7/4/09

REGAL PER ALS SENTITS



Avui us presento dues amanides: una de primer plat i una de postres. Dues receptes fàcils i ràpides de fer, on l'èxit del plat recau en les fruites que utilitzem, han de ser de primera qualitat.
Vam tenir la sort, que els pares d'uns molt bons amics ens regaléssin aquesta meravellosa cistella plena de fruita. Portava de tot: pinya, pomes, peres, raïm, taronja, mandarines, maduixes, xirimoia, papaia, mango, plàtans...un regal per als sentits! Moltes gràcies Júlia!!!
La majoria de la fruita n'hem gaudit menjant-la sola i assaborint l'esplandor del seu sabor, però no em vaig poder estar de preparar aquestes receptes, que de ben segur us faran disfrutar i acostar una mica a la primavera que es fa esperar!
En el meu cas, he pogut descobrir 2 fruites que no coneixia i que m'han encantat:
  • Xirimoia: És de la familia de les anones o anonàncies i existeixen moltes varietats. Té una pell d'un verd clar i fa un dicbuix que recorda les escates d'un rèptil. La polpa és blanca, dolça i molt cremosa, amb moltes llavors que no es mengen.
  • Papaia: Coneguda també com a "meló d'arbre" és dolça i recorda una mica el meló, la pera i la maduixa. Les llavors no són comestibles. Quan la pell comença a adoptar un color groguenc ja és bona per consumir.
AMANIDA DE PAPAIA I PERNIL IBÈRIC
INGREDIENTS
  • 1 papaia
  • 100 gr de pernil ibèric
  • 4 tomàquets cherry
  • Vinagreta: 4 cullerades d'oli, 1 cullerada de vinagre de xerès, sal i pebre.
  1. Tallar per la meitat la papaia, pelar, treure les llavors i tallar a rodanxes.
  2. Emulsionar la vinagreta.
  3. Disposar en un plat les rodanxes de papaia, posar al damunt el pernil ibèric i regar amb la vinagreta.
  4. Decorar amb uns tomàquets cherry i sal maldon.


AMANIDA DE FRUITES AMB SALSA DE MANGO I GINGEBRE







INGREDIENTS
  • 1 plàtan
  • raïm negre
  • 2 kiwis
  • maduixes
  • xirimoia
  • taronja
  • SALSA DE MANGO: 1 mango, suc de llimona, 2 cullerades de sucre, ratlladura de gingebre.
  • iogurt grec
  • llavors de carbassa i gira-sol.
  1. Tallar a rodanxes el plàtan i els kiwis.
  2. Partir per la meitat les maduixes i el raïm negre.
  3. Pelar a pèl la taronja i treure els grills.
  4. Partir la xirimoia, pelar-la i treure les llavors. Tallar a trossos grans.
  5. Per fer la salsa, pelar el mango i triturar la polpa amb el suc de la llimona, el sucre i la ratlladura del gingebre.
  6. Disposar totes les fruites en un bol. Posar al centre una cullerada de iogurt grec, decorar amb les llavors de carbassa i gira-sol i acompanyar amb la salsa de mango.

Bon Profit!!!

34 comentaris:

  1. UFFF!! noia quina bona pinta té la segona!! I quin regal tant genial que us van fer!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Eva, quin regal més deliciós!! Totes dues amanides han de ser boníssimes! Però jo, com la Laura, la segona m'ha fet venir una salivera... Una manera genial de menjar les fruites! I a més ideal, per al bon temps que tenim! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Quines amanides més refrescants i més acolorides. Enhorabona
    Ester

    ResponElimina
  4. Por favor, que recetas mas maravillosas...
    Oye y tu que amigos tienes tan apañaos ¿no?

    Pues me quedó con las dos recetas, que no se por cual decantarme con lo cual, me quedo con las dos.

    Eres un """"crack"""".

    Las fotos bien bonitas, tas que te sales.
    Que pases felices mini vacaciones
    Un beso grande

    ResponElimina
  5. Ah!! que combinación tiene el jamón ibérico con todo, es brutal...

    ResponElimina
  6. Nena, quina sort, quin regal! La papaia la vaig descubrir a un viatge a Peru i m´agrada molt.
    Les amanidas molt bones.
    Petons

    ResponElimina
  7. Que bones aquestes amanidas!! M´agrada molt la combinació de color y sabor ... a mi la xirimoia m´agrada molt!!!

