Avui hem anat a dinar a casa els meus pares i de postres he fet aquests deliciosos bunyols de crema, típics de l'època de quaresma.
Aquesta recepta de bunyols es fa amb la massa de pasta choux, la mateixa massa que s'utilitza per fer les lioneses, tortell, etc. I la diferencia d'aquests bunyols és que no són farcits, sinó que porten incorporada a la massa la crema pastissera, i queden molt molt bons!!!
I que millor que l'exemple de com se'ls menja la Berta, ja veieu que amb lo petita que és no deixa perdre l'oportunitat de menjar-ne!!!
A que està preciosa? ;)- 125 cc de llet
- 75 gr de mantega
- una culleradeta de sal
- 100 gr de farina tamissada
- 175 gr de crema pastissera
- ratlladura de llimona
- vainilla líquida
- 3 ous (aproximadament)
- En un cassó, posar la llet amb la sal i la mantega a trossos al foc i barrejar bé.
- Un cop comenci a bullir, tirar de cop la farina i remenar amb una cullera de fusta un parell de minuts. Retirar del foc i deixar que perdi una mica la escalfor.
- Abocar en un bol i amb els ganxos del batedor elèctric incorporar la crema pastissera a poc a poc, la ratlladura de llimona i la vainilla, i després els ous 1 a 1 fins aconseguir "textura de cinta".
- Posar abundant oli en una paella i tirar cullerades de pasta a l'oli. Mantenir-los al foc fins que augmentin de volum i quedin daurats.
- Posar-los a sobre de paper aborbent i rebossar-los amb sucre i canyella.
FONT: Escola de cuina Gormand.
¿ Por ser la primer puedo llevarme uno o dos...?
ResponEliminaNo conocía esta versión con la crema incoroporada pero sé que me gustarán. No sé que tienen las masas fritas que me encantan.
Que tengas una buena semana,
María José.
OStres!! com aquests els feiem a la pastisseria on treballava!! eren super melosos, tendres i suaus!! I es venien molt cars! jeejej!!
ResponEliminaI els teus semblen de pastisseria!!
Petonets!
Quins bunyols, són un perill, jo no em puc resistir a una plata de bunyols acabats de fer i quan veu que els nens se'n llepen els dits..ja no es pot demanar res més
ResponEliminaUna abraçada
Ester
Tot i que encara falten uns dies per la Quaresma (no comença fins aquest dimecres), benvinguts siguin aquests bunyols tan bons!
ResponEliminaTan rodonets i tan tovets no m'estranya que agradessin tant a la Berta! Jo també hauria gaudit d'allò més menjant-me'ls!
Una abraçada.
Pero preciosa, preciosa, claro que comiendo esos buñuelos, no me extraña nada, besitos , pepa.
ResponEliminaEva, quines coses mes bones portes a casa els pares. Com els cuides!!! Ara que em sembla que ells a tu també.
ResponEliminaL’any passat vaig comprar uns bunyols bonissims i em va comentar la pastissera que eren amb la crema incorporada... els teus , fets a casa i amb les teves mans imagino que sabran a glòria!!!
De fet només cal veure la Berta ;-)
Petons
Quins bunyols més bons!!! L'enllaç a la crema pastissera és un bon consell. La Berta es nota que passa un gust amb els bunyols. Salutacions
ResponEliminaQue macos! i això de la crema incorporada deu ser total!!!
ResponEliminaPetons!!!
Eva, t'ha quedat una safata de bunyols preciosa!! Aquesta forma d'incorporar la crema a la massa no la coneixia, però ja que els recomanes tu, els provarem! ;)
ResponEliminaI que mona la Berta menjant-se'ls! :)
Petons guapíssima!
guuauu! quina delicia!!!
ResponEliminatenen una pinta increible!
disfrutava la Berta eh!!
petonets
Quins bunyols!!!
ResponEliminaNo coneixia la recepta amb la crema incorporada, haurem de provar. Ptons
Que guapa que està la Berta!!!!
ResponEliminaEs nota que et van quedar bons, només cal verure la foto ;)
M'encanten els bunyols de vent, és el millor de la quaresma, je je je...
ja ja
ResponEliminame encantaaaaaaaaaaa el post y la nena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eva, quina safata més bonica i dolça! Això de la crema incorporada està molt bé ja que així t' estalvies la feina de farcir-les ;-)
ResponEliminaUn petó guapissima!
PD: per cert com va la panxeta i l' embaràs, ja et falta menys per veure-li la carona al Jan, quina emoció!!
Per cert la Berta està molt gran i divertidíssima!!
ResponEliminaEvaaaaaaaaa, que bons que van quedar eh, jo m'en vaig menjar 3 o 4, jeje. No els faré perque jo sòc de bunyols de l'empordà, m'agraden molt mes, pero aquests també estaven molt bons.
