.
ResponEliminaPetons
mmmm se m'esta fent la boca aigua!! genial.
ResponEliminaPer xocoaddictes total!!!
ResponEliminaI amb la capa de llimona, ha de quedar més lleuger, oi? I la cobertura t'ha quedat brillantíssima.
Que bó i quin aspecte més delicat, t'ha quedat genial
ResponEliminaEster
Eva, de ben segur que ho vau celebrar a lo gran amb aquest pastís!! T'ha quedat magnífic!! I amb la glaça de la sacher t'ha quedat mooolt brillant i preciós! I que bo que és, oi? ;)
ResponEliminaPetons guapa!
Quina pinta! t'ha quedat xulíssim! i segur que estava boníssim. M'has recordat que el tinc a pendents, també del bloc de la Mercè, igual aquest cap de setmana el faig, que tb tinc celebració.
ResponEliminaSalutacions (des de comacasa-res)
Eva, menuda pinta tiene esta tarta, super tentadora ..., desde luego no paras un momento, te pasas la vida de fiesta, ehh??, eso esta muy bien, hay que disfrutar cada día.
ResponEliminaBesotes guapa, como te encuentras??
Carai, continueu amb les receptes per xocoaddictes! Té una pinta genial!
ResponEliminaUn pastís genial, "xocolatíssim", com ens agraden a casa. Ja li vaig veure a la Mercè i encara no l'he fet.
ResponEliminaAmb la glaça tot un encert. Petonets
¡Qué buena pinta! Me gusta mucho como te ha quedado.
ResponEliminaI queda be la xocolate amb la llimona? D'aspecte preciòs.
ResponEliminapetons
Ara.
Espectacular!! i la combinació amb la llimona per mi, perfecta...
ResponEliminaDesprés de les últimes 4 entrades que has fet, especials per a les persones amb xocoaddicció em tens enganxada a les teves receptes, no sé amb quina de les quatre començar...
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Se ve divino, aunque no me apetece el chocolate de seguro te ha quedado de rechupete.
ResponEliminaQue viva la fiesta!
Enhorabona per aquest pastís, que de ben segur que va ser una delicia per als teus amics i per vosaltres!!! TÉ UN ASPECTE FABULÓS!! lA GLASA DE LA sACHER JA LA VAIG VEURE!! QUEDA PRECIOSA tan brillant!!!
ResponEliminaPetonassos
Miel
noooooo estic a punt de dormir i ara m'han entrat ganes de dolç!
ResponEliminaquina delicia! la llimona amb la xocolata, m'encanta!
petonets
Hola!! Sóc la Maria i fa poquet que tinc un bloc!! Et segueixo dsd fa temps però amb aquest pastís t'he hagut de comentar!!
ResponEliminaPerfecte, i tant brillant!!!
Jo tinc glassa d'aquesta brillant i m'acabes d'encendre la bombeta per aprofitar-la!!
Petonets... ahhh i l'enhorabona que he estat mirant pel teu blog i ja veig que seràs mami!!
Quan la vaig veure al blog de la Mercè me la vaig anotar per no trigar molt en fer-la, i ara aquí me la torno a trobar, quina maravella Eva!!! Et queden genial!!! Mil petons bonica
ResponEliminaQue bo, aquest pastís de xocolata! I a sobre, super-lleuger, amb la llimona, oi?
ResponEliminaJo també el tinc apuntat, però encara no he pogut fer-lo. A veure si m'animo i m'invento una celebració per poder-lo fer. Vosaltres sí que devíeu menjar de gust!
Petons.
Eva, m'anoto la recepta per a més endavant, es veu esplàndida!
ResponEliminaDisculpa que no et visiti de manera tan freqüent com abans...
Milió de petons!
un gâteau à tomber, il parait excellent
ResponEliminaj'adore et j'en prends note
bonne journée
Ostres Eva, hem coincidit amb el mateix pastís, està boníssim!!
ResponEliminaEspectacular. T' ha quedat molt bé, i amb el gustet de la llimona. Deu ser boníssim.
ResponEliminaptns.
Quina delíciaaaa!!!! ufff quines entrades fas ultimament amb xocolata, és una autèntica temptació entrar al teu bloc :) aquest pastís ja l´he apuntat perquè m´agradaria molt tastar-lo...petonets
ResponEliminaQue bo no??
ResponEliminaI que bonic, com brilla!
Una abraçada!
Por favor, qué cosa más rica¡¡¡¡
ResponEliminaTiene que ser pecado, seguro :-)) No importa, de perdidos al río... pónme dos trozos. Grandes. Gracias.
Besos.
Què bo!!! Ara mateix me'n menjava un jo tot solet!!!
ResponElimina