Aquest és el postre que vaig portar a casa els pares el dia de Nadal. Com que eren dates de menjar molt, vaig decidir-me per aquets postres lleugeres, fresquetes i molt senzilles de fer. I a més la mousse està boníssima!!! :)
INGREDIENTS
- 1 pinya
- 400 cc de llet de coco
- 100 gr de sucre
- 6 fulls de gelatina hidratades
- 4 cullerades de rom blanc
- 200 cc de nata muntada
- Xips de coco: 100 gr de sucre + coco ratllat
- Pelar la pinya, pesar-ne 350 gr i tallar-la a quadrets petits. Passar-ho a un cassó amb la llet de coco i el sucre i coure a foc lent fins que redueixi a la meitat.
- Retirar del foc, afegir la gelatina (*) i triturar fins fer-ne un puré molt fi. Colar.
- Afegir el rom i deixar refredar, remenant sovint fins que comenci a quallar la crema.
- Incorporar la nata muntada i barrejar amb moviments envolvents.
- Passar-ho a una mànega i disposar la crema dins de motlles individuals.
- Deixar refredar a la nevera durant 4 hores mínim.
- Per fer les xips, estendre el sucre damunt de paper sulfuritzat i enfornar a 220º fins que el sucre es faci caramel. Retirar i empolvorar amb coco ratllat. Trencar-lo per decorar.
- Per servir, fer una base amb pinya natural tallada fina i sobre colocar-hi la mousse i coronar amb una xip de caramel i coco.
- Decorar amb el plomall de la pinya.
NOTA (*): Les pinyes tenen unes enzimes, la bromelaina, que descomposa la gelatina. Així que si heu d'utilitzar pinya en postres amb gelatina, s'ha de coure previamnet la pinya per inactivar aquesta enzima. ("La cocina y los alimentos" Harold McGee).
FONT: Escola de Cuina Gormand.
Quines postres més bones!!!! M'agrada molt la pinya desconeixia això que dius que desfà la gelatina. Ho tindre en compte. Moltes gràcies. Salutacions
ResponEliminaSe ve riquisimo tomo nota y a ver como me queda
ResponEliminaun beso
Amalia
Eva, unes postres de luxe!! Sembla que tu i l'Ara us heu posat d'acord, eh? ;) Senyal que la recepta és deliciosa!! :)
ResponEliminaPetons!
Que bueno no? jamás se me hubiera ocurrido presentarlo asi, que chulo!!
ResponEliminaUn besote
Espectacular, me l'apunto pels propers nadals
ResponEliminaEster
¡ Qué presentación más chula !
ResponEliminaTiene questar muy rico.
Un abrazo,
María José.
Que bona pinta Eva! i a mes sembla senzill.
ResponEliminaPer cert, moltes felicitats per el teu nen!
Petons
Eva, haurem de fer com la Bea y l'Ana que fan la mateixa recepta cada una i la presenten de diferent manera, jajajaja. Be, alguna vegada hauriem de coincidir no? massa i tot haviem trigat.
ResponEliminaUn peto
Ara.
Una mousse de pinya colada amb una presentació tant original, que entra pels ulls, segur que ha de estar saborosa, probarem, i l'explicació de l'enzima molt útil, dons ho desconeixíem. Una salutació
ResponEliminaNoia quina senyora presentació, a mes a mes deu d`estar de vici
ResponEliminaPetons
Boníssima!!!! La combinació és una delícia, és com prendre't un còctel sòlid :)
ResponEliminaI la presentació la trobo molt bonica. Com ho vas fer per transportar-ho? Segurament ho devies muntar a casa els pares...
M'encanta la pinya, però des de fa un anys en som al·lèrgica. Només en puc menjar si és cuita.
ResponEliminaM'apunt aquesta recepta, que per desembafar després d'un dinar contundent és perfecta!