    ResponElimina
  8. Quina canya de regal! no se m'havia ocurregut mai.

    L'amanida super temptadora! GENIAL EVA!!

    Tons

    ResponElimina
  9. Hola Eva
    Doncs nosaltres també ens quedem amb les dues amanides, i amb la cistella també, jejeje. Un molt bon regal i unes receptes excel.lents per primavera. Un petonet

    ResponElimina
  10. Aixó si que és un bon regal ... com tu dius sobretot pels sentits ... a mi m'encanta la fruita tot i que haig de reconèixer que les tropicals em costen força perque les trobo massa dolçes per aixó m'animaré amb la de pernil ja que el contrapunt salat em compensarà la dolçor de la fruita

    Petonets amb un toc de comi.
    mar

    ResponElimina
  11. Laura, doncs si, un regal fantàstic!!! Les amanides boníssimes!

    Mercè, exacte, una manera diferent de menjar fruita. El Riqui no és gaire amant de les fruites i una mica més i no m'en deixa per mi! jejeje!!

    Ester, una explosió de sabors i colors!

    Su, la combinación con el ibérico es espectacular!!! Riqui casi me deja sin una pieza de fruta...jijiji!!! Me encantan estos regalos tan originales y sabrosos!!!

    Marta, naltres també hem estat al perú i no la vaig provar...sempre menjàvem palta...

    Vacapaca, a mi també m'ha agaradat moltíssim la xirimoia!

    Anna, és un magnífic regal...d'aquells de quedar bé, oi??

    Delicias, un magnífic regal! Les amanides molt bones les dues!

    Mar, la combinació amb l'ibèric és genial...ens va agradar moltíssim!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Aquesta mena de regals sempre fan il·lusió. I les amanides que has elaborat es mengen amb els ulls. M'encanta la combinació amb pernil ibèric! Mmmmmm...

    ResponElimina
  13. Quina sort!!! La fruita feia molt bona cara. Les dues amanides han de ser boníssimes. La xirimoia és una de les fruites que més m'agraden amb eixa dolçor tan especial. La llàstima són eixes moltíssimes llavors que té. A València estan investigant per traure una varietat de xirimoia amb poques llavors o, fins i tot, sense. Estaria bé que ho aconseguiren. Salutacions

    ResponElimina
  14. Quina meravella d'amanides, totes dues, felicitats

    ResponElimina
  15. nena, quin regal, eh? a mi la fruita sola no em diu res, però en amanida amb el pernilet o com a postres amb una bona salseta, no diria pas que no ;)

    ResponElimina
  16. Mmmm quines amanides més bones!... M' has fet recordar les vacances de l' estiu passat a Tenerife. Les papaies i els mangos més bons que he menjat, els vaig menjar allà.
    ptns.

    ResponElimina
  17. La mamá del cullerot festuc8/4/09

    Eva, desde Logroño no m'he pogut resistir de mirar l'entrada que habies fet, quina passada de cistella i d'amenides, i quins amics tan apanyats que tens!!!!!!!
    FELICITATS per les amenides i per els amics.

    Petonets.

    Mami

    ResponElimina
  18. Amb receptes com les que has presentat no m'importaria viure només d'amanides. Ja ho crec. Jo, em quedo més amb la primera, només de pensar en la combinació papaia-pernil, comença la salivera. Salut!!!!

    ResponElimina
  19. Que regalazo más estupendo y que bien aprovechado.
    Me encanta la fruta y todo lo que tenga que ver con esta.
    Felicidades por esta entrada. Ha sido de lo más refrescante.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  20. Quina pinta Eva, la papaya am flipa, i lo altre també,je je.
    M'encanta la fruita.
    Una abraçada .
    margot

    ResponElimina
  21. Quin regal tant bo!!!! M'encanten totes dues i les passo a pendents.
    Ptnts

    ResponElimina
  22. Un bon regal, uns bons suggeriments amb les dues receptes i unes fotos magnífiques!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  23. Jo ja ho sé! sé que has fet aquestes receptes pensant amb mi, perquè aquestes ja son més apropiades per l'operació-biquini-post-corsé (que he dut durant tres mesos i m'he posat com una vaqueta feliç)!!! Un regal genial, amb unes receptes boníssimes!! Un petó.

