Ahir vam celebrar, com la majoria de vosaltres, la castanyada amb la familia. De postres vam menjar castanyes, moniatos, gachas i panellets.
Crec que de receptes de panellets n'hi ha tantes com cases, avui us presento la que fem nosaltres. Només sucre i ametlla, i diferents varietats perquè tothom pogui escollir.
Els meus preferits són els de codony i els de coco, i aquest any també com a novetat els de cirera confitada amb kirsh i cobertura de xocolata...nyam!!!
Per mi, el secret d'uns bons panellets és la cocció del forn, s'han de tenir pocs minuts ja que sinó al refredar-se es queden durs.
INGREDIENTS (surten 66 panellets)
- 500 gr de sucre fi
- 450 - 500 gr de pols d'ametlla (de primera qualitat)
- un pessic de sal
- ratlladura de llimona
- vainilla líquida
- 50 gr de clara d'ou
- 1 cullerda de suc de llimona + aigua fins arribar a 60 cc
- Barrejar tots els ingredients líquids en un bol amb el sucre.
- Afegir la pols d'ametlla i treballar-la fins aconseguir una pasta consistent.
- Deixar-la reposar tapada amb un drap fora de la nevera 24 hores.
PANELLETS DE COCO
- 100 gr de massapà
- 25 gr de coco ratllat hidratat en 20 gr d'aigua calenta
- coco per arrebossar
PANELLETS DE PINYONS
- 90 gr de massapà
- 80 gr de pinyons
- ratlladura de llimona
- ou batut
PANELLETS D'AMETLLA
- 90 gr de massapà
- 80 gr de granet d'ametlla
- ratlladura de llimona
- ou batut
PANELLETS DE CODONY
- 100 gr de massapà
- 1 tira de confitura de codony
- sucre per arrebossar
PANELLETS D'AVELLANA
- 100 gr de massapà
- 20 gr d'avellanes torrades en pols
- 10 gr de sucre llustre i canyella
- 6 avellanes
- sucre per arrebossar
PANELLETS DE XOCOLATA
- 120 gr de massapà
- 20 gr de granet d'ametlla
- cobertura de xocolata fosa
PANELLETS DE TARONJA
- 100 gr de massapà
- 20 gr de taronja confitada
PANELLETS DE LLIMONA
- 100 gr de massapà
- ratlladura de llimona
- colorant groc
PANELLETS DE BOLETS
- 100 gr de massapà
- 20 gr de pols d'ametlla
- fideus de xocolata
PANELLETS DE CIRERA CONFITADA
- 100 gr de massapà
- 6 cireres confitades amb kirsh
- cobertura de xocolata fosa
COCCIÓ
- Coure els panellets per tandes a 190º durant 5-7 minuts. Si volem un color una mica més daurat, posar el grill durant 1 minut.
Bon profit!!!
FONT: Escola de Cuina Gormand.
Mare meva!!1 quina safata!!!! tenen molt bon aspecte!!! i n'estic segura que de gust també són molt bons!!! els que estan fets només amb sucre i ametlla també són els millors per a mi!!!!
ResponEliminaNo l'he tastat el de codony!!! l'any vinent ja!!!
Petonassos bonica!!!
Miel
Bona nit guapa!!!
ResponEliminaQuanta varietat de panellets!! que vas fer i quina pinta!!
Els de xocolata tenen una pinta... amb lo que m'agrada a mi la xocolata!! ummm!!
Petonets!
caram , quins panellets!!!son perfectes..i aio de les gaches ??no és d´aquí , oi??
ResponEliminaEva!! quin panallets!! els teus fan molt de goig, ara no se si posar els meussss :((
ResponEliminaBueno vaig per feina a veure que t'ha semblan els meus, nosaltres també els fem d'ametlla sola!! per una vegada al any que menges panallets tenir de compartir-los amb la patata no em caba de convencer.
Records
Segur que no us en va quedar ni un, i ja m'imagino que van haver d'espantar les mans llèpoles per a què arribès la safata a taula.