Ooooh, quina presentació més bonica, i quin postre més refrescant per acabar un àpat nadalenc. Em sembla una recepta brutal. Petons.
ResponEliminaQuina presentació i quin postre més deliciós!!!!
ResponEliminapetons als 2, je,je,..
Qué bueno! Una presentación muy original, seguro que en casa gustó mucho!
ResponEliminaBs!
que bó i que maco!
ResponEliminasegur que os va encantar!
petonets
La presentació es perfecte, i de sabor segur que increible, i lo millor de tot, amb gelatina, i el xip que queda super xic,jaja. Mil petons bonica
ResponEliminaDeliciosa!!!!
ResponEliminaUna recepta que m'encanta!
La pinya m'agrada moltíssim i la trobo ideal per els dies de grans menjars.
Una abraçada!!
Evaaa! genials mmmmmm! ja babejo!
ResponEliminaEva moltes felcitats pel teu embaras, com que sempre baixo de la figuera no m'havia enterat del teu post anterior.
Doncs els postres un 10 i de lo de la teva nova vida de mama també!! ;))
Rècords
Felicitats , per el nen ...i també per aquest postres...
ResponEliminaQuina passada de postre!
ResponEliminaA mi m'encanta la combinació de la pinya amb el coco!
Ja me l'imagino servit en gotets aquest cap de setmana! ^^ Gràcies per la recepta! Ptns!
Hola Eva¡¡¡, lo primero de todo, ENHORABUENAAA¡¡¡¡ me imagino el momento tan bonito que estáis viviendo, que ilusión, será el primer peque de una de las blogueras conocidas, jaja
ResponEliminaEl mousse te ha quedado impresionante y la presentación es de vértigo, me encantó todo.
Un besote fuerteee
Unes postres ideals per aquestes festes, la combinació de la pinya i el coco es genial, ja vas veure que van caure casi tots!!!!!. La presentació de "lujo".
ResponEliminaPetonets.
Mami
Apa quins postres!!!
ResponEliminaPrenc nota d'això de la gelatina, no ho havia sentit mai.
Ptnts
que maco!quina presentació més maca! me l'apunto,amb el vostre permís!
ResponEliminaUna presentació espectacular!! m´agrada molt i estic segura que la mousse ha de ser molt bona, la copio...petonets!!
ResponEliminaQuin luxe de postres!. I la presentació, de 10!.
ResponEliminaEva; Ja m'agrada prou la mousse, la pinya colada també i si a més a més em dius que estava molt bona... jo... quina enveja... sanota eh? com aquest mousse.
ResponEliminaQue vagi de gust Eva¡¡ PERtunets també.. per tots dos... :-D
Lleugeretes i senzilles aquestes postres però amb una presentació molt acurada. Per sorprendre als convidats!
ResponEliminaptns.
Francesc, va bé saber-ho...pq sinó no et quallaria mai si no la cous abans!
ResponEliminaAandara, de lujo seguro!
Mercè, és que anem a la mateixa escola...ja era estrany que fins ara no haguessim coincidit amb publicar una recepta! :)
Su, està de muerte!
Ester, no cal esperar al nadal!!
Maria José, rico rico...y ya ves que muy fácil!
Marta, moltes gràcies! Estem moooooolt contents!
Ara, sisisisi…és el primer cop…algún dia havia de passar...jejeje!!
Delicias, realment és molt bona i lleugera.
Fem un mos, per repetir!
Gemma, m’hauries de veure els shows que monto per portar les coses a casa els pares...aquest cop ho vais fer amb motlles fets per mi de acetato y no els vais desmotllar fins arribar a casa els meus pares, els xips de coco per un altre costat, i la pinya i el plomall per un altre! Jejeje!
Chis, benvinguda! Doncs si cuita si que en pots menjar, prova aquesta mousse que segur que t’agradarà!
La cuina vermella, sisisi, al ser refrescant i lleugera és ideal per después d’un bon àpat!
