4/1/09

BOMBONS, ORANGETTES I CANNOLIS DE CODONY


Com que en aquestes fetes anem de convidats a casa de pares o germans, m'agrada fer alguna coseta per portar i menjar amb els dolços nadalencs o cafès.

Aquest any a última hora vaig veure a la meva estimada Cuina Vermella uns bombons que només de veure'ls et venien ganes de fer-los. Així doncs, vaig comprar els ingredients però amb les presses els vaig fer a l'inrevés, tot i així, van quedar boníssims i la combinació de xocolata amb la vainilla i el pebre de sechuan molt original i bona.

Els cannolis de codony de la Mar d'Argentina ja feia temps que els tenia a la llista de pendents, així que vaig pensar que per portar d'obsequi farien molt de goig. Ens va agradar molt, sobretot la textura de la massa que és molt suau i amb el codony fan un tàndem perfecte. En el blog de l'Alegna podeu veure un pas a pas.


BOMBONS I ORANGETTES



INGREDIENTS PELS BOMBONS DE XOCOLATA BLANCA A LA VAINILLA AMB TARONJA CONFITADA I PINYONS

  • 180 gr xocolata blanca de cobertura
  • 1 beina de vainilla
  • taronja confitada a trossets
  • pinyons
  1. Desfer al bany maria la xocolata blanca.
  2. Obrir la beina de vainilla a lo llarg i extreure les llavors. Afegir-ho a la xocolata fosa.
  3. Abocar la xocolata en motlles de silicona (tipus magdalena) i decorar amb la taronja i els pinyons.
  4. Deixar refredar a la nevera i demotllar.

INGREDIENTS PELS BOMBONS DE XOCOLATA NEGRA AL PEBRE DE SECHUAN AMB FESTUCS I MADUIXA

  • 180 gr de xocolata negra de cobertura
  • pebre de sechuan mòlt
  • festucs a trossets
  • maduixes deshidratades
  1. Desfer al bany maria la xocolata negra.
  2. Afegir el pebre de sechuan mòlt a la xocolata fosa.
  3. Abocar la xocolata en motlles de silicona (tipus magdalena) i decorar amb els festucs i la maduixa deshidratada.
  4. Deixar refredar a la nevera i demotllar.

INGREDIENTS PELS ORANGETTES

  • taronja confitada
  • xocolata negra de cobertura
  1. Desfer al bany maria la xocolata negra.
  2. Amb un escuradents punxar la taronja i cobrir-ho amb la xocolata fosa.
  3. Deixar refredar sobre un paper parafinat.
  4. Reservar a la nevera.

CANNOLIS DE CODONY

INGREDIENTS

  • 200 gr de mantega pomada
  • 200 cc de nata líquida
  • 500 gr de farina
  • 1 cullerada de llevat
  • codony (en aquest cas vaig fer servir codony casolà fet per mi).
  1. Barrejar la mantega amb la nata i la farina fins que quedi una massa compacta.
  2. Tapar amb paper film i deixar reposar 2 hores a la nevera.
  3. Agafar un tros de massa i extendre-la formant un cercle de la mida d'un plat gros.
  4. Agafem el plat, el girem i el fem servir com a guia per tallar la massa.
  5. Com si fos una pizza, tallem el cercle a 8 porcions.
  6. Afegim en la base de cada triangle, un tros de codony. Presionem els costats i enrotllem com si fos un croissant.
  7. Coure a 190º uns 15 minuts fins que es comencin a daurar.
  8. Un cop fred, espolvorar amb sucre glaç.

Bon profit!!

36 comentaris:

  1. Eva!!! Aquest post és un festival pels llaminers, mare meva quina feinada i que bonic tot! la nova combinació dels bombons boníssima, amb els pinyonets i les maduixes! i que dir dels Cannolis, una meravella!!
    Ens agrada tot, tot i tot (no posar veu com la nena de l'anunci siusplau!!).
    Petons bonica nostre!!