ResponEliminaM'han arribat al cor els de cirera...
Petons i molt bona setmana!
Nena quina currada no? jo nomes faig els de pinyons, ametlla i coco.
ResponEliminaYa entiendo como no has tenido tiempo para estrenar la buñolera ,claro, has estado haciendo estas maravillas.
ResponEliminaLa bandeja es preciosa, con distintos colores y formas....
Yo sólo los he probado con piñones.
¿ 66 ?... ¡ Madre mía !
Un abrazo,
María José.
Quina curradaaaaaaaa Eva, però ha valgut la pena, no en queda ni un, fantàstics, bueno jo ha vist la maravellosa safata i lo bons que estaven.
ResponEliminaPetons carinyo.
Mami
madre ma, que presentacion, tienen una pinta estupenda, me quedo con todos, besos
ResponEliminaEva, talment de pastisseria...De veritat que tot i que no sóc gaire de panellets, no m hagués pogut resstir a provar un de cada...
ResponEliminanúria
Eva, quina safata més maca!!
ResponEliminaJo també vaig fer els de cireres confitades amb amb Kirch, i banyades amb xocolata (vaig trobar la recepta a la botiga del Crec crec de la plaça del progrés quan vaig anar a comprar els ingredients per fer-los), eren molt bons però pel meu gust millor menjar-ne un de sol (masses m'embafen!).
La presentació i els tipus de panellets que has fet són una xulada!
Petons!!
Umm què bons!! pareixen pastissets i quina varietat!! aquí no en tenim tans...umm els de xocolata i cirera m´han arribat...petonetssss
ResponEliminaEva, amb aquesta platada de panellets de ben segur que vau passar una bona castanyada amb la família!! Quina varietat i que bonics que et van quedar!! :)
ResponEliminaPetons!
guauu!!! quina varietat!!!
ResponEliminaels de cirera tenien que estar bonísims!!
petonets
Eva hola guapa,
ResponEliminaQuina el·laboració, presentació més acurada! Semblen de pastisseria!Felicitats!
Aquesta vegada serà una sort que no m'agradin els panallets perquè segur que no us van quedar ;)
Un petonàs i bona setmana,
Marina
Aiish, que estic ben dormida, Eva!
ResponEliminaL'anònim sóc jo, la Marina de www.haciendobuenasmigas.blogspot.com
:D
Madre mia! si parece una fuente de pastelería. Si sigues por este camino olvídate de tu régimen!!!
ResponEliminabs a toda la fmilia
Nena, estàs a règim, no m'ho puc creure, si tu estàs estupenda, Eva!!!
ResponEliminaEscolta, quina plata més preciosa, m'han encantat els de la cirera i xocolata, quina meravella!!! ETs fantàstica! Muac.
Sempre val la pena fer celebracions en família i amb aquests panellets de postre encara més!
ResponEliminaMònica
A casa els panellets que més triomfen són els de pinyons.
ResponEliminaLa varietat amb cireres ha de ser un vici total! La cirera la va a dins del massapà? Això ho haig de provar, je je je...
Eva, quina delícia i que macos, una safata preciosa!
ResponEliminaUn petó! Beth
quina pinta! bona varietat! :)
ResponEliminaOhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh quina plata de panellets més xula !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminapetunikus
Els de taroja i llimona m'han encantat, no ho havia pensat mai!!
ResponEliminaMolt bona safata!!
Petonets preciosa,
Vanesuky.
Quina safata! brutal! tenen una pinta...ñanmmm!
ResponEliminaPetons
Quina currada de panellets, a casa nomes en faig de pinyons, ametlles i taronja.
ResponEliminaUn peto
Uns panellets preciosos, semblen de la millor pastisseria.Et felicito. A mi aquest any se'm van coure una mica massa. Tens raó quan dius que s' han de deixar molt poca estona al forn, i no pots fer res més o et despistes, que és el que em va passar.
ResponEliminaptns.
Eva; Quin control tant ben controlat... 66 panellets¡¡.