ResponEliminaCom vas preciosa? ja es nota el Jan o que?
petonets
Ara.
A ver si llego a tiempo para llevarme un par, se ven deliciosas
ResponEliminaUn beso
Amalia
Aquest bunyols son de començar i no parar.....els fan en una pastisseria d'aquí i es un perill passar per devant!!!
ResponEliminaPtnts
Eva; ...Aixó ja comença a fer olor de quaresma... aquets bunyols acompanyats amb unes aromes de Montserrat..., encara que si no s'ha acompanyen amb res -com la Berta- deliciosos igual o més.
ResponEliminaQue vaigi de gust Eva¡¡.
Eva, trobo que és una recepta fantàstica amb la crema incorporada..uhmmm..La Berta, encara més bona i més guapa!!
ResponEliminaNúria
Jajajajajajaja, que guapeta la baerta i ja fa bé de menjar-se'ls, que aquesta colla de blocaires golafrots que som encara la deixariem sense.
ResponEliminaEm sembla genial que portin incorporada la crema.
Petonets!
Ui perdó, que se m'han entortolligat els dits, volia dir la Berta!
ResponEliminaOstres quina pinta fan aquest bunyols!! a casa en menjariem tot l'any!!
ResponEliminaUN PETÓ!!
Nena.. que amb bunyolets així de bons et convidaran cada dia si en portes...
ResponEliminaSón la mar de bons i aquests els vaig començar a provar precissament en una pastisseria.
Petons i a cuidar-se...
Que bonica que està aquesta nena, i que gran!!! Estimada, veig que l'embaràs t'està fent cuinar dolços, eh? Esperem que et trobis bé, i que estiguis feliç. Petons bonica.
ResponEliminaLa nena està per menjàr-se-la,jaja, que guapa!!!! Sempre els he farcit jo , però aquesta versió amb la crema pastissera com part de la massa m'ha encantat!!!! Mil petons bonica
ResponEliminaPorto uns quants dies buscant receptes de bunyols per encetar la quaresma tal com cal i els teus s'enduen el 1r premi!
ResponEliminaApunto la recepta i aquest cap de setmana els faig sens falta!
Mil gràcies.
Que si está preciosa??, es una ricura por dios, guapisimaaa y para comersela en esas fotos, casí más que los buñuelos y ya es dificil, jajja
ResponEliminaMe fascino la incorporación de la crema en la masa, tiene que ser un ricura, que no debo de perderme, verdad??
Besotes guapa.
Hi ha tantes i tantes coses bones de menjar que com que no les pots abastar totes, està molt bé anar-les fent quan toquen. Ara és època de bunyols i aquests que has fet tenen una pinta deliciosa, llàstima que des d'aquest costat del PC no els podem tastar.
ResponEliminaUna abraçada
Amb la foto de la Berta és dona fe que tenien d'estar bonissims!
ResponEliminaA mi m'agradaria fer-ne però em fa una mica de por :((
Quina pinta, fantastic i la Berta està moníssima.
ResponEliminaEls vas fer abans d'anar al metge???
Petonets,
Fantàstics aquests bunyols! a mi m'agraden molt els de crema, hauré de provar aquesta proposta que fas de no farcirlos.
ResponEliminaUf quina gana!! :-)
Anna
Per cert, el Jan de quin équip de futbol serà?jeje
ResponEliminaJo m'hi vaig posar divendres pasat a fer-nen també que bons que són ..... el que si mai els he farcit de crema i ja deuen estar per plorar
ResponEliminaptonassos
No he pogut estar-me'n i els he fet abans del cap de setmana! Han quedat boníssims!! avui per berenar sobredosi de crema!
ResponEliminaGràcies per la recepta.
EStimada amiga..
ResponEliminaHemos estado viendo tu blog y nos interesaria hacerte una propuesta..
Si quieres puedes mandarme tu correo a :
Menchu@extremacalidad.com
Un saludo
Quina nena tan preciosa, menjant-se uns bunyols tan bons! Jo també n' he fet avui, però els he farcit amb cream. Ja et dic que el proper dia provaré la teva versió amb la crema incorporada. Que bons!!
ResponEliminaptns.
Quina monada la Berta!!! és el millor termòmetre per saber que els teus bunyols devien ser deliciosos...un nen mai menja res que no sigui ben bo...petonets!!!
ResponEliminam'emporto la recepta pel recull!! moltíssimes gràcie sper participar reina!! la peque és igual que en Jan!!! ;P petonetssssssssss
ResponEliminammmmmmmmmm, amb la crema incorporada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aixó s'ha de probar!
ResponElimina