    ResponElimina
  2. Si senyora, res millor per acabar un àpat de festes.
    Moltes felicictats
    Ester

    ResponElimina
  3. No se per on començar, pels Cannolis o pels bombons, les orangettes també m'agraden molt. T'agafo una de cada. Que són molt lluïdes totes les peces.
    Salut!!!1

    ResponElimina
  4. Anònim4/1/09

    Jo també n'agafaré una de cada, ara jo, que sóc xcocoadicta, amb quedo amb la combinació de xocolata negra amb taronja...
    Enhorabona per aquest postres i molt bons reis!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Tu crees que a tus padres o hermanos les importará que vaya uno más?
    El chocolate combina bien con todo, pero con la naranja o con la pimienta son exito asegurado y con esa presentación de lujo, con más razón.
    Los cannolis tienen pinta de estar tal como describes, suaves y ricos. Uf, se me hace la boca agua solo de pensarlo.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  6. Estoy impresionada!!!de lujo total!!, me copio ahora mismo la idea!para una amante del chocolate como yo es una tentación en toda regla!excelente la combinación de naranja y chocolate!!un fuerte beso!!

    ResponElimina
  7. Segur que tots estan super contents!!!
    Bon any!! Quina ricura!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. eva, tu sí que saps quedar bé quan vas a dinar a fora! magnífics els bombons (jo també els tinc ullats), i els cannolis sempre els he volgut tastar perquè a les noves del meu admirat andrea camilleri ambientades a sicília sempre en mengen i el comissari montalbano té debilitat per ells.
    petonets

    ResponElimina
  9. Un detall bo i elegant. Enhorabona.

    ResponElimina
  10. Només hi ha una paraula: FANTÀSTIC.

    Jo em tiraré per els cannolis de codony que el codony m'agrada molt i de xocolata aquestes festes ja me passat molt de la ratlla!!

    Records i bon 2009!!

    ResponElimina
  11. Anònim4/1/09

    Eva, sempre quedes fantàstica amb els teus detalls, els cannalis molt bons i originals, i que dir dels bombons dels bons amics de la CUINA VERMELLA, van ser un "visto i no visto".
    Felicitats!!!!
    Un peto per a tu i per la Cunia Vermella.

    Maribel.

    ResponElimina
  12. Uns bombons força atractius i els cannolis, molt originals amb el farcit de codony. De totes maneres, jo em pensava que els cannolis tenien forma de "canutillo" i veig que els has fet com uns paquetets.

    Fins aviat

    ResponElimina
  13. Nena! Preciosos i... suposo que igual de bons! Petons!

    ResponElimina
  14. Mama del Cullerot Festuc!!! Un petó per a tu!!! Ja t'has convertit en la mama de Catalunya i de l'Alcarria!!

    ResponElimina
  15. Anònim5/1/09

    Mmmmmm, aquests cannoli fan una pinta espectacular! Com la resta, vaja ;)

    ResponElimina
  16. Nena, que bonics t'han quedat tots... També tinc la recepta del cannolis i crec que els faré. Tenen molt bona pinta. Ets una bona amistat portant aquests detalls..
    Petons.

    ResponElimina
  17. Parella vermella, heu vist quina combinació??? Això passa per anar ràpid i fer deu mil coses alhora...per sort estaven mooolt bons!!!

    Ester, exacte...per si encara queda un forta a l'estomac...bombons! ;)

    Olles i somriures, pots agafar els que vulguis!

    Teresa, si ets xocoadicte: xocolata negra!! jo la blanca la trobo mooooolt dolça!!!

    Zerogluten, invitada estas!!! Me encantó la combinación con la pimienta: brutal!!!

    Martuki, ya tardas!!! estan super ricos y la presentación es genial!!

    Ivana, bon any!!!

    Manel, qui és l'andrea camilleri??? Ara mateix vaig al google!! Sisisi, és un dolça típic de sicilia...doncs diga-li a la Lara que t'ajudi i cap a la cuina...en surten uns 60, així que en podras regalar i tot!!

    Francesc, gràcies!

    Anna, proba'ls que estan boníssims!!!

