16/11/09

MAGDALENES



El divendres va néixer la Laia, la filla d'una amiga, la Núria, i avui hem anat a l'hospital per veure-la. Com que la Núria ha tingut diabetis gestacional durant l'embaràs, li he portat aquestes magdalenes, i segons m'ha dit estaven molt bones!

La Laia ha pesat poquet i està a l'incubadora, esperem ben aviat poder-la conèixer! Benvinguda Laia!!!







INGREDIENTS
  • 2 ous
  • 240 gr de sucre
  • un pessic de sal
  • 250 cc de llet
  • 360 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura de llimona
  • vainilla
  • 250 cc d'oli
  • Per decorar: sucre i chips de xocolata
  1. Batre els ous amb el sucre i la sal.
  2. Agregar la llet, l'oli, la ratlladura i la vainilla i batre.
  3. Incorporar la farina i el llevat tamissats i barrejar.
  4. Passar la massa a una mànega i deixar reposar durant 10 minuts.
  5. Omplir els motlles amb la massa i posar un punt de sucre al mig.
  6. Per les de xocolata, barrejar la massa amb chips de xocolata i decorar amb un parell de chips.
  7. Enfornar durant 15 minuts a 200º.

AMB THERMOMIX:

  1. Posar en el vas els ous, sucre i sal i programar: 30'' - V.2.
  2. Agregar la llet i la vainilla: 30'' - V.2.
  3. Incorporar la farina i el llevat tamissats: 30'' - V.2 i després 2' - V. 4.
  4. Abocar l'oli i la ratlladura de llimona: 30'' - V.2 i després 1' - V. 4.
  5. Passar la massa a una mànega i deixar reposar durant 10 minuts.
  6. Omplir els motlles amb la massa i posar un punt de sucre al mig.
  7. Per les de xocolata, barrejar la massa amb chips de xocolata i decorar amb un parell de chips.
  8. Enfornar durant 15 minuts a 200º.

FONT: Escola de Cuina Gormand.

43 comentaris:

  1. Magadalenes...el meu primer repte!!!
    Com evolucionem eh?
    Felicitats per aquest nou neixement!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Eva, de ben segur que la Nuria va estar encantadissima amb un detall com aquest fet per tu!! Quines magdalenes mes perfectes que vas fer-li!!! I amb els xips de xocolata... mmmm!!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Quin detallàs que li has fet a la teva amiga!
    Gràcies per compartir-ho amb nosaltres.
    petons

    ResponElimina
  4. Segur que la Núria haurà trobat aquestes magdalenes boníssimes! I més després d'haver hagut de vigilar tant amb la diabetis...
    Amb la bossa de celofana queden molt boniques!

    ResponElimina
  5. Dices que las de la bolsa son pami???

    ResponElimina
  6. Quina diferència que hi ha entre posar les magdalenes en un plat i presentar-les així, embossades i amb llaç, veritat? Els devien resultar boníssimes..

    ResponElimina
  7. Eva, hola guapa,
    Quin regal més dolç! Estan estupendes! Com m'agradaria tastar una amb el cafè amb llet ara mateix :D
    La teva amiga devia estar encantada amb regal i més si ha estat durant l'embaràs sense poder menjar dolcets ;)
    Moltes felicitats a la mare, a la Laia, que aviat agafarà el pes, i a tu per les magdalenes!
    Un petonàs i feliç dimarts,
    Marina

    ResponElimina
  8. quina pintaaaaaaaaaa!!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Después de haber desayunado dos rebanadas de pan integral ponerse a ver magdalenas es un acto de masoquismo.
    ¡ Qué regalo más bonito y ....rico !
    Un abrazo,
    María José

    ResponElimina
  10. Hola Eva

    Quines magdalenes més bones, i que ben presentades per regalar, ets molt de detalls, per això tot et queda tan bé. Felicitats per la Núria i la Laia, i aviat estarà la petita a casa. Una abraçada

    ResponElimina
  11. M agdalenes amb barretina!!!!!
    Felicitats pel neixement!!!

    perdona, però em penso endur uns panellets, aquest any no he pogut fer-ne.

    Petons

    ResponElimina
  12. Qué bones!!! segur que la teva amiga va estar encantada amb el teu regal!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Mmmm jo al final faig una recepta quasi bé igual i surten molt bones .....
    T'han quedat perfectes
    De segur que la Laia nomès veure aquestes magdalenes sortirà ràpid de la incubadora nomès per poder tastar-les

    petunets i felicitats per la teva amiga Núria

    ResponElimina
  14. Justament tinc unes magdalenes per penjar, sembla que ens ho haguem dit!!
    Jo també vaig tenir diabetis i hauria agrait un detall com aquest.
    Felicitats per la Nuri i la petita Laia que de ben segur que creixerà molt.

    ResponElimina
  15. Su, no te equivoques, que las bolsas so para mi!

    Benvinguda al món, Laia!

    ResponElimina
  16. Nena, tan mones que t'haurien quedat unes galetetes, les magdalenes ja me las hauria queda jo, jajaja.

    Benvinguda Laia

    ResponElimina
  17. Hola Eva!

    Quin detall portar-li madalenes, segur que els hi van encantar. De ben segur que la Laia es farà forta i gran ben aviat!

    Tens Termomix? Què tal? La recomanes?

    Petons!