ResponEliminaUna delícia, de veritat de la bona Eva. Molt i molt bons, l'aspecta així m'ho fa dir... de segur que sí. Que vaigi de gust Eva¡¡. Josepb.
Ostres nena... Quina pinta! Jo també he fet panellets però és clar, ni de broma com aquests! Els millors els de codony, oi?!
ResponEliminaTorno a visitar el teu blog per tornar a agafar alguna idea. La darrera vegada va ser "éxito total". Estic recomanant el teu blog als meus companys de feina i estan al·lucinant! Petonets.
Loti
No se con cual quedarme, o mejor pensandolo bien unos de cada y así los pruebo todos, besos, pepa.
ResponEliminaNomés de veure'ls se'm fa la boca aigua!! QUINA PINTA!!
ResponEliminaUN PETÓ!
Veig que els panellets de cirera amb xocolata triomfen, eh?. Apuntats per a l'any que ve!.
ResponEliminaAlucinada me tienes, con retraso, pero aquí estoy.
ResponEliminaQué variedad, que perfección, qué ricos, qué ricos y qué ricos!!!!!!!!!!!!
Uno de cada, vale? es para probar.
Besitos sin gluten.
Moltes gràcies a tots pels comentaris!!!!
ResponEliminaEls peixos, les gachas és un postre típic d'andalusia que sempre feia la meva iaia per tots sants, i ara ha agafat el relleu la emva mare. És com una mena de papilla feta de farina cuita servida amb picatostes.
Cuinetes, excate, els de cirera els vaig comprar al crec crec on vaig veure la idea i realment són deliciosos!
Gemma, els de cirera fas una bola i amb el dit un forat. Un cop cuits, els hi poses la cirera confitada al forat i el cobreixes amb la cobertura de xoco.
Loti, si no recordo malament el teu marit fa codony casolà, oi? llavors l'èxit està assegurat! ;)
Petunets,
Eva.
Acabo de descobrir el teu blog, molt bona feina!!!
ResponEliminaAniré passant de tant en tant a fer un tastet amb aquest cullerot festuc.
Joan.-
Por favor pero que variedad y que gusto en cada uno de ellos. De veras que es magnifico, solo ver la primera foto, tientas a cualquiera. Impresionante.
ResponEliminaBesotes guapa.
Aquesta safat sembla comprada a la millor pastisseria!!!!!
ResponEliminaNo m'agraden els panellets, però si els tingues devant, amb aquesta presentació segur que me¡n menjaria algún!!!
Ptnts
Ohhh..qué rico! menuda variedad de panellets. Deliciosos..
ResponEliminaBesos
Nuria
I jo que pensava que els meus havien quedat tant bé... ara veig aquests i caram quina pinta!!
ResponEliminaMadre¡¡¡¡ qué selección tan fabulosa. Adoro los panellets pero nada mejor que los hechos en casa. Aquí no hay tanta tradición como en Cataluña pero también los hacen en algunos sitios.
ResponEliminaDe verdad te prometo que tus recetas me vienen de perlas. Pienso hacer varios para regalar estas Navidades porque me encanta preparar pequeñas cestitas con una selección de galletitas y dulces caseros para la familia y los amigos, de manera que estos tuyos van fijo a las cestas.
Un millón de gracias.
Un abrazote.
Hola maca, em sembla que vaig veure't aquesta safata tan espectacular fa dies i no et vaig dir res i ara me l'he tornat a mirar. Apa que no t'has lluit, eh! Semblen de pastisseria tan ben posats i amb tantes varietats.
ResponEliminaPetons bonica.
Quina platerada de panellets! com devíeu xalar!
ResponEliminaA mi els panellets no m'acaben de fer el pes i em fa molta mandra fer-los, però veient els teus...Quina pinta!!!
Mònica
zelo intiresno, hvala
ResponEliminaHola Eva, t'ha sortit ua plàtera molt variada. Els de cirera i llimona no són tant habituals, i és divertit poder rovar sabors nous. Una abraçada.
ResponElimina