Dolors, jijijij...petunets rebuts!
Sara, muuuuuy ricos!
Ivana, molt recomanable!!
Elvira, el xip de coco queda com una peineta...jejeje!!
Illetapitita, a mi també m’encanta la pinya!
La vella carmayola, moltes gràcies Anna!!! Estem molt feliços!
Els peixos, moltes gràcies !!! Estem encantats!
Cuinetes, i tant, pots servir la mousse en copes o gotets com ha fet l’Ara!
Trota, mil gracias bonita ! imaginate como estamos...colamdos de felicidada y deseando que esté ya con nosotros el peque...jejeje!!
Mamà, un dinar fantàstic el de Nadal, com sempre...
Xaro, doncs apunta que sinó no quallarà les postres!
Silvia A, me’n alegro que t’agradi!
Mªjosé, ja em dirás si la fas...
Glòria, moltes gràcies!
Joseph, sempre si pot posar més ron... hips!
AnnaFs, unes postres per lluïrte sense massa esforç !
Petunets,
Eva.
Hola Eva, et segueixo de fa temps m'agrada molt el que fas. Per cert vaig fer les galetes (les del pollet) i van tenir molt exit.
ResponEliminaEl vull preguntar on compres la llet de coco ? es que la que he porvat no era gaire bona.Moltes gràcies
Núria
Tal com a ha dit molta gent, una presentació preciosa i molt elegant! perqué serà que a mi no em queden mai així? que hi farem!
ResponEliminaA més que pel que sembla devia estar boníssim! m'apunto el truquillo de la gelatina i la pinya!
Petonets!
Quina bona pinta aquestes postres, en un dia com el de Nadal s'agraeixen aquestes postres refrescans.
ResponEliminaOhhhh¡¡¡ adoro las mousses y esta me la anota ya mismo. Voy a prepararla con sirope de ágave en lugar de azúcar (por mi problema con los hidratos), pero el resto lo respeto al pie de la letra.
ResponEliminaMuchas, muchas gracias.
Un abrazo.
Molt original i bona la recepta. Precisament n'acabo de copiar una ara d'un altre lloc, també de pinya colada.
ResponEliminaJa et pots cuidar amb molta fruita i bons aliments perquè el futur nen voldrà una marona ben activa per perseguir-lo amunt i avall. Felicitats per saber ja qui serà i cuida't molt.
Petons..
Eva, hola guapa!
ResponEliminaEspectacular! La còpio! Mmmmm! Bonissim, original, elegant...Vas triomfar, xiqueta!
Un petonàs i bon cap de setmana,
Marina
Eva que booooo.
ResponEliminaPero a casa som 3 contra 1 amb lo de la pinya.
Quina pena.
Bonisimmmm ha d'estar
Quina recepta deliciosa, m'ha encantat la presentació.
ResponEliminaPetons bonica!
m'apunto aquesta tremenda recepta de luxe...
ResponEliminaun saludo
Jorge
www.pocohecho.com
Eva; He intentat buscar la teva adreça e-mail i no l'he trobat.
ResponEliminaEn el meu blog, tens una cosa per tu. Pertunets també Eva¡¡
Les postres amb pinya m'acostumen a agradar molt, i aquests són molt originals tant de presentació com de combinació... ¡¡¡!!!¡!!¡¡! (Que sí, que sí, un moment, dónes!: És que em diuen les admiracions que a elles també els han agradat molt aquestes postres.)
ResponEliminaDe moment ja tinc la llauna de llet de coco al rebost. Tan bon punt tingui un dia gourmand poso en pràctica la recepta!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies!! =)
Quina pinta que tenen aquestes postres!!
ResponEliminaNo sabia el tema de la pinya i la gelatina!! Jo he fet alguna vegada una recepta d'un mousse de pinya i coco que té la Gemma de La cuina de casa i no es cou la pinya... deu ser que és de llauna! M'apunto la recepta per fer-la!!