    ResponElimina
  24. Pues no me he quedado yo tonta viendo semejantes dos manjares... me ha resultado curiosa y sorprendente la ensalada, me muero de ganas por probarla.

    Besos.

    ResponElimina
  25. Apa Eva quin regal per el sentits.
    A mi m'ecabtan totes les fruites que t'ha regalat, pero a casa aquesta cultura de la fruita els costa.
    Molt encertades aquestes recptes. Ummmmmmmm, Haure de veir a casa teva jejejejejeje.
    Tere

    ResponElimina
  26. Eva, quines amanides tan bones....i quina cesta de fruita tant tentadora!!

    Núria

    ResponElimina
  27. Felicidades, por ese regalo, seguro que os habéis puesto morados de frutitas ricas, tengo que decirte que la fruta preferida de mi madre es la chirimoya , y es que esta tan buena me alegro que la hayas conocido, la ensalada perfecta, pero el postre matricula de honor, besos pepa.

    ResponElimina
  28. Eva, quin regal més bo que us han fet!!! Per mi, els millors regals són esl que es mengen, je je je.. i aquest era de categoria, eh?
    Totes dues receptes m'agraden molt, la segona, amb el iogurt i la salsa de mango, ha de ser una macedònia deliciosa, d'hotel de 5 estrelles ;)

    ResponElimina
  29. No sé per què la gent no fa més sovint regals com aquest! Originals, sans, i oberts a qualsevol proposició: t'ho pots menjar tal qual o fer-ne mil i una receptes. Com aquestes que has fet. La segona amanida,amb el teu permís, ara mateix me la menjaria.
    Petons

    ResponElimina
  30. M'encanten les amanides en especial la segona. Quin regal tan original i vistos.
    Records.

    ResponElimina
  31. Ostres Eva!
    M'encanten però molt aquestes amanides que ens has fet!
    Que bones!!!
    Me les apunto, les dues i les faré ja!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  32. Anna, la combinació de l’ibèric és realment bona!!! A mi també m’encanten aquests regals!

    Francesc, doncs si que és molt empipador les llavors que té la xirimoia, has d’estar amb un plat al costat per anar-les treient de tantes que en té! A veure si ho aconsegueixen...igual que la sindria, no?

    Ara, gràcies guapa!

    Manel, no t’agrada la fruita??? Això no pot ser! ;)

    AnnaFS, tens raó que moltes vegades aquestes fruites exòtiques no tenen res a veure a les fruites que es menja en els països d’origen...

    Mama, des de Logronyo no perds passada, eh???

    Olles i somriures, a mi també m’agraden molt les amanides, sobretot ara que comença (o això sembla) a venir el bon temps!

    Zerogluten, un poco de fruta antes de poner el pastel de la Mona...jeje!!

    Margot, m’en alegro que t’agradi!

    Xaro, Aixa dón gusta rebre regals, oi?

    Glòria, moltes gràcies!!!

    Txell, una amanideta ja va bé...que amb la Mona i tants dolçaos no pot ser! ;) estem totes igual!!

    Silvia, animate, ya veras que ricas!

    Tere, però si els “disfraces” la fruita amb aquestes amanides, ja veuras com no et diran res!!!

    Núria, quin regal més bonic oi?

    Pepa, pues fijate tu que yo no conocía la chirimoya y me ha encantado!! Lástima que tenga tantas semillas!

    Gemma, a mi també m’encanten els regals que es mengen o que serveixen per cuinar!!! Jeje!!! Sisisi, és una macedonia diferent!!

    Margarida, jo també trobo que aquests regals son molt més originals que d’altres que no saps que fer-ne!

    Teresa, doncs ja veus que és super fácil!!

    Illetapitita, doncs ara que sembla que torna el bon temps, tots a fer-ne!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  33. Eva: somos Julia y Pablo y nos está enseñando Susana tus ensaladas, ¡que maravilla! , nos alegra que disfrutarais de las frutas conquenses. Un beso para ti y otro para Riqui desde Guadalajara.

    ResponElimina
  34. Julia y Pablo, que ilusión vuestro comentario!!!!! Muchísimas gracias a vosotros por tan magnífico regalo y por vuestra hospitalidad!!!!
    Un beso enorme de los dos!!!
    Eva y Riqui.

    ResponElimina