    NUNI

    ResponElimina
  18. felicidades marta. ni su ni la cuina vermella se han enterado y lo pone bien claro, las bolsas son para angeles jajajaj un saludo para todas

    ResponElimina
  19. Quin goig de magdalenes, segur que les recorda tota la vida
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  20. Eva, jo també vull una bossa!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. M' apunto aquesta recepta, fan un bona pinta... A mi les madalenes no m' acaben de quedar bé.
    Jo també vaig patir diabetes gestacional, si m' haguéssin portat aquestes madalenes despres del part...

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. Quina pinta tenen aquestes madalenes, t'han quedat perfectes.

    Felicitats pel blog.

    ResponElimina
  24. Hola Evita, enhorabuena,los nacimientos son una de las mayores alegrías de la vida, nosotros con Daniela, que ya tiene 20 días estamos súper emocionados, así que disfrutar aunque sea de una amiga, y espero que salga pronto de la incubadora y que podáis conocerla, muchos besos, y a lo que vamos ya no se que hacer para que las magdalenas me suban así que haré tu receta haber si estas no se me resisten, por que estoy ya un poco harta, aunque creo que algún día lo conseguiré, besos, pepa.

    ResponElimina
  25. Mi prima también tuvo diabetes gestacional y la verdad es que las galletas que le mandé (aunque no las hice yo), le supieron a gloria.
    Tus magdalenas tiene una pintaza, no me extraña que Nuria esté encantada.
    Deseo de corazón que Laia salga pronto de su incubadora y esté con su mamá que es donde tiene que estar.
    Un beso gordo para la mami, para la peque y para la cocinera.

    ResponElimina
  26. Que maques que t'han quedat aquestes magdalenes!! I com debia disfrutar la Núria menjant-se-les!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  27. Ummm, pero pinta más buena, se ven tiernas incluso en las fotos, jaja, imagino su sabor ...

    Besotes guapa.

    ResponElimina
  28. Felicitats per la teva amiga i per tu tambéamb aquestes magdalenes tan macas.

    ResponElimina
  29. Eva; Em posaría malalt, ara mateix... jooo quina embeja¡¡ -bon rotllo eh?. Un molt bon detall i una molt bona recepta, felicitats per tu i també a la mare -Nuria-. Que vaigi de gust Eva¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  30. Què bones!! i quina idea més adequada portar-les a la teva amiga...no m´extranya que hagi quedat contenta...un petonet

    ResponElimina
  31. Quina pinta! jo també vull una bossa!
    Petons

    ResponElimina
  32. Eva, tan quedat fantàstiques, amb aquesta caputxó tan perfecte, fan una pinta molt esponjosa, les bosses fan molt de goig!

    Molts ànims a la Núria, segur que la Laia serà una nena molt forta!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  33. Que bones i delicioses!!!Aquests paquetets es veuen d'allò més macos!

    Petonets maca,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  34. Noia! quines magdalenes!! segur que la Nuria va "doblar" la seva felicitat!!
    UN PETÓ!!
    Isabel

    ResponElimina
  35. Felicitats a la Nuria!!! i a la Laia!!!

    I felicitats a tu per la recepta!! ténen un aspecte fabulós!!!les que porten xocolata són increíbles!!!

    Petonassos

    Miel

    ResponElimina
  36. Después de un tiempo inactivo Poco hecho vuelve con imagen renovada y con mas ganas!!

    Nos seguimos visitando...

    Un saludo
    Jorge
    www.pocohecho.com

    ResponElimina
  37. hola, me he metido aquí desde calassur, 8mi querido Enric9, me has tentado con tus madalenas, y tengo que decirte que acaban de salir del horno, no tenía azucar blanca y les he puesto morena, así que han salido morenazas. todavía no las he probado, estan muy calientes, pero no veas que pinta y como me huele la casa de bien.
    encantada de saludarte y gracias

    ResponElimina
  38. uala Eva! a mi te'm presentes a l'hospital amb una bossa així i em sembla que em "muego" de menjar-me-les amb tanta gana! jejejeje

    Has vist les que ha fet la Vanesuky entre fogones? i ha posat mascarpone!! ;))

    Rècords

    ResponElimina
  39. Quin bon regal per la mare!
    I que maques amb la bosseta!
    una abraçada!

    ResponElimina
  40. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

    Nuni, si que tinc la Th, i jo estic encantada amb ella!!!! M'agrada moltíssim, sobretot per tema d'amassar masses, va fantàstic! A l'escola on jo vaig la venen, si vols més info envia'm un email i t'explico!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  41. Anònim7/12/09

    De Gemma a Gemma!
    Ahir vaig fer les magdalenes. Boníssimes!!!! Felicitats per la recepta.
    Una pregunta, com aconsegueixes que pugin així d'ofenoses? Primer em semblava que ho aconseguia però al final, quan les vaig treure de forn, em van baixar una mica. És qüestió que el forn estigui molt calent?

    Gemma2

    ResponElimina
  42. Hola Gemma, Que et baixin és qüestió de la temperatura del forn...cada forn és un món hi hauras de "jugar" amb la temperatura del teu fins que l'hi trobis el punt. No obris el forn mentres s'estan coent i un cop cuites espera un minut amb el forn apagat abans de treure'les.
    Per cert, em dic Eva i no Gemma! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  43. He llegado a tu blog buscando una receta de magdalenas y me ha encantado lo que haces. Felicidades

    ResponElimina