    Mama, tu tampoc et quedes curta amb els detalls que has fet aquest any per dinar, eh????

    Glòria, jo mai els havia vist abans, no sé si aquesta és la forma original o no. Estan boníssims!!

    Gemma guapa!!! Preparada per els reis??? Segur que aquest Nadal amb el Guillem és ben especial!!!

    Parella, heu vist quina mama més internauta que tinc??? jajaja!!

    Silvia, mil gràcies!!

    Maria, ja pots començar que val la pena!!! Això si, en surten molts...a mi uns 60 cannolis!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Quina meravella els cannolis, t´han quedat perfectes, de fet, tots són preciosos ,però jo em demano les orangettes, quina delícia !!!!!
    una abraçada

    ResponElimina
  19. Estan genials! Bons reis

    ResponElimina
  20. Ohhh quina passada...tot boníssim!! Jo també tinc pendents els bombons i el cannolis (em va parlar un amic que havia estat a Italia).A casa teva estaran tots encantants.

    PEtonets
    Núria

    ResponElimina
  21. Hola Eva, vaya bombones que te has marcado , son de autentico lujo, pero tengo que decirte que los cannolis me han cautivado tienen una pinta excelente, felicidades y un besote.

    ResponElimina
  22. Fantástico Eva.
    Eres muy muy generosa, siempre haciendo tus paquetillos para regalar.

    Un beso grande de tu Su

    ResponElimina
  23. Un detall molt maco i dolç.
    Moltes felicitats!

    Eva

    ResponElimina
  24. Tot i la tipor després de tants dinars nadalencs, t'asseguro que ara mateix em menjaria una bona ració d'aquestes llaminadures... mare meva, tenen una pinta de mueeeeeerteeee!

    ResponElimina
  25. Ostres quin luxe de presentació i quin luxe de receptes que t´han quedat...

    ResponElimina
  26. Madre de dios que barbaridad, en dos palabras ¡¡¡¡¡ im presionante!!!!!

    ResponElimina
  27. Quina delicia noia, no sabria quin tastar primer.
    Bon any Eva!!!

    ResponElimina
  28. Me han encantado todos los dulces (algunos de ellos ya los he preparado).

    Besos.

    ResponElimina
  29. Mai, ja vec que tu també ets una xocoadicta!!! ;)

    La Quinta de Luculus, benvinguda al blog! Ara em passo pel teu!!

    Núria, ja tardes a fer els cannolis: brutals!!

    Pepa, tenía muchas ganas de hacerlos y no han defraudado!

    Su, mira quien habla!!! jejeje!! El próximo año quiero Roscón!! ;)

    Eva, gràcies!!

    Gemma, et trobavem a faltar!!! sisisi, sempre hi ha un foradet!! jejeje!!

    Mª José, mil gràcies!!

    Rosa, bienvenida al blog! Ahora me paso a conocerte!!!

    Dolors, Bon any bonica!!! Espero que les festes hagin anat mb!!

    Silvia, que ricos que estan verdad???

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  30. què artista! t'ha quedat molt bé...els canolis m'han fet especial gràcia perquè anem a un restaurant on acostumem a menjar els cannolis farcits de crema de mascarpone amb xocolata. La feina val la pena!

    ResponElimina
  31. El que té arribar sempre tard és que ja està tot dit i que tens la sensació que et repeteixes, però, noia!: quin bon gust i quin "savoir faire"! L'enhorabona!

    ResponElimina
  32. Anna, farcits de crema de mascarpone amb xocolata??? Han d'estar BRUTALS!!!

    Enric, per ser l'últim et deixo triar quin vols...jejeje!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  33. Els cannolis de codony. Per correu t'envio la meva adreça. ;)

    ResponElimina
  34. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  35. Qué pinta tienen los bombones!!! me siento como una detective por intentar entender el catalán... tenemos receta en castellano por casualidad? please please!!!

    ResponElimina
  36. Merche, muchas gracias por tu visita!!! Tienes un traductor al castellanos en el margen superior derecho...si tienes cualquier duda me lo comentas ok???

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina